Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkimai į savivaldybių tarybas

QUOTE(Ašaka @ 2015 03 21, 11:44)
Kuo gi pagrįstas Jūsų įsitikinimas?

Na, juk gi neneigiu jo nuopelnų Lietuvai. Taip, prisitaikyti turėjo daugelis. Tiesiog gal tas žodis "oportunistas" negražiai skamba, ypač dabar akcentuojant patriotiškumą netgi smulkmenose. Tiesiog ir šiuo atveju noriu objektyvumo.
Plačiau apie tai rašė Veido redaktorius Kas bendra tarp R.Grinevičiūtės ir „Charlie Hebdo“ žurnalistikos?: "Žodžio laisvė Paryžiuje ir Vilniuje suvokiama ir vertinama skirtingai. <...> Niekam nepavyks sumenkinti prof. V.Landsbergio asmeninio indėlio į Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo procesą. Laisvės šauklio atkaklumas ir nuoseklumas yra neišdildomai įrašytas į mūsų valstybės istoriją. Niekas kitas taip aiškiai nenubrėžė takoskyros tarp autonomininkų ir nepriklausomybininkų. Bet aklai jam besimeldžiantys bei trokštantys sudievinti turi žinoti ir tai, kas beveik įrodyta R.Grinevičiūtės knygoje: prof. V.Landsbergis nebuvo atkaklus disidentas, sovietmečiu nekovojo prieš sovietų valdžią, o ja naudojosi savo karjerai ir gyvenimo gerovei užsitikrinti. Kaip ir dauguma kitų lietuvių, kurie nebuvo jokie disidentai ir nuolat ieškojo būdų prisitaikyti prie sovietinio režimo ir išgyventi. Matyt, tai ir yra vienintelė šios knygos tiesa."
bei K.Jovaišas Delfyje K. Jovaišas. V. Landsbergis: praeities projektas ar žmogus, išdūręs KGB.
Remiuosi kai kuriais viešai žinomais faktais, kuriuos, mano nuomone, gali paaiškinti tik tokia įvykių interpretacija.
Nuvyliau galutinai, ar ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 03 21, 11:37)
oi. Teko susidurti prieš keletą metų su Zuokiene. Palyginus su vietinių seimūnų žmonomis (ir tuometine meriene) buvo paprastumo, santūrumo ir šilto bendravimo įsikūnijimas.
p.s. tai neleičia dabartinės merienės, teisingiau - dabar buvusios. Ji toliau ramiai dirbo savo darbą, neiškišdama nosies toliau.

Na, žmonės keičiasi.

P.S. Tikiu, kad bendraudama akis į akį gali būti kitokia. Gali būti, kad ta didžiai susireikšminusi laikysena - tik kaip apsauginis skydas.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 03 21, 12:33)
Įdomu, kodėl taip "užsisėdote" ant Šimašiaus žmonos dėl paprasto interviu, kai iš Zuokienės demonstratyvios arogancijos ir "co to ja" povyzos juokiasi žmonės, kurie su ja susidūrė. Ir dar sakote, kad mėgstate kuklumą.

lotuliukas.gif Tamstos logika - nemirtinga. Kol yra baisesnių dalykų pasaulyje, tol šiukštu pasakyti kritišką žodį apie garbinamuosius, ane? Argumentuota kritika - tai "užsisėdimas"? lotuliukas.gif
QUOTE(Karusia @ 2015 03 21, 12:37)
vajė, jau ir mokslinis darbas nevertingas, nes yra probemų jo pritaikyme.

