Įkraunama...
Įkraunama...

A++ namas nuo pamatų iki stogo 2015

QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 19:51)
1. Pilaitė tampa pasyvių ar A+/A++ namų Meka. Mano namas, vaikio, kaimyno ir dabar jūsų. Kurioje vietoje statysite? Parašykite gatvę. Galite ir asmeniškai. Gal kaimynai?

Jei jau prakalbot apie pilaite, man anksciau uzkliuvo sis projektas. kaip jie sugebejo isipaisyt i piliakalnio apsaugos zona ? kiek atsimenu ji budavo nemaza. o cia piliakalnis praktiskai kieme smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 23 kovo 2015 - 21:01
QUOTE(skasparas @ 2015 03 22, 15:04)
Kadangi viskas yra išbarstyta, informacija vienur 2 kitur 4 metų senumo,

Nauja tai pamiršta sena.

Kadangi pats planuoju statytis ekonomiškai efektyvų namą,

Būsit pirmas žmogus tokį pasistatęs, nes Lietuvoje apie tokius girdėti neteko. Šeip tai žmonės kalba apie ekonomiškas statybas, ta prasme, pigias statybas, bet kad pigiai efektyvus namas būtų, dar neteko girdėti.

2. Sienos – svarstau tarp silikatiniu/keramikos blokelių + neoporas arba maksimaliai stori liktiniai klojiniai.
4. Langai – ne daugiau 0,8 W/m2K plius gudrios žaliuzės arba markizės, arba dar koks būdas atvėsinti namus vasarą.

2. Dėl sienų, tai aš dabar tik už pilnavidurias silikatines arba keramines plytas, nes blokeliai būna kiauri, o jei aukščiausias balas, tai BangoS statybose yra pati idealiausia siena A++ namui.

4. su tokiais langais net PN Lietuvoje nepastatysi, o pagal temos pavadinimą mątosi, kad taikoma dar aukščiau. Siūlau truputį daugiau pasiskaitinėti, kad ir senos literatūros, kad nesikartotų tokios nesąmonės, kaip šiame punkte.

Skirtumas nuo kitų temų/blogų

Pagal pavadinimą tai eilinė pasikartojanti tema apie PN, A, A+, A++ ir kitus energiškai efektyvius namus. Jau norėjau sakyti, kad pasikartojančios temos pradėjimas prieštarauja SM taisyklėms, bet panašu, kad šioje temoje norima gvildenti šiek tiek kitus klausimus, tad pavadinimas pasirinktas ne labai taikliai. Siūlau jį keisti į "skasparas stato A++ namą" ar kažkas panašaus.
Atsakyti
QUOTE(Otecmolodec @ 2015 03 23, 12:28)
o visišką ir ilgalaikį sandarumą kol kas įmanoma pasiekti tik su uždarų porų poliuretano putomis.

Taip, su putomis galima išgauti labai aukštą sandarumą, bet kodėl teigiat, kad tik su jomis? Negi nėra daugiau monolitinių medžiagų? O betonas? Siūlau pasidomėti BangaS statybomis, prieš taip teigiant.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 23, 22:34)
Siūlau truputį daugiau pasiskaitinėti, kad ir senos literatūros, kad nesikartotų tokios nesąmonės, kaip šiame punkte.  

Kalis, magnis ir kalcis. Beveik neklystantis, amžinas mineralų šaltinis ir enciklopedija. Apie kokias nesąmones kalbame? Jos universalios kaip poteriai ar būdingos tik diktatorūms.

Ponas teisybės prižiūrėtojau, jūs esate prieš patyčias ir įžeidinėjimus, bet pradedate pirmas. Ar ir vėl aplinka kalta tik ne...
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 03 23, 22:52)
Taip, su putomis galima išgauti labai aukštą sandarumą, bet kodėl teigiat, kad tik su jomis? Negi nėra daugiau monolitinių medžiagų? O betonas? Siūlau pasidomėti BangaS statybomis, prieš taip teigiant.

Žodį Bangas Lt kalboje reikia linksniuoti ir sakyti Bango. Kiek klasių baigei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 kovo 2015 - 23:05
QUOTE(cibulis @ 2015 03 23, 23:02)
Kalis, magnis ir kalcis. Beveik neklystantis, amžinas mineralų šaltinis ir enciklopedija. Apie kokias nesąmones kalbame? Jos universalios kaip poteriai ar būdingos tik diktatorūms.
Papildyta:

Žodį Bangas Lt kalboje reikia linksniuoti ir sakyti Bango. Kiek klasių baigei?

Cibuli, matau priplaukęs, turbūt granto padauginai? Gal patylėk kamputyje, kol prasiblaivysi.

Jei ir tu manai, kad A++ namui pakanka langų su U=0.8 sėkmės ir tau.

Jei jau mokai linksniuoti, tai nepamirš, kad BangaS žodyje yra raidė "S", kurios linksniuojant negalima atimti, nes tai ne eilinis lietuviškas žodis, o reikšmę turinčių raidžių darinys. Kaip humanitarui tai neatleistina klaida. Spėju sustiprintą lopšelį darželį baigei, o mokyklos išvis lankyti neteko?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 23, 23:08)
Cibuli, matau priplaukęs, turbūt granto padauginai? Gal patylėk kamputyje, kol prasiblaivysi.

Jei ir tu manai, kad A++ namui pakanka langų su U=0.8 sėkmės ir tau.

Jei jau mokai linksniuoti, tai nepamirš, kad BangaS žodyje yra raidė "S", kurios linksniuojant negalima atimti, nes tai ne eilinis lietuviškas žodis, o reikšmę turinčių raidžių darinys. Kaip humanitarui tai neatleistina klaida. Spėju sustiprintą lopšelį darželį baigei, o mokyklos išvis lankyti neteko?

