Sveikos, planuotojos!
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį! Išsirinkome datą - rugpjūčio 1-ąją. Sutarėme su kapelionu (Meškuičiai, Šiaulių raj.), kad priims, netgi laiką galėjome pasirinkti patys, kadangi tas savaitgalis pasitaikė dar laisvas.
Matau ir porą pažįstamų veidų šioje kompanijoje. Malonu
Norėtųsi viską pasidaryti kiek įmanoma pigiau, kadangi šiuo metu finansai romamsus dainuoja, bet... Šiek tiek jaudinuosi, ar bedarydama pigiau ir neskaičiuodama išlaidų smulkmenom, netyčia nepasidarysiu per brangiai..? Mažų krikštynų daryti mums neišeina, kadangi mano pačios šeima didelė - pačių artimiausiųjų yra 10 žmonių, tuomet dar vyro pusė, kurios irgi nuskriausti nesinori. Taigi, suskaičiavome 22 dalyvius, iš kurių 7 - vaikai.
Kadangi planuoti pradėjome tik dabar, realiai dar nieko neturime, ir teks spręsti bei planuoti viską iš pagrindų. Vien pagalvojus plaukai šiaušiasi
Kągi, sėkmės planuojant ir man, ir jums!
QUOTE(samelka @ 2015 05 09, 02:46)
Norėtųsi viską pasidaryti kiek įmanoma pigiau, kadangi šiuo metu finansai romamsus dainuoja, bet... Šiek tiek jaudinuosi, ar bedarydama pigiau ir neskaičiuodama išlaidų smulkmenom, netyčia nepasidarysiu per brangiai..? Mažų krikštynų daryti mums neišeina, kadangi mano pačios šeima didelė - pačių artimiausiųjų yra 10 žmonių, tuomet dar vyro pusė, kurios irgi nuskriausti nesinori. Taigi, suskaičiavome 22 dalyvius, iš kurių 7 - vaikai.
Labas. Musu irgi bus 22 sveciai, bet taip gaunasi, nes pakanka suskaiciuot senelius, proseneles, broliai/seses su seimom ir jau 22. Nieko nepadarysi. Maza svente butu imanoma padaryt tik tada, jei dalyvautu tik vaiko teveliai ir kriksto teveliai. O del pigumo.. na tai ne vestuves, daug ko galima atsisakyt. Mes pvz nedarem kvietimu, nes nemanom, kad jie reikalingi.
Mes irgi pinigeliu siuo metu nelabai turim, tai norisi viska pasidaryti paciai (ir del smagumo). Tik dar dvejoju del maisto uzsakymo ar paciai darymo. Siaip mano tevai pasisiule uz tai sumoketi, tai gal reikes pasidometi maisto kainom. Na, o del atsisakymo kazkokiu dalyku, tai galvoju gal nera reikalinga dovaneliu sveciams
Jei piniginė plonesnė, tai labai daug ko galima atsisakyti - kvietimų, dovanėlių svečiams, fotografo, nesirinkti konkrečios temos ar spalvos (nereikės visko derinti ir ieškoti ko pirkti, dažnai brangiau), nedaryt laikraštuko kokio, rūbelių paieškoti dėvėtuose rūbuose (nu žinokit mergytėms tai išvis perliukų galima rasti, su etiketėmis dar, gražiausių suknelių, tas pats mamos) Dėl kavinės ir naminio maisto, tai kaži kas pigiau gaunasi, brangu ir pačiai kepsnius kepti ar užkandą daryt, nesinorės juk vieno skonio sumuštinių
Beje, prisiminkim patį krikšto tikslą, tai ne pompomai ar žurnaliukai, ne dovanos svečiams, tai tapimas krikščioniu, atsidavimas ir auka
Beje, prisiminkim patį krikšto tikslą, tai ne pompomai ar žurnaliukai, ne dovanos svečiams, tai tapimas krikščioniu, atsidavimas ir auka
Mano sunelio krikstynos bus lliepos 17d. Alytaus baznycioje, po to vakariene Dzukijos Dvare. Per dukrytes krikstynas dariau laiksrastuka, si karta to atsisakiau, nes jis tikrai niekam nebuvo idomus, o ir dabar guli numestas Kriksto tevu dovanotoje prisiminimu dezuteje. Manau jis nereikalinga. Tad si karta apsieisiu su pora lapu abiems kriksto tevams su pasizadejimais. Padesiu juos ant saldaus stalo prie sunelio iremintu nuotrauku (tai bus prisiminimu dovanele kriksto tevams - remelis su nuotrauka,bei pasizadejimu sertifikatas).
