Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkimai į savivaldybių tarybas

QUOTE(Black_white @ 2015 03 31, 10:44)
Aišku, rinkimai dar tolokai, bet ką manot apie tokią socdemų - liberalų koaliciją?
http://www.delfi.lt/...u.d?id=67558660


o jūs ką ?
Atsakyti
QUOTE(Black_white @ 2015 03 31, 10:44)
Aišku, rinkimai dar tolokai, bet ką manot apie tokią socdemų - liberalų koaliciją?
http://www.delfi.lt/...u.d?id=67558660

„Aš manau, kad tie žmonės, kurie balsuoja už liberalus, suprastų koaliciją su socialdemokratais, nes liberalai konkurencinėje erdvėje yra arčiau socdemų. Konservatoriai pas mus yra pati dešinė. Tai matosi iš tyrimų: kai klausi apie žmonių simpatijas, kaip jie įsivaizduoja, kas yra kairioji, kas dešinioji partija, liberalai yra labiau į centrą nei konservatoriai. Net politologijos studentai TSPMI liberalus suvokia labiau į centrą nei konservatorius. Tai manau, kad ta koalicija nebūtų nenatūrali“, - sakė politologas.

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif . Jei pakaktų mandatų, manau, visai gera koalicija būtų ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2015 03 31, 10:47)
o jūs ką ?


o Tu ką? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rad @ 2015 03 31, 18:10)
o Tu ką?  biggrin.gif

user posted image

Black_white eilė
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2015 03 31, 18:16)

Black_white eilė


sunkiai skaitau vizualiką. įžodinsi? ax.gif
Atsakyti
user posted image

Prajuokino žongliravimas žodžiais biggrin.gif

Iš Geležinės lapės nukosėjau paveikliuką.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2015 03 31, 23:48)

Prajuokino žongliravimas žodžiais biggrin.gif

Iš Geležinės lapės nukosėjau paveikliuką.

laugh.gif lotuliukas.gif tiksliai
Atsakyti
Nors man didelio skirtumo kaip ir nėra (vis vien palaikau liberalus, nors labiau patiktų liberalų - konservatorių koalicija), bet šiaip man juokingas tas rinkėjų "ruošimas" iš anksto už ką balsuot. Tarsi jau dabar piešiama, kad yra populiariausi, laimės socdemai. Jau net koalicijos dėliojamos. biggrin.gif Nors per tą laiką dar viskas gali apsiverst. smile.gif
Nors būtų įdomu sužinoti, ar yra kokie tyrimai daryti, ar daro kokią įtaką rinkėjams balsuojant jų mėgstamos partijos reitingai. g.gif
Atsakyti
Šaunuolis E.Jakilaitis - R. Šimašius sulaukė nepatogaus klausimo apie rinkėjų klaidinimą. Nepasidavė R.Šimašiaus demagogijai ir taikliai atskleidė - kalbėta viena, daroma visiškai kas kita: "žadėjote naują kokybę, bet kur ji? Sudarytoje koalicijoje – ir piliečiais besivadinantys Garliavos rėksniai, ir Rolando Pakso, Petro Gražulio bei Juozo Imbraso partija? Tačiau kompanija, kurioje esate, neatrodo pati garbingiausia. Yra toks posakis – pasakyk, kas tavo draugai, pasakysiu, kas tu. Kaip susiję su Jūsų šūkiais ir nuostatomis Rolandas Paksas ar Petras Gražulis, jau nekalbant apie Garliavoje prie tvoros matytus asmenis? Buvimas valdžioje ir valdžios stabilumas Jums didesnė vertybė už valdžios kokybę? Tačiau koks argumentas turėti daugiau, negu reikia? Kad būtų stabiliau nei stabilu? Juk ir trijų partijų balsai yra daugiau nei pusė, kam gadinti kokybę? Bet kokia kaina?". Liberalai kuo toliau, tuo aiškiau atskleidžia - nesvarbi jiems jokia ideologija (gali būti ir kairė, nors skelbėsi esantys dešinėje; gali ir jokios nebūti, kaip kad A.Guogos atveju), nesvarbu vertybės (esant galimybei pasirinkti, renkasi tomaševskininkus Klaipėdoje ar TT Imbrasą Vilniuje, - nors to visiškai nereikia, nebūtina), o svarbiausia - savo interesai.

Žeimytė vakar irgi šaunuolė - iškėlė prezidentės neteisėtos įtakos išrinktąjam Vilniaus merui klausimą. Tiesiog ateis kiti, palankesni prezidentūrai veikėjai. Matome, kaip mikliai prezidentė stūmė iš FNTT posto sąžiningą ir padorų (bet nesugebėjusį "susiveikti" namą) V.Gailių, ir kaip tyli savo statytinio FNTT poste Jucevičiaus atveju, nors jis ir atėjo su skandalais, neteisėtai, ir netinkamai dirba, ir žiauriai susikompromitavęs. Kaip ir koks Valys, Grina, Raulušaitis ar Vaišnoras. Bet kadangi jie lojalūs vienai personai, priešingai nei su ta persona konkuravęs Zuokas, tai tinka, nekritikuojami.

