Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyti ar negimdyti

QUOTE(off-line @ 2015 04 02, 17:51)
Tada kitos barikadų pusės galima būtų paklaust, ar jos norėtų nedvejodamos pačios tą procedūrą jai atlikti  smile.gif

Jei tureciau atitinkama issilavinima ir igudzius, tai taip, jei autore pati to prasytu.
Atsakyti
Manau, kad šioje situacijoje neįmanoma vienareikšmiškai patarti. Sprendimas turi priklausyti nuo autorės kultūrinių ir religinių įsitikinimų, psichikos sveikatos, charakterio, materialinių sąlygų, išsilavinimo ir sugebėjimo pasirūpinti savimi ir vaikais.
Jei pvz. autorė labai religinga ir tik dėl depresijos ir pinigų pasirinks nutraukti nėštumą, gali būti kad ateity save grauš ir dar giliau klims į neigiamas emocijas, o tas vaikelis gimęs galėtų jai tapti moraline atspirtimi gyventi geriau.
Visai kas kita, jei ji jau dabar neturi materialinių bei psichologinių išteklių pasirūpinti savimi ir esamu vaiku, o gyvenime nesivadovauja religinėmis dogmomis. Tokiu atveju gimęs dar vienas vaikelis galėtų tik pabloginti jos psichinę ir materialinę būklę, padidinti priklausomybę nuo nepatikimo partnerio. Abortas gali būti geresnis sprendimas tam tikrose situacijose ir tikrai ne visos moterys labai dėl to pergyvena ar patiria kažkokių komplikacijų.
O gimdyti ir atiduoti į vaiknamį Lietuvoje, kur ir taip vaiknamiai pilni nereikalingų vaikų, man atrodo pats blogiausias sprendimas - garantuotas kelias į nuosmūkį.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2015 04 04, 10:36)

O gimdyti ir atiduoti į vaiknamį Lietuvoje, kur ir taip vaiknamiai pilni nereikalingų vaikų, man atrodo pats blogiausias sprendimas - garantuotas kelias į nuosmūkį.

kodel? Vos gimusiu ir sveiku vaiku eiles nevaisingu poru laukia, kaip mat isivaikintu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 04 02, 21:44)
Klausimas labai nevykes, nes, kad tai atlikti reikia tureti atitinkama issilavinima (del ziniu) ir dirbti tam tikra darba (del legalumo). Jums taip neatrodo???

O vaizduotės jūs neturite? Aš gi klausiu ne apie galimybes, o apie norėjimą, priimtinumą.

Aš, pvz., žiauriai nenorėčiau to daryti. Auginti nenorėčiau taip pat. Bet ar tai reiškia, kad visiškai neturiu teisės pasvarstyti, kaip būtų geriau moteriai konkrečioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 04 04, 15:07)
kodel? Vos gimusiu ir sveiku  vaiku eiles nevaisingu poru laukia, kaip mat isivaikintu.

Tai kodėl Lietuvoje pilna vaikų globos namuose, jei tos eilės norinčių tokios didelės?
Atsakyti
Miela offline mes, esančios už abortą, atsakėm į jūsų klausimą. O jūs maniškį kažkaip vis praleidžiate ir praleidžiate pro akis. Nepatingėsiu specialiai dėl jūsų jį net paryškinti: ar jūs tą vaiką įsivaikintumėt, jei autorė nuspręstų po jūsų patarimo gimdyti jį atiduot į vaiknamį? g.gif Čia ne retorinis klausimas. Man tikrai labai įdomu išgirsti atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pavasario saulė: 04 balandžio 2015 - 15:36
QUOTE(Leksa @ 2015 04 04, 15:07)
kodel? Vos gimusiu ir sveiku  vaiku eiles nevaisingu poru laukia, kaip mat isivaikintu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taip tai taip - tik kad iki 1 metukų niekas tų vaikiukų neįvaikina... verysad.gif gauti įsivaikinti vaikiuką iki metukų LT - praktiškai neįmanoma. Bet čia jau kita problema.
Nebūtinai vaiką pasmerksime nelaimingam gyvenimui. Gal kaip tik atvirkščiai. O gal dar ir persigalvos, kai pamatys gimusį wub.gif

Mes visi žinome, kad abortas bet kuriuo atveju yra gyvo embriono (vaisiaus) pašalinimas iš motinos gimdos ir žinome, kad tai yra gyvo organizmo nužudymas. Kaip mes į tai žiūrime (esame už ar prieš abortą) - kitas reikalas, bet fakto tai nepakeičia.

