Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame 2014 m. pajamas

QUOTE(Aidos @ 2015 03 18, 10:39)
Pas mane 32 ta pati suma su +,o 33 jau -. Dirbau praeitais metais toje pačioje įmonėje per 2 etatus,paskui keičiau metų gale darbą. Tikriausiai kažką darbe blogai suskaičiavo,kad minusą gavau g.gif

jei keitėte darbą, t.y. tą patį mėnesį ir išėjot iš senojo ir įsidarbinot naujame, tai greičiausiai bus dėlto. nes nei senoji nei naujoji darbovietės nežino ir neprivalo žinoti, kiek jums taikė kita darbovietė g.gif dar pasižiūrėkit 17 langelį, jei turite vaikų; priedą L, jei turėjote apmokestinamas pajamas mažinančių išlaidų. jei ten viskas tvarkoj, tai ko gero, viskas teisingai apskaičiuota.

QUOTE(Trupinėlis @ 2015 03 18, 11:10)
Sveikos. Kuriame langelyje nurodomi skaičiukai už vaiką? Jei vaikas gimęs 2014-06-17 kiek turėčiau įrašyti?

17 langelis. po 600 abiems tėvams, arba vienam 1200.

QUOTE(*NoTa* @ 2015 03 18, 11:17)
Laba diena,

Klausimas nuo 2011m, vaika auginu viena. Pildant deklaracija uz 2013m. PNPD buvau irasiusi 1200, atejo laiskas, kad neteisingai pritaikytas PNPD.  Kodel??? Nebesusigaudau, nors dar ankstesniais metais tas 1200 tiko doh.gif

Koki PNPD tureciau taikyti uz 2014 metus?

jei vaikui 2013 ar 2014 nesuėjo 18 m., tai 2013 priklausytų 1200, o 2014 - 2400.
Papildyta:
QUOTE(Irikira @ 2015 03 18, 11:21)
kiekvienais metais dedei deklaracija su minusu, tai patariau jam pernai patasyti prasyma, kad netaikytu NPD ir pagal viska turetu buti kazkoks bent pliusas, bet atsidarius deklaracija vistiek minus 120. Kaip taip gali buti?  g.gif

patikrinkit, ar už vaikus teisingai įrašyta 17 langelyje.

kitas variantas, gal buvo daug biuletenių?
Atsakyti
Sveiki
Gal galite padeti.2014 m. indiv. veiklos pazymos neturejau,bet pelno su darbais santykiais nesusijusiu mokejimu turejau 8000 litu,tai yra pardavus savo devetus daiktus tiek susidare,o islaidu turejau 7000 ,kur taip darant deklaracija butu galima parodyti? ir ka galima itraukti i islaidas,daug pirkau daiktu sau,savo seimai, ivairiu kompaniju uzsakymai,tai galiu priskaiciuoti,mokejau kredita ar irgi galima?Esu dirbanti,jei parodysiu 1000 litu pelno,atemus islaidas,tai reisk moketi ir GPM ir sodrai?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2015 03 18, 11:56)
jei vaikui  2013 ar 2014 nesuėjo 18 m., tai 2013 priklausytų 1200, o 2014 - 2400.

Gemma,širdingai dėkoju. Mano vaikui dar tik 10 metų:-)

Ir darnorėčiau pasiklausti, o taisyti už 2013 metus deklaraciją per EDS galima, ar geriau į mokesčius eiti? g.gif

O automobilio pirkimas/pardavimas turi būti deklaruojamas? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *NoTa*: 18 kovo 2015 - 12:37
QUOTE(Liepuzele21 @ 2015 03 18, 12:48)
Mes turim viena paskola,deklaracija ateina mano vardu,bet kadangi vyro pajamos didesnes deklaruoju jo vardu.Tiesiog prie deklaracijos prisegu L prieda,pati uzpildau ir viskas smile.gif .

