Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

Man tai žinok panašu, kad putų vonią išgyvens abu: ir vabalai ir pomidorai. Nes atsimenu kaip nuo žalio muilo nukepė obelų ūgliai - po 10 minučių iš karto buvo visi geltoni. O va mano pomidorai - negeltoni. Ale ten sena_pazistama forumuose raso, kad putos turi pasilaikyti iki valandos, reikia, kad labai smulkios butu. A maniškės išdžiūvo per 10-15 minučių. Tai taip spėju, kad vabalai toliau klesti.
Dabar suku galva ar tos actaros ieskot ar deciu nuvaryt.
Ekologiskumas man dabar visai nerupi. Derlium tai dar net nekvepia, o daigai dar silpni. Reikia greito ir garantuoto efekto. Ta actara gal butu tik geriau kadangi galima butu prilaistyt visus kambario augalus. O deciu, tai nezinau, ar gerai juos visus purkst...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 22 kovo 2015 - 21:43

QUOTE(taburete @ 2015 03 20, 11:24)
gal kas Vilniuje turite atliekamų hm Penių sėklų arba daigų?
Nu labai jie man patiko:)

jei viskas ok, galesiu 1daigu pasidalinti, sejau 3-tiek ir sudygo, matysis, kaip augs, pries pora dienu ispikiuoti. Jei visi isgyvens, 3ju man tikrai nereiks, pakaks 1-2.

Atsakyti
Putu prigamint galima su kokiu blenderiu ar mikseriu , bet manau kad gal reikia su kokiu agronomu pasikonsultuot , decis toksiskas , lauke gi nepurksit dabar , jei actara tai reikia visus esamus augalus . Ai pasiseka kam kokie cesnakai ar siltnamis padeda .
Bet ar gali but tie slyvu skydamariai kambary uzsiveise ?
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 03 22, 21:50)

O kodėl slyvų blink.gif ?Jų gi n rūšių yra ir visokių spalvų ax.gif Gėles graužia ir jokių slyvų jiem nereikia.Kad pomidorus pultų,negirdėjau,bet skaičiau,kad atogražinius augalus šiltnamiuose ar oranžerijose puola.Ir botanikos sode jų yra.Nu,bent jau buvo ax.gif
Aišku,ne faktas,kad čia skydamariai apsėdo tuos pomidorus.Bet vis tiek įdomu kuo baigsis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 03 22, 21:50)

Slyvų? ant paveiksliuko tai ten slyvų matomi plika akim. O maniškiai neišpasakyto smulkumo. Bet pagal aprašymą tikrai atitinka. Vienok jeigu chemikalas bus sisteminis insekticidas, tai sudoros kas ten bebūtų... jau Gonzikas surado kur actaros gaut Vilniuje. Dekui labai, ryt vaziuosiu pirkt ir eksperimentus tęsiu. Jeigu būtų daugiau saulės ir šilumos, tai jau visi būtų šiltnamyje, bet orą kaip tyčia ne kokį praneša.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 22:01)

Aišku,ne faktas,kad čia skydamariai apsėdo tuos pomidorus.Bet vis tiek įdomu kuo baigsis  g.gif

Beje ne tik pomidorus.Paprikas su baklazanais taip pat sekmingai. Dabar suprantu, kodėl pas mane namie nei vienos gėlės su minkštais lapais. Visos buvo sėkmingai išmestos, nes neaugo. Visi storalapiai, kurių šitie bjaurybės neįveikia.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 03 22, 21:41)
Na, nors viena yra  ax.gif Nevisiškai apsikiaulijo mano sėklos  blush2.gif Veislės pratęsimui bus.
Paskutinius irgi tik vakar pasėjau.
Chochloma, sėta kovo 9, žiauriai ištįsus. Kiti tos dienos normalūs, o ta gal 8 cm aukščio tik su pirmais tikrais lapeliais  doh.gif  Dvi sėjau ir abi tokios  doh.gif Žiūrėsiu, kaip toliau ji augs.

Pas mane irgi yra išdygusių begalvių - Florencia.

Pas mane chiuhloma ir xoxloma milžinės. Neišstypusios, bet pačios aujščiausios milžinės.

Pas mane tlacolula begalvė išlindo. verysad.gif Laikau, gal ką sugalvos dar.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 21:49)
Yra ir daugiau ekologiškų,pvz.Oleorgan,Zicara .Tik bėda,kad nelabai ką jie išnaikina.Nei vienas iš šitų,kaip ir NeemAzalis  nei man šiltnamy baltasparnius išnaikino,nei pas mamą gėlėse voratinklinę erkutę nugalabijo.Su skydamariais nežinau,gal ir padės,,nesusipažinusi ir nenorėčiau susitikt  schmoll.gif