Sveciams dovaneliu tikrai nedovanosim, cia yra vaikucio svente, nesuprantu kodel reikia dovanoti dovanas sveciams, kada jie ateina i svente. Juk pas jus kai i gimtadieni ateina sveciai, jiems neperki dovanu.. Tiesiog pasistengi pavalgydinti ir padaryti saunu vakara Taciau nusprendziau, kad vaikuciams (kuriu bus 6) dovaneles dovanosiu. I grazius dovanu maiselius (pagal krikstynu tema "drambliukas") idesiu spalvojimo knygeles su piestukais, po zaisliuka, saldaini, gal kokiu burbulu. Taip pat uzsakiau pora batutu pripuciamu, kad vaikuciams butu linksmas vakaras. Juk cia ne suaugusiu svente, o vaiku. Dar bus helio balionu, kuriuos vakare pries, vakuciams isvaziuojant miegelio, su uzrasytais sveciu palinkejimais sunelis paleis Dievuliui ir Angeliukams ispildyti i Dangu.
Uzsisakeme fotografe is Kauno. Ja radau per Facebuka. Fotosese lyg vadinasi. Nuotraukos atrodo tikrai graziai, labai tikiuosi graziu foto po sventes. Juk prisiminimai tokios sventes vieni svarbiausiu..
Sveciams dovaneliu tikrai nedovanosim, cia yra vaikucio svente, nesuprantu kodel reikia dovanoti dovanas sveciams, kada jie ateina i svente. Juk pas jus kai i gimtadieni ateina sveciai, jiems neperki dovanu.. Tiesiog pasistengi pavalgydinti ir padaryti saunu vakara Taciau nusprendziau, kad vaikuciams (kuriu bus 6) dovaneles dovanosiu. I grazius dovanu maiselius (pagal krikstynu tema "drambliukas") idesiu spalvojimo knygeles su piestukais, po zaisliuka, saldaini, gal kokiu burbulu. Taip pat uzsakiau pora batutu pripuciamu, kad vaikuciams butu linksmas vakaras. Juk cia ne suaugusiu svente, o vaiku. Dar bus helio balionu, kuriuos vakare pries, vakuciams isvaziuojant miegelio, su uzrasytais sveciu palinkejimais sunelis paleis Dievuliui ir Angeliukams ispildyti i Dangu.
Uzsisakeme fotografe is Kauno. Ja radau per Facebuka. Fotosese lyg vadinasi. Nuotraukos atrodo tikrai graziai, labai tikiuosi graziu foto po sventes. Juk prisiminimai tokios sventes vieni svarbiausiu..
QUOTE(Ryžiukė @ 2015 05 10, 23:02)
tai svarbiausia
Sveikos, po krikštynų praėjo savaitė, tai daug ką galiu jau pakomentuoti iš savo varpinės.
Šventę dariau namuose, maistą padėjo paruošti mama. Oras truputuka nekoks buvo. Tad nepasisekė su nuotraukomis. Dalyvavo tik artimiausi žmonės. 11 suaugusiu ir 7 vaikai, vyresniems vaikams paskolinau batutą, tai turėjo kuo užsiimti. Kvietimų kaip ir nereikėjo, dovanėles teikiau tik krikšto tėveliams, nes vyro šeima tai būtų tai įvardija kaip pinigų švaistymą.
