Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkimai į savivaldybių tarybas

QUOTE(Maja Di @ 2015 03 29, 18:43)
Vienu žodžiu, kas ne su konservatoriais, tas priešas.  Aišku, keista Klaipėdoj ta koalicija, bet kad pasirinkimo nelabai buvo ax.gif , Kažin Puteikio kompanija ar tomaševskininkai geriau g.gif . Konservatoriai ant Grubliauso išsijuosę varė, todėl logiškas pasirinkimas ax.gif .

Jūsų pirmas sakinys prieštarauja antrajam. Koalicija keista, pati sutinkat , bet, taip tikriausiai reikia suprasti - atspindinti liberalų požiūrį. Beje, kodėl nebuvo pasirinkimo? Socdemai, visuomeniniai komitetai. Patys liberalai turi 12 balsų iš 30, su socdemais būtų 16, t.y. daugiau kaip pusė, matematinė dauguma garantuota. Bet skaitant liberalų rinkėjus čia, SM, darau išvadą , kad nebūtina juk liberalams vykdyti liberalų politiką, kiekvienam mieste sava tradicija. Jei ką nors pasakai prieš liberalus, tai savaime jums reiškia, kad "kas prieš konservatorius tas priešas", nors nė karto nepasisakiau už tai, kad gerai vien ta pozicija: liberalai + konservatoriai? Liberalai su konservatoriais turi, o gal turėjo, vieną bendrą sąlyčio tašką- panašų požiūrį į praeities įvykius ir daugmaž panašų atsparumą kremlinų įtakai. Visa kita skiriasi nuo daug iki labai daug/nesuderinama. Bet dirbti kartu sugebėjo ir visai neblogai sekėsi.
na Puteikio kompaniją Šimašius priims, o jei seks Klaipėdos keliu tai ir ponui Tomaševevskui gerų pasiūlymų pamėtės.

O šiaip, dar pasikartosiu, nes tai nuolatinis leitmotyvas. Kritikuojamas konkretus liberalų poelgis. Konkrečiam mieste, konkreti situacija, konkretus pasirinkimas. Esant alternatyvai ir ne vienai. Bet kažkodėl matoma viena, ne įsigilinimas, o numetama sukus apsukus kaltė konservatoriams lotuliukas.gif . Tiesiog klasika. Juk Landsbergis kolūkius sugriovė.

Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2015 03 29, 18:52)
Ar meras gali sau leisti rinktis pagal asmeninius kaprizus?

Konkretus meras pasirodo tą daro ir tai leidžia. Socdemai jį kritikavo negailestingiausiai, bet atsiprašė. O konservatoriai- ne. Nors kritika buvo konstruktyvi, jokių asmeniškumų. Beje, kas per kritika, jei jos išsižadi, kas per rinkimų kova, jei nėra kritikos. Matėm Šiauliuose debatus- vienas konkurentas žarsto komplimentus kitam, bet ar tai yra normalu? Ar tai nereiškia, kad nėra jokio supratimo kas vyksta savivaldybėje ir kas turi vykti, bei kaip turi vykti? O štai tomaševskininkai poną merą palaikė, lyg jie turėjo alternatyvą- tai yra neįsivaizduojamas dalykas, kad tomeševskininkai aršiausi kremliaus gerbėjai palaikytų aršiausiai puolamą kremliaus partiją. O p.Grubliauskas pasirodo nesiorientuoja geopolitinėje situacijoje, nė truputėlio. Lyg ir neatrodė toks...lengvai pažeidžiamas ir neatsparus. Juk vos pats neatsidūrė situacijoje Rozova prieš Grubliauską, tai būtų įsižeidęs, išgirdęs ko dar negirdėjo.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 03 29, 20:12)
Konkretus meras pasirodo tą daro ir tai leidžia. Socdemai jį kritikavo negailestingiausiai, bet atsiprašė. O konservatoriai- ne. Nors kritika buvo konstruktyvi, jokių asmeniškumų.

Kurie aspektai buvo kritikuojami? Idomu pasidare, nes debatu neziurejau.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03)
Taigi pritariate, kad Liberalų Sąjūdis linksta į populizmą?

