Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas

O kokio dydzio turi buti skraiste? Ziurejau parduotuvej, tai 3,5 metu vaikui kaip ir trumpa..ar tokia ir turi buti?? Kur dar jas paziureti? Ar patiems siuti?
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2015 07 23, 15:35)
O kokio dydzio turi buti skraiste? Ziurejau parduotuvej, tai 3,5 metu vaikui kaip ir trumpa..ar tokia ir turi buti?? Kur dar jas paziureti? Ar patiems siuti?

Jokio skirtumo. Tai simbolinis baltas krikšto rūbas, kuris uždedamas pakrikštijus kaip naujo gyvenimo ženklas. Kas renkas ilgesnę, kas trumpesnę skraistelę, kas apskritai nusineria, pasisiūna šalį, kuris po krikšto uždedamas vaikeliui. Reikšmė, simbolika ta pati, o koks kam pavidalas mielesnis, tokį ir renkasi. Čia nėra normų, kad pvz. privalo būti iki žemės. smile.gif) Parduotuvės, aišku gal ir orientuojas į mažesnius vaikelius, gal ne kiekvienas modeliukas siūtas pvz. metinukui tiks ir vyresniam, bet čia jau praktinis klausimas. Realybėj žmonės naudoja visokio ilgomo ir visokius variantus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2015 05 18, 00:43)
Ar niekas taip ir nesuzinojo slaptazodziu i krikstynos2009@gmail.com ir public.fotki,com? Nes 2010 m. turetas slaptazodis nebetinka gmail'e sad.gif O dabar labai reikia!

QUOTE(jowiciukas @ 2015 05 18, 17:34)
as nežinau irgi. Jus 2010 as tai 2013 ir tai pasikeites.

Sveikutes, artejant tai dienai as vis keiciu planus. Kokia butu Jusu nuomone apie sventes sventima laive?

Sveikutes,
Kriksto mama busiu rugpjucio 22d. Gal galima butu slaptazodzius jei kas turi?
Turejau ir as kazkada. ir kompiuteryje visko daug turejau kol neuzlinko ir viskas nedingo sad.gif o tiek gaug visokios info turejau.

Gal dar kas nors pasidalins savo patirtimi apie tortus Klaipedoj?
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2015 07 23, 20:08)
Jokio skirtumo. Tai simbolinis baltas krikšto rūbas, kuris uždedamas pakrikštijus kaip naujo gyvenimo ženklas. Kas renkas ilgesnę, kas trumpesnę skraistelę, kas apskritai nusineria, pasisiūna šalį, kuris po krikšto uždedamas vaikeliui. Reikšmė, simbolika ta pati, o koks kam pavidalas mielesnis, tokį ir renkasi. Čia nėra normų, kad pvz. privalo būti iki žemės. smile.gif) Parduotuvės, aišku gal ir orientuojas į mažesnius vaikelius, gal ne kiekvienas modeliukas siūtas pvz. metinukui tiks ir vyresniam, bet čia jau praktinis klausimas. Realybėj žmonės naudoja visokio ilgomo ir visokius variantus. smile.gif

mergaitei man graziau kuo ilgesne, bet deja parduotuvese visos trumpokos net mano metinukei unsure.gif na iki juosmens panasiai, o as noreciau, kad butu ilgesne
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2015 07 24, 12:55)
mergaitei man graziau kuo ilgesne, bet deja parduotuvese visos trumpokos net mano metinukei  unsure.gif na iki juosmens panasiai, o as noreciau, kad butu ilgesne

Skonio reikalas. Gali būti, kad dauguma iš masinės gamybos yra dažniau tik petukams uždengti. Jei tik dėl ilgio, tai man asmeniškai mažam vaikeliui tas iki juosmens ar net trumpesnis visai gražu (ir vaikščiot nekliudo :]), bet čia kaip kam. Galima ir į auksarankes kreiptis, kurios pasiūtų/nunertų norimų matavimų.
Atsakyti
Iš vis nedėjom jokios skraistės(nes ir taip rūbas baltas). Kaip man jos negražu.

QUOTE(DianaS @ 2015 07 24, 10:45)
Gal dar kas nors pasidalins savo patirtimi apie tortus Klaipedoj?

Cukraus ctudija pati pačiausia(bet jau vietos negausit manau) cukraus fėja. Lolitos kepiniai.
Atsakyti
QUOTE(FEBI @ 2015 07 25, 07:51)
Iš vis nedėjom jokios skraistės(nes ir taip rūbas baltas). Kaip man jos negražu.

Įdomiai, nes skraistė yra vienas iš atributų, kaip žvakė, maniau ji privaloma, dedama kunigo liepimu, kaip apsauga nuo visko smile.gif
Niekas juk neliepia su ja būti vėliau, tik per pačią ceremoniją, tai aš nei prie rūbų ją derinu nei sureikšminau g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2015 06 17, 13:02)
As tai pati pati pasidarau kai reikia is serveteliu, nieko sudetingo, kita syki tai bandysiu is silkinio popieriaus  mirksiukas.gif internete ir yuotube yra pavyzdziu kaip daryt smile.gif

P.s pasidalinkit pastuko slaptazodziu kam negalaila ....brukstelkit i az. Ši savaitgali krikstynos gal ten butu reikiamu sablonu  4u.gif visai nebeturiu laiko knistis po interneta.

