QUOTE(Gemma @ 2015 05 20, 10:01)
o jūs manot, kad viena vienintelė pateikėt deklaraciją? pati pamąstykit. deklaracijų daug, o jas tikrininančių darbuotojų mažai. taip kad jūsų deklaracija laukia savo eilės. o jei kiekvienas darbuotojas prieš tikrindamas dar darytų atranką, kurios deklaracijos greitai susitikrins, prie kurių teks sugaišti, tai visi lauktume dar ilgiau. jie ima jas iš eilės, o kaip tos eilės sudaromos, tai jau VMI vidinė tvarka.
tiesiog šiemet jums nepasisekė, patekot į ilgesnę "eilę".
o tikrinti visada yra ką. pavyzdžiui sužiūrėti, ar teisingas sumas įrašėte, ar nepridėjote vieno kito nuliuko, ten kur nereikia. tai kas kad į deklaraciją viskas sušoka paprastai, bet deklaruotojas tuos skaičiukus gali keisti. tam ir reikia patikrinti fiziškai
Keista ta jų tvarka. Mano vyras paskutinę dieną išsiuntė deklaraciją, ir pas jį daug sudėtingiau ten viskas, su individualios veiklos pajamom ir t.t., o grąžinimą jau gavo. O aš paprastų paprasčiausią deklaraciją kovo viduryje išsiunčiau ir nieko negaunu. Šnd skambinausi į VMI, sakė viskas ok, klaidų nėra, laukit.
Galėtų kažkokį konkretumą įvesti, skatinti žmones anksčiau pildyti deklaracijas, nes db tai nematau tikslo, nes jokios tvarkos grąžinime nėra.
Mano grąžintina suma daug didesnė nei vyro, gal todėl tenka laukt.