Jei taip būtų man - rinkčiausi gimdyti su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. VISOMIS. Gali būti gerai, gali nebūti, bet žinodama save - visą gyvenimą ramybės nerasiu žinodama, kad nesuteikiau galimybės SAVO vaikui gyventi.
Dzin tie diedai, dzin aplinkybės.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 16:36)
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif  taip tai taip - tik kad iki 1 metukų niekas tų vaikiukų neįvaikina...  verysad.gif gauti įsivaikinti vaikiuką iki metukų LT - praktiškai neįmanoma. Bet čia jau kita problema.
Nebūtinai vaiką pasmerksime nelaimingam gyvenimui. Gal kaip tik atvirkščiai. O gal dar ir persigalvos, kai pamatys gimusį wub.gif

Mes visi žinome, kad abortas bet kuriuo atveju yra gyvo embriono (vaisiaus) pašalinimas iš motinos gimdos ir žinome, kad tai yra gyvo organizmo nužudymas. Kaip mes į tai žiūrime (esame už ar prieš abortą) - kitas reikalas, bet fakto tai nepakeičia.

Jei taip būtų man - rinkčiausi gimdyti su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. VISOMIS. Gali būti gerai, gali nebūti, bet žinodama save - visą gyvenimą ramybės nerasiu žinodama, kad nesuteikiau galimybės SAVO vaikui gyventi.
Dzin tie diedai, dzin aplinkybės.

Aaa, tai čia daug moteriškių tuo vadovaujasi, ypač etatinės pašalpų gavėjos"dzin, neturiu stogo virš galvos, dzin gyvenu iš pašalpos, dzin darbo neturiu, nežinau, kaip vaiką išlaikysiu - ai gimdau, davė dantis, duos ir duonos" wub.gif
Atsakyti
Negalecciau padaryti aborto.
Galeciau, paimti auginti vaika.

Bet esu is tu, kuri mano, kad moteris turi tese rinktis ka jai daryti. Negalima is jos atimti pasirikimo laisves, kaip ir jos atsakomybes. Bet kokiu atveju, nesvarbu koks bus jos pasirinkimas as ji gerbsiu.

Pakartosiu tai ka pastoviai rasau tokio pobudzio temose. Retas atvejis kada moteris daro aborta is gero gyvenimo, dazniausiai aborta daro NESAUGIOS moterys. Suteikite joms sauguma, panaikinkite priezastis del kuriu ji pasirizta daryti aborta, ir problemos nebus, nereikes daryti aborta.

Bet tame ir ESME, KAD PROBLEMAS RETAS KAS IS MUSU PADEDA SALINTI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 balandžio 2015 - 15:47
Manau, niekada nedaro iš lengvo gyvenimo, tai visada sunkus ir slegiantis sprendimas, o moralai ir bjaurų apeliavimai į sažinę, dėl "nužudymo", jų dalios tikrai nepalengvina.
Atsakyti
QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 04 03, 21:05)
Klausimą adresavau visoms, kurios buvo prieš abortą. Mes, kurios už, savaime suprantama, kad neaugintumėm  biggrin.gif

aš, aš auginčiau smile.gif kur pasirašyti?

bet čia tokia provokacija, ar ne? Tipo, jei pasisakot prieš abortą, pačios ir auginkit, o mes tai pasisakom už abortą, tai kas mums rūpi kaip ji gyvens, savo daržo žiūrim rolleyes.gif

jei moteris nuspręstų gimdyti ir sakytų - gal galit kuo nors pagelbėti, tai koks būtų jūsų atsakymas? Pati taip nusprendei, pati ir sukis? Ar gal ne?
Atsakyti
RitaRazi, matot aš tai tikrai asmeniškai pati padėčiau moteriai, jeigu jei reikėtų atsigauti po aborto. Palaikyčiau ir kartu padėčiau ieškoti psichologinės pagalbos, kiek gebėčiau, tiek pati ją teikčiau. O svetimą vaiką užauginti ryžtųsi max 5 iš 100 "kovotojų už givibės stebuklą".
Atsakyti