Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkimai į savivaldybių tarybas

QUOTE(Delfine @ 2015 03 20, 20:29)
Kam pilnai pritariate? Ar žinote, kas buvo daroma dėl darželių iki šiol (Zuoko) ir ką ketina daryti Šimašius? Kuo skiriasi 100 eurų mėnesinė parama nuo naujo valstybinio darželio pastatymo?  g.gif

Na kiek teko skaityti, tai nieko nedare, apart to kad paleido nauja registravimo sistema, kuri neveike. Darzeliu reikia dabar, o ne po 2 metu. Vat tame ir yra skirtumas. Statyti naujus darzelius nera tikslinga, nes po keliu metu neaisku kiek bus vaiku, vel teks uzdarineti? Daug geriau statyti daugiafunkcinius centrus, kuriu patalpas galima pritaikyti ivairiai - darzelis, pradine mokykla, uzklasine veikla ir pan. Tik kad didziuosiuose miestuose tam rasti vietos sudetinga, viskas uzstatyta prekybcentriais biggrin.gif Todel belieka vienintele greita iseitis - apmoketi dali islaidu vaiku, nepatekusiu i valstybini darzeli, tevams.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 03 20, 14:33)
Del sito as ziauriai apakusi. Samoningai ejau i rinkimus, balsavau uz liberalus, kad prorusisku veikeju savivaldoj butu maziau. O jie kaip jo-jo zaisliukas - kiek meti, tiek grizta. Ir nesudaryti koalicijos su konservatoriais - nesuvokiama.

Tas p. Grublaiusko pabrėžimas, kad Klaipėdoje daug rusakalbių, todėl reikalinga koalicija su jais, nes taip susiklostė istoriškai, kad tai buvo visada- visiškas nonsensas. Taip kodėl reikėjo pulti tomaševskį, priešpastyti jį prieš liberalų deklaruojamas vertybes, jei vėliau , esant pasirinkimo galimybei !, renkamasi iškritikuotieji. Ką tai pasako apie liberalų vertybes? Renkamasi Rozovos ! į rinkimus vedama kompanija. Rozovos pasisakymų patys pasižiūrėkite, yra į ką pažiūrėti, o pažiūrėjus norisi rimtai susimąstyti. Ir Grubliauskas su jais sudaro koaliciją. Tikrai tampa aišku, kur nuėjo DP ir TT rinkėjai- jie nuėjo ten, kur juos geriausiai atstovauja. Deja, liberalai pasirodė iš negražiosios pusės, neremdami panašios provakarietiškos partijos, o pasisukę į kremlių, pasirinkdami tomaševskininkus, darbo partijos išrinktuosius.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 03 20, 21:40)
1. Gal turite pasiūlymų, kaip pagal galiojantį Viešųjų pirkimų įstatymą įsigyti aukštos kvalifikacijos paslaugas? Labai laukčiau pasiūlymų į AŽ.
2. Kuo kalti liberalai, jei ponas Šikšta, skirtingai nei ponas Abromavičius, atsisakė dirbti bevaik už nieką?

1. Va, būtent - įsigyjamos ne aukštos kvalifikacijos, o dažnai susijusių asmenų, konkurso metu pasiūliusių mažiausią kainą, kuri po to "mistiškai" išauga kelis kartus, paslaugos. Asocijuotų verslo struktūrų partnerystė nekeičia Viešųjų pirkimų įstatymo principų, o tik įteisina ir palengvina "susijusių asmenų" veikimą.
2. Na, ponas Šikšta yra su liberalais. Liberalų sąraše. Buvo žymiu veidu, garantuotinai patraukusiu dalį rinkėjų, buvusių savo darbuotojų, etc. Už nieką? Vėl prisiminsime E.Masiulio sparnuotą frazę, kad "mažiau nei už 5 tūkst. Lt. dirba tik" kokie ten? Tuomet kodėl Šimašius taip džiūgavo? Juk mažiau uždirbs. Šikšta - Šimašiaus komandoje. Šimašius už mažai dirbti galįs, o Šikšta - jau ne? Beje, taryboje Šikšta gaus tik "arbatpinigius, dar mažiau už nieką" (laikantis Jūsų logikos).
Beje, tikrai nemanau, kad privalo. Formaliai ar juridiškai ar emociškai. Aš tik dar kartą konstatuoju ir džiaugiuosi, kad A.Abromavičius tokiu šaunuoliu yra, o va A.Šikšta galėjo tai pakartoti, kad ir laikotarpiui iki Seimo rinkimų, bet nesutiko.
QUOTE(pikkolo @ 2015 03 20, 21:43)
Na kiek teko skaityti, tai nieko nedare, apart to kad paleido nauja registravimo sistema, kuri neveike. Darzeliu reikia dabar, o ne po 2 metu. Vat tame ir yra skirtumas. Statyti naujus darzelius nera tikslinga, nes po keliu metu neaisku kiek bus vaiku, vel teks uzdarineti? Daug geriau statyti daugiafunkcinius centrus, kuriu patalpas galima pritaikyti ivairiai - darzelis, pradine mokykla, uzklasine veikla ir pan. Tik kad didziuosiuose miestuose tam rasti vietos sudetinga, viskas uzstatyta prekybcentriais biggrin.gif Todel belieka vienintele greita iseitis - apmoketi dali islaidu vaiku, nepatekusiu i valstybini darzeli, tevams.

