Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, skarelės, skrybelaitės, 29 tema

QUOTE(Viksė @ 2015 06 21, 11:46)
Pusmedvilnes kepuryte vasarai ar ankstyvam rudeniui
user posted image
user posted image

noriu sitokia grazuole numegzti, bet kaip isderinti akiu mazinima, kad dailiai graziai virsugalvis siauretu? Ir kokiu cia rasteliu virbalais megzta?
Atsakyti
QUOTE(ingebborda @ 2015 09 17, 10:51)
kaip mezgama vientisa kepurytė, kurios nugarėlė ilgesnė, labiau apgaubianti, o priekis aukštesnis? gal kuri turite schemutę?

Šitaip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puokste~ @ 2015 09 17, 21:31)
noriu sitokia grazuole numegzti, bet kaip isderinti akiu mazinima, kad dailiai graziai virsugalvis siauretu? Ir kokiu cia rasteliu virbalais megzta?

Rastas-paprastas ripsas 2 spalvom (po 2 eiles)
Atsakyti
Sunflowers, meili kepurytė.
Atsakyti
QUOTE(gitapita @ 2015 09 18, 09:29)
Sunflowers, meili kepurytė.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingebborda @ 2015 09 17, 10:51)
Kreipiuosi į mezgėjas:)
esu pradedanti, dar naujokė mezgime:)
kaip mezgama vientisa kepurytė, kurios nugarėlė ilgesnė, labiau apgaubianti, o priekis aukštesnis? gal kuri turite schemutę? įkeliu pvz. foto.
ačiū
http://images42.fotk...kepuryte-vi.jpg

Aš tai darau taip: pirmiausia nusimezgu abi dalis, kurios dengia ausytes, tada jas sujungiu, uždėdama papildomai reikiamą kiekį akių (nugarinei kepurės daliai), pamezgu apie 2-3 cm. į viršų, uždedu dar papildomai akių priekinei daliai, o tada jau kiek reikia mezgu į viršų ir viskas smile.gif
Šios kepurytės darytos būtent taip smile.gif
http://images53.fotk...roliukui-vi.jpg

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2015 09 18, 08:55)
Rastas-paprastas ripsas 2 spalvom (po 2 eiles)

Rastas tai man aiskus, bet galima ir bet koki kita.
O aktualu man buvo, kaip siaurinama, kad graziai mazetu virsugalvyje akys : kas kiek eiliu, po kiek akiu, kas kelias akis suiminejama?
Atsakyti
Pasidalinate turima akiu skaiciu i 4, 5, 6, 8 ar 10 daliu-kiek norite (man graziausiai atrodo 8). Sumezgate po 2 akis kiekvienos dalies pradzioje-2 kartus kas 3 eiles, toliau kas antroje eileje (jei norite, kad butu plokstesnis virsugalvis keliose paskutinese eilese galima suimti kiekvienoje eileje). Kai lieka ant virbalo 8 akys, pertraukti siula ir uzbaigti.
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2015 09 19, 17:26)
Pasidalinate turima akiu skaiciu i 4, 5, 6, 8 ar 10 daliu-kiek norite (man graziausiai atrodo 8). Sumezgate po 2 akis kiekvienos dalies pradzioje-2 kartus kas 3 eiles, toliau kas antroje eileje (jei norite, kad butu plokstesnis virsugalvis keliose paskutinese eilese galima suimti kiekvienoje eileje). Kai lieka ant virbalo 8 akys, pertraukti siula ir uzbaigti.

Aciu, butent tokio ats reikejo 😊
Atsakyti
Gal kas turite idėjų arba net tiksliai žinote, kaip numegzti tokį dailų skrybėlaitės bryliuką? (čia didesnės nuotraukos ir mokamas aprašymas). Įžiūriu tik tiek, kad jis dvigubas ir lenkimo linija ties kepurės kraštu, bet įdomu ar į vidų dėtas koks nos pakietinimas (kas tokiam reikalui tiktų? mastau.gif ), ar platintas ir paskui siaurintas, ar tik aptemptas ant to kažko biggrin.gif , kas galbūt yra viduje? g.gif

user posted image
Atsakyti
Nemanau, kad detas pakietinimas. Dvigubas mezginys savaime standesnis. O ir bryliukas nedidelis. Galima megzti plonesniais virbalais ir kieciau.
Atsakyti
Gal galėtumėt parekomenduot siūlus žieminei kepurei? Ir kiek maždaug gali kainuoti nunert kepurę+šaliką vyrui, domia tik užmokestis už darbą? Paprašė manęs nunerti komplektuką, bet nžn kiek paprašyt užmokesčio,kad kitų ir savęs nenuskriaust.
Kepurė maždaug tokia turėtų būt, tik su vąšeliu planuoju dirbt
https://scontent-ams...amp;oe=560634B8
Atsakyti