QUOTE(Ingbri @ 2015 06 17, 13:44)
Atsiųskit ir man kas slaptažodį. Musu krikštynos liepos 11 d irgi ieškau ir informacijos įvairios .

Būtų malonų jai kas pasidalintumėt slaptažodžiu, nes krikštynos jau šį savaitgali o prisėsti laiko tik dabar turiu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryžiukė @ 2015 07 28, 18:39)
Įdomiai, nes skraistė yra vienas iš atributų, kaip žvakė, maniau ji privaloma, dedama kunigo liepimu, kaip apsauga nuo visko  smile.gif
Niekas juk neliepia su ja būti vėliau, tik per pačią ceremoniją, tai aš nei prie rūbų ją derinu nei sureikšminau  g.gif  smile.gif

Skraistė visai net neminima per apeigas. Minimas BALTAS RŪBAS. Skraistė reikalinga, kai vaikas nerengiamas baltai wink.gif Nes baltas rūbas, o ne skraistė simbolizuoja vaiko prisikėlimą kartu su Kristumi.
Apie jokią apsaugą iš vis kalbos nėra smile.gif
---
mes vietoj skraistės prie suknelės pasiuvom tokį šleifą...nu atrodė tai nuostabiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(FEBI @ 2015 07 28, 18:53)
Skraistė visai net neminima per apeigas. Minimas BALTAS RŪBAS. Skraistė reikalinga, kai vaikas nerengiamas baltai wink.gif Nes baltas rūbas, o ne skraistė simbolizuoja vaiko prisikėlimą kartu su Kristumi.

drinks_cheers.gif ir aš taip girdėjus, kad jei visiškai baltai aprengi vaiką skraistė nėra būtina, mes kadangi rengsimės ne visiškai baltai, mums deja teks ją apsisiaust, nors man taaaaip negražu,,,
Atsakyti
QUOTE(FEBI @ 2015 07 28, 18:53)
Skraistė visai net neminima per apeigas. Minimas BALTAS RŪBAS. Skraistė reikalinga, kai vaikas nerengiamas baltai wink.gif

Ne visai taip. Tiesa, skraistė neminima ir ji tikrai nėra krikšto esmė, bet kaip tik ta skraistė (ar kiti po krikšto momento uždedamo rūbelio pavidalai), o ne kiti balti rūbeliai labiau susiję su Krikšto simbolika ir būtent ji, šalikėlis ar kad ir koks lininis rankšluostėlis ar kt. ir yra tas baltas krikšto rūbas. Nes kaip tik ji dedama vaikutį pakrikštijus (ne iki krikšto momento), kaip naujo gimimo, naujo gyvenimo, apsivilkimo Kristumi ženklas. Šita simbolika yra išlikus iš tų laikų, kai pakrikštytajam būdavo aprengiamas naujas rūbas. Laikui bėgant liko "rūbiukas", bet simboliką turi tą pačią. Tie rūbeliai, su kuriais vaikutis atnešamas (balti ar kokios tik nori spalvos) tos simbolikos neturi, nes vaikas su tuo pačiu rūbeliu jau ir iki krikšto momento būna. Todėl gali būti visokie.
Užmačiau, kur yra atskira tema apie skraisteles.

Su jokiom "apsaugom" tai tikrai neturi nieko bendro. Bet su gražia, svarbia simbolika taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 29 liepos 2015 - 12:39
QUOTE(hi (: @ 2015 07 29, 13:21)
Ne visai taip. Tiesa, skraistė neminima ir ji tikrai nėra krikšto esmė,  bet kaip tik ta skraistė (ar kiti po krikšto momento uždedamo rūbelio pavidalai), o ne kiti balti rūbeliai labiau susiję su Krikšto simbolika ir būtent ji, šalikėlis ar kad ir koks lininis rankšluostėlis ar kt. ir yra tas baltas krikšto rūbas. Nes kaip tik ji dedama vaikutį pakrikštijus (ne iki krikšto momento), kaip naujo gimimo, naujo gyvenimo, apsivilkimo Kristumi ženklas. Šita simbolika yra išlikus iš tų laikų, kai pakrikštytajam būdavo aprengiamas naujas rūbas. Laikui bėgant liko "rūbiukas", bet simboliką turi tą pačią. Tie rūbeliai, su kuriais vaikutis atnešamas (balti ar kokios tik nori spalvos) tos simbolikos neturi, nes vaikas su tuo pačiu rūbeliu jau ir iki krikšto momento būna. Todėl gali būti visokie.
Užmačiau, kur yra atskira tema apie skraisteles.

Su jokiom "apsaugom" tai tikrai neturi nieko bendro. Bet su gražia, svarbia simbolika taip.

Čia jau žmonių sugalvota simbolika, ne Krikšto Sakramento mirksiukas.gif Todėl nuo žmogaus priklauso, kaip ją pritaikysi. Mes turėjom žvakę ir BALTĄ RŪBĄ, kuris būtinas.

Mano laikais, nebuvo iš vis jokių skraisčių, o baltas rūbas, kuris turėjo būti kuo ilgesnis (nes atseit, toks bus vaiko gyvenimas).
Beje mano dukrytės suknelė ir buvo pasiūta iš mano Krikšto rūbo, todėl man ji daug brangesnė už visas skraistes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FEBI: 29 liepos 2015 - 13:30