Įkraunama...
Įkraunama...

Vieni vaikai namuose

QUOTE(Rasma @ 2015 03 25, 16:11)
Puikiai žinote, kad ne, tai kam klausiate?

O kam varginatės įsivaizduoti? Jus jaudina mūsų šeimos gyvenimas, išgyvenate jį savo vaizduotėje?  biggrin.gif

Svarbiausia, kad jūsų, kaip gyvenimo būdo ir vaikų auklėjimo ekspertės nuomonė, mūsų šeimai nėra reikšminga ir kada, kiek, su kuo, kaip palikt/nepalikt vaikus yra mūsų, tėvų reikalas nuspręsti.

Taip auklės reikia, dukra dar neis į darželį ir sūnus eis į pirmą klasę, parvešiu po pamonų namo. Turit ką pasiūlyti?

O iš kur man puikiai žinoti, kad ne? g.gif Aš tavęs nepažįstu. schmoll.gif Žinau tik tiek, ką tu rašai, o rašiusi esi visko. Dabar jau pratrintos tos žinutės. mirksiukas.gif

Turiu ką pasiūlyti smile.gif Mažiau isterikuok, perskaičiusi nepatinkančius pasisakymus ir viskas bus gerai. Forume viešai parašius normalu gauti visokių nuomonių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(danaja19 @ 2015 03 12, 09:48)
Aš palieku 30-50 min trimetę dukrytę ir beveik šešerių dvynius kartu. Porąkart pasiskambinu sūneliams telefonu per tą laiką. Na tikrai protingi tie mano vaikai, neikart nekilo jokių problemų.

Palikinėti pratinau palaipsniui. Ir dukrytę 2,5-3 metukų palikdavau vieną pvz kol nuvesdavau broliukus į darželį, aišku dažniausiai miegančią, bet kartais rasdavau ir prabudusią. Ar greit iki vaistinės. Būdavo ji serga, nėra kam palikti, o labai reikia vaistukų kokių. Užtat nėra jokių isterijų ir nebuvo, kad mama dingo iš horizonto.

Aišku, man tikrai neramu visada, bet pasiskambinus ramiau, o ir jie moka man paskambinti. Dažnai mamos baimė tiesiog yra didesnė. O ir vaikui yra sveika nuo kažkurio amžiaus mokėti pabūti vienam namie, skaičiau straipsnius.

Jus esate labai neastakinga mama.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2015 03 13, 23:26)
mane tevai pailikinejo dar nei 3 metu neturincia ir net ne 30 minuciu. Ir nieko. Sveika, gyva uzaugau. Ir net ne pscihopate  biggrin.gif

Prastas pavyzdys. Tavo tevams pasiseke, kad tau nieko neatsitiko, bet tai nereiskia, kad visiems taip pasisektu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *South*: 27 kovo 2015 - 13:59
QUOTE(Aimeja @ 2015 03 26, 08:30)
O iš kur man puikiai žinoti, kad ne?  g.gif Aš tavęs nepažįstu.  schmoll.gif Žinau tik tiek, ką tu rašai, o rašiusi esi visko. Dabar jau pratrintos tos žinutės.  mirksiukas.gif

Turiu ką pasiūlyti  smile.gif Mažiau isterikuok, perskaičiusi nepatinkančius pasisakymus ir viskas bus gerai. Forume viešai parašius normalu gauti  visokių nuomonių.  4u.gif

Neapsimeskit kvailele, nereiks man isterikuot. Cituojat mano žinutę ir fantazuojat.
O apie mane žinot turbūt daugiau nei aš pati, vien iš tujinimosi aišku. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(viktoraso @ 2015 03 08, 20:29)
Klausimas butu  toks ar normalu palikti vienus nepilnamecius vaikus namuose porai valantu  vienam 3m kitam 10m as skaitau nenormalu  zmona sako kas
cia tokio  .man svarbi jusu nuomone. Atsiprasau uz klaidas

10-metį- normalu, bet 3-mečio su dešimtmečiu nepalikčiau. Pati retkarčiais palieku keletui valandų, jiems vasarą sueis 10 ir 8, dukra turi telefoną, kad jei kas, bet kada galėtų susisiekti, o kas čia rašo, ka palieka 2.5 metų vaiką vieną, tai žiaurus atsakomybės trūkumas. Ar ne tokios mamašos paskui verkia, kai iš jų vaikus atima Norvegijoj? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(danaja19 @ 2015 03 12, 09:48)
Aš palieku 30-50 min trimetę dukrytę ir beveik šešerių dvynius kartu. Porąkart pasiskambinu sūneliams telefonu per tą laiką. Na tikrai protingi tie mano vaikai, neikart nekilo jokių problemų.

Palikinėti pratinau palaipsniui. Ir dukrytę 2,5-3 metukų palikdavau vieną pvz kol nuvesdavau broliukus į darželį, aišku dažniausiai miegančią, bet kartais rasdavau ir prabudusią. Ar greit iki vaistinės. Būdavo ji serga, nėra kam palikti, o labai reikia vaistukų kokių. Užtat nėra jokių isterijų ir nebuvo, kad mama dingo iš horizonto.

