Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkimai į savivaldybių tarybas

QUOTE(mjforever @ 2015 03 21, 15:57)
keistas vienok tas Delfinės nuotaikos pakylėjimas neva demaskavus Šimašiaus melą apie negarbę šeimoje. Sakyčiau, vertybių konfliktas. Na nesutapo Delfinės vertybių komplektas su daugumos vertybių komplektu. Jei daugumai nekliuvo nei antra santuoka, nei to nutylėjimas, vadinasi, nebėra visuomenėje vertybe ta vienintelė santuoka, kai skyrybos kartais būna didesnė pagarba vienas kitam. Ar sąžiningas buvo Šimašius rinkėjų atžvilgiu, turbūt vėlgi, realityvus dalykas. Bet galbūt jis buvo labai sąžiningas pirmosios žmonos atžvilgiu, nedarydamas jos rinkiminių batalijų taikiniu, kaip čia. Pažeidžiamo žmogaus prioritetas man atrodo daug svarbiau.

Pakylėjimas? biggrin.gif Gal per kompiuterį nesiimkite diagnozuoti - prastai tamstai sekasi.
Dauguma - jau didelė vertybė? Kaip Putino palaikytojai Rusijoje, ane? Mūsų daug, vien todėl mes automatiškai teisūs, ane? biggrin.gif Minia, tai jau rodiklis?
Dauguma neskaitė nei programos, nei domėjosi tuo Šimašiumi - balsavo prieš Zuoką. Už naujus gelbėtojus, kaip įprasta Lietuvoje. Džiugu, kad bent Vilniuje, priešingai nei Kaune, buvo pasirinkti ne valdžios ištroškęs oligarchas, o rimtos partijos atstovai. Norėtųsi, kad ta partija, pajutusi jėgą, nepradėtų imtis kvailų sprendimų (kurie deja jau priimami Kaune ar Klaipėdoje, net Vilniuje).
Juokingiausia tai, kad jei taip nesvarbu tos paminėtosios vertybės - ko taip isteriškai reaguoti į išsakytą kritiką? Kiek jau puslapių - vis nesvarbu ir nesvarbu, ane? lotuliukas.gif
Nedarydamas rinkiminių batalijų taikiniu? biggrin.gif Tuo nutylėjimu ir padarė kaip tik Šimašius! Nes yla vis tik išlenda iš maišo, ir dažniausiai nelaiku, nevietoje, ne taip, kaip norėtum. Jeigu būtų tai įvardinęs anksčiau, nebūtų A.Zuokienės pasakymas sukėlęs tiek aistrų ir sukėlęs susidomėjimo - ką gi Šimašius ir jo žmona norėjo nuslėpti?
QUOTE(pikkolo @ 2015 03 21, 16:40)
jau rinkimai baigesi, visa si diskusija turejo buti proes rinkimus, o ne po. Koks viso to tikslas? Sukirsinti tarpusavyje zmones? Nauji merai ir naujos tarybos dar nepradejo darbo, o jau yra nurasomos doh.gif

Pažinti žmones, atėjusius į valdžią, - visuomet labai naudinga. Rožiniai akiniai priimtini ne visiems. Ypač jei nesi abejingas savo šalies gerovei. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 21, 18:09)
Pakylėjimas?  biggrin.gif Gal per kompiuterį nesiimkite diagnozuoti - prastai tamstai sekasi.
Dauguma - jau didelė vertybė? Kaip Putino palaikytojai Rusijoje, ane? Mūsų daug, vien todėl mes automatiškai teisūs, ane?  biggrin.gif Minia, tai jau rodiklis?
Dauguma neskaitė nei programos, nei domėjosi tuo Šimašiumi - balsavo prieš Zuoką. Už naujus gelbėtojus, kaip įprasta Lietuvoje. Džiugu, kad bent Vilniuje, priešingai nei Kaune, buvo pasirinkti ne valdžios ištroškęs oligarchas, o rimtos partijos atstovai. Norėtųsi, kad ta partija, pajutusi jėgą, nepradėtų imtis kvailų sprendimų (kurie deja jau priimami Kaune ar Klaipėdoje, net Vilniuje).
Juokingiausia tai, kad jei taip nesvarbu tos paminėtosios vertybės - ko taip isteriškai reaguoti į išsakytą kritiką? Kiek jau puslapių - vis nesvarbu ir nesvarbu, ane?  lotuliukas.gif
Nedarydamas rinkiminių batalijų taikiniu?  biggrin.gif Tuo nutylėjimu ir padarė kaip tik Šimašius! Nes yla vis tik išlenda iš maišo, ir dažniausiai nelaiku, nevietoje, ne taip, kaip norėtum. Jeigu būtų tai įvardinęs anksčiau, nebūtų A.Zuokienės pasakymas sukėlęs tiek aistrų ir sukėlęs susidomėjimo  - ką gi Šimašius ir jo žmona norėjo nuslėpti?