Dariau su paprastu wordu, suvargau. Bet kadangi man paitnka užsiimti visokia ale kūryba tai per daug nepergyvenu.
Šiaip visi pažįstame savo artimuosius, esame darę gimtadienius, kitas šventes, tai manau ir galima įvertinti ar reikia kažkokio papildomo užimtumo ar ne. Kaip artimi žmonės mėgsta linksmintis ir pan. Tad nereikėtų daryti kažko tokio, kas būtų neįprasta. Gal į viską žiūrėti šiek tiek paprasčiau reiktų. Ir išdrįsti paprašyti pagalbos. (nes iš pradžių vaidinau kiškį drąsuolį ir sakiau kad pati viską pasidarysiu. )
Dekoras mano visas tai balionai. paprastus sukabinau palubėje, o visus su paveiksliukais ir užrašais sudėjau ant lazdelių ir "sumerkiau" į vazas. Vaikai paskui smagiai ištampė.
Dar, kadangi kartu buvo švenčiamas ir pirmas gimtadienis, tai padariau tokia parodėlę. Kiekvieno mėnesio 29 diena, fotografavau sūnų ir sukabinau visų mėn nuotraukas.
Pinigai visada opus klausimas, visose situacijose. Esu girdėjusi ne vieną istorija, kai yra paprašoma tam tikra suma "aukoti' (auka jau čia nepavadinsi) ir net pasakoma, kad per mažai. Na bet provincijose kunigai dar "neišpaikę". Mūsų krikštynos vyko nedideliame miestelyje, vokelį padavėme prieš ceremoniją, bet kunigas tikrai nepuolė jo tikrinti. Tad ir suma sužinojo tik po visko.
Šiaip dar pamąstymui. Esu dalyvavusi 2 krykštynose miestuose. Vienos Šiauliuose, kitos Raseiniuose, kur vienu metu buvo krikštijami keli vaikai. (Vienose krikštynose net 7). Manau, kad tokiu atveju tikrai auka būtų mažesnė, nes sugaišta tas pačias 15 min.
Taikliai pasakyta. Galima tiesiog nueiti su krikštatėviais po ceremonijos į kavinę kokiai valandėliai ir tiek.
Šventę dariau namuose, maistą padėjo paruošti mama. Oras truputuka nekoks buvo. Tad nepasisekė su nuotraukomis. Dalyvavo tik artimiausi žmonės. 11 suaugusiu ir 7 vaikai, vyresniems vaikams paskolinau batutą, tai turėjo kuo užsiimti. Kvietimų kaip ir nereikėjo, dovanėles teikiau tik krikšto tėveliams, nes vyro šeima tai būtų tai įvardija kaip pinigų švaistymą.
QUOTE(vivulyte @ 2015 05 05, 10:56)
Mergaitės, nepykit, jei pasikartosiu.. Mano išradingumas lygus 0. Bet labai noriu tų saldainių su mažosios foto krikštynoms.. Kaip Jūs darėt maketus?
Dariau su paprastu wordu, suvargau. Bet kadangi man paitnka užsiimti visokia ale kūryba tai per daug nepergyvenu.
QUOTE(Ryžiukė @ 2015 05 05, 11:03)
Laba, pirma tai sveikinimai mažiukui tapus krikščioniu kaip praėjo Jūsų šventė ? Gal pasidalinsi ko "reikia/nereikia", gal ko nebuvai apgalvojus ar kaip tik džiaugeisi, kad turėjai ? Taip pat lauksim dekoro nuotraukyčių
Šiaip visi pažįstame savo artimuosius, esame darę gimtadienius, kitas šventes, tai manau ir galima įvertinti ar reikia kažkokio papildomo užimtumo ar ne. Kaip artimi žmonės mėgsta linksmintis ir pan. Tad nereikėtų daryti kažko tokio, kas būtų neįprasta. Gal į viską žiūrėti šiek tiek paprasčiau reiktų. Ir išdrįsti paprašyti pagalbos. (nes iš pradžių vaidinau kiškį drąsuolį ir sakiau kad pati viską pasidarysiu. )
Dekoras mano visas tai balionai. paprastus sukabinau palubėje, o visus su paveiksliukais ir užrašais sudėjau ant lazdelių ir "sumerkiau" į vazas. Vaikai paskui smagiai ištampė.