Ane? Netikslinga? Kuo remiantis taip teigiate? Kodėl neaišku? Yra demografiniai paskaičiavimai, viskas išanalizuota. Greita išeitis, kuri prasiskolinusio miesto atveju tik išleidžia pinigus, bet nieko ateičiai neįsigyja. Tai ir būtų statomi daugiafunkciniai centrai. Ir dabar dalis mokyklų patalpų reorganizuojami į darželius. Vilnius išsiskiria iš visų Lietuvos miestų ir didmiesčių tuo, kad yra augantis, taigi trumpalaikis problemos sprendimas ir bus trumpalaikis - pinigų nebebus, o problema ir toliau bus. Be to, mokėti po 100 eurų ketinama ne tiems, kas nepateko į valstybinius darželius, o visiems privačius darželius lankantiems, taigi ir turtingiems. Gausis privačių darželių subsidijavimas. O neturtingiesiems to 100 eurų gali neužtekti leisti į privatų darželį, jie vis vien primokėti nesugebės. Taigi, idėja išsikreipia - bus remiami ir taip turtingi, o ne tie, kam reikia, ir nebeliks pinigų ateičiai naujiems valstybiniams darželiams. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 20, 21:11)
Gausis privačių darželių subsidijavimas. O neturtingiesiems to 100 eurų gali neužtekti leisti į privatų darželį, jie vis vien primokėti nesugebės. Taigi, idėja išsikreipia - bus remiami ir taip turtingi, o ne tie, kam reikia, ir nebeliks pinigų ateičiai naujiems valstybiniams darželiams.  cool.gif

Bet, Delfine, juk liberalai tą lyg ir deklaravo- vien tik verslo rėmimą, dideles pajamas gaunančių rėmimą. Jie nesireklamavo ( lyg) kad būtų jautrūs socialinėms programoms ir mažiau ar mažai uždirbantiems. Tai konservatorių sritis, tie varguoliai.
Papildyta:
DP penktadienio vakarą susirinko į posėdį, kuriame turėtų paaiškėti kandidatai į partijos pirmininko postą. Darbiečiai be vedlio liko po to, kai po savivaldos rinkimų iš pirmininko pareigų pasitraukė Loreta Graužinienė. Darbiečiai sako, kad penktadienį nebus svarstoma, ar ji tinkama eiti Seimo pirmininkės pareigas.„
Beje, planuota, kad L. Graužinienė dalyvaus posėdyje, tačiau Kėdainiuose ji nepasirodė.

http://www.delfi.lt/...8#ixzz3UxHYV4jp
Niekada nebūčiau patikėjusi, kad galiu bent truputį gerbti Graužinienę biggrin.gif . Gal tai laikina, bet atrodo, kad moteriškei raištis nuo akių nukrito. Tai Lietuvos gynybą remia, tai su Prezidente susitaiko ir sutaria svarbiausiai klausimais , tai pareigų atsisako.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 03 20, 22:01)
Tas p. Grublaiusko pabrėžimas, kad Klaipėdoje daug rusakalbių, todėl reikalinga koalicija su jais, nes taip susiklostė istoriškai, kad tai buvo visada-  visiškas nonsensas.  Taip kodėl reikėjo pulti tomaševskį, priešpastyti jį prieš liberalų deklaruojamas vertybes, jei vėliau , esant pasirinkimo galimybei !, renkamasi iškritikuotieji. Ką tai pasako apie liberalų vertybes? Renkamasi Rozovos ! į rinkimus vedama kompanija. Rozovos pasisakymų patys pasižiūrėkite, yra į ką pažiūrėti, o pažiūrėjus norisi rimtai susimąstyti. Ir  Grubliauskas su jais sudaro koaliciją. Tikrai tampa aišku, kur nuėjo DP ir TT rinkėjai- jie nuėjo ten, kur juos geriausiai atstovauja.  Deja, liberalai pasirodė iš negražiosios pusės,  neremdami panašios provakarietiškos partijos, o pasisukę į kremlių, pasirinkdami tomaševskininkus, darbo partijos išrinktuosius.

