Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame 2014 m. pajamas

QUOTE(saliutas @ 2015 03 18, 21:09)
Visada pati savo ri kitu deklaruodavau. Dabar nueinu i deklaravimo sistema i laukeli preliminarios deklaracijos, o ten dar nera uz 2014 m.... Nueinu i laukeli "pazymos" uz 2014 metus yra, bet ten prie jos parasyta tik perziureti, nera nei pateikti nieko... Atsidarius pazyma ir tik info kuri gauta is treciuju asmenu. Tai ar man dar nera sudarytos preliminarios deklaracijos ar as jos neberandu?? Ar dabar is vis paciai viska pildytis reikia...?

Tai gal 2014 metais jokiu pajamu negaudavot, tai ir nera ka deklaruot.
Atsakyti
QUOTE(Laurutė @ 2015 03 18, 17:36)
už vaiką draudimo įmoką mokėjau aš, ar galima ją įrašyti vyrui?

Negalima
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 03 18, 11:56)
patikrinkit, ar už vaikus teisingai įrašyta 17 langelyje.

kitas variantas, gal buvo daug biuletenių?

aciu, vaikai suauge. o biuleteniu bent du turejo
Atsakyti
Jeigu vaikui 20metu ir jis po vidurines mok.mokosi profesinej,man pndp priklauso uz ji ar jau nebe?
Atsakyti
QUOTE(saulele7 @ 2015 03 18, 22:22)
Jeigu vaikui 20metu ir jis po vidurines mok.mokosi profesinej,man pndp priklauso uz ji ar jau nebe?

priklausytų, jeigu mokytusi pagal bendrojo ugdymo programą. Jeigu jau baigė bendrojo ugdymo programą ir mokosi tik profesijos, netaikomas PNPD
Atsakyti
QUOTE(Calanthe @ 2015 03 18, 18:08)
Sveiki,

aš labai trumpu klausimuku  ax.gif  šiuo metu studijuoju II-ame magistre ir kaip suprantu, šių išlaidų jau nebereikia deklaruoti. Preliminarioje ataskaitoje jos vyrauja. Ką man daryti: išsiųsti su studijų išlaidų lapu ar tą lapą ištrinti, ir siųsti tik su likusiais prikabintais lapais?

Esmė tame, pasimetusi, ar nebus blogai, jei išsiųsiu su studijų išlaidų lapu, ar vis dėlto BŪTINAI turiu jį ištrinti?  4u.gif  atsiprašau, jei klausimukas kvailokas...

L priedas - suteikia teisę bet ne pareigą naudotis lengvata, todėl jis neprivalomas.

o jei pateiksite su L priedu, kadangi tai antras to paties laipsnio aukštasis diplomas ir lengvata nebegalioja, deklaraciją atmes ir teks pildyti iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 03 19, 09:03)
L priedas - suteikia teisę bet ne pareigą naudotis lengvata, todėl jis neprivalomas.

o jei pateiksite su L priedu, kadangi tai antras to paties laipsnio aukštasis diplomas ir lengvata nebegalioja, deklaraciją atmes ir teks pildyti iš naujo.

arba dar blogiau - priims deklaraciją, grąžins mokesčius, o po kelių metų atliks tyrimą ir lieps tikslinti deklaraciją, grąžžinti neteisėtai gautą sumą ir dar plius susimokėti delspinigius.
Atsakyti
Turiu klausimą 4u.gif

Jei mergina studijuoja universitete ir yra pilnametė,ar galima dar pildyti mamai pnpd -1200 Lt už 2014?
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2015 03 19, 11:06)
Turiu klausimą 4u.gif

Jei mergina studijuoja universitete ir yra pilnametė,ar galima dar pildyti mamai pnpd -1200 Lt už 2014?

ne. PNPD taikomas už nepilnamečius arba kol mokosi pagal bendrojo ugdymo programą.
Atsakyti
Merginos, o ar aš galiu užpildyti išnaujo deklaraciją už 2008, 2009 ir 2010 metus.,kad galėčiau susigrąžinti už būsto paskolą.Ar jau šių taisyt nebegaliu.Ir jeigu galiu taisyt, tai jas iš naujo užpildyt, ar parašyt,kad ji patikslinta ar kažką panašaus.Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(yngaga @ 2015 03 19, 12:24)
Merginos, o ar aš galiu užpildyti išnaujo deklaraciją už 2008, 2009 ir 2010 metus.,kad galėčiau susigrąžinti už būsto paskolą.Ar jau šių taisyt nebegaliu.Ir jeigu galiu taisyt, tai jas iš naujo užpildyt, ar parašyt,kad ji patikslinta ar kažką panašaus.Ačiū.

deklaracijas galima pildyti už 5 praėjusius metus. Vadinasi už 2008-2009 jau nebegalite, o už 2010 metus galite. Kad kažkur parašyti, jog patikslinta, nėra, tiesiog paskutinė pateikta bus aktuali.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 19, 13:42)
deklaracijas galima pildyti už 5 praėjusius metus. Vadinasi už 2008-2009 jau nebegalite, o už 2010 metus galite. Kad kažkur parašyti, jog patikslinta, nėra, tiesiog paskutinė pateikta bus aktuali.

Ačiū, teisingai, juk už 5 praėjusius metus tik galima doh.gif
Atsakyti