QUOTE(hi (: @ 2015 04 12, 12:11)
Sakot nėra sąvokos, nėra ir reiškinio, ar ne?
Va viena "neegzistuojanti problema" ir sm (nr.65). Kaip patogu. Taip nevadini, nėr ir problemos. Nesvarbu, kad daugybės kenčiančių moterų istorijos yra realybė. Beje, naujo gyvybės nutraukimo prilyginimas "povestuvinėms depresijoms" su logika turi tikrai ne ką daugiau bendro ir ja nė iš tolo nekvepia.
Kad yra kiek kitaip. Ten kur visuomenė sako, kad čia nieko bloo, viskas gerai, kur nepripažįstama, kad šitas skausmas - ne iš piršto laužtas, žmogu nėra jokios galimybės sveikti. Nes na - tai, dėl ko tau skauda, netikra, tai neegzistuoja, tai kaip ir nėra ko gydyti, nėra apie ką kalbėti. Nes viskas ok. Ir kaip tik toje visuomenėje, kur problemos realumas nepripažįstamas žmogus lieka vienas su savo skausmu. Paskaitykit kada Theresa Burke "Uždraustas sielvartas" (kokretaus žmogaus liudijimas kaip tik apie tai)...
Ir jokio paradokso čia nėra. bandyti padėti galima ten, kur pripažįstamas problemos realumas. O jei nėra problemos, kokia dar pagalba? Gi tu taip tiesiog negali jaustis, gi pritariu tam, ką tu padarei, suprantu tave, ko dar?
Tikrai taip. As nesidariau aborto, na,.arba sakykim buvo padarytas ne mano noru. Nestumas lauktas,.planuotas, bet.. nesivyste... ir tikrai, aplinkiniai ne karta sake,bet juk cia tiek laiko tebuvo, nieko nebuvo (sustojo 6 savaiciu, valyma dare,.kai buvo 10 savaiciu).. ir aplamai,.cia nieko tokio, nu padarys valyma, gi nieko nejausi, mol pilna narkoze, kiek taip buna, o tu pagalvok,kiek pastot negali ir tt ir tt. Taip ir likau viena su savo skausmu. Vyras bando palaikyt, bet ir jis jau nebezino kaip. Ir tad poabortinis sindromas,.nezinau. man jau praejo menuo po visko, bet skauda. Labai labai skauda. Ir jokiais budais savo noru as sito nedaryciau. Ir tikrai,.jei netureciau sunelio, turbut ir man butu taip, kaip ir toj neegzistuojancioj problemoj, ir visai nesvarbu,.kad tai teko isgyvent ne paciai nusprendus. Po operacijos,.per kuria isties nieko nejutau, atejo suvokimas, kad as netekau vaiko ir nesvarbu, kad jam tebuvo tik 6 savaites,.kai jis nustojo augti, bet as vistiek netekau vaiko,.zmogaus, kurio su mumis jau nebus. Ir net jei pavyks pagaut sekanti, tai nebebus antras, bus trecias, o antras..jis kazkur isnyko, ir tas kapas beliks tik sirdyje.. o liudeti del sito isties kone uzdrausta,nes daug kam buna taip, daug kam.buna,.kad isvis nepastoja ir pan. O tos,.kurios nezino,.ka tai reiskia,.isvis nesupras sito skausmo. Bet ir kaltinti del to negali, nes ir juk nezinai,.kaip isgyventi tai,ko nepatyrei,.
Skaiciau ir apie tai,.kad tokiais atvejais buna ir uzlepta depresija. Labai viliuos,.kad man sito nera ir nebus,.nors dienu visokiu buna,.ir viskas gerai,.ir labai blogai. Aisku, daug reiksmes turi tai, kad turiu vyra ir sunu, jie yra stimulas nesugriuti.