QUOTE(Isyankar @ 2015 04 04, 17:49)
Padariau, nes vien jūsų frazė "dzin tos aplinkybės" yra iškalbingesnė už tūkstančius žodžių. Kas yra aplinkybės? pradedant moters finansine padėtimi, baigiant jos psichologine būsena, jos norais. Vat jūsų savo žodžiais bandote įteigti, kad gimdyti ir auginti vaiką yra tarsi neginčijama prievolė, kad tai PRIVALU padaryti, nori to ar nenori. Štai čia yra vaiko iškėlimas aukščiau už jau esančio žmogaus prioritetus ir laisvę gyventi taip, kaip jis nori. Kodėl moteris turi aukoti save, jeigu ji to NENORI? kodėl turi atsisakyti tam tikro savo gyvenimo būdo, galiausiai kodėl turi gimdyti vaiką, nuo vyro, kuris jai galbūt kelia pasišlykštėjimą? (pvz išprievartavimų atvejais). Aš nesu už abortą, kaip už apsaugos priemonę, nesu už neatsakingus lytinius santykius, tačiau žinau, kad gyvenime būna pačių įvairiausių atvejų ir, jeigu vis dėlto moteris pasirenka abortą - tai reikia palikti jos valiai, neapeliuoti į jos sąžinę, nemoralizuoti ir nerodyti tų idiotiškų klipų apie " negimusius stebukliukus", nes tai yra žema ir bjauru.
dar kartą save pacituosiu (

):
Jei taip būtų man - rinkčiausi gimdyti su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. VISOMIS. Gali būti gerai, gali nebūti, bet žinodama save - visą gyvenimą ramybės nerasiu žinodama, kad nesuteikiau galimybės SAVO vaikui gyventi.
Dzin tie diedai, dzin aplinkybės.
Ar kur nors pasakiau tai, apie ką jūs tiek daug išvedžiojimų ant lygios vietos padarėt?
ir dar - parodykit tą mano postą, kuriame puoliau patarinėti. Lygiai tokia pačia tvarka kaip ir jūs išsakiau savo nuomonę.
Nereikia čia - jei jau už gyvybę, tai jau prieš moterį. Taip nėra ir niekur taip nepasakiau. Ir jokioje vietoje nepuoliau patarinėti, niekur nedėjau nuorodų į jokius klipus
Jei jau pasisakai už gyvybę, tai ką - būtinai prieš moters teisę pasirinkti? Nesubanalinkit iki begalybės.. Ir nepaišykit dalykų, kurių nesakiau.
Jei jau sakau, kad laikau žmogų žmogumi nuo pat jo prasidėjimo momento - tai čia kas? Patarimas? Ar gal tai prieštarauja įstatymui? Iki 12 savaičių vaisiaus nesaugo joks įstatymas - tik moters gera valia, bet ar tai yra draudimas jį laikyti žmogumi?
Tai jei katalikė ir už gyvybę - tai jau kažko nematau? Siaurai, merginos, siaurai..