Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyti ar negimdyti

QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 16:48)
aš, aš auginčiau smile.gif kur pasirašyti?

bet čia tokia provokacija, ar ne? Tipo, jei pasisakot prieš abortą, pačios ir auginkit, o mes tai pasisakom už abortą, tai kas mums rūpi kaip ji gyvens, savo daržo žiūrim rolleyes.gif

jei moteris nuspręstų gimdyti ir sakytų - gal galit kuo nors pagelbėti, tai koks būtų jūsų atsakymas? Pati taip nusprendei, pati ir sukis? Ar gal ne?

As pasisakau uz aborta jei moteris taip nuspres. Bet lygiai taip pat uzauginciau vaika, beje ne tik hipotetiskai, bet ir gyvenime tai dariau.

Taip, as taip pasakyciau bet kokiu atveju, nes ji rinkosi, net nesvarbu ka pasirinks, tai jos pasirinkimas ir butent to pasirinkimo pasekmes, kurios niekur nedings, jos moteri parsekios visa jos gyvenima, bet netiakos nei jusu ir nei mano gyvenima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 balandžio 2015 - 15:54
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 16:42)
Aaa, tai čia daug moteriškių tuo vadovaujasi, ypač etatinės pašalpų gavėjos"dzin, neturiu stogo virš galvos, dzin gyvenu iš pašalpos, dzin darbo neturiu, nežinau, kaip vaiką išlaikysiu - ai gimdau, davė dantis, duos ir duonos" wub.gif

kodėl jūs taip? g.gif ar manote, kad tik turtingi gali turėti vaikų?
taip, man ir jums galbūt ŠIANDIEN nereikia tų pašalpų, bet kas bus rytoj, mes juk nežinom.. šiandien turiu stogą virš galvos, gana didelį ir erdvų, galiu pagelbėti kitiems, bet kažkodėl tikiu, kad jei man prireiktų pagalbos, ji būtų.

Žinoma, nereikia turėti iliuzijų, nereikia sėdėti ir laukti kas ką numes, pati turiu rankas ir kojas ir ačiū Dievui, galiu dirbti, sveikata leidžia. Bet kas liečia vaiko gimimą - gyvybė man neliečiama. Gerai, šventa - jei jau reikia pasakyti iki galo.

Galbūt praėjus keletui metų ta moteris atsistos ant kojų, turės namus, mylinčią šeimą (o galbūt tik tą vaikelį), turės tvirtą pamatą po kojomis.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 16:57)
kodėl jūs taip? g.gif  ar manote, kad tik turtingi gali turėti vaikų?
taip, man ir jums galbūt ŠIANDIEN nereikia tų pašalpų, bet kas bus rytoj, mes juk nežinom.. šiandien turiu stogą virš galvos, gana didelį ir erdvų, galiu pagelbėti kitiems, bet kažkodėl tikiu, kad jei man prireiktų pagalbos, ji būtų.

Žinoma, nereikia turėti iliuzijų, nereikia sėdėti ir laukti kas ką numes, pati turiu rankas ir kojas ir ačiū Dievui, galiu dirbti, sveikata leidžia. Bet kas liečia vaiko gimimą - gyvybė man neliečiama. Gerai, šventa - jei jau reikia pasakyti iki galo. 

Galbūt praėjus keletui metų ta moteris atsistos ant kojų, turės namus, mylinčią šeimą (o galbūt tik tą vaikelį), turės tvirtą pamatą po kojomis.

Kaip matau, viskas tik prelaidu lygmenyje. Kas nes is musu atsakomybe jei nebus viskas gerai, likimas nenusisypsos?

Na matot, didumoje vaikus gidmo kai yra tam salygos. Bet ne samoningai, turint pasirinkima juos "gruda" i blogas salygas, kur nera pagrindo po kojomis.

Galbut ir pasikeis i gera, bet dazniausiai, gyenimas pablogeja visiems jau gyviems esantiemes ir naujai gimusiems. Todel ir iskyla si dielma, kad zmones is esmens zino, kad gimes vaikas itakos ir nebutinai i gera visu gyvenima. Nezinomybe gasdina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 balandžio 2015 - 16:07
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 16:25)
Tai kodėl Lietuvoje pilna vaikų globos namuose, jei tos eilės norinčių tokios didelės?