biggrin.gif Putojate čia tamsta. Labai juokingai putojate. Į asmeniškumus lįsdama. O dėl ko?
Mokslinio darbo tema, mano požiūriu, yra ne tokia vertinga, kaip būtų kitokios temos, labai aktualios Lietuvoje. Tai ką? Turiu mąstyti tik taip, kaip tamsta? Todėl tokios disertacijos išaukštinimas mane stebina.
Man iš esmės nepriimtina, kad dabar atsirado daug "ekspertų", aiškinančių, kaip reikia rengtis, ką valgyti, kaip elgtis elementariose gyvenimo situacijose, kurie gilinasi, kaip jaučiasi sveikos gimdyvės - kai tai yra įprastos gyvenimiškos sritys. Smagu, kad patyrinėjo. Very nice. Bet tai aukštinti?
QUOTE(Karusia @ 2015 03 21, 12:37)
Landsbergienė autoritetu nesinaudojo

Taigi, sutarėme, kad tai yra tinkamas pavyzdys. Tai pačiai Agnei M. - lai mokosi.
QUOTE(Karusia @ 2015 03 21, 12:37)
VIenok Anūkas naudojosi.

Pagrįskite faktais. Emocijos nesiskaito. cool.gif
QUOTE(Karusia @ 2015 03 21, 12:37)
bet Šimašius, aišku blogesnis.

Tamstos emocijos ir logikos viražai labai susiję, bet tai jau tamstos išvada, o ne mano teiginiai. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 21, 12:00)
lotuliukas.gif Tamstos logika - nemirtinga. Kol yra baisesnių dalykų pasaulyje, tol šiukštu pasakyti kritišką žodį apie garbinamuosius, ane? Argumentuota kritika - tai "užsisėdimas"?  lotuliukas.gif

Bet ir keista jūs biggrin.gif Nei aš juos garbinu, nei ką, bet argumentuotos kritikos iš jūsų pusės nematau, tik kažkokį pyktį. Kadangi prieš tai rašėt, kad Zuokai neva mažiau arogantiški, todėl ir paminėjau Zuokienę, nes kažkas čia nesusieina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 21 kovo 2015 - 12:07
QUOTE(Delfine @ 2015 03 21, 12:39)
Nuvyliau galutinai, ar ne?  4u.gif


Atvirkščiai. Vienas dalykas yra, remiantis prieinamais faktais, analizuoti žmogaus visuomeninę veiklą, ir visiškai kitas - knaisiotis asmeninio gyvenimo pataluose.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 03 21, 13:06)
Bet ir keista jūs biggrin.gif Nei aš juos garbinu, nei ką, bet argumentuotos kritikos iš jūsų pusės nematau, tik kažkokį pyktį. Kadangi prieš tai rašėt, kad Zuokai neva mažiau arogantiški, todėl ir paminėjau Zuokienę, nes kažkas čia nesusieina.

Ane? biggrin.gif Gal galėtumėte cituoti labai konkrečiai, nes savo nusišnekėjimus priskiriate man, o po to nebesueina kažkas... biggrin.gif
QUOTE(Ašaka @ 2015 03 21, 13:19)
Vienas dalykas yra, remiantis prieinamais faktais, analizuoti žmogaus visuomeninę veiklą, ir visiškai kitas - knaisiotis asmeninio gyvenimo pataluose.

Na, čia vertinimo kampo klausimas. Man tai vertybių klausimas abiem atvejais. Ar nagrinėjame praeitį, kurioje teko prisitaikyti, ir todėl savintis patriotų patriarcho vaidmenį yra per daug, ar praeitį, kurioje nebuvo taip idealu, kaip kad dabar pristatoma, todėl vadintis super sąžiningu yra per daug. Šimašius savivaldoje dar nenuveikė jokių darbų, negebėjo dalykiškai konkuruoti, išsakant, ką ketina nuveikti, todėl jam beliko akcentuoti tik savo sąžiningumą, ypač kaip atsvarą Zuoko nesąžiningumui. Politikas yra vieša figūra ir atstovauja rinkėjų interesams, todėl asmeninio gyvenimo padorumas / nepadorumas yra viena iš sudedamųjų dalių, atspindinčių to politiko bendrąsias vertybes. Nebūna žmonių, kurie būtų labai garbingi savo darbuose, būdami negarbingi šeimoje. Tai tiesiogiai susiję. Būtų patys pranešę apie savo praeitį, būtų visai kita reakcija. Ir nereikia kaltinti veidrodžio dėl to veido, kurį jis parodo. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 21, 13:10)
Ane? biggrin.gif Gal galėtumėte cituoti labai konkrečiai, nes savo nusišnekėjimus priskiriate man, o po to nebesueina kažkas...  biggrin.gif 

