QUOTE(Ryžiukė @ 2015 04 14, 15:43)
Priklauso nuo kunigo
jokio bažnytinio įstatymo nėra, bet kunigas turi teisę nekrikštyti vaiko, kurio tėvai neturi Dievo palaiminimo
Žinau, kad Vilniuje daug kunigų neteikia krikšto tokiu atveju...
Mūsų kunigas sakė, kad negalima iš vaiko atimti Dievo malonės tik todėl, kad tėvai to nenori sau
QUOTE(Dzenete @ 2015 04 14, 18:58)
Gali.
Kuo nusikalto vaikiukas.
Juk ir vienišos mamos krikštija vaikus, ir išsiskyrusios ir t.t.
Mano vyras turėjo bažnytine santuoka iki manęs. Joje išgyveno net 2 mėn. Tai aš nemanau, kad dabar neturiu teisės vaikams suteikti krikšto.
Labai gražiai pasakė.
Aš nesuprantu, kodėl nuo kunigo priklauso daug dalykų, turėtų būti visiems visi dalykai vienodi.
O čia kaip kuris užsinori.
Kaip ir su kursais krikštatėviams, vieni reikalauja, kiti ne.
Mano šios dienos darbas- nupirkom kostiumą mano vyrukui. Tiesa sakant nupirko mano mama, kaip dovana nuo senelių krikštynų proga.
Vienišos, išsiskyrusios, manau yra šiek tiek kitaip, nei gyvenančios net "nesusirašę" manau. Na bandysiu eit i mūsų norimą bažnytėlę šnekėtis, žiūrėsim ką pasakys. Šiaip planuojam Kaune Šv. Gertrūdos bažnytėlėje ceremoniją, gal kas gali ka apie kunigą pasakyt?
Pagal idėją norėjom padaryt sudvejintą šventę, krikštyna + susituokti, bet matau, kad čia ilgas kelias, nes MB neturi pirmos komunijos, o laiko vaikščioti į užsiėmimus visai nėra
, tad bandysim kažkaip kitaip padaryti