Ne linksta, o jau smarkiai nulinkę biggrin.gif Bet žmonės to dar nepastebi kaip ir kitų ex-populistinių partijų atvejais. Kol kas.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2015 03 29, 11:18)
Na, civilizuotame pasaulyje įprasta, kad partija visoje šalyje (netgi visose šalyse) turi bendras vertybes ir nuostatas, todėl tikrai nenormalu, kai kažkurio miesto liberalai (ar kita tradicinė partija) sudaro koaliciją su priešingų nuostatų partijom, nebent tai vaivorykštės koalicija, ko Klaipėdos liberalams neišeitų suvaidinti. Jei liberalų rinkėjai balsavo ne už šiaip mielus žmones, o už partijai atstovaujančius - turėtų jaustis apgauti. Bet, iš jūsų posto ir rinkėjų, kuriems priimtinos tokios koalicijos, panašu, kad mūsyse vis dar neveikia vakarietiškas mąstymas, pakanka ir rytietiško.


aš nežinau, ar tai įprasta civilizuotame smile.gif pasaulyje, bet dirbtinai pri(si)tempinėti nematau jokios prasmės. taip pat man idėjiškai priimtiniau, kai/jei sprendimai priimami "iš apačios", o ne visiems (likusiems) vienodai nuleidžiami "iš viršaus". o čia įdomus klausimas: kiek balsavo už žmogų, kiek - už konkrečios partijos atstovą. aš specialiai nenagrinėjau, bet man susidarė įspūdis stebint naują reiškinį - tiesioginius mero rinkimus, kad tendencija nebūtinai rinkti partiją ir tos pačios partijos kandidatą į mero postą visgi, sakyčiau, yra. ideologija versus personalija? g.gif mums, mano giliu įsitikinimu, savo mąstymo taip pat prie nieko pritempinėti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rad: 29 kovo 2015 - 19:40
QUOTE(mementoo @ 2015 03 29, 20:04)
Bet kažkodėl matoma viena, ne įsigilinimas, o numetama sukus apsukus kaltė konservatoriams  lotuliukas.gif . Tiesiog klasika. Juk Landsbergis kolūkius sugriovė.

Ką čia emocingosios iš SM, kai net premjeras Butkevičius aiškino, kad Vilniuje reikėjo kritikuoti konservatorius, kad socdemai gautų daugiau balsų! Vilniuje, kuriame konservatoriai buvo opozicijoje, o socdemai - valdžioje. Paluckas - vicemeru ir prie Zuoko, ir prie Šimašiaus. biggrin.gif Taigi - sukus apsukus, o visuomet ir visur kalti ... konservatoriai - ir tai suveikia nemąstantiems, deja...
QUOTE(mementoo @ 2015 03 29, 20:04)
Liberalai su konservatoriais turi, o gal turėjo, vieną bendrą sąlyčio tašką- panašų požiūrį į praeities įvykius ir daugmaž panašų atsparumą kremlinų įtakai. Visa kita skiriasi nuo daug iki labai daug/nesuderinama. Bet dirbti kartu sugebėjo ir visai neblogai sekėsi.

Apie konservatorių liberalųjį konservatizmą bei ekonominį liberalizmą ėmiau iš angliškojo Wiki - Homeland Union. Ir realių veiksmų - kažkaip visad maniau, kad biurokratizmą mažino ir lengvino verslo aplinką Ūkio ministrai konservatoriai D.Kreivys bei R.Žylius, o pasirodo, kad nuopelnus už tai prisiėmė Teisingumo ministru dirbęs liberalas R.Šimašius...
QUOTE(mementoo @ 2015 03 29, 20:04)
na Puteikio kompaniją Šimašius priims

Puteikis tinka Vilniuje, bet ne Klaipėdoje; Tomaševskis tinka Klaipėdoje, bet ne Vilniuje; socdemai tinka Vilniuje ir Klaipėdoje, o dešinioji kolegiali jėga - konservatoriai Klaipėdoje ir Kaune atmetami - tokiais veiksmais Liberalų Sąjūdis parodo, kad savarankiško stuburo bei aiškių vertybių neturi.
Beje, Klaipėdoje Grubliauskas buvo aršiai kritikuotas ir socdemų, patys apie tai rašė, bet ir į koaliciją ima, ir net apie centro-kairę kalbama, nors tai būtų priešinga kryptis iki šiol darytiems partijos žingniams. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 03 29, 16:22)
Liberalai turėjo teisę ir pirmenybę rinktis su kuo sudarinėti koaliciją ir turėjo visus kozirius, kokie tik begali būti. Bet jie, prieš sudarydami koaliciją, susidėjo su tomaševskininkais 12 mandatų su 4 !. Štai apie ką aš. 12 ir 4 , ne 6 ir 4 . O tada, ir tik tada, lygiom teisėm ( nors vėl primenu 12 ir 4 ) sprendė ką priimti, o ko ne į koaliciją. Lyderiavimo krachas.  Liberalai- tai gebenė, kuri neegzistuoja viena, kuri privalo turėti ant ko apsivynioti. Nors ta atrama mėšlina ir nepatikima, kaip Klaipėdos atveju. Koalicija su socialdemokratais suvokiama , bent jau aišku ko iš jų tikėtis, ne taip kaip liberalų atveju. 
Bet gal liberalams tai priimtina  unsure.gif , gal čia aš pernelyg aukštai kotiravau liberalų rinkėją. Juk už DP pradžioje irgi buvo daug balsuojančių, dabar jie persimetė liberalų pusėn. Po to persimes kitur.
Ar tai reiškia, kad liberalizmas- tai ideologijos keitimas ar jos nebuvimas, kai nesvarbūs pamatiniai dalykai? Kai  rankom sukerta koloradas su partizanu?

