Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 18:33)
Nelabai įsivaizduoju,kaip tom fairy putom pomidorų,ypač mažų,lapus nuplaut. Čia gi ne orchidėja ar fikusas kietais lapais  g.gif .Aš bet kokią naują gėlę nusipirkusi išpurškiu ir gėlę,ir žemę stipresniu insekticidu,pvz.Actara ar Deciu.Bais bijau šitų visokių skraiduolių čiulpikų parsinešt,nes gėlių namie nemažai ... unsure.gif .

Nu va kątik pagooglinau ir tadau, kad Actara reikia ne purkšt o laistyt. Bet putom jau irgi išprausiau visus biggrin.gif blink.gif blink.gif Nu taip, gležni tie dar daigai, ale baisu žiūrėt kaip nyksta. Putos nudžiūvo, bet nežinau kokį efektą patiems daigams turės. Pernai su muilu buvau obelų ūglius nudeginus. Nudžiūvo visi iki vieno. Čia amaro naikinimo pasekmė.
Rytoj eisiu pirkt Actaros ir išlaistysiu visas gėles kambary, kartu palaisytsiu ir pomidorus. Zalioj stotelej buna jos pirkt?

Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 18:33)
Nelabai įsivaizduoju,kaip tom fairy putom pomidorų,ypač mažų,lapus nuplaut. Čia gi ne orchidėja ar fikusas kietais lapais  g.gif .Aš bet kokią naują gėlę nusipirkusi išpurškiu ir gėlę,ir žemę stipresniu insekticidu,pvz.Actara ar Deciu.Bais bijau šitų visokių skraiduolių čiulpikų parsinešt,nes gėlių namie nemažai ... unsure.gif .

pas mane fikusą buvo tripsai apsėdę, tai neapsikenčiau ir išmečiau augalą. O šitų nesugebėjau išaiškint, kas per vieni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 22 kovo 2015 - 18:44
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 22, 18:48)

Dėl Actaros nežinau,o Decio būna ŽS. O tu visą augalą laistysi ar tik žemę g.gif ? Aš tai purškiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 22, 18:48)
Rytoj eisiu pirkt Actaros ir išlaistysiu visas gėles kambary, kartu palaisytsiu ir pomidorus. Zalioj stotelej buna jos pirkt?

Actara jau pernai buvo uždrausta prekiauti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 03 22, 19:03)
Actara jau pernai buvo uždrausta prekiauti.

rusiskos galima gauti.kiosekliai turi.ne viesai prekiauja,"is po stalo"
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 22, 18:57)
Dėl Actaros nežinau,o Decio būna ŽS. O tu visą augalą laistysi ar tik žemę g.gif ? Aš tai purškiu  ax.gif

rašo, kad žemę reikia laistyt nes tada augalas pradeda jį įsisavint ir lapais pradeda tekėt nuodų syvai. Ciulpikai tų nuodingų sulčių ragauja ir dvesia.
Uždrausta? Kioskeliai? Iš po stalo? Nu tada reikia zinot tuos kioskelius... O as nezinau. Vaistu taska jau viena turiu. Ale chemikalu, tai dar nebuvo prireikę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 22 kovo 2015 - 19:37
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 22, 20:35)
rašo, kad žemę reikia laistyt nes tada augalas pradeda jį įsisavint ir lapais pradeda tekėt nuodų syvai. Ciulpikai tų nuodingų sulčių ragauja ir dvesia.
Uždrausta? Kioskeliai? Iš po stalo? Nu tada reikia zinot tuos kioskelius... O as nezinau. Vaistu taska jau viena turiu. Ale chemikalu, tai dar nebuvo prireikę...

Kalvarijų turgui, kur prie stalų prekiauja rusiškom, baltarusiškom prekėm, vaistais, esu mačiusi rudenį. mirksiukas.gif Ir pati užsizapasinau šiems metams.
Atsakyti
Kalvarijų beveik nebūnu ir neturiu supratimo kaip ten viskas išplanuota. Bet reikės nuvažiuot ir pasidairyt. Dėkui.
Atsakyti
Tiek pribalbatuota, bet taip ir nesupratau kokį vabalą nuo pomidorų bandot nuvaryt user posted image
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 22, 19:35)

sisteminiu insekticidu purškiant lygiai taip pat chemikalas patenka į augalo sistemą ir kenkėjams graužiant, čiulpiant jie žūsta. Nelabai įsivaizduoju, kaip pataikyt dozę laistant blink.gif Dėl to sisteminio veikimo jie ir buvo uždrausti, kad neįsigytų mėgėjai, kurie naudoja bile kiek, bile kaip ir bile nuo ko. Profesionaliam naudojimui tikriausiai galima ir dabar įsigyti.
Šiaip galit ir Deciu purkšt, jis kontaktinis. Arba NeemAzal gal dar tiktų - jis ekologišku pagrindu, aš rinkčiausi būtent jį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 kovo 2015 - 20:16
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 22, 19:48)
Nu va kątik pagooglinau ir tadau, kad Actara reikia ne purkšt o laistyt. Bet putom jau irgi išprausiau  visus biggrin.gif  blink.gif  blink.gif  Nu taip, gležni tie dar daigai, ale baisu žiūrėt kaip nyksta. ]

tikėkimės,kad tos putos nedabaigs tavo daigelių unsure.gif stiprokas šarmas,kiek suprantu gaunas...ir pomidoras tikrai ne fikusas g.gif aš pernai su tom putom juodų serbentų ūglius nuo amarų prausdama nudeginau blush2.gif
profesionaliam naudojimui actara neuždrausta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 22 kovo 2015 - 20:38
QUOTE(matuke @ 2015 03 22, 09:43)
As ir seju ir pikiuoju i durpes. Jose saknims lengvjau vystytis mirksiukas.gif

as va tokias nusipirkau, nu biski juodesnes, gal padazytos biggrin.gif Vis kazkaip "maloniau" atrodo negu tos pjuvenu spalvos blush2.gif
http://www.lankava.l...ema--10556.html

QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 22, 12:05)
Chebra, karas prasidėjo?? naikintuvai skraido..kas daros?? visur tyla?? gal kas girdėjot ką??

Tigi Nato demonstruos karine technika, ryt pas mus "kariaus" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2015 03 22, 06:53)
Riolita, Babushka selection 2010m viena isdygo  bigsmile.gif Bandysiu laukt kitu, jei ne uzteks tos vienos, pasidarysiu sekluciu  ax.gif

Na, nors viena yra ax.gif Nevisiškai apsikiaulijo mano sėklos blush2.gif Veislės pratęsimui bus.

QUOTE(Morta G. @ 2015 03 22, 17:35)
nusipirkau sėklų,vakar pasodinau,kaži ar dar spės sudygti ir išaugti?

Paskutinius irgi tik vakar pasėjau.
Chochloma, sėta kovo 9, žiauriai ištįsus. Kiti tos dienos normalūs, o ta gal 8 cm aukščio tik su pirmais tikrais lapeliais doh.gif Dvi sėjau ir abi tokios doh.gif Žiūrėsiu, kaip toliau ji augs.

Pas mane irgi yra išdygusių begalvių - Florencia.
Atsakyti