Dar, kadangi kartu buvo švenčiamas ir pirmas gimtadienis, tai padariau tokia parodėlę. Kiekvieno mėnesio 29 diena, fotografavau sūnų ir sukabinau visų mėn nuotraukas.
QUOTE(daugiavaike123 @ 2015 05 04, 19:58)
ruosiames krikstynom ir noreciau suzinoti kiek reiketu sumoketi baznyciai uz kriksta
Pinigai visada opus klausimas, visose situacijose. Esu girdėjusi ne vieną istorija, kai yra paprašoma tam tikra suma "aukoti' (auka jau čia nepavadinsi) ir net pasakoma, kad per mažai. Na bet provincijose kunigai dar "neišpaikę". Mūsų krikštynos vyko nedideliame miestelyje, vokelį padavėme prieš ceremoniją, bet kunigas tikrai nepuolė jo tikrinti. Tad ir suma sužinojo tik po visko.
Šiaip dar pamąstymui. Esu dalyvavusi 2 krykštynose miestuose. Vienos Šiauliuose, kitos Raseiniuose, kur vienu metu buvo krikštijami keli vaikai. (Vienose krikštynose net 7). Manau, kad tokiu atveju tikrai auka būtų mažesnė, nes sugaišta tas pačias 15 min.
QUOTE(Ryžiukė @ 2015 05 11, 00:02)
Taikliai pasakyta. Galima tiesiog nueiti su krikštatėviais po ceremonijos į kavinę kokiai valandėliai ir tiek.
As panasiai kaip Aisy galvoju. Nei laikrastuko, nei dovaneliu neplanuoju daryti. Na del vaikuciu dovaneliu, tai idomi mintis, bet dar apsvarstysiu. Musu svente bus sportine tematika, tai nebent po koki kamuoliuka dovanu, kad nesusipestu sventeje Spalvine gama turiu. Viska planuoju atsibutikai darytis pati. Kvietimus irgi pasidariau, nes nei karto neteko ju teikti, todel man paciai buvo ju darymas kaip atrakcija Saldainiu jokiu gaminti neplanuoju, o be to jie ir istirpti gali, jei oras bus kaip pernai.
Sveikos...
Pinigėliai matyt opus klausimas daugeliui. Mes krikštynas darom iš tų pinigėlių, kurie per metus sudovanoti vaikui palankynoms ir pan. Visus dėjau į ,,taupyklę" ir pašvenčiau šitam dalykui.
Taupau papuošimams (juos darysiu pati, gausis manau tikrai neblogai, o už popierių vos keli eurai), kvietimams (dariau elektroninius, viskas nemokama ), fotografei (imu pažįstamą, ne profesionalę, tačiau fotografavo mus ne kartą, nenusivylėme, o atsisakyti visai fotografo šiai šventei man beveik tas pats kas jo neimti vestuvėms ). Sodybos ir maitinimo ieškojau kuo pigiau, gavosi praktiškai tas pats, kas būtų išsinuomoti palapinę ( į namus netelpame, i lauke apsidraudimui nuo blogo oro palapinė būtina). Dovanos bus tik seneliams ir krikštatėviams, bet jos daugiau simbolinės. Taip pat neperkam specialiai drabužių sau (mamai iš tėčiui), rengsimės kažką iš turimų. Vaikui specialaus kostiumėlio taip pat nepirkau- turim gražias kelnytes, tai nupirkau tik baltus marškinukus ir skraistę.
Žodžiu kur galiu pataupau, bet taip, kad labai nekentėtų šventės kokybė.
