Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyti ar negimdyti

QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 04 04, 18:04)
O jei pirmagimis? Kaip ir minėjau, taip daroma ne dėl kažkokių kitokių priežasčių, o būtent todėl, kad subrendusio individo gyvybė yra aukščiau už vaisiaus (kuris būdamas negimęs nėra laikomas žmogumi). Jau kai vaikas užgimsta, tada medikai vienodai atkakliai kovoja tiek dėl vieno, tiek dėl kito gyvybės. Bet tame taške, kai tenka rinktis arba moteris arba vaisius, net nesvarstant gelbėjama moteris.

Tai juk as ir ivardinau, jau gimes, tam tikra laika gyvenes zmogus turi daugiau sasaju su pasauliu nei negimes. O tos sasajos dazniausiai emocionaliai itakoja ir grupe zmoniu, isipreigojimu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2015 04 04, 17:58)
Kazkaip man nepanasu, kad yra didele tikimybe, kad autore numes savo vaika ir nesirupins, ar jie badaus. Todel nelabai suprantu paskutiniu diskusiju prasmes. Problema labiau tame, kad antro vaiko atsiradimas gali neigiamai paveikti pirmaji - didelis stresas del tevu skyrybu + naujo brolio/seses atsiradimas, pavargusi mama tada, kai jos labiausiai reikia = ziauru vaiko atzvilgiu. Antras vaikas pasmerktas augti nepilnoje seimoje. Plius, skyrybu stresas nestumo metu, neaiskus naudotu tableciu poveikis... Plius, galimas pasamoninis pyktis ant vaiko uz prarastas galimybes ir esamus vargus, kurio ji aisku garsiai neisreiks, bet vaikas pajus. Bet jei autore jaucia, kad gali su visu situo susitvarkyti, zino, kaip padaryt, kad vaikai nukentetu minimaliausiai, tai ne tokia ir didele problema, bet tikrai ne visos gali ir turi tiek stiprybes, ir negalima smerkti. Nesijauciu galinti kazka patarti, nepazinodama autores ir nezinodama pilnai jos situacijos.

o tai kas jai gali patarti? g.gif Ji suaugęs žmogus, niekas nuo jos atsakomybės nenuims, kad ir koks bebūtų sprendimas, tas tai jau tikra tiesa. Abejoti, bijoti, jaustis silpnai ir bejėgei - kaip žiauriai tai beskambėtų - tokioje situacijoje yra NORMALU. Linkiu jai stiprybės praeiti šį etapą 4u.gif
Situacija yra nepavydėtina, dėl to nė ginčytis nereikia schmoll.gif

o kad mes čia dėl ko tai ginčijamės ir kalbam - labai tikiuosi, kad tai kaip nors padės moteriai. Gal ras vieną ar kitą sau artimą požiūrį ir padės priimti sprendimą. Nepulsim gi mes dabar ant moters su savo varpine. Bet išdėstyti savo požiūrį galime.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 04, 18:08)
Tai juk as ir ivardinau, jau gimes, tam tikra laika gyvenes zmogus turi daugiau sasaju su pasauliu nei negimes. O tos sasajos dazniausiai emocionaliai itakoja ir grupe zmoniu, isipreigojimu ir t.t.

Taipogi sakėt, kad taip daroma dėl to, kad moteris galėtų pasirūpinti jau esamais vaikais. Mano klausimas "o jei pirmagimis?" buvo atsakymas į jūsų posto būtent šią dalį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2015 04 04, 18:08)
Nemanau, kad didele dalis tu, kurios palieka savo vaikus, svarste ar juos gimdyti ar ne. Gimde del pasalpu arba visiskai nemastydamos. Tos, kurios svarsto, paprastai turi didesni atsakomybes jausma.

Sutinku. Mano galva butent cia ir yra didziausia moters, asmenybes tragedija. Todel nesu linkusi moralizuoti.

QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 04 04, 18:08)
RitaRazi- kodėl nereikėtų? Jei ji pasirinktų dėl to, kad AŠ jai patariau, kai ji pati dvejojo, tai būtų ir mano atsakomybė, argi ne? Būtent todėl ir klausiau, ar tos, kurios prieš abortus, sutiktų pasiimt augint vaiką- jei moters sprendimą įtakotų jų patarimai, tai būtų ir jų atsakomybė. Aš nuo savosios tikrai rankų nenusiplaučiau.

