Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame 2014 m. pajamas

QUOTE(WildWildWest @ 2015 04 14, 16:29)
Sveikos,
Butu juokinga, jai nebutu graudu cry.gif Siandien vyras suzinojo, kad reikia grazinti 1400lt blink.gif

Jei jau tokia nesmagi situacija ir nera pinigeliu, tarkites, kad galima butu grazinti dalimis per kazkuri laikotarpi. Taip galima, daro VMI.
Atsakyti
QUOTE(WildWildWest @ 2015 04 14, 17:29)
Sveikos,
Butu juokinga, jai nebutu graudu cry.gif Siandien vyras suzinojo, kad reikia grazinti 1400lt blink.gif Mums tai siuo laiku labai dideli pinigai, esam soke. Kai pagimdziau vaikeli vyras isejo dvieju metu vaiko prieziuros atostogu, antrus metus dirbo ir gavo is sodros. As iki gimdymo nedirbau. tai vat uz tuos metus, kai dirbo ir gavo is sodros, reikia grazinti ta suma, aisku jis nieko neissiaiskino, nei uz ka, nei, kaip. Nes isejo is kabineto, kaip slapiu skuduru gaves. Dirba saves negailedamas, mokesciu ziauriai daug sumokam, o cia blink.gif  Gal turit kokiu patarimu?  unsure.gif  verysad.gif

o PNPD tėveliui įrašėte? Jeigu jūs pajamų negavote, rašykite pilną jam, gal sumažės mokėtina suma.
Atsakyti
sveikos
mano deklaracijoj 17 laukely niekas neirasyta. irasius 4800 (po 200 uz 2 vaikus, moketina suma 33 laukely nepasikeicia. lieka tokia pati. tai kaip cia dabar suprast? gal galit kas pakomentuot?
ir dar, man vat mistika, kodel pastoviai kasmet vis didesne man gaunasi moketina suma? nu vat siemet pvz virs 400 lt, nors viena auginu 2 vaikus, moku uz moksla. tai as dabar nesuvokiu, kame cia saknys, ar cia mano darbovietes buhalterija kazkokias nesamones daro, ar kas cia?
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2015 04 15, 11:34)
sveikos
mano deklaracijoj 17 laukely niekas neirasyta. irasius 4800 (po 200 uz 2 vaikus, moketina suma 33 laukely nepasikeicia. lieka tokia pati. tai kaip cia dabar suprast? gal galit kas pakomentuot?
ir dar, man vat mistika, kodel pastoviai kasmet vis didesne man gaunasi moketina suma? nu vat siemet pvz virs 400 lt, nors viena auginu 2 vaikus, moku uz moksla. tai as dabar nesuvokiu, kame cia saknys, ar cia mano darbovietes buhalterija kazkokias nesamones daro, ar kas cia?

jau issiaiskinau biggrin.gif . pasirodo dar sauktuka virsuje reikia paspaust, kad perskaiciuotu moketina suma lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Sveiki,visur ieškau info,nes reikia teikti deklaraciją,laiko nebe daug...dirbu pagal pažymą-kirpėja.Išsiaiškinau,kad GPM 5proc,bet koks procentas skaičiuojamas Sodrai,PSD.?Yra mažametis vaikas-2008m.gimimo,vyras nenuolatinis LT gyventojas,mokesčių info man pasakė,jog galiu prisitaikyti 2400lt.O kaip apskaičiuoti VSD ir PSD,jei pajamos,atmetus išlaidas yra 7870,52lt,kad neprisidaryti skolos? 4u.gif Pirmą kartą bandau padaryti savarankiškai,nes pernai padėjo buhalterė,aišku ne už ačiū,šiemet noriu pabandyti tai padaryti pati...
Atsakyti
7870,52 dalinat iš 2 ir tada nuo 3935.26 Lt skaičiuojat VSD ir PSD.
VSD tai 28.5 % tos sumos (1121.55 Lt), PSD tai 9 % (354.17 Lt).

