Sveiki,
gal kas atsakys. Deklaruodama pajamas uz 2009m gavau skola 864Lt (uz PSD). nuejus i vmi parasiau prasyma kad sita suma (skola) galeciau grazinti dalimis per 5 metus. prasymas buvo patenkintas. kada ir po kiek imoketi nebuvo nurodyta. svarbu susimoketi iki 2015 balandzio 30d. taigi nemokejau nes pastebejau, jog deklaruorant velesniais metais ta suma kuria turedavau susigrazinti is vmi nepervesdavo man i saskaita. tai supratau jog dengia ta mano skola. bet niekur nesikreipiau ir konkreciai nesiteiravau ar taip ir yra.
uz 2010m turejo grazinti man 238lt
uz 2011m - 248lt
2012m. -328lt
2013m. - 0 lt
o dabar uz 2014 m uzdeklaravus man raso jog grazins 199 LT. tai sita skola kaip ir padengiu ir man dar turetu likti. bet klausimas ar uzsiskaitys mano tie 199lt uz 2014m i skolos nurasyma? nes skola turiu grazinti 2015 04 30.
QUOTE(Gemma @ 2015 03 24, 12:30)
Papildyta:
tai viskas logiška su PNPD. jei parašėte prašymą metų eigoj, tai kol jo nebuvo, dar taikė už tris mėnesius. o priklauso 1200 už metus, kai dalinatės pusiau su vyru.
Man nelogiška tai, kad man tie pinigai negrįžta juk PNPD grįžta visas, kurio nepritaiko metų eigoj, taip? Ta prasme, tai nepriklauso nuo pajamų, kiek žinau. Tai jei dėl NPD jokių klausimų neturiu (pagal pajamas jo beveik ir nelieka), tai kur prapuola ta PNPD suma, niekaip nesuprantu. Su biuleteniu viskas sueina, jis buvo nedidukas, ten ir suma labai maža buvo, Neatrenku niekaip
O ar galima pvz 17 langely įrašyti tą faktiškai pritaikytą sumą, o likusią 900 litų sumą pritaikyti vyro deklaracijoj? Pamėginčiau pažaisti...
QUOTE(zemaituke @ 2015 03 24, 14:58)
Sveiki,
gal kas atsakys. Deklaruodama pajamas uz 2009m gavau skola 864Lt (uz PSD). nuejus i vmi parasiau prasyma kad sita suma (skola) galeciau grazinti dalimis per 5 metus. prasymas buvo patenkintas. kada ir po kiek imoketi nebuvo nurodyta. svarbu susimoketi iki 2015 balandzio 30d. taigi nemokejau nes pastebejau, jog deklaruorant velesniais metais ta suma kuria turedavau susigrazinti is vmi nepervesdavo man i saskaita. tai supratau jog dengia ta mano skola. bet niekur nesikreipiau ir konkreciai nesiteiravau ar taip ir yra.
uz 2011m - 248lt
2012m. -328lt
2013m. - 0 lt
o dabar uz 2014 m uzdeklaravus man raso jog grazins 199 LT. tai sita skola kaip ir padengiu ir man dar turetu likti. bet klausimas ar uzsiskaitys mano tie 199lt uz 2014m i skolos nurasyma? nes skola turiu grazinti 2015 04 30.
uz 2011m - 248lt
2012m. -328lt
2013m. - 0 lt
patarčiau arba pasinagrinėti per mano VMI, tuos visus įskaitymus, arba tiesiog skambinti į VMI ir su jais susiderinti.
QUOTE(D*L*K @ 2015 03 24, 15:29)
Man nelogiška tai, kad man tie pinigai negrįžta juk PNPD grįžta visas, kurio nepritaiko metų eigoj, taip? Ta prasme, tai nepriklauso nuo pajamų, kiek žinau. Tai jei dėl NPD jokių klausimų neturiu (pagal pajamas jo beveik ir nelieka), tai kur prapuola ta PNPD suma, niekaip nesuprantu. Su biuleteniu viskas sueina, jis buvo nedidukas, ten ir suma labai maža buvo, Neatrenku niekaip
O ar galima pvz 17 langely įrašyti tą faktiškai pritaikytą sumą, o likusią 900 litų sumą pritaikyti vyro deklaracijoj? Pamėginčiau pažaisti...
grįžta 15 proc. nuo PNPD, jei be jo nebuvo minuso. jei buvo minusas, tai PNPD kažkiek jį sumažina arba visiškai padengia ir dar šiek tiek lieka, kad susigrąžintumėt
jei sau 17 langely įrašius 300 neįšokat į minusą 33 langely, tai galit likusius vyrui rašyt. bet iš esmės koks skirtumas, ar jums ar vyrui grąžins?
QUOTE(Gemma @ 2015 03 24, 16:53)
jei sau 17 langely įrašius 300 neįšokat į minusą 33 langely, tai galit likusius vyrui rašyt. bet iš esmės koks skirtumas, ar jums ar vyrui grąžins?
Preliminarioj deklaracijoj visos sumos litais? Tik grąžinant permokas man į sąskaitą kris eurai - teisingai suprantu?
Ir jei galit, patikslinkit, ar turėtos akcijos turi atsispindėti F priede? Ar kuriame kitame? AČIŪ
sveikos.as siandien jau deklaravau grys 80lt.tik nesuprantu kaip yra su busto paskolu palukanu grazinimu.paskola imta 2008m abu su vyru dirbame po 0.25 etato .paskolos mokame 1500lt nuo siemet po 900lt.verta cia kazin kazka deklaruot nelabai suprantu bent jau plius minus noreciau pasiskaiciuot.
QUOTE(Gemma @ 2015 03 24, 11:25)
deklaruoti nereikia, jei išlaikė tris metus, ir už kiekvieną gavo mažiau nei po 10 000 Lt.
O jei abiejų automobilių neišlaikė trijų metų ir pardavė už mažiau nei po 5000 Lt, tai jau reikia deklaruoti? Nes jis neranda pirkimo dokumentų.
QUOTE(klikky @ 2015 03 24, 22:56)
O jei abiejų automobilių neišlaikė trijų metų ir pardavė už mažiau nei po 5000 Lt, tai jau reikia deklaruoti? Nes jis neranda pirkimo dokumentų.
jeigu neišlaikė 3 metų reikia deklaruoti bet kokiu atveju
Kaip skirti tuos 2 proc, nuo ko pradėti, ar reikia žinoti kam skiri - jų duomenis, įmonės kodą ir pan. ar ne..
ačiū
ačiū
QUOTE(kvarta @ 2015 03 25, 09:03)
Kaip skirti tuos 2 proc, nuo ko pradėti, ar reikia žinoti kam skiri - jų duomenis, įmonės kodą ir pan. ar ne..
ačiū
ačiū
Reikia žinoti įmonės kodą
Sveikos,viena auginu du nepilnamecius vaikus,koki NPD taiko?
Sveikos , jeigu visus metus normaliai moketas PSD , o dabar rodo 46 minus 729. Kodel taip yra gal kas zinot ?
QUOTE(lovely @ 2015 03 25, 13:03)
Sveikos,viena auginu du nepilnamecius vaikus,koki NPD taiko?
Taikytino MPNPD suma 4800 Lt.