Beje, D.Aleknavičius toks šaunuolis, bet Litexpo pradirbo tik 1,5 metų. Kodėl išėjo, jei taip gerai neva sekėsi? Nuėjo pas G.Žiemelį, bet į aptarnaujančią įmonę, ir ten tesugebėjo tik 1,5 m. pradirbti. Vasario vidury "išeidinėjo", ar vis tik jį išmetinėjo? Labai laiku tas pasiūlymas bedarbiui... Kai vadovas kas 1,5 m. keičia darbovietes - tai ne jo sėkmingumo, o slepiamų problemų rodiklis.

Žodžiu, dar nė dirbti nepradėjo, o jau yra ką kritikuoti. Gaila. cool.gif

Liberalų koaliciją su socdemais palankiai arba neutraliai vertina tik nemąstantys, emocijomis besivadovaujantys, renkantys už "jaunumą, gražumą", o ne už idėjas ir jų įgyvendinimą. Liberalai tuo parodo savo politinę prostituciją, o socdemai - kad jie jokie kairieji, kad jie už stambųjį verslą, ir apie "paprastą žmogų" kalba tik demagogiškai. Mąstantiems liberalams ir mąstantiems kairiesiems tokia koalicija (ne iš reikalo, o modeliuojama) yra tikras spjūvis į kiekvieno veidą. Tikriems kairiesiems nepriimtini vadinami "liberastai", o tikriems liberalams - nepriimtini vadinami "raudonieji exkomunistai". Abiejų partijų vertybės kardinaliai skiriasi, ideologiškai nėra jokių rišančių dalykų, netgi požiūris į praeitį: Laisva rinka vs Reguliuojama rinka; Individualumas, privalomas iniciatyvumas vs Socialinis teisingumas, pagalba silpnesniems; Minimalūs mokesčiai vs Progresiniai mokesčiai; Kiekvieno atsakomybė už save vs Gerovės valstybė.

Na, bet ko nepadarysi, kad būtum valdžioje? Teisingai A.Maldeikienė sako: R.Šimašius prižadėjo daug nesąmonių, o ir iš pradžių, būdamas LLRI vadovu, inirtingai valdžią kritikavo, o paskui į ją paknopstom nubėgo. O va dabar dar ir su bet kuo dirbs, bet kam suteikia postus ir atsakomybę, kad tik ta valdžia stabilesnė būtų.

Pamenu, kaip 2012 tikėjomės, kad greitai socdemų ir populistų vyriausybė subyrės. Nes ji neturi nei idėjų, nei sugebančiųjų dirbti, nei vertybių. Tačiau nesubyrėjo, nes galima nedirbti ir stabiliai plaukti pasroviui. Ne vertybės toje koalicijoje svarbu, o gauti postai. Todėl ji ir stabili, todėl ir nesubyra.
Va prie tokių ir liberalų sąjūdis šliejasi, tokios pačios taktikos laikosi. Svarbu stabili valdžia, o į vertybes galima ir nusispjauti... cool.gif
Atsakyti
Bijau, kad Delfinė bus teisi, ta koalicija su Kuoliu ir Imbrasu doh.gif .... Klausiausi Jakilaičio, kažkaip Šimašius pradeda nuvilti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 04 01, 12:01)
Šaunuolis E.Jakilaitis - R. Šimašius sulaukė nepatogaus klausimo apie rinkėjų klaidinimą. Nepasidavė R.Šimašiaus demagogijai

Liberalų koaliciją su socdemais palankiai arba neutraliai vertina tik nemąstantys, emocijomis besivadovaujantys, renkantys už "jaunumą, gražumą", o ne už idėjas ir jų įgyvendinimą.
Abiejų partijų vertybės kardinaliai skiriasi, ideologiškai nėra jokių rišančių dalykų, netgi požiūris į praeitį: Laisva rinka vs Reguliuojama rinka; Individualumas, privalomas iniciatyvumas vs Socialinis teisingumas, pagalba silpnesniems; Minimalūs mokesčiai vs Progresiniai mokesčiai; Kiekvieno atsakomybė už save vs Gerovės valstybė.

drinks_cheers.gif
Visai nesigailiu, kad nesirinkau šaunuolio naujojo mero. Ir labai džiaugiuosi, kad tą nuomonę formavo ne TV, o gyvas įspūdis.
Bet mano aplinkoje dauguma iš naujo dabar "atranda" R. Šimašių, gražu žiūrėt biggrin.gif Tik va savo miesto man gaila.
Atsakyti
kažkaip į akis krenta didžiulis nepasitenkinimas liberalais (LS) ne liberalų (LS) rinkėjų. anie esą ir apspjaudė, ir esą apkvailino, ir esą klaidino, ir pan. Šimašius t.t. kritikuojamas net ne už tai, kad koaliciją sudarė ne su tom partijom (opozicijoje palikęs partijas, kaip ir nuosekliai deklaravo), bet už tai, į koaliciją priėmė per daug. ir dar, suprask, kai kurie iš jų "smirda". ir, suprask, ir LS nuo jų "prasmirsti" gali. bet, matyt, kitiems koalicijos partneriams tai negresia. nejuokinga.
Atsakyti