Vilniuje irgi daug lenkų ir rusakalbių - pats Tomaševskis buvo trečiuoju, surinkęs ~ penktadalį balsų, lenkai taryboje yra antra pagal dydį frakcija, tačiau liberalai iškart atsiribojo nuo jų. Užtat flirtuoja su socdemais (matomai tikisi paramos Seime, didinant GPM dydį Vilniui). Tačiau ta skirtinga laikysena įvairiuose miestuose labai jau "lanksti" ir "liberali". Ir visiškai neturi logikos. Suprasčiau, jei tektų derintis, nes kitos išeities neturi. O čia dabar - atstumiami konservatoriai, artimiausia pagal pažiūras partija.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 03 20, 19:04)
Na, man ir konsultantai neužkliūna (o kad Viešųjų pirkimų įstatymas vargiai leidžia įsigyti aukštos kokybės paslaugas pagal ekonominio naudingumo kriterijų - kitas klausimas). Ugdyti iki tam tikro laipsnio reikia ir galima, bet tikrai labai aukštos kvalifikacijos specialistai kainuoja žymiai brangiau, nei valstybės tarnautojų atlyginimų "lubos". Be to, tokių ekspertinių paslaugų reikia tik ribotą laiką, todėl būtų visiškai neekonomiška nuolatiniam darbui samdyti aukštos klasės, tarkim, viešojo transporto analitiką (mokant jam didžiausią įmanomą atlyginimą), jei jo paslaugų realiai reikia trijų mėnesių laikotarpiui.

Ekonominis naudingumas kaip tik padeda nusipirkti kokybišką paslaugą. Mažiausia kaina, drįstu teigti, indikuoja mažiausią paslaugų kokybę.
Dėl atlyginimų lubų pritariu. Kita vertus, tam, kad aiškiai žinotum, kąnori nupirkti, ir kad gebėtum įvertinti, ar tau siūlo tai, ko tau reikia, turi turėti ganą aukštą kvalifikaciją. Jei lėšų planavimas reikalingas strateginio planavimo ciklui - tada taip, perkama paslauga yra kur kas efektyviau, nei nuolatinis DU mokėjimas.
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2015 03 20, 20:55)
Įprastai informacija apie kandidatus pateikiama anketoje, pvz. 2 numerio liberalų sąraše Kvedaravičiaus:
http://www.2013.vrk....3179Anketa.html
O štai Šimašiaus anketa dar teberengiama, nors rinkimai jau ir baigėsi:
http://www.2013.vrk....3178Anketa.html

o jūs šių metų rinkimų anketą matėte ar šiaip antikvariatu domitės?

http://www.2013.vrk....3177Anketa.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 20 kovo 2015 - 21:33
QUOTE(mementoo @ 2015 03 20, 22:20)
Bet, Delfine, juk liberalai tą lyg ir deklaravo- vien tik verslo rėmimą, dideles pajamas gaunančių rėmimą. Jie nesireklamavo ( lyg) kad būtų jautrūs socialinėms programoms ir mažiau ar mažai uždirbantiems. Tai konservatorių sritis, tie varguoliai.

Na, ne visai vien tik verslo, vien tik dideles pajamas gaunančių. Skelbėsi, kad siūlys sveiko proto iniciatyvas, skaidrius projektus, padėsiančius išspręsti tai, ko neišsprendė Zuokas. Ir kai imi konkretų atvejį su ta darželių iniciatyva Vilniuje analizuoti, pamatai, kad labai jau libertariškai gaunasi. Kad skatinama privati iniciatyva, o ne varguoliai, kurie neišgali ta privačia iniciatyva pasinaudoti net ir subsidijuojant... Taip, vyriausybėje ir buvo gera atsvara - konservatoriai. O dabar kai liberalai daugumoje, tai liberalizmas / libertarizmas pasirodys visu gražumu. T.y. aš visad buvau už konservatyvesnį liberalumą, o ne kraštutinį. Todėl ir turiu skeptiškumo dabar. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2015 03 20, 22:20)
Bet, Delfine, juk liberalai tą lyg ir deklaravo- vien tik verslo rėmimą, dideles pajamas gaunančių rėmimą. Jie nesireklamavo ( lyg) kad būtų jautrūs socialinėms programoms ir mažiau ar mažai uždirbantiems. Tai konservatorių sritis, tie varguoliai.

