QUOTE(molevape @ 2015 03 24, 14:58)
Absoliučiai pritariu, kad religinis aspektas - briedas. manau dėl šio aspekto pas mus vis dar nekompensuojamas IVF net iš dalies, amžinai visi verkia dėl embrionų, bet nepadeda nevaisingoms poroms pastoti ir bruka įsivaikinimą (tarsi ir tai būtų lengvai padaroma).
Tiesiog.. IVF man per brangu. Juolab, nežinant priežasties. Jei mano organizmas tiesiog atmeta apvaisintą kiaušialąstę, tai lygiai taip gali atmesti ir po IVF. ir, kaip rašė Roberta-Benedikta gali tekti daryti ir 6 IVF be rezultatų. 3-4 tūkstančiai eurų pabandymui 'Ai, davai bandau, gal pavyks', nežinant kokios priežastys man yra nerealiai dideli pinigai. Ir tokia nesėkmė dar labiau "nurautų stogą" nei tyrimai.
Tokią pat ar per pus mažesnę sumą skirti tyrimui, gydymui būtų žymiai prasmingiau...
Be abejo, Jei žinočiau, kad pvz. neturiu kiaušintakių, yra labai pažengusi endometrioze ar pan. ir kito šanso, išskyrus IVF, tiesiog neturiu, be abejo nedvejodama iškart rinkčiaus IVF.
Tiesiog.. IVF man per brangu. Juolab, nežinant priežasties. Jei mano organizmas tiesiog atmeta apvaisintą kiaušialąstę, tai lygiai taip gali atmesti ir po IVF. ir, kaip rašė Roberta-Benedikta gali tekti daryti ir 6 IVF be rezultatų. 3-4 tūkstančiai eurų pabandymui 'Ai, davai bandau, gal pavyks', nežinant kokios priežastys man yra nerealiai dideli pinigai. Ir tokia nesėkmė dar labiau "nurautų stogą" nei tyrimai.
Tokią pat ar per pus mažesnę sumą skirti tyrimui, gydymui būtų žymiai prasmingiau...
Be abejo, Jei žinočiau, kad pvz. neturiu kiaušintakių, yra labai pažengusi endometrioze ar pan. ir kito šanso, išskyrus IVF, tiesiog neturiu, be abejo nedvejodama iškart rinkčiaus IVF.
Tikrai ne dėl religijos IVF nekompensuojamas. Užtenka "didelių" dėdžių ir tetų paklausyti. Sodrai kas didžiausia našta? Mamos. Ką skubiai reikia pertvarkyti? Vaikų globą. Va jums ir atsakymas kodėl
O kaip sužinoti kad kiaušialąstės kokybiškos, kad jos siena pakankamai įveikiama sprematoziodui? Tyrimų nėra... O su metais kiaušialąsčių kokybė kinta, siena storėja...
Jokiu būdu neįkalbinėju IVFui. Man stogas irgi neblogai pavažiavo po nesėkmės... Bet laikas gydo. Išsispardau minkštąją ir vėl į priekį. Pinigai uždirbami, o sveikata nugyvenama (kaip nebūtų gaila). Mums irgi ant medžių neauga pinigai, bet kai tenka perplaukti upę dėl savo svajonės (anot Mamontovo), mokaisi plaukti ir plauki