Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame 2014 m. pajamas

QUOTE(Šerkšnas @ 2015 03 23, 21:02)
Gal galit padėti, išmaniosios:)
Jei darbdavys pritaiko kas mėnesį tą pnpd, į deklaraciją vistiek reikia 17 langelį įrašyti tą sumą, ar jau nebe?
Žinau, kad labai kvailai skamba tie patys durni klausimai, bet jūs čia merginos viską geriausiai žinot.

Ir dar klausimas. Dėl parduoto automobilio. Pirktas 2012 už 40000, parduotas 2014 už 30000. Ar reikia deklaruoti iš viso? Nes kaip suprantu apmokestinama nebus.

17 laukelį vistiek pildote.
Kadangi auto nesilaikytas 3 metus, reikia deklaruoti
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 23, 23:45)
17 laukelį vistiek pildote.
Kadangi auto nesilaikytas 3 metus, reikia deklaruoti

Ačiū Jums.
Nekukliai paklausiu, o jis pats neatsiranda? Jį įrašyti reikia paskaičiavus visų vaikų skaičių? Šiaip, tai pažymose būna tos sumos, jei buhalterės išskaičiuoja kas mėnesį.

deklaruoti taip, reikia. Bet tos pajamos yra neapmokestinamos, nes įsigyjimo savikaina didesnė nei pardavimo pajamos? Ar teisingai samprotauju?
Atsakyti
Gal kas zinote, pas mane nera suformuota preliminari deklaracija ar taip turi buti?
2014m.nedirbau, gaunu vaiko neigaluma, kt.pajamu neturiu .
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2015 03 24, 10:49)
Gal kas zinote, pas mane nera suformuota preliminari deklaracija ar taip turi buti?
2014m.nedirbau, gaunu vaiko neigaluma, kt.pajamu neturiu .

Taip ir turi buti, nes neturit ka deklaruoti, todel nera ir deklaracijos.
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 03 23, 16:59)
Birzelio 7 oficiali..ir  17 langelyje yra 600
Ir dar..kiti metai iki skirybu 17 irgi 600,o po skirybu ju 1200.Ar gali taip but,kad ex deklaraves pajamas ka nors ne taip irase del vaiko..Nes as jau dar labiau nebesuprantu schmoll.gif

iki ir po skyrybu viskas gerai su PNPD.

už tuos metus kai skyrėtės (2012) priklauso jums 900 (6*50+6*100), nes po skyrybu visas PNPD priklauso jums, jei vaiko gyvenamoji vieta paskirta su jumis, nepriklausomai nuo to, ką deklaravo ex.

už 2014 m. į 17 langelį jums priklauso įsirašyti 2400 (nes padidino PNPD už pirmą vaiką).

QUOTE(klikky @ 2015 03 23, 21:37)
Sveikos.

Pildau tėčio deklaraciją ir pasimečiau. Pernai jis pardavė du automobilius. Ar reikia juos deklaruot?

deklaruoti nereikia, jei išlaikė tris metus, ir už kiekvieną gavo mažiau nei po 10 000 Lt.

QUOTE(Šerkšnas @ 2015 03 23, 22:28)
Nekukliai paklausiu, o jis pats neatsiranda? Jį įrašyti reikia paskaičiavus visų vaikų skaičių? Šiaip, tai pažymose būna tos sumos, jei buhalterės išskaičiuoja kas mėnesį.

deklaruoti taip, reikia. Bet tos pajamos yra neapmokestinamos, nes įsigyjimo savikaina didesnė nei pardavimo pajamos? Ar teisingai samprotauju?

kartais atsiranda, kartais ne. bet pasitikrinti visuomet būtina. be to, pasibaigus metams tėvai gali pasirinkti taikyti PNPD kitu santykiu negu buvo pritaikyta darbovietėse, pvz, jei vienas Lietuvoje nedirbo ir jam iš viso netaikyta.

jei turite tvarkingus įsigijimo ir pardavimo dokumentus, tuomet neapsimokestins.
Atsakyti
Sveikos. Šiemet jau kažkaip nebesusigaudau sad.gif Praeitų metų pirmoj pusėj aš atsisakiau NPD ir PNPD taikymo darbovietėj. Ir dbr neatrenku, kaip teisingai susitvakyt deklaracijas. Ypac kyla klausimas del MPNPD: dbr nesusigaudau,kur man tai įrašyti? 17 langely rašo 1200. Tiek man priklauso per metus, tiesa? (vienas vaikas, gimes ne pernai, PNPD taikomes abu su vyru) O faktiškai pritaikyta yra tik 300 lt.
Ir dar klausimas: praeitais metais buvau gavusi akciju. Noriu jas susideklaruot ir susimoket GPM. Kuriam priede tai daryti? F?
Ačiū milžiniškas!!!!
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 03 24, 12:25)
iki ir po skyrybu viskas gerai su PNPD.