Ir visų kairiųjų. Turėtų būti, bent jau.
Atsakyti
Liberalai labai nevienalytė kompanija.
Kovo 16 d. Europos Parlamento narys Antanas Guoga, išrinktas pagal Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąrašą, paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“ savo viešnagės Druskininkuose nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas apsikabinęs Druskininkų savivaldybės merą socialdemokratą Ričardą Malinauską. Šis vaizdas ir europarlamentaro komentaras kaip reikiant papiktino kurorto liberalus, kritiškai vertinančius, jų teigimu, į daugybę skandalų įsipainiojusio mero veiklą.
Remigijus Šimašius: „Druskininkuose slepiamos sisteminės ydos, savireklama už mokesčių mokėtojų pinigus, savivaldybės vadovų nedraugų diskriminavimas.“
„...Guogai reikėtų išsipagirioti. Matyt gerai Malinauskas pavaišino... Gal Guoga sumaišė, čia gi ne pokerio žaidimas. Kaip pradedantis politikas, tai Guoga tokiais savo komentarais ir bičiuliavimuisi su iki ausų į korupcinius ir asmeninius skandalus įklimpusiu Druskininkų „caru“ įklimpo į neskaniai kvepiantį politinį mėšlą,“- komentavo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Druskininkų skyriaus pirmininkas, Druskininkų savivaldybės tarybos narys Juozas Šarkus.

Papildyta:
QUOTE(Neverk @ mama,2015 03 20, 21:35)
Ir visų kairiųjų. Turėtų būti, bent jau.

turėtų, bet iš tikro nėra. Kairieji nekenčia varguolių, na nebent žodžiais, kad viskas darbo žmogui, bet kai pažiūri deklaruojamas pajamas ir valdomus turtus biggrin.gif
Konservatoriai turėtų būti didesni verslo gerbėjai, bet kažkodėl vis užsiima socialiniais projektais ir atskirties mažinimu.
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2015 03 20, 21:11)
Ane? Netikslinga? Kuo remiantis taip teigiate? Kodėl neaišku? Yra demografiniai paskaičiavimai, viskas išanalizuota. Greita išeitis, kuri prasiskolinusio miesto atveju tik išleidžia pinigus, bet nieko ateičiai neįsigyja. Tai ir būtų statomi daugiafunkciniai centrai. Ir dabar dalis mokyklų patalpų reorganizuojami į darželius. Vilnius išsiskiria iš visų Lietuvos miestų ir didmiesčių tuo, kad yra augantis, taigi trumpalaikis problemos sprendimas ir bus trumpalaikis - pinigų nebebus, o problema ir toliau bus. Be to, mokėti po 100 eurų ketinama ne tiems, kas nepateko į valstybinius darželius, o visiems privačius darželius lankantiems, taigi ir turtingiems. Gausis privačių darželių subsidijavimas. O neturtingiesiems to 100 eurų gali neužtekti leisti į privatų darželį, jie vis vien primokėti nesugebės. Taigi, idėja išsikreipia - bus remiami ir taip turtingi, o ne tie, kam reikia, ir nebeliks pinigų ateičiai naujiems valstybiniams darželiams.  cool.gif

Kiek darzeliu buvo pastatyta Vilniuje per paskutinius 5 metus? Ir kiek ju planuojama pastatyti per ateinancius 5 metus? Prasiskolinusi savivaldybe turbut uz dyka pastatys? Kol kas apie tai tik kalbama. Kaip ir Kaune. Vilnius yra sostine, o sostines visada augantys miestai, kitaip ir but negali, nematau kuo cia stebetis. Jei Vilniuje bus kompensuojama tokiu principu kaip Kaune ir Kauno rajone, tai tikrai ne visiem. Ir jei nezinojot, tai ir taip valstybe dali islaidu kompensuoja - visiem vaikam. Ir nematau ko cia pavydet.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 03 20, 21:40)
1. Gal turite pasiūlymų, kaip pagal galiojantį Viešųjų pirkimų įstatymą įsigyti aukštos kvalifikacijos paslaugas? Labai laukčiau pasiūlymų į AŽ.

Gera techninė specifikacija, stiprūs kvalifikacijos reikalavimai, stiprūs ekonominio naudingumo kriterijai, techninės pasiūlymo dalies perdavimas vertinti ekspertams (geriausia - išoriniams), pasiūlyme pateikiamą informaciją nuasmeninus, kad nebūtų galima atsekti, kieno pasiūlymą vertini. Patikrinta wink.gif
Atsakyti
Iš komentarų internete apie DP viražus.

„Darbo partija“, tai meno šedevrų komplektas – „aliejumi ant drobės“
Kiekvienas jos etapas (viso 4-ri) - pavaizduotas įžymių rusų menininkų darbuose.
1.Viktoro atvykimas į Lietuva - Photo: Kartina Repina: "Ne zhdali"
user posted image

2.Darbo partijos pavadinimo kilmė : „Burlaki na Volge“


3.Šiandieninė „Darbo partijos“ būklė: The Ninth Wave
(Aivazovskio “Devintoji Banga”)
user posted image


4.Tolesnis jos likimas : Kartina Repina - "Priplyli"
user posted image

http://www.delfi.lt/...8#ixzz3UxNnT6zx
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mementoo: 20 kovo 2015 - 21:52