Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame 2014 m. pajamas

QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 22, 13:05)
deklaracijas galima tikslinti 5 metus.

Aciu, o tai , kad galiu susigrazint pinigus per mama imanoma g.gif ? nesigaudau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juratyte26 @ 2015 04 22, 12:10)
Aciu, o tai , kad galiu susigrazint pinigus per mama imanoma  g.gif ? nesigaudau  blush2.gif

jei pagal įstatymą tokie kursai pripažįstami pajamų mokesčio lengvata, tuomet - taip, galite susigrąžinti. jei mamai jau buvo grąžinta kažkas, o ji papildomai deklaruos jūsų mokslus, tai jai išmokės skirtumą tarp to, kas buvo pirminėj deklaracijoj, ir to, kas gausis patikslinus
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 04 22, 14:33)
jei pagal įstatymą tokie kursai pripažįstami pajamų mokesčio lengvata, tuomet - taip, galite susigrąžinti. jei mamai jau buvo grąžinta kažkas, o ji papildomai deklaruos jūsų mokslus, tai jai išmokės skirtumą tarp to, kas buvo pirminėj deklaracijoj, ir to, kas gausis patikslinus

Aciu labai uz toki issamu atsakyma wub.gif
Atsakyti
Sveikos. Deklaruoju pajamas už neišlaikytą 5 m. ir parduotą namą. Skirtumas tarp pajamų ir išlaidų tą namą statant turėtų būti apmokestintas 15 proc. ar ne? Bet mokėtina valstybei suma man atsiranda ne 15, o 18 proc. dydžio. Gal žinot kodėl čia taip?
Atsakyti
QUOTE(Vyšnaitė @ 2015 04 22, 16:46)
Sveikos. Deklaruoju pajamas už neišlaikytą 5 m. ir parduotą namą. Skirtumas tarp pajamų ir išlaidų tą namą statant turėtų būti apmokestintas 15 proc. ar ne? Bet mokėtina valstybei suma man atsiranda ne 15, o 18 proc. dydžio. Gal žinot kodėl čia taip?

Tas skirtumas prisideda prie pajamų ir persiskaiciuoja NPD. Gal dėl to.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 22, 23:00)
Tas skirtumas prisideda prie pajamų ir persiskaiciuoja NPD. Gal dėl to.

Keista. Jei namo pardavimo neįvedu, jokių grąžintinų sumų nerodo. O jei keičiu namo pardavimo sumas, grąžintina suma susidaro 18 proc., nesvarbu, ar nuo mažytės, ar nuo didesnės namo kainos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyšnaitė: 23 balandžio 2015 - 11:00
QUOTE(Vyšnaitė @ 2015 04 23, 10:54)
Keista. Jei namo pardavimo neįvedu, jokių grąžintinų sumų nerodo. O jei keičiu namo pardavimo sumas, grąžintina suma susidaro 18 proc., nesvarbu, ar nuo mažytės, ar nuo didesnės namo kainos.

nieko keisto, grazintinos sumos nera, o su namo pardavimu persiskaiciuoja NPD. Atkreipkit demesi i priklausanti NPD su pardavimu ir be jo.
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2015 04 23, 12:35)
nieko keisto, grazintinos sumos nera, o su namo pardavimu persiskaiciuoja NPD. Atkreipkit demesi i priklausanti NPD su pardavimu ir be jo.

Ačiū, jau aiškiau.
Atsakyti
Ir as su klausimu..
Paziurejau vyro deklaracija ir likau nustebusi... turim vaikus du,vienas gimes 2009, kitas 2013m, 2014 m visus metus vyras dirbo, be biulioteniu. Liepos men kai vaikui suejo 1 metai, perrasiau ismokos gavima ant vyro, pildydama prasyma pazymejau varnele, kad npd netaikytu.
Dabar pagal deklaracija rodo, kad vyras turi sumoket valstybei 174 lt. Viskas ok, jei suprasciau uz ka...
kai pildziau pernai deklaracija (visus 2013 metus dirbo, be biulioteniu), tai uz kazka reikejo sumoket valstybei 4 lt, nieko nesiaiskinau, pravedziau ir viskas, suma nedidele, bet kai siemet 174lt, tai kazkaip nesuprantama...