Tą aš suprantu, kad gali arba vyras arba aš pati deklaruot, bet įdomu ar galim dvi skirtingas paskolas deklaruot abu atskirai, ar aplamai kaip šeima tik vieną paskolą gali deklaruot?
Atsakyti
Laba dienele moteriskeles, o man si karta stabdis iskilo , jau paspaudziau siusti deklaracija, ismete lentele kad nera deklaruota vartotojo sertifikato deklaracija, meginau deklaruot, bet stacionarios versijos niekaip neatsiuncia, o mobilia irgi nejo, tipo tokio vartotojo nera, nejaugi reiks eit i mokscius?
Atsakyti
QUOTE(*NoTa* @ 2015 03 18, 12:13)
Gemma,širdingai dėkoju. Mano vaikui dar tik 10 metų:-)

Ir darnorėčiau pasiklausti, o taisyti už 2013 metus deklaraciją  per EDS galima, ar geriau į mokesčius eiti? g.gif

galima per EDS. bet jei nurodytas kontaktinis telefonas, tai galite drąsiai skambinti ir klausti, kodėl užkliuvo Jūsų PNPD.

automobilio pardavimo nereikia deklaruoti ir apmokestinti tuo atveju, jei automobilis pirktas anksčiau kaip prieš trejus metus iki pardavimo

QUOTE(yngaga @ 2015 03 18, 12:15)
Tą aš suprantu, kad gali arba vyras arba aš pati deklaruot, bet įdomu ar galim dvi skirtingas paskolas deklaruot abu atskirai, ar aplamai kaip šeima tik vieną paskolą gali deklaruot?

vienas asmuo (ne šeima) gali taikytis lengvatą už vieną kreditą. vadinasi kiekvienas galite deklaruoti savąjį kreditą.
Papildyta:
QUOTE(neringuska @ 2015 03 18, 12:54)
Laba dienele moteriskeles, o man si karta stabdis iskilo , jau paspaudziau siusti deklaracija, ismete lentele kad nera deklaruota vartotojo sertifikato deklaracija, meginau deklaruot, bet stacionarios versijos niekaip neatsiuncia, o mobilia irgi nejo, tipo tokio vartotojo nera, nejaugi reiks eit i mokscius?

ne tą mygtuką paspaudėt. ten yra du variantai "pateikti" ir "pateikti ir pasirašyti". reikia rinktis "pateikti", priešingu atveju prašys elektroninio parašo
Atsakyti
QUOTE(Vilmetrona @ 2015 03 18, 12:05)
Sveiki
Gal galite padeti.2014 m. indiv. veiklos pazymos neturejau,bet pelno su darbais santykiais nesusijusiu mokejimu turejau 8000 litu,tai yra pardavus savo devetus daiktus tiek susidare,o islaidu turejau 7000 ,kur taip darant deklaracija butu galima parodyti? ir ka galima itraukti i islaidas,daug pirkau daiktu sau,savo seimai, ivairiu kompaniju uzsakymai,tai galiu priskaiciuoti,mokejau kredita ar irgi galima?Esu dirbanti,jei parodysiu 1000 litu pelno,atemus islaidas,tai reisk moketi ir GPM ir sodrai?

Turite deklatuoti GPM308T2 priede III dalyje, kaip kito turto pardavimo pajamas. Kaip įsigijimo kainą galite įrašyti tik parduotų daiktų įsigijimo kainą, jeigu turite įsigijimo dokumentus. Jeigu pajamų ir įsigjimo skirtumas neviršys 8000, mokesčio mokėti nereikės.
Papildyta:
QUOTE(*NoTa* @ 2015 03 18, 12:13)

Automobilį reikia deklaruoti, jeigu neišlaikytas 3 metus nuosavybėje, arba jei ir išlaikytas, jei parduota už daugiau kaip 10000
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 18, 13:49)
Turite deklatuoti GPM308T2 priede III dalyje, kaip kito turto pardavimo pajamas. Kaip įsigijimo kainą galite įrašyti tik parduotų daiktų įsigijimo kainą, jeigu turite įsigijimo dokumentus. Jeigu pajamų ir įsigjimo skirtumas neviršys 8000, mokesčio mokėti nereikės.
Papildyta:

Automobilį reikia deklaruoti, jeigu neišlaikytas 3 metus nuosavybėje, arba jei ir išlaikytas, jei parduota už daugiau kaip 10000

o jei daikatai pirkti deveti nenauji is vinted.lt tinklapio,juk isigijimo dokumentu nebus uz deveta daikta ir parduoti taip pat nenauji,tik kai tape mazi,man jau nebereikalingi ir mazesne kaina nei pirkta,atminusuoti pajamu ir isigijimo skirutmo nebegalima ir daug pinigu yra pravedes gyvenimo draugas, kaip skola,tai galima atminusuoti?
Atsakyti
QUOTE(Vilmetrona @ 2015 03 18, 13:59)
o jei  daikatai pirkti deveti nenauji is vinted.lt tinklapio,juk  isigijimo dokumentu nebus uz deveta daikta ir parduoti taip pat nenauji,tik kai tape mazi,man jau nebereikalingi ir mazesne kaina nei pirkta,atminusuoti pajamu ir isigijimo skirutmo nebegalima ir daug pinigu yra pravedes gyvenimo draugas, kaip skola,tai galima atminusuoti?