Butent, taip pasielgtu moralus zmogus, atsakingas uz ta, kurio sprendima savo patarimu itakojo. Velgi, nesa atsakomybe uz savo veiksmus (patarima, itakojima).

Mano galva, tokiu paziuru zmones verti pagarbos, kurie ne vien zodziais, o ir darbais atsakingi.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 04, 18:06)
O lia lia, ar tik ne jus nesenai lyginot gyvybiu vertes, ieskojote kuri gyvybe vertingesne isciose ar jau gimusi?

kur aš taip sakiau ir lyginau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 15:11)
o tai kas jai gali patarti?  g.gif 

Ja pazystantys zmones, ar bent jau kiek su ja pabendrave. Aisku, tiesiog isdestyti galimus sunkumus ir galimus dziaugsmus yra kas kita.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 04 04, 17:24)
taip taip, viskas gyvenime yra prielaidų lygmenyje, kaip ir 100 g. vandens 200 g. stiklinėje - vieniems labiau pilna, kitiems labiau tuščia, sprendžiam pagal savo matymą.

"dažniausiai" apie gyvenimą kalbant nebūna - būna vienaip arba kitaip. Kaip sakė kareivis Šveikas, niekada nebus taip, kad kažkaip nebūtų. Nežinomybė gąsdina, bet bijoti sunkumų, abejoti yra normalu, niekas negali mums pažadėti rožinio gyvenimo. Aš kaip moteris, pagimdžiusi 3 vaikus, negaliu teigti, kad tas vaikas, kuris dar mano pilve, kažkuo mažiau vertingas už tą, kuris jau vaikšto šia žeme. Tik tiek, kad to, kuris pilve, aš dar nemačiau. Daugiau skirtumų tarp jų nematau, atleiskit.

Akivaizdus lyginimas?
Papildyta:
QUOTE(applejuice @ 2015 04 04, 18:16)
Ja pazystantys zmones, ar bent jau kiek su ja pabendrave. Aisku, tiesiog isdestyti galimus sunkumus ir galimus dziaugsmus yra kas kita.

As vengciau patarineti. Tik pasakyciau kad bet koki jos sprendima gerbsiu, koki bepasirinktu varianta, kiek leis mano galimybes padesiu.

Mano galva, svarbu ne patrineti, o suteikti dvasine parama, myleti netobula zmogu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 04 04, 15:20)
Mano galva, svarbu ne patrineti, o suteikti dvasine parama, myleti netobula zmogu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 17:49)
Padariau, nes vien jūsų frazė "dzin tos aplinkybės" yra iškalbingesnė už tūkstančius žodžių. Kas yra aplinkybės? pradedant moters finansine padėtimi, baigiant jos psichologine būsena, jos norais. Vat jūsų savo žodžiais bandote įteigti, kad gimdyti ir auginti vaiką yra tarsi neginčijama prievolė, kad tai PRIVALU padaryti, nori to ar nenori. Štai čia yra vaiko iškėlimas aukščiau už jau esančio žmogaus prioritetus ir laisvę gyventi taip, kaip jis nori. Kodėl moteris turi aukoti save, jeigu ji to NENORI? kodėl turi atsisakyti tam tikro savo gyvenimo būdo, galiausiai kodėl turi gimdyti vaiką, nuo vyro, kuris jai galbūt kelia pasišlykštėjimą? (pvz išprievartavimų atvejais). Aš nesu už abortą, kaip už apsaugos priemonę, nesu už neatsakingus lytinius santykius, tačiau žinau, kad gyvenime būna pačių įvairiausių atvejų ir, jeigu vis dėlto moteris pasirenka abortą - tai reikia palikti jos valiai, neapeliuoti į jos sąžinę, nemoralizuoti ir nerodyti tų idiotiškų klipų apie " negimusius stebukliukus", nes tai yra žema ir bjauru.

dar kartą save pacituosiu ( biggrin.gif ):

Jei taip būtų man - rinkčiausi gimdyti su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. VISOMIS. Gali būti gerai, gali nebūti, bet žinodama save - visą gyvenimą ramybės nerasiu žinodama, kad nesuteikiau galimybės SAVO vaikui gyventi.
Dzin tie diedai, dzin aplinkybės.