Teko Klaipėdoje būti gegužės 9 ir sausio 1 ( vėliavos dieną). 9-ąją miestas buvo pilnas koloradais išsipuošusių, viešajame transporte asijutai kaip patekusi rosiejon, o sausio 1-ąją - vėliavos dieną, gretos skystos retos, keli miestiečiai kėlė vėliavą. Mero nė kvapo, tik TS atstovai. Klaipėda yra labai nuvažiavusi nuo bėgių, jei lyginti su Vilniumi ar Kaunu, kur patriotizmo apraiškos gyvos. Klaipėda tapusi merdinčiu miestu ir prie to ypatingai daug pastangų padėjo Klaipėdos liberalai, praktiškai visą laiką valdę jį.




ką praleidau? kodėl teigi, kad lygiom teisėm? na, taip, myluotis su "svetimu" tenka kiekvienai partijai. biggrin.gif

ideologija yra visas rinkinys. man suprantama, kad iš jo Tu ištraukti Tau jautrų dėmenį.





Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 03 29, 20:35)
Ne linksta, o jau smarkiai nulinkę biggrin.gif Bet žmonės to dar nepastebi kaip ir kitų ex-populistinių partijų atvejais. Kol kas.

Tikrai taip.
Tai liūdina, nes Liberalų Sąjūdį vis dar laikiau rimtesne partija. Iki EP rinkimų - balsavau už juos. ax.gif

Klaipėdoje tikrai ne lygiom teisėm, o atsižvelgiant į tomaševskininkų pageidavimus - Grubliauskas: tikėtina, kad naujoji koalicija turės centro kairės pobūdį: "Meras dar nenorėjo įvardyti labiausiai tikėtinų partnerių, tačiau prasitarė, jog daugiau tikėtina, kad naujoji koalicija turės labiau centro kairės pobūdį. Tikėtina, jog socialdemokratai daugiau šansų būti koalicijoje turi dėl daugumoje jau esančios Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ nesutarimų su konservatoriais.". Pabrėžtina, kad nesutarimai yra ne tarp liberalų ir konservatorių, o tarp tomaševskininkų ir konservatorių! Ir tai sako liberalas! Į koalicija paimami ne 4 konservatoriai ir formuojama centro-dešinės koalicija, o VISŲ PIRMA tomaševskininkai, ir pagal juos - centro-kairės koalicija, visiškai nebūdinga Liberalų Sąjūdžiui. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 29, 19:34)
biggrin.gif Taip nusakomas ideologijos, pamatinių vertybių nebuvimas, arba jų nuolatinis kaitaliojimas, priklausomai nuo politinių vėjų, - tai visų populistų mantra. Taigi pritariate, kad Liberalų Sąjūdis linksta į populizmą? Anksčiau jis deklaravo aiškias vertybes, aiškią ideologiją, kuri niekaip nesusijusi su "pačia teisingiausia", kaip bandote išvinguriuoti. Ir kokių tamstai atsakymų apie prigimtį dar trūksta, kad turėti aiškias vertybes, moralines nuostatas?




pati gamta geresnio evoliucijos variklio kaip paieška neišrado. Tai ir partijoms labai naudinga yra nesustojant ieškoti krypties, tokiu pat greičiu, kokiu keičiasi realijos. Liberalus kaip tik dėl to būtų sunku apkaltinti populizmu-liberalų kritika yra pagrindinis populistų arkliukas. Kaip ir "aiškių vertybių gynyba", nors vis dar neaišku, kiek jos natūralios, kiek šiaip sunormintos, kiek čia ir kokio Dievo įsikišimo, ar žmogus sutvertas šeimai, bendruomenei, kad ir tas homoseksualumas, įgimtas ar išsigalvotas. Mano nuostata yra vaizduotės tais klausimais neversti objektyvia tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 29, 21:29)
Klaipėdoje tikrai ne lygiom teisėm, o atsižvelgiant į tomaševskininkų pageidavimus - Grubliauskas: tikėtina, kad naujoji koalicija turės centro kairės pobūdį: "Meras dar nenorėjo įvardyti labiausiai tikėtinų partnerių, tačiau prasitarė, jog daugiau tikėtina, kad naujoji koalicija turės labiau centro kairės pobūdį. Tikėtina, jog socialdemokratai daugiau šansų būti koalicijoje turi dėl daugumoje jau esančios Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ nesutarimų su konservatoriais.". Pabrėžtina, kad nesutarimai yra ne tarp liberalų ir konservatorių, o tarp tomaševskininkų ir konservatorių! Ir tai sako liberalas! Į koalicija paimami ne 4 konservatoriai ir formuojama centro-dešinės koalicija, o VISŲ PIRMA tomaševskininkai, ir pagal juos - centro-kairės koalicija, visiškai nebūdinga Liberalų Sąjūdžiui.  cool.gif


