Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame 2014 m. pajamas

QUOTE(Medetka orange @ 2015 04 09, 14:14)
Sveiki,
Yra toks langelis faktiškai pritaikytas NPD. Jei jame 0 lt. Ar reikia pasiskaičiuoti pačiam? PNPD pritaikytas teisingai.
Su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusios pajamos, tarifas 15%.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 04 09, 14:24)
Ne, sita skaiciuoja sistema.

O kuriam langelyje apskaičiuoja?
Papildyta:
Jei nereikia susigrąžinti pinigų ir nereikia mokėti mokesčių, bet buvo parduoti fondai ir obligacijos išlaikyti daugiau nei vieneri metai.
Ar privalu deklaruoti?
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2015 04 13, 16:14)
Ar galima visą PNPD užrašyti vienam iš tėvų, jei kitas pajamų niekada nedeklaruoja?

Aš taip dariau, bet man išmetė pranešimą, "17 laukelyje pasitikrinkite taikytiną MPNPD.". Už du vaikus įrašiau 4800.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 04 15, 20:09)
Tokiu atveju galite VSD ir PSD laikyt kaip išlaidas deklaruojant..tam Vpriede, lape yra langelis išskaičiuotam VSD ir PSD.
Aš buvau VMI nuvažiavus ir taip išsiaiškinau su IV pagal pažymą

Ir būtinai pasitikrinkit ar su tais "žaidimais" nesigauna mažiau nei leidžiami 30 proc.atskaitymai, ar išeina patirt tiek išlaidų, kad neitumėt į nuostolius pasirinkusi ne 30 %...
:
Gal galit kas paaiškint g.gif "
Žmogus dirba pagal individualios veiklos pažymą, yra dar dirbantis , todėl buvo socialiai draustas
2013 m dirbdamas su IV pažyma turėjo nuostolį 300 litų, 2014 -1005 litus apmokestinamų pajamų. Sudengus nuostolį su pelnu, lieka pelnas 705 lt
Klausimas ar VSD ir PSD įmokas skaičiuot nuo 2014 m apmokestinamų pajamų 1005 litų ar jau nuo sumos, po nuostolio sudengimo, t. yra nuo 705 lt? Ačiū
Atsakyti
Nu as net nepasiziuriu i tuos skaicius, kas ten kokiam langelyje unsure.gif Tik perzvelgiau preliminaria ir nusiunciau.
Atsakyti
QUOTE(On the line @ 2015 04 16, 13:06)
Nu as net nepasiziuriu i tuos skaicius, kas ten kokiam langelyje unsure.gif Tik perzvelgiau preliminaria ir nusiunciau.

jei jūs tik gaunat pvz. pajamas , susijusias su darbo užmokesčiu tai taip, bet jei vykdot veiklą, norit susigrąžint už kažką GPm ir pan tai neužtenka tik išsiųst
Pasižiūrėkit pažymą, ar viskas perkelta jums į deklaraciją buvo
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu tokį klausimą. 2014 metais sausio-spalio mėnesiais dirbau Švedijoje. Viskas buvo oficialu, mokesčius ten mokėjau. Iš Lietuvos išsideklaravusi nebuvau. Kaip ir reikėjo tikėtis, deklaracijoje man rašo, kad reikia susimokėti PSDĮ už 10 mėn., 903Lt. Tačiau, kiek žinau, dvigubo apmokestinamumo nėra jau senokai. Man buvo sakę, kad VMI gaus duomenis iš Švedijos automatiškai, bet panašu, kad negavo. Kaip man toliau elgtis? Gavau popierinę deklaraciją iš Švedijos, tačiau ten nerašo, kokiais mėnesiais ten dirbau.. rašo tik pajamas ir sumokėtus mokesčius. Ar man šios deklaracijos kopijos pakanka, kad įrodyčiau, jog buvau drausta Švedijoje? Išvis, užtenka pakoreguot deklaraciją EDS ar reiktų važiuot į VMI?

Ir dar klausimėlis. Švedijoje nusipirkome auto, kurį grįžę pardavėme, bet jau 2015 m. Ar tai reikia deklaruoti? Jei taip, tai kur ką rašyti?