kreivų veidrodžių karalystėje gali būti kreivos tos vertybės, o teisingoje-teisingos.
bet kaip supratau, gero tono atsakymas į jūsų "pilnus kritinio mąstymo postus" yra į juos nereaguoti.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 21, 18:09)

Nedarydamas rinkiminių batalijų taikiniu?  biggrin.gif Tuo nutylėjimu ir padarė kaip tik Šimašius! Nes yla vis tik išlenda iš maišo, ir dažniausiai nelaiku, nevietoje, ne taip, kaip norėtum. Jeigu būtų tai įvardinęs anksčiau, nebūtų A.Zuokienės pasakymas sukėlęs tiek aistrų ir sukėlęs susidomėjimo  - ką gi Šimašius ir jo žmona norėjo nuslėpti?



na, tai gal Tu savo maniera ir ypač savo įprastais instrumentais, kurių čia kurį laiką atsisakius, argumentuosi, kad pasisakymas neva sukėlė Tavo apibūdintą susidomėjimą? ar nereiktų suprasti masiškai? čia gal tik Tau sukėlė?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 03 21, 11:37)
ir Anūkas naudojosi Šeima. 

biggrin.gif , paskaičiau kremlinų komentarus po keletu straipsnių, kuriame Gabrielius pasisako ar yra cituojamas. Nė vienas, nė vienut vienutėlis vatinukas savo pasisakymo nepaleido be pagrindinio argumento- anūkas. Nė vieno argumento, tik aklas pyktis. Senelis kolūkius sugriovė, o anūkėlis į visą blogio imperiją kėsinasi. ru portalai yra pašėlę, drabstosi mėšlu pilnu pajėgumu. O Lietuvoje yra palaikymas. Šaunuoliai, bravo lietuvaičiai.

Bet užtai p. Matijošaitį giria be saiko. Kaip ir p. Grubliauską, dėl kurio neabejojama , kad bus lojalus rusijos interesams, nes bus lengvai sukalabamas per uosto reikalus. Susidėjo jis dar nepabaigus perskaičiuoti rinkėjų balsų su Rozova:
....
"..Tačiau Seime balsuojant dėl šauktinių grąžinimo vieni tautos išrinktieji aiškino, kad kariuomenė yra tinkamiausia vieta teistiems ir asocialiems asmenims, kiti abejojo, ar apskritai turime gintis. Balsuojant susilaikė Lenkų rinkimų akcijos frakcijos nariai ......Irina Rozova.....
http://www.delfi.lt/...2#ixzz3V9GuctkC
Pažiūrėsim kiek atsparus bus p.Šimašius. liberalų vedlys Guoga savo veidą jau parodė. Tik tiek, kad jis greičiausiai spjaus į liberalus, kurie atliko darbą ir pereis pas socdemus.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 03 22, 23:37)
biggrin.gif , paskaičiau  komentarus



o, komentarų spaudos apžvalga. šaunuolė lietuvaitė. biggrin.gif ir tema tinkamai pasirinkta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rad: 22 kovo 2015 - 22:47
QUOTE(mementoo @ 2015 03 22, 23:37)
biggrin.gif , paskaičiau kremlinų komentarus po keletu straipsnių, kuriame Gabrielius pasisako ar yra cituojamas. Nė vienas, nė vienut vienutėlis vatinukas savo pasisakymo nepaleido be pagrindinio argumento- anūkas. Nė vieno argumento, tik aklas pyktis. Senelis kolūkius sugriovė, o anūkėlis į visą  blogio imperiją kėsinasi. ru portalai yra pašėlę, drabstosi mėšlu pilnu pajėgumu. O Lietuvoje yra palaikymas. Šaunuoliai, bravo lietuvaičiai.

Bet užtai p. Matijošaitį  giria be saiko. Kaip ir p. Grubliauską, dėl kurio neabejojama , kad bus lojalus rusijos interesams, nes bus lengvai sukalabamas per uosto reikalus. Susidėjo jis dar nepabaigus perskaičiuoti rinkėjų balsų su Rozova:



aš nematau kažkokio nenatūralumo tame GL kleimavime anūku. Bet ir dėl to, kad "anūkas", iš to kylanti kontroversija, atkreipė mano dėmesį į jį ir jis man kuo toliau, tuo labiau patinka wub.gif

http://www.delfi.lt/...e.d?id=67479704
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2015 03 21, 19:37)
kreivų veidrodžių karalystėje gali būti kreivos tos vertybės, o teisingoje-teisingos.

