Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas

QUOTE(FEBI @ 2015 07 29, 13:29)
Čia jau žmonių sugalvota simbolika, ne Krikšto Sakramento  mirksiukas.gif  Todėl nuo žmogaus priklauso, kaip ją pritaikysi. Mes turėjom žvakę ir BALTĄ RŪBĄ, kuris būtinas.

Na Krikšto sakramentas ir nėra žmogus, kad jis galvotų ir kažką aiškintų. biggrin.gif
Aš irgi kalbu apie to balto rūbo kilmę (tai istorija) ir kas gi krikšte išties yra tas "baltas rūbas" (kad tai ne ta balta suknytė ir ne tas kostiumėlis, su kuriuo vaikutis aprengtas atnešamas), bet tiek to. Jūs elgėtės kitaip, jūsų pasirinkimas. Žmonės gali taip rinktis. Pakrikštija. Ir suprantama, kodėl jums jūsų vaiko krikšto dienos apranga miela. Bet dėl skraistelės simbolikos esate neteisi.
Žr. Krikšto apeigos. wink.gif, matosi kada atsiranda tas baltas rūbas / drabužis liturgijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 29 liepos 2015 - 15:23
QUOTE(hi (: @ 2015 07 29, 16:00)
Na Krikšto sakramentas ir nėra žmogus, kad jis galvotų ir kažką aiškintų. biggrin.gif
Aš irgi kalbu apie to balto rūbo kilmę (tai istorija) ir kas gi krikšte išties yra tas "baltas rūbas" (kad tai ne ta balta suknytė ir ne tas kostiumėlis, su kuriuo vaikutis aprengtas atnešamas), bet tiek to. Jūs elgėtės kitaip, jūsų pasirinkimas. Žmonės gali taip rinktis. Pakrikštija. Ir suprantama, kodėl jums jūsų vaiko krikšto dienos apranga miela. Bet dėl skraistelės simbolikos esate neteisi.
Žr. Krikšto apeigos. wink.gif, matosi kada atsiranda tas baltas rūbas / drabužis liturgijoje.

Paaiškink kokia tai istorija? Net mūsų laikais +-30 metų nedėjo jokių skraisčių.
Baltas rūbas (pačios prieš tai rašyta) juk gali būti bet kas, tai nėra skraistė wink.gif o tėvai rengdami baltom suknytėm ar kelnytėm..ruošiasi tam sakramentui ir būtent jam ruošia baltus rūbus. Jei ne baltus, deda skraistę(tam, kad sakramento metu, minima baltas rūbas).
Kur įkėlei Krikšto apeigas, tai čia vienas iš variantų. Iš interneto..aš galiu daug visokiausių ir ne tokių primesti, kur net baltas rūbas nebus minimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FEBI: 29 liepos 2015 - 15:47
QUOTE(FEBI @ 2015 07 29, 15:43)

Baltas rūbas (pačios prieš tai rašyta) juk gali būti bet kas, tai nėra skraistė wink.gif

Bet kas, kas uždedama ant petukų jau pakrikštijus.

Kur įkėlei Krikšto apeigas, tai čia vienas iš variantų. Iš interneto..aš galiu daug visokiausių ir ne tokių primesti, kur net baltas rūbas nebus minimas  biggrin.gif

Iš patikimo interneto. Bažnyčios puslapis, kuris nesivadovauja VBS, o apeigynas visur yra vienodas. wink.gif Ne e - parduotuvėlių, kurios prekiauja "viskuom krikštui" ir prisigaudo visko, kas tik versliukui naudinga.

Paaiškink kokia tai istorija?

Nuorodoje trumpai buvo. wink.gif
QUOTE(Kutuliukas @ 2006 03 06, 15:14)
Tiek likę iš senojo papročio, kai pakrikštijus žmogų, jam būdavo duodamas naujas rūbas. Dabar tai simboliškai išreiškia skraistelė.

Net mūsų laikais +-30 metų nedėjo jokių skraisčių.

Plius minus prieš tiek metų buvo sovietmetis ir krikšto rūbelis, jo simbolikos aiškinimas ir pan. tikrai nebuvo populiarus dalykas. Pats krikštas taip pat buvo tai, kas daroma patyliukais. Negaliu pasakyti ar taip jau tikrai visi be to rūbelio ėjo (net ir dabar gi kaip pati minėjot dalis be jo apsiena), bet reikia skirti iš esmės skirtingas sąlygas priespaudos laikmečiu ir dabar. Tiek materialines, tiek pasigilinimo į tas simbolikas.

Na nesidėjot, tai nesidėjot. Kaip jau minėjau - žmonių pasirinkimas. Ne pirmi, ne paskutiniai. Bet kam taip atkakliai bandyti paneigti tas prasmes, kurios sudėtos į tą po krikšto užedamą rūbelį niekaip nesuprantu. :] Taip jis nėra krikšte esminis (krikštas apskritai tik be vandens ir žmogaus nelabai biggrin.gif), bet jis tikrai turi gražią krikščionišką (o ne VBS) prasmę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 29 liepos 2015 - 19:45
QUOTE(hi (: @ 2015 07 29, 20:17)
Na nesidėjot, tai nesidėjot. Kaip jau minėjau - žmonių pasirinkimas. Ne pirmi, ne paskutiniai. Bet kam taip atkakliai bandyti paneigti tas prasmes, kurios sudėtos į tą po krikšto užedamą rūbelį niekaip nesuprantu. :] Taip jis nėra krikšte esminis (krikštas apskritai tik be vandens ir žmogaus nelabai biggrin.gif), bet jis tikrai turi gražią krikščionišką (o ne VBS) prasmę.

