QUOTE(mjforever @ 2015 03 21, 19:37)
kreivų veidrodžių karalystėje gali būti kreivos tos vertybės, o teisingoje-teisingos.
Sutinku.
Jei lyginti su Kaune išrinktu V.Matijošaičiu ir jo komanda - "
kauniečių valia svarbiausių miestui sprendimų priėmimas patikėtas išties spalvingoms asmenybėms" (
Kauno meras ir jo kariauna: kuo jie stebina?) - tai Šimašius ir jo žmona vis dar prie pilkai-balkšvų priskirtini...
Beje, tame pačiame straipsnyje ne darbai analizuojami, nes kokie gi darbai, kai nekurių tiesiog savivaldoje dar nė nebuvo, o pačios asmenybės, ar "kedenami asmeninio gyvenimo patalai", kaip čia buvo piktinamasi, pvz.: "
Dauguma Kauno tarybos narių yra susituokę ir turi 2 vaikus, o šeiminio gyvenimo ypatumais nepralenkiamas visuomeninio judėjimo Kaunas kitokia Lietuva steigėjas, žiniasklaidos bei leidybos srityje dirbantis Kęstutis Pūkas. 2008-ųjų vasarą jis susituokė jau penktą kartą. K.Pūkas vedė 24 metais jaunesnę Liną Vilimaitę. Ji taip pat dalyvavo tarybos rinkimuose ir pritrūko vos 16 pirmumo balsų. Iš ankstesnių santuokų K.Pūkas susilaukė net šešių atžalų."
Net 4 skyrybos nebuvo kliūtimi išrinkti.
Mano kritikos objektu buvo ne pačios skyrybos (net keista, kad to negebate suvokti), o sąžiningumas apie skyrybas. Sąžiningumas - tai labai svarbi savybė politikui.
Savo žinutėje rašiau ne vien apie R.Šimašiaus nesąžiningumą, kalbant apie savo šeimą, bet ir atvirą melą dėl to, kas pakvietė tapti Teisingumo ministru. Irgi "smulkmė", lyginant su pvz.: Uspaskich'o melais, bet aš remiuosi aukštesniu standartu, kurį, beje, pats Šimašius užsibrėžė. Jis dažnoje savo replikoje save vaizduoja
ypatingai sąžiningu, vos ne vieninteliu tokiu politiku Lietuvoje, va pvz.: "
Žmonės gal neįpratę, kad kai politikai ką sako, tai tą ir turi galvoje bei daro.".
Cituojant toliau R.Šimašiaus repliką, paaiškėja, kad R.Šimašius ne naikins, o ketina
išsaugoti Air Lituanica: "
Nebūtina man priminti, kad gerai būtų išsaugoti Air Lituanica (ką ne vienas privačiai ar viešai daro). <...> Sakiau, kad darysiu viską, kas įmanoma ir adekvatu, kad Vilnius būtų gerai pasiekiamas.". Čia atsakas toms, kurios piktinasi A.Zuoko pastangomis užtikrinti gerą Vilniaus pasiekiamumą, kuriam pritaria ir Turizmo rūmų prezidentė:
Stebuklų šalis, arba Kodėl būtina išsaugoti Air Lituanica.
Pastebėtina, kad R.Šimašius retoriką jau keičia, jau vis daugiau A.Zuoko pradėtų darbų tiesiog tęs toliau. Tas suprantama, juk abu liberalai, taigi idėjos nėra kardinaliai skirtingos. Ir girdime, kad pažadai išpildyti bus tik po 4 metų. Na, tai ir A.Zuokas kalbėjo, kad jam dar reikia laiko, ir ekspertai - ekonomistai sutaria, kad pradėti projektai pelningi būna minimum po 3 metų, o ne iškart.
Gavosi kaip su konservatoriais - būtų perrinkti 2012 m., tai dabartiniai rezultatai būtų buvę dar geresni, nei kad yra dabar. Nes socdemai nieko naujo nepasiūlė, o tik tęsia konservatorių darbus, išnaudoja jų padarytą įdirbį. Net pavydu estams ir net latviams, kurie savo politikų nekeičia, ypač jei jie pakankamai gerai pasirodo krizės metu. Nes puikiai supranta, kad sunkumų metu gerai pasirodžius, tai ekonominio ciklo gerovės metu pasirodys ypatingai gerai.
Apie tai, kad ne R.Šimašiaus kalbos apie darbus (analizuotinų darbų per praėjusias kadencijas savivaldoje nebuvo ir dar nėra), o
būtent šeima ir pats asmuo ypač domina žiniasklaidą, pasakė pats R.Šimašius: "
Net nustebęs esu, kad išrinkus mane meru žiniasklaidą labiau domina mano asmuo ir šeima, o ne darbai.". Apie tai paminėjo ir N.Pumprickaitė sekmadienį. Čia nekultūringai besitujinančios personos žiniai.
QUOTE(mementoo @ 2015 03 22, 23:37)
Bet užtai p. Matijošaitį giria be saiko. Kaip ir p. Grubliauską, dėl kurio neabejojama , kad bus lojalus rusijos interesams, nes bus lengvai sukalabamas per uosto reikalus. Susidėjo jis dar nepabaigus perskaičiuoti rinkėjų balsų su Rozova:
<...>
Pažiūrėsim kiek atsparus bus p.Šimašius. liberalų vedlys Guoga savo veidą jau parodė. Tik tiek, kad jis greičiausiai spjaus į liberalus, kurie atliko darbą ir pereis pas socdemus.
Kad V.Matijošaitį giria, tai suprantama. Užvaldyti Rusijos rinką sugeba ne kiekvienas vakarietiškų verslo principų besilaikantis, o dažniausiai būtent toks, kuris laikosi ne-vakarietiškų principų.
Stebina pagyros Grubliauskui. Man netikėta buvo ta "draugystė" su I.Rozova, dabar rusų liaupsės. Kažkaip liberalai vis labiau "atsiskleidžia" ta blogąja prasme...
O A.Guoga matomai tikrai zonduoja padėtį, mato, kaip lengvai, turint pakankamai pinigų, galima gauti valdžią, tai ketina imtis to rimtai. Manau, kad labiau tikėtinas variantas, kad su Mazuroniais kurs dar vieną dešiniąją-centro partiją, bet su didesniais populizmo elementais, nei kad siūlo dabartinės dešiniosios partijos - susirinkti likusius tvarkiečių ir darbiečių populistinius balsus, bei tuos, kurie nori naujų gelbėtojų ar kurie bus nepatenkinti nusimatančia liberalų-konservatorių kova.