Sutinku. biggrin.gif Jei lyginti su Kaune išrinktu V.Matijošaičiu ir jo komanda - "kauniečių valia svarbiausių miestui sprendimų priėmimas patikėtas išties spalvingoms asmenybėms" (Kauno meras ir jo kariauna: kuo jie stebina?) - tai Šimašius ir jo žmona vis dar prie pilkai-balkšvų priskirtini...

Beje, tame pačiame straipsnyje ne darbai analizuojami, nes kokie gi darbai, kai nekurių tiesiog savivaldoje dar nė nebuvo, o pačios asmenybės, ar "kedenami asmeninio gyvenimo patalai", kaip čia buvo piktinamasi, pvz.: "Dauguma Kauno tarybos narių yra susituokę ir turi 2 vaikus, o šeiminio gyvenimo ypatumais nepralenkiamas visuomeninio judėjimo „Kaunas – kitokia Lietuva“ steigėjas, žiniasklaidos bei leidybos srityje dirbantis Kęstutis Pūkas. 2008-ųjų vasarą jis susituokė jau penktą kartą. K.Pūkas vedė 24 metais jaunesnę Liną Vilimaitę. Ji taip pat dalyvavo tarybos rinkimuose ir pritrūko vos 16 pirmumo balsų. Iš ankstesnių santuokų K.Pūkas susilaukė net šešių atžalų."
Net 4 skyrybos nebuvo kliūtimi išrinkti. biggrin.gif Mano kritikos objektu buvo ne pačios skyrybos (net keista, kad to negebate suvokti), o sąžiningumas apie skyrybas. Sąžiningumas - tai labai svarbi savybė politikui.

Savo žinutėje rašiau ne vien apie R.Šimašiaus nesąžiningumą, kalbant apie savo šeimą, bet ir atvirą melą dėl to, kas pakvietė tapti Teisingumo ministru. Irgi "smulkmė", lyginant su pvz.: Uspaskich'o melais, bet aš remiuosi aukštesniu standartu, kurį, beje, pats Šimašius užsibrėžė. Jis dažnoje savo replikoje save vaizduoja ypatingai sąžiningu, vos ne vieninteliu tokiu politiku Lietuvoje, va pvz.: "Žmonės gal neįpratę, kad kai politikai ką sako, tai tą ir turi galvoje bei daro.".

Cituojant toliau R.Šimašiaus repliką, paaiškėja, kad R.Šimašius ne naikins, o ketina išsaugoti Air Lituanica: "Nebūtina man priminti, kad gerai būtų išsaugoti Air Lituanica (ką ne vienas privačiai ar viešai daro). <...> Sakiau, kad darysiu viską, kas įmanoma ir adekvatu, kad Vilnius būtų gerai pasiekiamas.". Čia atsakas toms, kurios piktinasi A.Zuoko pastangomis užtikrinti gerą Vilniaus pasiekiamumą, kuriam pritaria ir Turizmo rūmų prezidentė: Stebuklų šalis, arba Kodėl būtina išsaugoti „Air Lituanica“.

Pastebėtina, kad R.Šimašius retoriką jau keičia, jau vis daugiau A.Zuoko pradėtų darbų tiesiog tęs toliau. Tas suprantama, juk abu liberalai, taigi idėjos nėra kardinaliai skirtingos. Ir girdime, kad pažadai išpildyti bus tik po 4 metų. Na, tai ir A.Zuokas kalbėjo, kad jam dar reikia laiko, ir ekspertai - ekonomistai sutaria, kad pradėti projektai pelningi būna minimum po 3 metų, o ne iškart. biggrin.gif

Gavosi kaip su konservatoriais - būtų perrinkti 2012 m., tai dabartiniai rezultatai būtų buvę dar geresni, nei kad yra dabar. Nes socdemai nieko naujo nepasiūlė, o tik tęsia konservatorių darbus, išnaudoja jų padarytą įdirbį. Net pavydu estams ir net latviams, kurie savo politikų nekeičia, ypač jei jie pakankamai gerai pasirodo krizės metu. Nes puikiai supranta, kad sunkumų metu gerai pasirodžius, tai ekonominio ciklo gerovės metu pasirodys ypatingai gerai.