QUOTE(Delfine @ 2015 03 20, 14:26)
O labai asmeniški, bet pasigyrimai, tai jau tinka?  biggrin.gif
Joks absurdas, jei save pozicionuoji, kaip itin sąžiningą, kaip tik būtinybė. Galėjo paminėti savoje interpretacijoje (pvz.: būta ieškojimų ar nesklandumų praeityje, kaip ir matomai daugelio gyvenimuose), nebūtų to jausmo, kad apgaudinėja. Zuokai šiuo atžvilgiu laikosi aukštesnių vertybių. Gi R.Šimašius būtent dėl vertybių ir melavimo puolė A.Zuoką, kai pats irgi ne be nuodėmės...  cool.gif


Na, netiksliai pasakiau, bet esmė panaši. Daugiau nebetęsiu, nes atsibodo šitas isteriškas reagavimas su milijonu lotuliukų. Putokitės į sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 03 21, 14:43)
Na, netiksliai pasakiau, bet esmė panaši.

Akivaizdu, kad esmė visiškai kita. Mano citata apie tai, kad Zuokai nėra išsiskyrę, ką nors palikę, ir tai nuslėpę, tuo jų vertybės šeimos atžvilgiu yra aukštesnės. Apie aroganciją pati išsigalvojote, pačiai ir nesueina. Nereikia išvedžioti apie "milijonus lotuliukų" ir neva putojimą. Pagrįsta Šimašių kritika - o reakcija į tai dažniausiai isteriška. Todėl ir turim kelis lapus ne konstruktyvios diskusijos, o emocingų pasipiktinimų tuščioje vietoje. Tikėkimės ateitis bus šviesesnė, bus pasimokyta, ir tokių klaidų nebedarys. cool.gif
Atsakyti
Yra mamyciu priklausanciu politinems partijoms? ax.gif
Atsakyti
keistas vienok tas Delfinės nuotaikos pakylėjimas neva demaskavus Šimašiaus melą apie negarbę šeimoje. Sakyčiau, vertybių konfliktas. Na nesutapo Delfinės vertybių komplektas su daugumos vertybių komplektu. Jei daugumai nekliuvo nei antra santuoka, nei to nutylėjimas, vadinasi, nebėra visuomenėje vertybe ta vienintelė santuoka, kai skyrybos kartais būna didesnė pagarba vienas kitam. Ar sąžiningas buvo Šimašius rinkėjų atžvilgiu, turbūt vėlgi, realityvus dalykas. Bet galbūt jis buvo labai sąžiningas pirmosios žmonos atžvilgiu, nedarydamas jos rinkiminių batalijų taikiniu, kaip čia. Pažeidžiamo žmogaus prioritetas man atrodo daug svarbiau.
Atsakyti
Nesuprantu sito knaisiojimosi po praeiti ar partiju programas dabar, jau rinkimai baigesi, visa si diskusija turejo buti proes rinkimus, o ne po. Koks viso to tikslas? Sukirsinti tarpusavyje zmones? Nauji merai ir naujos tarybos dar nepradejo darbo, o jau yra nurasomos doh.gif Tik kazkodel Zuoko baisulinis noras remti Air Lithuania is miesto biudzeto, neuzkliuvo nei vienai, tik ateinancio Simasiaus asmeninis gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 21, 09:50)
Tik kodėl taisote būtent mane, o ne pirmą kartą diskusijoje šį žodį pavartojusiąją?

Nieko ypatingo, korta iškrito... biggrin.gif
Atsakyti