Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas

QUOTE(viluteL @ 2015 04 13, 21:59)
Sveiki. Musu irgi krikšto tėvai nesusituoke. Bet mums kunigas apie tai nieko nesakė. Tik sake kad kartu gyvent negali biggrin.gif bet šita sako visiems net ir kas eina tuoktis, bet manau šiais laikais retas kuris negyvena kartu dar prieš vestuves:d

Mes krikstijom vaika tuo metu kai dar nebuvom susituoke, tai nieko mums nesake
Atsakyti
Sveikos. Gal ir kvailas klausimas, bet... ar leis krikstint vaika jei patys tevai nesusituoke nei baznycioje nei prieme civiline santuoka 4u.gif ?
Atsakyti
Na štai dalis darbo atlikta.. Užsakėme sale,išrinkome bažnyčia, užsisakėme drabužius..

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedr@ @ 2015 04 14, 13:15)
Sveikos. Gal ir kvailas klausimas, bet... ar leis krikstint vaika jei patys tevai nesusituoke nei baznycioje nei prieme civiline santuoka  4u.gif  ?

Priklauso nuo kunigo smile.gif jokio bažnytinio įstatymo nėra, bet kunigas turi teisę nekrikštyti vaiko, kurio tėvai neturi Dievo palaiminimo unsure.gif Žinau, kad Vilniuje daug kunigų neteikia krikšto tokiu atveju...
Mūsų kunigas sakė, kad negalima iš vaiko atimti Dievo malonės tik todėl, kad tėvai to nenori sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedr@ @ 2015 04 14, 13:15)
Sveikos. Gal ir kvailas klausimas, bet... ar leis krikstint vaika jei patys tevai nesusituoke nei baznycioje nei prieme civiline santuoka  4u.gif  ?

Gali.
Kuo nusikalto vaikiukas.
Juk ir vienišos mamos krikštija vaikus, ir išsiskyrusios ir t.t.
Mano vyras turėjo bažnytine santuoka iki manęs. Joje išgyveno net 2 mėn. Tai aš nemanau, kad dabar neturiu teisės vaikams suteikti krikšto.

QUOTE(Ryžiukė @ 2015 04 14, 16:43)
Mūsų kunigas sakė, kad negalima iš vaiko atimti Dievo malonės tik todėl, kad tėvai to nenori sau  smile.gif

Labai gražiai pasakė.
Aš nesuprantu, kodėl nuo kunigo priklauso daug dalykų, turėtų būti visiems visi dalykai vienodi.
O čia kaip kuris užsinori.
Kaip ir su kursais krikštatėviams, vieni reikalauja, kiti ne.

Mano šios dienos darbas- nupirkom kostiumą mano vyrukui. Tiesa sakant nupirko mano mama, kaip dovana nuo senelių krikštynų proga.
Atsakyti
QUOTE(Ryžiukė @ 2015 04 14, 15:43)
Priklauso nuo kunigo  smile.gif  jokio bažnytinio įstatymo nėra, bet kunigas turi teisę nekrikštyti vaiko, kurio tėvai neturi Dievo palaiminimo  unsure.gif Žinau, kad Vilniuje daug kunigų neteikia krikšto tokiu atveju...
Mūsų kunigas sakė, kad negalima iš vaiko atimti Dievo malonės tik todėl, kad tėvai to nenori sau  smile.gif

QUOTE(Dzenete @ 2015 04 14, 18:58)
Gali.
Kuo nusikalto vaikiukas.
Juk ir vienišos mamos krikštija vaikus, ir išsiskyrusios ir t.t.
Mano vyras turėjo bažnytine santuoka iki manęs. Joje išgyveno net 2 mėn. Tai aš nemanau, kad dabar neturiu teisės vaikams suteikti krikšto.
Labai gražiai pasakė.
Aš nesuprantu, kodėl nuo kunigo priklauso daug dalykų, turėtų būti visiems visi dalykai vienodi.
O čia kaip kuris užsinori.
Kaip ir su kursais krikštatėviams, vieni reikalauja, kiti ne.
Mano šios dienos darbas- nupirkom kostiumą mano vyrukui. Tiesa sakant nupirko mano mama, kaip dovana nuo senelių krikštynų proga.