paziurejau savo deklaracija: is valstybes gauta vaiko prieziuros ismoka iki liepos men, kitu laiku pajamu negavau, taciau kilo klausimas, lenteleje, kur raso, "drausta valstybes lesomis" visur parasyta "ne" (visus 2014 metus), ar nebus taip, jog pasinaudojusi valstybes suteikta galimybe but vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sukaks dveji metai, taciau antrais metais perrasius ismoka pagal vyra, liko taip, jog as visus antrus csiko metus esu nedrausta, ir pakliuvus pas daktara, man reiktu moket uz viska?..
aciu pasisakantiems...
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2015 04 23, 20:19)
Ir as su klausimu..
Paziurejau vyro deklaracija ir likau nustebusi... turim vaikus du,vienas gimes 2009, kitas 2013m, 2014 m visus metus vyras dirbo, be biulioteniu. Liepos men kai vaikui suejo 1 metai, perrasiau ismokos gavima ant vyro, pildydama prasyma pazymejau varnele, kad npd netaikytu.
Dabar pagal deklaracija rodo, kad vyras turi sumoket valstybei 174 lt. Viskas ok, jei suprasciau uz ka...
kai pildziau pernai deklaracija (visus 2013 metus dirbo, be biulioteniu), tai uz kazka reikejo sumoket valstybei 4 lt, nieko nesiaiskinau, pravedziau ir viskas, suma nedidele, bet kai siemet 174lt, tai kazkaip nesuprantama...

paziurejau savo deklaracija: is valstybes gauta vaiko prieziuros ismoka iki liepos men, kitu laiku pajamu negavau, taciau kilo klausimas, lenteleje, kur raso, "drausta valstybes lesomis" visur parasyta "ne" (visus 2014 metus), ar nebus taip, jog pasinaudojusi  valstybes suteikta galimybe but vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sukaks dveji metai, taciau antrais metais perrasius ismoka pagal vyra, liko taip, jog as visus antrus csiko metus esu nedrausta, ir pakliuvus pas daktara, man reiktu moket uz viska?..
aciu pasisakantiems...

Gi kur DIRBA pas jus yra TAIP, kodel ziurit tik viena grafa, kur drausta valstybes lesomis, jus gi dirbanti, tik kad VPA smile.gif
O del vyro, tai gal gale metu, kai suskaiciavo visas pajamas, jam vistiek isejo, kad pritaikytas per didelis NPD, nors ir pasalpai netaiket.
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2015 04 23, 20:19)
Ir as su klausimu..

paziurejau savo deklaracija: is valstybes gauta vaiko prieziuros ismoka iki liepos men, kitu laiku pajamu negavau, taciau kilo klausimas, lenteleje, kur raso, "drausta valstybes lesomis" visur parasyta "ne" (visus 2014 metus), ar nebus taip, jog pasinaudojusi  valstybes suteikta galimybe but vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sukaks dveji metai, taciau antrais metais perrasius ismoka pagal vyra, liko taip, jog as visus antrus csiko metus esu nedrausta, ir pakliuvus pas daktara, man reiktu moket uz viska?..
aciu pasisakantiems...

jeigu jis dar ir dirbo ir darbe taikė NPD ir dar gavo pašalpą iš sodros, tai sumuojasi visos pajamos (darbo užmokestis ir pašalpa) ir NPD persiskaičiuoja.
Jeigu gaunamos pajamos iš kelių šaltinių, visada persiskaičiuoja NPD, todėl tokiu atveju geriau iš viso niekur netaikyti.
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2015 04 23, 19:19)
aciu pasisakantiems...

o kas buvo nuo liepos pas jus? dirbot? stovėjot biržoj? kas pažymoj parašyta lentelėj "kiti papildomi duomenys", kur įrašytas mėnesių, kuriais asmuo nedirbo ir nebuvo draustas valstybės lėšomis skaičius ir ar yra minimali mokėtina PSDĮ suma? jei ten ne 0, tai dar ir jūs būsite skoloj valstybei
Atsakyti