už tuos metus kai skyrėtės (2012) priklauso jums 900 (6*50+6*100), nes po skyrybu visas PNPD priklauso jums, jei vaiko gyvenamoji vieta paskirta su jumis, nepriklausomai nuo to, ką deklaravo ex.

už 2014 m. į 17 langelį jums priklauso įsirašyti 2400 (nes padidino PNPD už pirmą vaiką).
deklaruoti nereikia, jei išlaikė tris metus, ir už kiekvieną gavo mažiau nei po 10 000 Lt.
kartais atsiranda, kartais ne. bet pasitikrinti visuomet būtina. be to, pasibaigus metams tėvai gali pasirinkti taikyti PNPD kitu santykiu negu buvo pritaikyta darbovietėse, pvz, jei vienas Lietuvoje nedirbo ir jam iš viso netaikyta.

jei turite tvarkingus įsigijimo ir pardavimo dokumentus, tuomet neapsimokestins.

Bet deklaracijas as jau issiunciau ..
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 03 24, 10:57)
Bet deklaracijas as jau issiunciau ..

Galite dar karta pildyti. Irasykite i 17 langeli 2400 gal tada jums minuso nebus 33 langelyje. Galioja paskutine pateikta deklaracija. Galite pildyti nors 10 kartu.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2015 03 24, 13:16)
Galite dar karta pildyti. Irasykite i 17 langeli 2400 gal tada jums minuso nebus 33 langelyje. Galioja paskutine pateikta deklaracija. Galite pildyti nors 10 kartu.

O jei jis bus dar didesnis..kazko nesinori..
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 03 24, 11:21)
O jei jis bus dar didesnis..kazko nesinori..

jei 17 langelyje įrašysite didesnį skaičių nei prieš tai buvo, tai minusas sumažės arba iš viso dings. tik nepamirškite paspausti raudono šauktuko, kai pakeisite skaičiukus
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2015 03 24, 10:55)
Sveikos. Šiemet jau kažkaip nebesusigaudau sad.gif Praeitų metų pirmoj pusėj aš atsisakiau NPD ir PNPD taikymo darbovietėj. Ir dbr neatrenku, kaip teisingai susitvakyt deklaracijas. Ypac kyla klausimas del MPNPD:  dbr nesusigaudau,kur man tai įrašyti? 17 langely rašo 1200. Tiek man priklauso per metus, tiesa? (vienas vaikas, gimes ne pernai, PNPD taikomes abu su vyru) O faktiškai pritaikyta yra tik 300 lt.
Ir dar klausimas: praeitais metais buvau gavusi akciju. Noriu jas susideklaruot ir susimoket GPM. Kuriam priede tai daryti? F?
Ačiū milžiniškas!!!!

tai viskas logiška su PNPD. jei parašėte prašymą metų eigoj, tai kol jo nebuvo, dar taikė už tris mėnesius. o priklauso 1200 už metus, kai dalinatės pusiau su vyru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 24 kovo 2015 - 11:32
QUOTE(Gemma @ 2015 03 24, 13:26)
jei 17 langelyje įrašysite didesnį skaičių nei prieš tai buvo, tai minusas sumažės arba iš viso dings

Ar galima taip imt ir pakeist..Nes jei neklystu dokumentus,kad vaikas auga tik su manimi as pristciaau tik kitais metais..Nepykit uz durnus klausimus nes nieko tame reikale as nesuprantu.Ir r reikia deklaruot po skirybu uz pasidalint turta gautus pinigus ir nuo kokios sumos.
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 03 24, 11:32)
Ar galima taip imt ir pakeist..Nes jei neklystu dokumentus,kad vaikas auga tik su manimi as pristciaau tik kitais metais..Nepykit uz durnus klausimus nes nieko tame reikale as nesuprantu.Ir r reikia deklaruot po skirybu uz pasidalint turta gautus pinigus ir nuo kokios sumos.

be abejo, galima pakeist. pi;lnas PNPD priklauso nuo tada, kada atsiranda teisė į pilną PNPD, o ne nuo tada, kai dokumentus pristatote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 24 kovo 2015 - 11:43