jeigu neturite įsigijimo dokumentų, neturite ir įsigijimo kainos. Vadinasi galite prisitaikyti tik 8000 lt lengvatą. Gauta paskola iš draugo prie įsigijimo kainos neprisideda biggrin.gif
Bet jeigu gauta ne paskola, o dovana iš ne artimo giminaičio (ne sutuoktinio), tai irgi nemokestinama tik 8000 lt, o jeigu dovanojo daugiau, nuo viršijančios dalies reikės moėkti 15 proc. GPM.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 18, 14:02)
jeigu neturite įsigijimo dokumentų, neturite ir įsigijimo kainos. Vadinasi galite prisitaikyti tik 8000 lt lengvatą. Gauta paskola iš draugo prie įsigijimo kainos neprisideda biggrin.gif
Bet jeigu gauta ne paskola, o dovana iš ne artimo giminaičio (ne sutuoktinio), tai irgi nemokestinama tik 8000 lt, o jeigu dovanojo daugiau, nuo viršijančios dalies reikės moėkti 15 proc. GPM.

isigijimo kaina juk saskaitoje parasyta,nes man VMI priskaiciavo visus pavedimus ka tik rado mano saskaitoje pravesta is kitu zmoniu,o ten yra grazintos skolos,rasoma pavedime -''skola'',''pavedimas'',''pervedimas'' kai kur aisku rasoma,kad ''uz preke'' ir pati ka pirkau is vinted tinklapio nariu rasiau darydama pavedima ''uz drabuzi'' ir kaina matyti,kaip supratau nepavyks atsiminusuoti ir sumos is zmoniu nedideles pavedimuose,daugiausia 20 euru
Papildyta:
QUOTE(Vilmetrona @ 2015 03 18, 14:13)
isigijimo kaina juk saskaitoje parasyta,nes man VMI priskaiciavo visus pavedimus ka tik rado mano saskaitoje pravesta is kitu zmoniu,o ten yra grazintos skolos,rasoma  pavedime -''skola'',''pavedimas'',''pervedimas'' kai kur aisku rasoma,kad  ''uz preke'' ir pati ka pirkau is vinted tinklapio nariu rasiau darydama pavedima ''uz drabuzi'' ir kaina matyti,kaip supratau nepavyks atsiminusuoti ir sumos is zmoniu nedideles pavedimuose,daugiausia  20 euru

ir uz tariamai vykdoma prekyba be indiv veiklos pazymos jau susimokejau bauda,tai vis tik reikai parodyti tas pajamas uz 2014 m. darant deklaracija?
Atsakyti
QUOTE(Vilmetrona @ 2015 03 18, 14:24)
isigijimo kaina juk saskaitoje parasyta,nes man VMI priskaiciavo visus pavedimus ka tik rado mano saskaitoje pravesta is kitu zmoniu,o ten yra grazintos skolos,rasoma  pavedime -''skola'',''pavedimas'',''pervedimas'' kai kur aisku rasoma,kad  ''uz preke'' ir pati ka pirkau is vinted tinklapio nariu rasiau darydama pavedima ''uz drabuzi'' ir kaina matyti,kaip supratau nepavyks atsiminusuoti ir sumos is zmoniu nedideles pavedimuose,daugiausia  20 euru
Papildyta:

ir uz tariamai  vykdoma prekyba be indiv veiklos pazymos jau susimokejau bauda,tai vis tik reikai parodyti tas pajamas uz 2014 m. darant deklaracija?

pvedimo paskirtyje galima bet ką parašyti biggrin.gif
o tai jei jums pripažino, kad vykdėte veiklą, tai turite deklaruotui tada kaip veiklos pajamas. Tada geriau jau vykyte į VMI arba aiškinkitės su tais, kurie jums išrašė bauda smile.gif
Atsakyti
Jei vaikui 2014 m. vasario men. suejo 18 metu, bet jis vis dar mokosi/ mokesi vidurineje mokykloje, uz ji galima prisitaikyti 1200 PNPD?
Atsakyti