Pirmą kartą su tokiais reikalais susiduriu, tai nieko nežinau.. Iki šiol užtekdavo pateikti preliminarią deklaraciją 4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(imeldutia @ 2015 04 20, 11:22)
Sveikos 4u.gif

Turiu tokį klausimą. 2014 metais sausio-spalio mėnesiais dirbau Švedijoje. Viskas buvo oficialu, mokesčius ten mokėjau. Iš Lietuvos išsideklaravusi nebuvau. Kaip ir reikėjo tikėtis, deklaracijoje man rašo, kad reikia susimokėti PSDĮ už 10 mėn., 903Lt. Tačiau, kiek žinau, dvigubo apmokestinamumo nėra jau senokai. Man buvo sakę, kad VMI gaus duomenis iš Švedijos automatiškai, bet panašu, kad negavo. Kaip man toliau elgtis? Gavau popierinę deklaraciją iš Švedijos, tačiau ten nerašo, kokiais mėnesiais ten dirbau.. rašo tik pajamas ir sumokėtus mokesčius. Ar man šios deklaracijos kopijos pakanka, kad įrodyčiau, jog buvau drausta Švedijoje? Išvis, užtenka pakoreguot deklaraciją EDS ar reiktų važiuot į VMI?

Ir dar klausimėlis. Švedijoje nusipirkome auto, kurį grįžę pardavėme, bet jau 2015 m. Ar tai reikia deklaruoti? Jei taip, tai kur ką rašyti?

Pirmą kartą su tokiais reikalais susiduriu, tai nieko nežinau.. Iki šiol užtekdavo pateikti preliminarią deklaraciją 4u.gif

Ačiū 4u.gif

jeigu tais mėnesiais buvote drausta švedijoje, 35A laukelyje įrašykite 0. Dokumentų dėl draustumo nereikia pridėti, nebent paprašys. Bet jei paprašys, tai deklaracija netiks dėl draustumo, reikia kad būtų iš jų institucijos kaip LT ligonių kasos.
GPM308N priede deklaruokite darbo užmokestį. Prie deklaarcijos reikia pridėti dokumentą arba iš darbdavio arba iš jų mokesčių apie gautas pajamas ir sumokėtą pajamų mokestį.
Automobilį deklaruosite 2015 metais.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 20, 12:52)
jeigu tais mėnesiais buvote drausta švedijoje, 35A laukelyje įrašykite 0. Dokumentų dėl draustumo nereikia pridėti, nebent paprašys. Bet jei paprašys, tai deklaracija netiks dėl draustumo, reikia kad būtų iš jų institucijos kaip LT ligonių kasos.
GPM308N priede deklaruokite darbo užmokestį. Prie deklaarcijos reikia pridėti dokumentą arba iš darbdavio arba iš jų mokesčių apie gautas pajamas ir sumokėtą pajamų mokestį.
Automobilį deklaruosite 2015 metais.

Ačiū labai labai 4u.gif niekaip nepavyksta į VMI prisiskambint, tai galvoju, negi reikės važiuot doh.gif Bet tikiuosi pavyks viską susideklaruot smile.gif
Atsakyti
Sveikos, praeitais metais, kai pildžiau deklaraciją, kažkur buvo įrašytas skaičiukas, kiek sumokėjau už studijų paskolą, šiemet nematau preliminarioje dek.

Kaip galima "išlošti" su tais PNPD? Aš dirbu su verslo liudijimu, vyras darbovietėje.

Ar kur nors deklaracijoje turi reikšmę, kad auginu dukrą su neįgalumu?
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2015 04 20, 15:17)
Sveikos, praeitais metais, kai pildžiau deklaraciją, kažkur buvo įrašytas skaičiukas, kiek sumokėjau už studijų paskolą, šiemet nematau preliminarioje dek.

Kaip galima "išlošti" su tais PNPD? Aš dirbu su verslo liudijimu, vyras darbovietėje.

Ar kur nors deklaracijoje turi reikšmę, kad auginu dukrą su neįgalumu?

jeigu pajamas gavote tik pagal VL, jums lengvtaat negali būti pritaikyta, Todėl studijų išlaidas ir visą PNPD kelkite vyrui.

dukros neįgalumas jokios įtakos neturi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 20 balandžio 2015 - 14:31
Kuo remiantis sudaromas pinigų grąžinimo eiliškumas? mama gavo jau pries 10 dienu, as vis dar ne, uosvis irgi ne, deklaravom kartu
Atsakyti
mamai deklaravau kovo 28, jau gavo, as deklaravau vyro kovo 20, dar negavo, matyt jokio eiliskumo nera
Atsakyti