Pagrindinai dėl 2 priežasčių:

1. Tėvams apribotos, bet neatimtos tėvystės teisės. Tėvai nesutinka, kad jų vaikas būtų atiduotas įvaikinimui. Taip pat sunkumų kyla, kai vaikas turi giminaičių, kurie priešinasi vaiko įvaikinimui, tačiau patys globoti nesiima.
2. Vaiko amžius. Kuo mažesnis vaikas, tuo jo šansai būti įvaikintam didesni. 10-mečio šansai būti įvaikintam lietuvių šeimos - minimalūs. O štai norinčių įsivaikinti sveiką iki 2-3 metų mergaitę, ilgiausios eilės.
Kiek man yra žinoma, visi gyvybės lagelyje rasti vaikai buvo greitai įvaikinti.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 16:51)
RitaRazi, matot aš tai tikrai asmeniškai pati padėčiau moteriai, jeigu jei reikėtų atsigauti po aborto. Palaikyčiau ir kartu padėčiau ieškoti psichologinės pagalbos, kiek gebėčiau, tiek pati ją teikčiau. O svetimą vaiką užauginti ryžtųsi max 5 iš 100 "kovotojų už givibės stebuklą".

na, aš nesu teisėja ir ačiū Dievui, kad taip, akmenimis nesimėtau, žmonių nepuldinėju. Kuo galiu, tuo padedu.

Bet koks sprendimas tokioje situacijoje atrodo sunkus, ne be trūkumų. Tik man gimdyti atrodo geresnis sprendimas nei negimdyti. Man atrodo, kad geriau turėti sunkumų auginant vaiką, nei sunkumų jo neauginant..

Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 16:57)
kodėl jūs taip? g.gif  ar manote, kad tik turtingi gali turėti vaikų?

Ne tik turtingi, bet tik tie, kurie iš savo turimų pajamų gebėtų vaikui užtikrinti visapusiškai ORŲ gyvenimą. Nekalbu apie kasmetines atostogas Karibuose ir tik dizainerių drabužius, bet nuolatinė parama iš "Carito" ir "Maisto banko" - taip pat ne pavyzdys. Apskritai aš būčiau už prieverstinį ASOCIALIŲ moterų, tiksliau gimdymo mašinų, nes jos motinos vardo nenusipelnė, sterilizaciją. Visiškai beprasmiška leisti į pasaulį žmones, kurie augs skurde, bade, su amžinai girtais tėvais.

Aha, jau matau, kaip tūkstantis Lietuvos girtų asocialių po kelerių metų atsistoja ant kojų ir tampa tiesiog Stepfardo moterimis. Nesekit pasakų, ne vakar gimėm.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 04, 17:04)
Kaip matau, viskas tik prelaidu lygmenyje. Kas nes is musu atsakomybe jei nebus viskas gerai, likimas nenusisypsos?

Na matot, didumoje vaikus gidmo kai yra tam salygos. Bet ne samoningai, turint pasirinkima juos "gruda" i blogas salygas, kur nera pagrindo po kojomis.

Galbut ir pasikeis i gera, bet dazniauasiai, gyenimas pablogeja visiems jau gyviems esantiemes ir naujai gimusiems. Todel ir iskyla si dielma, kad zmones is esmens zino, kad gimes vaikas itakos ir nebutinai i gera visu gyvenima. Nezinomybe gasdina.

taip taip, viskas gyvenime yra prielaidų lygmenyje, kaip ir 100 g. vandens 200 g. stiklinėje - vieniems labiau pilna, kitiems labiau tuščia, sprendžiam pagal savo matymą.

"dažniausiai" apie gyvenimą kalbant nebūna - būna vienaip arba kitaip. Kaip sakė kareivis Šveikas, niekada nebus taip, kad kažkaip nebūtų. Nežinomybė gąsdina, bet bijoti sunkumų, abejoti yra normalu, niekas negali mums pažadėti rožinio gyvenimo. Aš kaip moteris, pagimdžiusi 3 vaikus, negaliu teigti, kad tas vaikas, kuris dar mano pilve, kažkuo mažiau vertingas už tą, kuris jau vaikšto šia žeme. Tik tiek, kad to, kuris pilve, aš dar nemačiau. Daugiau skirtumų tarp jų nematau, atleiskit.
Papildyta:
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 17:10)
Aha, jau matau, kaip tūkstantis Lietuvos girtų asocialių po kelerių metų atsistoja ant kojų ir tampa tiesiog Stepfardo moterimis. Nesekit pasakų, ne vakar gimėm.