Pinigėliai matyt opus klausimas daugeliui. Mes krikštynas darom iš tų pinigėlių, kurie per metus sudovanoti vaikui palankynoms ir pan. Visus dėjau į ,,taupyklę" ir pašvenčiau šitam dalykui.
Taupau papuošimams (juos darysiu pati, gausis manau tikrai neblogai, o už popierių vos keli eurai), kvietimams (dariau elektroninius, viskas nemokama ), fotografei (imu pažįstamą, ne profesionalę, tačiau fotografavo mus ne kartą, nenusivylėme, o atsisakyti visai fotografo šiai šventei man beveik tas pats kas jo neimti vestuvėms ). Sodybos ir maitinimo ieškojau kuo pigiau, gavosi praktiškai tas pats, kas būtų išsinuomoti palapinę ( į namus netelpame, i lauke apsidraudimui nuo blogo oro palapinė būtina). Dovanos bus tik seneliams ir krikštatėviams, bet jos daugiau simbolinės. Taip pat neperkam specialiai drabužių sau (mamai iš tėčiui), rengsimės kažką iš turimų. Vaikui specialaus kostiumėlio taip pat nepirkau- turim gražias kelnytes, tai nupirkau tik baltus marškinukus ir skraistę.
Žodžiu kur galiu pataupau, bet taip, kad labai nekentėtų šventės kokybė.
na musu svente ir arteja.bus liepos 4d.Krikstysim dvynukus (poryte).Del laiko jau sutarta su baznycia ir fotografu.Labai fotografuotis nesiruosiam ,bet keliu profesionaliu nuotrauku ,mano manymu, reikia.Tortas uzsakytas.Svente bus pas mus namu kieme palapineje.Vyras gaus nemokamai.Maista ruosimes patys.Papuosimus darysiu pati (pomponsai ,balionai)Sventes spalva zalia.Krikstateviams bus dovalele po puodeli (gamina cia is sm) Sveciams ir po dovanele.Seimai dovanosiu po muiliuka,kad dar kuri laika plaudami rankas prisimintu .Juos darysiu pati .Batuta pasiskolinsim.Zaidimuku reik dar pasigalvoti.Kaimynas laiko poni savo anukams.Turi vezimaiti .Tai reiks pakalbeti ,gal sutiks pavezinti vaikus uz simboliska atlygi.Kvietimus ir dariau elektronine versija.Apranga bus su zaliu akcentu ,bet tik musu seimos.Sveciai ,kaip nores rengsis.Vyras jau zalsva kostiuma turejo.Vyresneliai nupirkau sviesiai zalia suknele is mamytes is mm.Buvo skirta sventems.Mergytei krikstynu suknele nupirko krikstateviai ,bet jie patys taip norejo.Aprangos reikia tik man ir sunui.Batukus zalios spalvos uzsakiau is alliexpress uz normalia kaina.Na kol kas tiek
Sveikos, jungiuosi prie krikstynu planuotoju.
Kol kas dar nieko neturiu, tik esu numaciusi sventes ir ceremonijos vieta, bet dar nieko nesitariau, nes nesu tikra del datos. Neapsisprendziu ar krikstyti penktadieni ar sekmadieni, abi dienos turi savu privalumu ir minusu.
Kol kas dar nieko neturiu, tik esu numaciusi sventes ir ceremonijos vieta, bet dar nieko nesitariau, nes nesu tikra del datos. Neapsisprendziu ar krikstyti penktadieni ar sekmadieni, abi dienos turi savu privalumu ir minusu.
QUOTE(kiskius @ 2015 05 13, 12:30)
Sveikos, jungiuosi prie krikstynu planuotoju.
Man irgi ta dilema buvo. Bet labiau prie širdies buvo 7dienis..toks man bažnytinis
-----
O dėl pinigų, tai aš geriau kokybiškai ir tik su krikšto tėvais daryčiau, nei plušėt virtuvėje, o vėliau patarnaut visiems be šventinės nuotaikos.