Geriausiai viską naikina cocacola doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Morta G. @ 2015 03 22, 18:35)
nusipirkom šiltnamį,tik dabar,ekspromtu sugalvojom,nusipirkau sėklų,vakar pasodinau,kaži ar dar spės sudygti ir išaugti?
padėjau ant palangės,nuo radiatoriaus šiluma eina.Gal galit patarti kaip kaip dažnai reikia sėklas laistyti daigykloj?ir kaip galima paspartiti sudygimą?
Visai neturiu patirties su šiltnamiais.
Nu taip nesinori turguj daigus pirkti.
Čia aš apie pomidorus)

Tikrai spes ir sudygt ir uzaugt wink.gif Jei pasejot i dregna zeme, tai kol nesudygs laistyt nebereikia, tik daigykla uzdenkit plevele ar plastikiniu dangciu, kad palaikytu dregme ir siluma. Beje, kol seklos daiginasi, jom ir sviesos nereikia wink.gif sudygus neskite sviesiau ir vesiau, kad daigeliai neistyptu 4u.gif

QUOTE(Ingaja @ 2015 03 22, 21:36)
as va tokias nusipirkau, nu biski juodesnes, gal padazytos  biggrin.gif Vis kazkaip "maloniau" atrodo negu tos pjuvenu spalvos  blush2.gif

As kelinti metai damusineju nemandra Suliflor durpiu poka, pora kart daigelius palieju Seasol'u
Daigai paprastai uzauga grazus biggrin.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 21:49)
Yra ir daugiau ekologiškų,pvz.Oleorgan,Zicara .Tik bėda,kad nelabai ką jie išnaikina.Nei vienas iš šitų,kaip ir NeemAzalis  nei man šiltnamy baltasparnius išnaikino,nei pas mamą gėlėse voratinklinę erkutę nugalabijo.Su skydamariais nežinau,gal ir padės,,nesusipažinusi ir nenorėčiau susitikt  schmoll.gif

Pritariu, NeemAzal nuo baltasparniu negelbejo schmoll.gif kam aktualu pasikartosiu- ju populiacija geriausiai mazinosi mechaniskai doh.gif
Atsakyti
Gėlelei- namie naudoti tokius baisius nuodus, kur pati su šeima dėsitės?? Išmėginkit, jei pavyks rasti http://www.gardengui...ray-plants.html plataus spektro..man padėjo miltuotuosius skydamarius išnaikinti, kai praktiškai jų nieks nenaikina nuo orchidėjų.
Arba jei tiksliai nežinot kas, tai vis vien tos zarazos perneša dar ir ligs, taikartu būtų nuo beveik visko: http://gardening.yar...-Fungicide3-Reg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 22 kovo 2015 - 23:54
QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 23:01)
Kad pomidorus pultų,negirdėjau
Aišku,ne faktas,kad čia skydamariai apsėdo tuos pomidorus.Bet vis tiek įdomu kuo baigsis  g.gif

Aš tai skaičiau skaičiau vis ir niekaip negalėjau patikėt, kad kalba eina apie skydamarius, todėl ir paklausiau..

Iš kur galėjo jaunus pomidorų daigelius apnikti skydamariai? Kažkas čia ne taip. Nebent pomidorų daigai laikomi po kokiu senu fikusu ar citrusu, tai gal ir nubyrėjo koks vienas nevykėlis vabalas.. g.gif
Jei tai būtų skydamariai, pomidorų lapeliai būtų lipnūs, labai tai puikiai jaustųsi juos pačiupinėjus. Ir netgi plika akimi ant lapų matytųsi tie smulkučiai lipnūs lašeliai.

Ai, nežinau. Nebalamūtysiu. Galabykit tą, kas jums ten atrodo user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 03 23, 06:18)
Jei tai būtų skydamariai, pomidorų lapeliai būtų lipnūs, labai tai puikiai jaustųsi juos pačiupinėjus. Ir netgi plika akimi ant lapų matytųsi tie smulkučiai lipnūs lašeliai.

nu vat man irgi nesitiki, kad jie pomidorus megsta g.gif Nes siaip ne visi augaliukai tam sydamariui skanus ax.gif
Atsakyti
Ex, Nijole, Ingaja. galite būti teisios. Kaip Ex spėjo, miltligė irgi gali būti. Nors būtų labai nuostabu, nes kambariuose žiauriai sausa....Na šita nuotrauka kaip ir užneša į miltligę. O gali būti tiesiog iškankinto augaliuko lapų džiūvimas.
user posted image

Gal tikrai tas Fungicide 3 būtų geresnis gelbėjimo būdas....
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 23, 10:00)
Na šita nuotrauka kaip ir užneša į miltligę.

Gal tikrai tas Fungicide 3 būtų geresnis gelbėjimo būdas....

Kad jus kur.. Baikit. Neturit matyt bėdų. Nei čia skydamaris, nei čia erkės, nei čia miltligė, nereikia nei fungicidų, nei pesticidų. Paprasčiausiai nuo saulės nukepęs lapas ir tiek.. Nėra nuo ko gelbėti.

Lapai kartais džiūsta nuo kambario sauso oro ir kartais net nuo nežinia ko, duok jiems gryno oro, išnešk į šiltnamį kai tik galėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 23 kovo 2015 - 09:11