bigsmile.gif ooo, viena iš puikiųjų schemučių. sąmoningai (?) praleidžiama informacija apie numatytas derybas su konservatoriais, socialdemokratais ir TT.
dabar pacituosiu aš:
" „Neabejoju, jog viena iš minėtų politinių jėgų po šiandienos derybų tikrai prisijungs, o gal net ir dvi“, – svarstė politikas [...]"
tikėtina (mano nuomonė), daugiau ar mažiau tikslūs Grubliausko žodžiai.

"Meras dar nenorėjo įvardyti labiausiai tikėtinų partnerių, tačiau prasitarė, jog daugiau tikėtina, kad naujoji koalicija turės labiau centro kairės pobūdį."
tikėtina (mano nuomonė), daugiau ar mažiau tiksli Grubliausko žodžių parafrazė, formaliai ne citata.

"Tikėtina, jog socialdemokratai daugiau šansų būti koalicijoje turi dėl daugumoje jau esančios Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ nesutarimų su konservatoriais."
o čia kartais ne ponios Mildos Ancevičės (bent jau tikėtina smile.gif ) nuomonė, pamąstymas, svarstymas, spėjimas? turint omeny tiek paragrafavimą, tiek formalų "nepririšimą" prie mero, tiek toliau sekančius pamąstymus su "tikėtina", man tai panašiau į jos.

o po to seka toli siekiančios Delfine's išvados. ponios Ancevičės (?) spėjimas įdedamas liberalui į lūpas ir voilà.

Plačiau: http://vz.lt/article...i#ixzz3VnpQoywI
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rad: 29 kovo 2015 - 21:22
QUOTE(Rad @ 2015 03 29, 20:37)
aš nežinau, ar tai įprasta civilizuotame  smile.gif pasaulyje, bet dirbtinai pri(si)tempinėti nematau jokios prasmės. taip pat man idėjiškai priimtiniau, kai/jei sprendimai priimami "iš apačios", o ne visiems (likusiems) vienodai nuleidžiami "iš viršaus". o čia įdomus klausimas: kiek balsavo už žmogų, kiek - už konkrečios partijos atstovą. aš specialiai nenagrinėjau, bet man susidarė įspūdis stebint naują reiškinį - tiesioginius mero rinkimus, kad tendencija nebūtinai rinkti partiją ir tos pačios partijos kandidatą į mero postą visgi, sakyčiau, yra. ideologija versus personalija?  g.gif mums, mano giliu įsitikinimu, savo mąstymo taip pat prie nieko pritempinėti nereikia.

Matot kaip. O man labiau patinka, kai partija turi ideologiją, nuostatas, kurios bendros visai partijai ir nepriklauso nuo kiekvieno skyriaus vado privačios nuomonės, nes kitaip tai jau ne partija, o visuomeninis judėjimas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2015 03 30, 20:17)
Matot kaip. O man labiau patinka, kai partija turi ideologiją, nuostatas, kurios bendros visai partijai ir nepriklauso nuo kiekvieno skyriaus vado privačios nuomonės, nes kitaip tai jau ne partija, o visuomeninis judėjimas g.gif .


tai viskas gerai, svarbu, kad netaptų nuo vieno vado nuomonės priklausomu dariniu. biggrin.gif o kaip konkrečiu atveju: kas turėtų pasakyti Grubliauskui niuniuniu?
jei bendrapartiečiai natūraliai turi skirtingas nuomones/nuostatas tam tikrais klausimas, tai matau tik vieną išeitį suvienodinimui - dirbtinį "išgryninimą". ir man skamba kažkaip nekaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rad: 30 kovo 2015 - 21:34
Aišku, rinkimai dar tolokai, bet ką manot apie tokią socdemų - liberalų koaliciją?
http://www.delfi.lt/...u.d?id=67558660
Atsakyti