Ar kur nors pasakiau tai, apie ką jūs tiek daug išvedžiojimų ant lygios vietos padarėt?

ir dar - parodykit tą mano postą, kuriame puoliau patarinėti. Lygiai tokia pačia tvarka kaip ir jūs išsakiau savo nuomonę.

Nereikia čia - jei jau už gyvybę, tai jau prieš moterį. Taip nėra ir niekur taip nepasakiau. Ir jokioje vietoje nepuoliau patarinėti, niekur nedėjau nuorodų į jokius klipus mad.gif
Jei jau pasisakai už gyvybę, tai ką - būtinai prieš moters teisę pasirinkti? Nesubanalinkit iki begalybės.. Ir nepaišykit dalykų, kurių nesakiau.

Jei jau sakau, kad laikau žmogų žmogumi nuo pat jo prasidėjimo momento - tai čia kas? Patarimas? Ar gal tai prieštarauja įstatymui? Iki 12 savaičių vaisiaus nesaugo joks įstatymas - tik moters gera valia, bet ar tai yra draudimas jį laikyti žmogumi?

Tai jei katalikė ir už gyvybę - tai jau kažko nematau? Siaurai, merginos, siaurai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 04 balandžio 2015 - 17:37
QUOTE(applejuice @ 2015 04 04, 18:16)

todėl ir nepatarinėju
Atsakyti
QUOTE(off-line @ 2015 04 04, 15:20)

Aš, pvz., žiauriai nenorėčiau to daryti. Auginti nenorėčiau taip pat.

QUOTE(Pavasario saulė @ 2015 04 04, 15:30)
Miela offline mes, esančios už abortą, atsakėm į jūsų klausimą. O jūs maniškį kažkaip vis praleidžiate ir praleidžiate pro akis.

Argi neatsakiau prieš tai?
Ir, beje, aš nesu abortų priešininkė iš esmės. Šioje situacijoje net labiau būčiau šalininkė. Tik tiek, kad tai nėra "nieko tokio", kad tokį sprendimą būtų galima lengva ranka priimti. Ir tai, kad susidarė eilė, kuri be problemų galėtų savo rankomis tą realizuoti, mane gerokai nustebino.

QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 16:49)
Padariau, nes vien jūsų frazė "dzin tos aplinkybės" yra iškalbingesnė už tūkstančius žodžių. Kas yra aplinkybės? pradedant moters finansine padėtimi, baigiant jos psichologine būsena, jos norais. Vat jūsų savo žodžiais bandote įteigti, kad gimdyti ir auginti vaiką yra tarsi neginčijama prievolė, kad tai PRIVALU padaryti, nori to ar nenori. Štai čia yra vaiko iškėlimas aukščiau už jau esančio žmogaus prioritetus ir laisvę gyventi taip, kaip jis nori. Kodėl moteris turi aukoti save, jeigu ji to NENORI? kodėl turi atsisakyti tam tikro savo gyvenimo būdo, galiausiai kodėl turi gimdyti vaiką, nuo vyro, kuris jai galbūt kelia pasišlykštėjimą? (pvz išprievartavimų atvejais). Aš nesu už abortą, kaip už apsaugos priemonę, nesu už neatsakingus lytinius santykius, tačiau žinau, kad gyvenime būna pačių įvairiausių atvejų ir, jeigu vis dėlto moteris pasirenka abortą - tai reikia palikti jos valiai, neapeliuoti į jos sąžinę, nemoralizuoti ir nerodyti tų idiotiškų klipų apie " negimusius stebukliukus", nes tai yra žema ir bjauru.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2015 04 04, 18:08)
Ir egzistuoja tik pro-liferiu propogandoje, visi psichiatrai neigia jo egzistavima.  biggrin.gif

Tai tada valio - jei jau taip sakote. Prolaiferių propaganda biggrin.gif

tikrai linkiu, kad nė viena moteris nieko panašaus nepatirtų. Ai, tiesa, juk ir negali patirti - juk psichiatrai sako, kad nėra rolleyes.gif
Nėra padidėjusio nerimo, depresijos, nėra kaltės jausmo, panikos, sunkių minčių. Juk psichiatai sako, kad nėra..
Atsakyti