Kodėl tu įžeidinėji kitus? Kodėl nemoki pasakyti santūriai? Kodėl puoli žmogų? Tu protingas, o viskas nesąmonės. Pats išprovokuoji, o tada moralizuoji. Selas nr.2
Atsakyti
Ponas teisybės prižiūrėtojau, jūs esate prieš patyčias ir įžeidinėjimus, bet pradedate pirmas. Ar ir vėl aplinka kalta tik ne...

Klausyk, nueik pas teisininkus rimtai, paprašyk, kad jie surastų mano pirmojoje žinutėje tiesiogiai asmenį įžeidžiančio teksto. Dar tokio tipo žinutė ir aš tuoj išrinksiu visas tavo žinutes apie Lietuvos tautines mažumas ir nusiūsiu Valdemarui Tomaševskiui. Patikėk, apie statybas pamirši labai ilgam laikui.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 23, 23:17)
Klausyk, nueik pas teisininkus rimtai, paprašyk, kad jie surastų mano pirmojoje žinutėje tiesiogiai asmenį įžeidžiančio teksto. Dar tokio tipo žinutė ir aš tuoj išrinksiu  visas tavo žinutes apie Lietuvos tautines mažumas ir nusiūsiu Valdemarui Tomaševskiui. Patikėk, apie statybas pamirši labai ilgam laikui.

Tai vieną kartą Padaryk. Tavo grąsinimai jau atsibodo. Tikrai selas nr.2.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 23, 23:16)
Kodėl tu įžeidinėji kitus? Kodėl nemoki pasakyti santūriai?  Kodėl puoli žmogų? Tu protingas, o viskas nesąmonės.  Pats išprovokuoji, o tada moralizuoji. Selas nr.2

Nei vienoje žinutėje neparašiau kad taip tu zuiki esi kvailys, o tu vilke esi debilas. Vat, čia yra tiesioginis asmenų įžeidimas. Kai atsiversi savo žinutes, labai dažnoje surasi atitinkančių mano pateiktą pavyzdį.

Pasakymas, kad asmuo kuris tingi skaityti senesnį tekstą ir daro elementarias klaidas, nueitų ir vis tik pasiskaitinėtų tą seną tekstą yra ne įžeidimas, o pasiūlymas. Konkrečiai dėl langų, atsiversk savo paties sudaryta A++ energinės klasės namo reikalavimų lentelę ir dar kartą pasižiūrėk, koks vis tik minimalus A++ namui reikalaujamas langų šilumos laidumas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 03 23, 23:24)
Nei vienoje žinutėje neparašiau kad taip tu zuiki esi kvailys, o tu vilke esi debilas. Vat, čia yra tiesioginis asmenų įžeidimas. Kai atsiversi savo žinutes, labai dažnoje surasi atitinkančių mano pateiktą pavyzdį.

Pasakymas, kad asmuo kuris tingi skaityti senesnį tekstą  ir daro elementarias klaidas, nueitų ir vis tik pasiskaitinėtų tą seną tekstą yra ne įžeidimas, o pasiūlymas. Konkrečiai dėl langų, atsiversk savo paties sudaryta A++ energinės klasės namo reikalavimų  lentelę ir dar kartą pasižiūrėk, koks vis tik minimalus A++ namui reikalaujamas langų šilumos  laidumas.

Kodėl kažkas turi eiti ir skaityti senas temas? Todėl kad pasisemtų tavo išminties? Aš visiems galiu pakartoti: nenori, nerašyk, bet nesiusk skaityti senų temų. Tai žema. Geriau patylėk, nes pats visiems aiškini kaip gyventi. Mes kalbame čia ir dabar. Pats prieš kelis metus nieko nežinojai, bet tavęs niekas nesiutė toliau ieškoti informacijos. Dabar jau ne vieną siunti. Ar tu pats žiūrėjai į save iš šalie!
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 03 23, 23:39)
Ar tu pats žiūrėjai į save iš šalie!

"šalie" šiuo atveju turėtų būti rašomas su "s" raide "šalies". Kiek klasių baigei?

Cibuli. kai diskutuojama kokiu nors klausimu, bent elementarias tos srities žinias reikėtų turėti, O ateiti ir sakyti, kad aš tingiu domėtis pats, todėl jūs man konspektą sudarykit ir ant lėkštutės atneškit, mano nuomone yra ne tik kad nekuklų, bet net pakankamai akiplėšiška, nes čia ne atlyginimą gaunantys už konsultacijas susirinkę. Nueik pas savo konstruktorių su tokiu pat klausimu, greitai jis tau sąskaitėlę išrašytų, o jau vėliau konsultuotų.

Beje, noriu atkreipti dėmesį, kad ir vėl dėl šio teiginio esi neteisus:
Kodėl kažkas turi eiti ir skaityti senas temas?

Aš nesiunčiu žmogaus visų senų temų skaityti, o siūlau pasidomėti konkrečiu mazgu, dėl kurio matau asmuo turi klaidingų žinių.

Beje, primenu:
QUOTE(cibulis @ 2015 03 22, 11:44)
Baigiam šituos beprasmius aiškinimusis. Abu teisūs ir abu klystame. Geriau gyvenam taikiai.  4u.gif

Mano problema ta, kad sakau, ką galvoju. Reikėtų santūriau reikšti mintis. Pasistengsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 kovo 2015 - 23:57
Mintas
Cibulis
Mintas
Cibulis
...
Panasu, kad paskutinios 7-8 zinutes yra spamas, kazkas cia minejo, kad turi patirties kaip admino pasprasyti isvalyti tai kas ne i tema mirksiukas.gif
Atsimenu toki filmuka is vaikystes "rebiata, davaite zhyt druzhno" lotuliukas.gif
Atsakyti