Vienišos, išsiskyrusios, manau yra šiek tiek kitaip, nei gyvenančios net "nesusirašę" manau. Na bandysiu eit i mūsų norimą bažnytėlę šnekėtis, žiūrėsim ką pasakys. Šiaip planuojam Kaune Šv. Gertrūdos bažnytėlėje ceremoniją, gal kas gali ka apie kunigą pasakyt?
Pagal idėją norėjom padaryt sudvejintą šventę, krikštyna + susituokti, bet matau, kad čia ilgas kelias, nes MB neturi pirmos komunijos, o laiko vaikščioti į užsiėmimus visai nėra verysad.gif , tad bandysim kažkaip kitaip padaryti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Noriu ir as jungtis i Jūsų būrelį smile.gif Turėsim 2 krikštynas birželį, pirma būsim kŗikštatėviais, po to krikštysim savo mažiuką. Savo mažiaus krikštynom jau turim bažnyčią, sodybą, galbūt fotografę. Kvietimai jau pagaminti, tereikia atsispausdint tekstą ir šį savaitgalį pradėsim dalint smile.gif
Atsakyti
Mes tai nedarom popierinių kvietimų. Kam nusiųsiu elektroninius, o ką tik žodžiu pakviesim smile.gif
Atsakyti
Mes visgi nusprendėme daryti krykštynas rūgpjūčio mėnesį. Peržiūrėjau kavines-restoranus, kur poto galima bus švęsti. Bet nieko ypatingo kolkas dar neplanavau. Manau, kad dar nemažai laiko turiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Trupinėlis @ 2015 04 15, 17:37)
Mes tai nedarom popierinių kvietimų. Kam nusiųsiu elektroninius, o ką tik žodžiu pakviesim smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kažkaip ėmiau ir pražiopsojau naujos temos atsiradimą doh.gif Tai vis kirbėjo mintis, nu negi niekas nieko neplanuoja??? lotuliukas.gif lotuliukas.gif o kad naujos temos net neseku.....

Tai vat mūsų švevntė jau poo mėnesio. Švesim nedidelėje sodyboje viis gi (o planai buvo visai kitokie). Nu bet yra kaip yra, nelabai mes norėjom taip, bet šiaip ar taip taip bus geriau. Maistas išvežamasis meniu jau užsakytas, meniu suderintas ir t.t.
Rūbeliai mažiaus irgi užsakyti, varlytės irgi. Laukiam kol pasiūs thumbup.gif
Dekoracijos jau pradėtos gaminti. Teko gerokai paplušėti kol suradau rekiamo popieriauss dekoracijosmm, bet pavyko. Tai vakarais kai tik turiu laiko gaminu.

Gaminnsiu vėjo malūnėlius, debesėlius ir drambliukus.

Saldų stalą dar liko gerai apgalvoti.
Fotografė yra.
Ir su krikštamote suderinti pasksutinius akcentukus.

QUOTE(D'esire @ 2015 04 13, 11:08)
Mamytes, o gal kur matet graziu dezuciu, kriksto atributikai susideti g.gif

Aš užsakiau mažiui albumą atminimui ir koretels, svarstau dėl dėžutės viskam sudėti, bet ir taip labai ibrangu gauusis. FB - mažosios palangė. Labai gražias linines dėžutes daro drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Trupinėlis @ 2015 04 15, 16:37)

Mes irgi samoningai atsisakem kvietimu, krikstotevus, savo tevus kviesime zodziu, o kitus arba gyvai arba zinute g.gif
Papildyta:
Gal kam pravers, vakar radau knygyne knyga "Mano krikstynos", man ji labai patiko, nes pati nemegstu, visu tu rastu, pasizadejimu ir pan, o toje knygoje viskas yra, yra vieta ir pazadams, ir profesijoms ir palinkejimams smile.gif
https://www.knygos.l...i-prisiminimai/

pasiulysiu busimiems krikstateviams sita ideja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupkis @ 2015 04 15, 20:59)
Kažkaip ėmiau  ir pražiopsojau naujos temos atsiradimą  doh.gif Tai vis kirbėjo mintis, nu negi  niekas nieko neplanuoja???  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o kad naujos temos net neseku.....

Tai vat mūsų švevntė jau poo mėnesio. Švesim nedidelėje sodyboje viis gi (o planai buvo visai kitokie). Nu bet yra kaip yra, nelabai mes norėjom taip, bet šiaip ar taip taip bus geriau. Maistas išvežamasis meniu jau užsakytas, meniu suderintas ir t.t.
Rūbeliai mažiaus irgi užsakyti, varlytės irgi. Laukiam kol pasiūs  thumbup.gif
Dekoracijos jau pradėtos gaminti. Teko gerokai paplušėti kol suradau rekiamo popieriauss dekoracijosmm, bet pavyko. Tai vakarais kai tik turiu laiko gaminu.

Gaminnsiu vėjo malūnėlius, debesėlius ir drambliukus.

Saldų stalą dar liko gerai apgalvoti.
Fotografė yra.
Ir su krikštamote suderinti pasksutinius akcentukus.
Aš užsakiau mažiui albumą atminimui ir koretels, svarstau dėl dėžutės viskam sudėti, bet ir taip labai ibrangu gauusis. FB - mažosios palangė. Labai gražias linines dėžutes daro drinks_cheers.gif

Sveiki. Kur uzsisakete varlytes?smile.gif galvoju vyrui priderinti prie musu suknuciu:) ir kur radote popieriuko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viluteL: 15 balandžio 2015 - 20:16