Bet jei jūs taikot leidžiamą 30 % atkaitymą išlaidoms, tai deklaravime VSD ir PSD neturi būti sumuojamas ir nuodomas, deklaracijoje reikia pasirinkti kokiu principu išlaidos skaičiuojamos.

Deklaracijoje, jei jau sumokėjot, tai 2 lape reikia tik nurodyti (langelio nepamenu tik Nr.) sumokėtą 5 % GPM..jei nesumokėjot, tai sistema rodys kaip skolą.

Bent jau aš tai taip skaičiavau, mokėjau, deklaravau ir rašo , jog be klaidų.
Papildyta:
Aš turiu klausimą..ar kas pildot metinę (šeimos) turto deklaraciją?
Aš ne vienus metus pildžiau, bet šiemet susivokiau, kad visus metus pamiršusi deklaracijoje nurodyti buto dalį, kurio savininkė buvau. Šiemet tą butą pardavėm, kitąmet deklaruosiu pajamas ir įrašysiu gautas už pardavimą, bet tai kaip elgtis dabar..šiemet įrašyt į turto deklaraciją tą dalį buto? (dalies buto savininkė esu nuo 1994 m, o turtą deklaruoju gal nuo kokių 2004 m.) Ar galima taisyti visas ankstesnes turto deklaracijas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 04 15, 16:48)
Aš ne vienus metus pildžiau, bet šiemet susivokiau, kad visus metus pamiršusi deklaracijoje nurodyti buto dalį, kurio savininkė buvau. Šiemet tą butą pardavėm, kitąmet deklaruosiu pajamas ir įrašysiu gautas už pardavimą, bet tai kaip elgtis dabar..šiemet įrašyt į turto deklaraciją tą dalį buto? (dalies buto savininkė esu nuo 1994 m, o turtą deklaruoju gal nuo kokių 2004 m.) Ar galima taisyti visas ankstesnes turto deklaracijas? g.gif

galit tikslint deklaracijas nuo 2010 m., o ankstesniu jau nebe.
Atsakyti
ačiū už info smile.gif netaikau 30proc."žaidžiu"su sąskaitom faktūrom,taigi atėmiau išlaidas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinge: 15 balandžio 2015 - 18:29
Alinge, galite nueiti i savo miesto vmi, jie turetu padeti uzpildyti. Ir be jokiu mokesciu. Pasakys jums kas ka. Nieko ten sudetingo is tikro nera.
Atsakyti
QUOTE(Alinge @ 2015 04 15, 19:23)
ačiū už info smile.gif netaikau 30proc."žaidžiu"su sąskaitom faktūrom,taigi atėmiau išlaidas

Tokiu atveju galite VSD ir PSD laikyt kaip išlaidas deklaruojant..tam Vpriede, lape yra langelis išskaičiuotam VSD ir PSD.
Aš buvau VMI nuvažiavus ir taip išsiaiškinau su IV pagal pažymą

Ir būtinai pasitikrinkit ar su tais "žaidimais" nesigauna mažiau nei leidžiami 30 proc.atskaitymai, ar išeina patirt tiek išlaidų, kad neitumėt į nuostolius pasirinkusi ne 30 %...
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 04 15, 18:27)
Alinge, galite nueiti i savo miesto vmi, jie turetu padeti uzpildyti. Ir be jokiu mokesciu. Pasakys jums kas ka. Nieko ten sudetingo is tikro nera.

kogero taip teks ir daryti...buvau vakar įlindus į ten-be galo daug žmonių,tai apsisukau ant kulno ir išėjau.Skaičiuoju pagal tą sistemą ką Rasma parašė,tai sutikrinus man gaunasi,jog pernai aš turėjau permokėti ir PSD ir Vsd,tik GPM sutampa su sumokėtais kvitais.oi kaip čia viskas sudėtinga.
Atsakyti
Turbut kai registruojate islaidas, daug sudetingiau deklaruot g.gif
Atsakyti