QUOTE(mazu-le @ 2015 08 20, 09:01)
Butinai, bet kaip dabar supratau kol kas atkalbinejo tik vienas zmogus, tai butinai pabandysim ir pasidalinsim objektyvia patirtim
Papildyta:
Tai kam tada vertinti muge maza ar ne
Taip giliai ekonomikoj neanalizuoju, bet pati vertinu visai kitaip. Tarkim Kauno kaziukas ir Hanza dienos skiriasi kaip diena ir naktis o miestas tai tas pats. Beto Jurbarkas, Taurage, Kretinga, Plunge mazi miestai kur ir nedarbo lygis nemazas ir manau vidutines pajamos nedideles, bet tu miestu svenciu muges labai dosnios, ypac Jurbarkas, Kretinga. Kiekviena preke turi atrasti savo pirkeja, gal mano prekes labiau platesnio vartojimo todel ir ju paklausa didesne...
Hanza dienos Kaune yra organizuojamos na... Parkelyje. Tai jei vilniečiai mugę organizuotų Vingio parke... Tiesiog be atsakomybės susirenkami pinigai. Bet yra kam sekasi.
O kainos už muges tai išties yra įdomu, kokios sudedamosios yra jose. Nes kiek girdėjau, tai dar ir savivaldybės atsiriekia. Pvz. Kaziuką organizuojantys mokėdavo už 1kv m. Po 1 Lt mokestį, šį pavasarį jau po 1eu. Na, čia tokia legenda. Galima būtų organizuotis kokią tai asociaciją, bet... Labai jau marga kompanija. Pvz aš tai su kaspinėliais kol kas dar nelabai. Bet tas lupimas pinigų tai sakyčiau besaikis. Jūros šventės įkainiai.... Jei benzino kaina ir vietą sudėti tai man 500 Lt susidaro.... Pusė min algos. Nuuuuuu tai kiek dirbti reikia kad sudalyvauti ? Nu vž mugės savo žavesio netenka. Arba reikia vaflius kepti. Bet pardavėjų nemažėja, tai nieko gero jokia asociacija nelaimės. O tokio sąmoningo mugių organizatorių požiūrio į kokį nors ko nors puoselėjimą, atranką nėra.
Mazu le labai džiaugiuosi, kad jums sekasi. Linkiu nesustoti ir dar ir suknelių prisiuti. Pažiūrėjus kiek tenka važinėti, tai tikrai daug tenka suprekiauti.
Papildyta:
QUOTE(LaukoFeja @ 2015 08 19, 18:22)
Kaip užaugusi Panevėžy, tai galiu pasakyti, kad dalis (didžioji) miesto gyventojų turi tikrai kitokį skonį nei pvz Vilniaus gyventojai. Dalis rankų darbų gaminių jiems tiesiog nepatinka ir neįdomu. Mėgstamos visai kitos spalvos, tekstūros ir t.t. Galit džiaugtis, kad Jūsų prekė ten tinka, kaip ir mano. Per neilgą laiką jau esu atsirinkusi kuriame mieste kokios prekės einamesnės ir pvz į Vilnių dalies prekių net nesivežu ir nesuku galvos
Aš mugių neskirstau pagal prekybinių vietų kiekį, skirstau pagal miestą ir jo perkamąją galią. Panevėžy tikrai nėra gera perkamoji galia, nėra turistų, nėra užsieniečių, daug bedarbių ar mažas pajamas gaunančių žmonių ir t.t. Jei neklystu pvz. Mažeikiai, yra gerokai mažesnis miestas, bet vidutinis atlyginimas gerokai didesnis, tai iš dalies nulemia mugės sėkmę
Arba tas pats Vilnius - ten alga tikrai gerokai didesnė, daugiau žmonių, visus metus lankosi turistai, į Kaziuko mugę suvažiuoja žmonės iš visos lietuvos būtent PIRKTI. O Štai Panevėžio mugės vieta brangesnė nei Kaziuko mugės, va čia aš logikos nerandu
bet čia žinoma mano problema
Kokia didelė patirtis. Super. O tai ką jūs gaminate?