drinks_cheers.gif

Sveikos

Gavom rūbelius sūneliui, likau patenkinta, dar užsakiau numegzti megztuką, na jei šalčiau bus - jis išvis tobulas wub.gif
Aš nusipirkau suknelę, liko tik MB aprengti biggrin.gif
Kitą savaitę pradėsiu papuošimų darbelius smile.gif
Mums šiek tiek nemalonus incidentas buvo, fotografė atsisakė fotografuoti, tai tą dieną buvom lengvam šoke blink.gif ačiū D., kad susiradom kitą, tą kurios taip pat norėjom (nors ir teko pakeisti krikštynų datą) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryžiukė @ 2015 07 31, 13:17)
drinks_cheers.gif

Sveikos

Gavom rūbelius sūneliui, likau patenkinta, dar užsakiau numegzti megztuką, na jei šalčiau bus - jis išvis tobulas  wub.gif
Aš nusipirkau suknelę, liko tik MB aprengti  biggrin.gif 
Kitą savaitę pradėsiu papuošimų darbelius  smile.gif
Mums šiek tiek nemalonus incidentas buvo, fotografė atsisakė fotografuoti, tai tą dieną buvom lengvam šoke  blink.gif  ačiū D., kad susiradom kitą, tą kurios taip pat norėjom (nors ir teko pakeisti krikštynų datą) smile.gif

na, su fotografaias būna visokių fintų..... savo vyrui fotografui mėgėjui buvau sugaudžiusi 4 krikštynas fotografuoti, juolab mamos ieškojo kaip tik mėgėjų.... visas 4 atsakė... matomai rado profesionalų .... nes maniškis tikrai ne brangininkas... kita vertus mėgėjams sunku prasimušti....

mes patys pernai nuvažiavom į sutatrą vietą šeimos fotosesijai pasidarė šukuosenas, susipirkę balionus, skambinu fotografei - saku, mes laukiam Jūsų... o Ji, sako - ką nematot, koks oras - man gaila, kad mano fotoaparatus sulis.... nu pasiutau juodai.... nors dar tuo metu nelijo, tik buvo apsiniaukę... kita vertus- kažin ji atsisako fotografuoti ir vestuves ar krikštynas, jei lietus išpuola.... o čia viena iš garsiųjų mūsų miesto fotografių.... nu žodžiu tie garsūs fotografai gali sau tai leisti, nes dabro ir taip užtektinai turi... bet taip nesiskaityti su žmonėmis.... nerekomenduočiau jos niekam, kad ir kokiso tne jos tos nuotraukos.... man svarbu ir fotografo žmoniškumas, ne tik jo nuotraukų kokybė... paskui su druage išsikalbėjom, kad jai ta pati fotografė ir atšaukė berods vestuves...
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal galeciau gauti ir as prisijungimus, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norėčiau patarimo. Turim megztą kostiumėlį
http://s020.radikal....cc4034c91b4.jpg
žvakę išsirinkom Žvakė
tik neapsisprendžiu dėl skraistės..megzta - kažkaip atrodo per daug mezgimo, gal lininę? lininė ..o gal lengvo tiulio tiulio Krikštynos - berniuko, tema - balta-mėlyna-geltoni akcentai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo haueva: 01 rugpjūčio 2015 - 00:01
QUOTE(sidrulka @ 2015 07 31, 14:33)
na, su fotografaias būna visokių fintų.....

Na taip, visokiu buna, bet musu atveju fotografe atsisake ne tik musu sventes, o visi tuo metu, su sveikata negerai sad.gif bent jau pati taip sake, kadangi bendravime nebuvo jokiu nesklandumu, o ir siaip tikrai zinomas zmogus, tai tikiu ja, kad ir kaip del to liudna ir planai pasikeite...
Kas per "fotografe" cia jums buvo papuolusi? o.O

QUOTE(haueva @ 2015 08 01, 00:59)
Sveikos, norėčiau patarimo. o, tema - balta-mėlyna-geltoni akcentai.

As imciau tiulio wink.gif
Atsakyti
Sveikos, idėja iš mūsų saldaus stalo smile.gif Viskas daryta mano pačios (ir tortukas) blush2.gif http://www.part.lt/p...79ae987e834.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 06 rugpjūčio 2015 - 14:08
QUOTE(monini @ 2015 08 06, 09:17)
Sveikos, idėja iš mūsų saldaus stalo smile.gif Viskas daryta mano pačios (ir tortukas)  blush2.gif http://www.part.lt/p...79ae987e834.jpg

Labai grazu smile.gif is kur vejo maluneliai? 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas mergaites, nu niekaip as nerandu nei scenarijaus nei laikrastuko maketo, jau vargstu trecia diena, gal kuri mane uz didziausia dekinguma, apsviestu, kur cia prisijungti ir kur ta lobyna rasti sad.gif(( p.s. as tikrai skaiciau temas, net nuo 2009 m. bet nuorodos jau matyt pakitusios, kad ju neatverzia. Aciu labai. mano el pastas jegu kas padeti sutiks pupiras@gmail.com.
Atsakyti
QUOTE(Rosita @ 2015 08 12, 10:44)
Labas rytas mergaites, nu niekaip as nerandu nei scenarijaus nei laikrastuko maketo, jau vargstu trecia diena, gal kuri mane uz didziausia dekinguma, apsviestu, kur cia prisijungti ir kur ta lobyna rasti sad.gif(( p.s. as tikrai skaiciau temas, net nuo  2009  m. bet nuorodos jau matyt pakitusios, kad ju neatverzia. Aciu labai. mano el pastas jegu kas padeti sutiks pupiras@gmail.com.

ir man, jei kuri galit urboniene.ina@inbox.lt
Atsakyti