Na, tikrai ne vakar gimėte.. Bet kodėl nežinote, kad ne tik asocialioms šeimoms reikia paramos? Ar jums šeima su 4 vaikais, kai tėtis tarp darbų ir jie laikinai gauna paramą iš maisto banko, jums jau nurašyta. Ne vakar gimėte, o atspalvių skirt tarp juodos ir baltos specialiai nenorite ar dar ne tiek seniai gimėte, kad pradėtumėt tai daryti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 04 balandžio 2015 - 16:27
Jei jau taip pasisakote už gyvybę, tai reikėtų priminti, kad moteris TAIP PAT yra gyvybė. Su savo jausmais, norais, patirtimis ir svarbiausia prigimtine laisve - laisve pačiai spręsti, kaip jai gyventi, kaip elgtis ar kaip nesielgti su savo kūnu. Nereikia to negimusio vaiko iškelti 100 galvų aukščiau už moterį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 04 balandžio 2015 - 16:26
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 17:24)
taip taip, viskas gyvenime yra prielaidų lygmenyje, kaip ir 100 g. vandens 200 g. stiklinėje - vieniems labiau pilna, kitiems labiau tuščia, sprendžiam pagal savo matymą.

"dažniausiai" apie gyvenimą kalbant nebūna - būna vienaip arba kitaip. Kaip sakė kareivis Šveikas, niekada nebus taip, kad kažkaip nebūtų. Nežinomybė gąsdina, bet bijoti sunkumų, abejoti yra normalu, niekas negali mums pažadėti rožinio gyvenimo. Aš kaip moteris, pagimdžiusi 3 vaikus, negaliu teigti, kad tas vaikas, kuris dar mano pilve, kažkuo mažiau vertingas už tą, kuris jau vaikšto šia žeme. Tik tiek, kad to, kuris pilve, aš dar nemačiau. Daugiau skirtumų tarp jų nematau, atleiskit.

O cia jau jau yra manipuliacija, purvini zaidimai. Niekas neklaba apie vaiku vertes. Jei jums gemalas yra vaikas, tai rasime grupe zmoniu kuriem tai tik gemalas. Viskas prilauso nuo vertybiu, poziurio.

Kai as nesu pagimdziusi tokio kieko vaiku, bet padejusi uzaugti niekam nereikalingiem vaikam. Tad puikiausiai, ismanau, ka jie jaucia. To "dziaugsmo" priesui nepalinkeciau, iki siol, juos suagusius zmones lydi "nereikalingu, pamestu, antrarusiu zmoniu kompleksai". Jei anot jusu tai didziule laime, tai anot ju tai pragaras, ta nasta jie nes visa savo gyvenima. Jus tos nastos nenesate, galimai del to jus tai vertinate kaip zuiko daina.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 17:25)
Jei jau taip pasisakote už gyvybę, tai reikėtų priminti, kad moteris TAIP PAT yra gyvybė. Su savo jausmais, norais, patirtimis ir svarbiausia prigimtine laisve - laisve pačiai spręsti, kaip jai gyventi, kaip elgtis ar kaip nesielgti su savo kūnu. Nereikia to negimusio vaiko iškelti 100 galvų aukščiau už moterį.

o kodėl padarėte prielaidą, kad aš neigiu moters gyvybę ar menkinu ją lyginant su vaiko gyvybe? g.gif
iš kur ši prielaida? kodėl manote, kad reikia kažką lyginti?
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 17:25)

Lygiai taip pat nereikia nurasyti ir jau gyvo esancio vaiko reikems, samoningai bloginant jas, atimant hipotetines galimybes, kurios butu pasiektos esant palankesnem gyvenimo salygom.

Galima neigti pinigu itaka zmogaus gyvenime, bet sis faktoriu zenkliai itakoja gyvenima. Dvasingumas yra puiku, bet mano galva yra vdiemainsika kalbeti apie dvasinguma, zmonems kuriu pilnas saldituvas, sukurtas gebuvis, vaikai lanko mokamus burelius ir t.t.

Kita vertus, musu visuomene, jei ziuresime pagal statistika susidaro didumoje is kriksioniu, bet paradoksas, si visuomene nesugeba sudaryti SAUGIAS salygas vaikam ir ju mamom.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 16:48)
aš, aš auginčiau smile.gif kur pasirašyti?

bet čia tokia provokacija, ar ne? Tipo, jei pasisakot prieš abortą, pačios ir auginkit, o mes tai pasisakom už abortą, tai kas mums rūpi kaip ji gyvens, savo daržo žiūrim rolleyes.gif

jei moteris nuspręstų gimdyti ir sakytų - gal galit kuo nors pagelbėti, tai koks būtų jūsų atsakymas? Pati taip nusprendei, pati ir sukis? Ar gal ne?

Tikrai taip ir nematau prasmės meluot teigiant priešingai. O, jei nuspręstų pasidaryt abortą, lygiai taip pat, kaip Isyankar, būčiau pasiruošusi suteikti psichologinę pagalbą.
Atsakyti