Apie tai, kad ne R.Šimašiaus kalbos apie darbus (analizuotinų darbų per praėjusias kadencijas savivaldoje nebuvo ir dar nėra), o būtent šeima ir pats asmuo ypač domina žiniasklaidą, pasakė pats R.Šimašius: "Net nustebęs esu, kad išrinkus mane meru žiniasklaidą labiau domina mano asmuo ir šeima, o ne darbai.". Apie tai paminėjo ir N.Pumprickaitė sekmadienį. Čia nekultūringai besitujinančios personos žiniai. biggrin.gif

QUOTE(mementoo @ 2015 03 22, 23:37)
Bet užtai p. Matijošaitį  giria be saiko. Kaip ir p. Grubliauską, dėl kurio neabejojama , kad bus lojalus rusijos interesams, nes bus lengvai sukalabamas per uosto reikalus. Susidėjo jis dar nepabaigus perskaičiuoti rinkėjų balsų su Rozova:
<...>
Pažiūrėsim kiek atsparus bus p.Šimašius.  liberalų vedlys Guoga savo veidą jau parodė. Tik tiek, kad jis greičiausiai spjaus į liberalus, kurie atliko darbą  ir pereis pas socdemus.

Kad V.Matijošaitį giria, tai suprantama. Užvaldyti Rusijos rinką sugeba ne kiekvienas vakarietiškų verslo principų besilaikantis, o dažniausiai būtent toks, kuris laikosi ne-vakarietiškų principų.
Stebina pagyros Grubliauskui. Man netikėta buvo ta "draugystė" su I.Rozova, dabar rusų liaupsės. Kažkaip liberalai vis labiau "atsiskleidžia" ta blogąja prasme... cool.gif
O A.Guoga matomai tikrai zonduoja padėtį, mato, kaip lengvai, turint pakankamai pinigų, galima gauti valdžią, tai ketina imtis to rimtai. Manau, kad labiau tikėtinas variantas, kad su Mazuroniais kurs dar vieną dešiniąją-centro partiją, bet su didesniais populizmo elementais, nei kad siūlo dabartinės dešiniosios partijos - susirinkti likusius tvarkiečių ir darbiečių populistinius balsus, bei tuos, kurie nori naujų gelbėtojų ar kurie bus nepatenkinti nusimatančia liberalų-konservatorių kova. cool.gif
Atsakyti
Delfine, jau supratom - jums Šimašius nepatinka. Tai nebesikartokit, nes panašėjat į nelaimingai įsimylėjusią cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2015 03 23, 12:10)
Delfine, jau supratom - jums Šimašius nepatinka. Tai nebesikartokit, nes panašėjat į nelaimingai įsimylėjusią cool.gif

O be asmeniškumų argumentų nerasta? biggrin.gif Apgailėtina taktika.
Beje, net suprasti tamsta nieko nesupratote. Ir tai apie tamstą jau nebestebina. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 23, 12:14)
O be asmeniškumų argumentų nerasta? biggrin.gif  Apgailėtina taktika.
Beje, net suprasti tamsta nieko nesupratote. Ir tai apie tamstą jau nebestebina.  cool.gif

Ak, o taip norėjau nustebinti... angel_sadangel.gif
Sėkmės jums, be asmeniškumų ir pagiežos. Linkiu neliūdėti.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 23, 11:02)
Sąžiningumas - tai labai svarbi savybė politikui.

Pastebėtina, kad R.Šimašius retoriką jau keičia, jau vis daugiau A.Zuoko pradėtų darbų tiesiog tęs toliau.

Apie tai, kad ne R.Šimašiaus kalbos apie darbus (analizuotinų darbų per praėjusias kadencijas savivaldoje nebuvo ir dar nėra)

drinks_cheers.gif

Man labiausiai patiko pati pirmoji spaudos konferencija, kur R.Šimašius ištarė du stebuklingus žodžius, dėl kurių buvo aršiai kritikuojamas Vilniaus valdymas: "reiks skolintis" biggrin.gif

Mažai R. Šimašiaus analizuotinų darbų ir iš jo Teisingumo ministro, ir Seimo nario veiklos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 23, 11:02)
Cituojant toliau R.Šimašiaus repliką, paaiškėja, kad R.Šimašius ne naikins, o ketina išsaugoti Air Lituanica: "Nebūtina man priminti, kad gerai būtų išsaugoti Air Lituanica (ką ne vienas privačiai ar viešai daro). <...> Sakiau, kad darysiu viską, kas įmanoma ir adekvatu, kad Vilnius būtų gerai pasiekiamas.". Čia atsakas toms, kurios piktinasi A.Zuoko pastangomis užtikrinti gerą Vilniaus pasiekiamumą, kuriam pritaria ir Turizmo rūmų prezidentė: Stebuklų šalis, arba Kodėl būtina išsaugoti „Air Lituanica“.

Zuokas ne kartą viešai sakė, kad Air Lithuania yra NACIONALINĖS SVARBOS. Kodėl miestas iš savo biudžeto turi remti nacionalinės (!) svarbos objektą? Tai turėtų remti vyriausybė, iš bendro biudžeto. Nes kitaip tai nėra nacionalinės svarbos objektas, o tik Vilniaus.
Atsakyti