Aišku, man tikrai neramu visada, bet pasiskambinus ramiau, o ir jie moka man paskambinti. Dažnai mamos baimė tiesiog yra didesnė. O ir vaikui yra sveika nuo kažkurio amžiaus mokėti pabūti vienam namie, skaičiau straipsnius.

mjo. Kažkaip nekaip skamba.
Atsakyti
Nu jo, baisu darosi pasiskaičius kaip dvimečiai vieni paliekami...ir žinot, tas pasakymas, kad ir mane palikdavo ir nieko nenutiko ar kad vaikas protingas ir nedaro kvailysčių ar kad rajonas ramus ir nieko blogo nevyksta yra visiški paistalai. Vaikų negalima palikti vienų, kad ir kokios aplinkybės bebūtų, nes užtenka to vieno karto, kai kažkas įvyks ne pagal planą ir viskas baigsis tragedija.
Nežinau kaip yra LT, bet kur mes gyvenam, tai pagal įstaymą vaikų iki 12metų vienų palikti negalima. Už tokį dalyką tėvams gali prastai baigtis.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 03 23, 14:48)
Tai čia Lietuvoje. Nes, tėvams kitų galimybių nėra. Kitaip tariant, ne dėl to, kad gali, o dėl to, kad kitos išeities nėra.  Kitur, gi septynmečiai tikrai nevaikšto vieni  schmoll.gif

Ką reiškia, kad tėvams nėra galimybių? Kokioje šalyje begyventum, visur yra vienodos galimybės išvengti palikimo vaikų vienų namuose. Tiesiog, kai žinai, kad jokiu būdu negali palikti vieno, tai visad randi galimybę.
Atsakyti
is tikro tai vaikas vaikui nelygu. mano astuonmetis be problemu pabuna namie kelias valandas vienas. netgi lb megsta, kai palieku biggrin.gif . tik as kazkaip stengiuosi pagal galimybes nepalikinet, nes paciai neramu, kas tam vaikui saus i galva. pacia mane mama nuo 5 m leisdvao viena is darzo pareit ir palaukt 2 valandas, kol ji gris is darbo. kai pagalvoju db, drasi mama buvo. o gal tiesiog laikai tokie, visi mes su raktais po kaklu kieme augom biggrin.gif
kad maniskis pasirenges pabuti vienas isitikinau po vieno inicidento, kai jis buvo 7m. karta ziema vaiko tevas ji parveze namo manes neispejes, nepaskambines, paleido prie laiptines ir nuvaziavo. vaikas neturejo telefono, buvo tamsus ziemos vakaras, ir salcio 10 laipsniu gal doh.gif . tai zmogelis nepasimete ir nuzygiavo pesciomis pas mociute biggrin.gif . sake verke eidamas verysad.gif , tolokai ten is tikro iki tos mociutes. tai vat po to as supratau, kad sugeba vaikas iseiti is kritines situacijos rast. nors vat nedasuto jam, kad paprasciau butu pas kaimynus nueit, pasisakyt kas nutiko. gal kad nelabai biciuliaujames mes su kaimynais unsure.gif

dar jei apie galimybes. na gerai, kai pvz musu mkla turi prailginta grupe vaikams. o kiek neturi? ir ka gi tiems tevams daryt reiktu tokiu atveju? va pvz mano vyresnelis nuo 1 klases po pamoku sededavo namie vienas, nes tiesiog nebuvo kur jo padet. tevu savam mieste neturejom, algos mazos buvo, kad samdyt kazka. tikrai ne visur venodos galimybes schmoll.gif . nes salyse, kur yra istatymas, ribojantis vaiko buvimo vienam amziu, ten yra privalomai mokyklose ir prailgintos grupes, ar kokie nors dienos centrai, kur tie vaikai gali but. lt provincijoj su ziburiu kartais nerasi tokiu dalyku

Atsakyti
Nuo 6m palieku max pusvalandziui kai reikia. Arba tingi eit jis i pasta ar pan. Labai jam tas patinka biggrin.gif . Telefona turi su musu, +giminiu ir draugu numeriais, aptare, ka daryti visose imanomose ir pusiau neimanomose situacijose. Tiesiog matau savo vaika ir zinau, kad viskas ok. Aisku, nepiktnaudziauju.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2015 04 14, 18:34)

dar jei apie galimybes. na gerai, kai pvz musu mkla turi prailginta grupe vaikams. o kiek neturi? ir ka gi tiems tevams daryt reiktu tokiu atveju? va pvz mano vyresnelis nuo 1 klases po pamoku sededavo namie vienas, nes tiesiog nebuvo kur jo padet. tevu savam mieste neturejom, algos mazos buvo, kad samdyt kazka. tikrai ne visur venodos galimybes schmoll.gif . nes salyse, kur yra istatymas, ribojantis vaiko buvimo vienam amziu, ten yra privalomai mokyklose ir prailgintos grupes, ar kokie nors dienos centrai, kur tie vaikai gali but. lt provincijoj su ziburiu kartais nerasi tokiu dalyku

Mes gyvenam nemažam mieste, tai čia nemažai yra vietų, kur vaikas gali praleisti papildomas kelias valandas po pamokų, tačiau aplinkiniuose kaimuose nieko nėra. Tėvai veža vaikus į kitus miestus, miestelius į mokyklas, darželius ir pan. Visa tai taip pat kainuoja, ir ne tik pinigus, tačiau ir laiką, nes visi sėdi tuose pačiuose kamščiuose kiekvieną rytą ir kiekvieną popietę. Mano sesers vyras dirba naktinėje pamainoje tik todėl, kad ryte galėtų vaikus nuvežti į mokyklą. Sesuo pradeda darbą anksti ryte, kad baigtų ankščiau ir pasiimtų vaikus iš mokyklos. Ir niekas jiems šitų galimybių nesuteikė, jie patys tai išsikovojo savo darbovietėse, nes vaikas yra prioritetas.
Kad ir kur gyventum visada yra išeitis, kai teisingai susidėlioti prioritetus.
Atsakyti
Manau, kad nuo pirmos klasės vaikus jau galima drąsiai palikti kelioms valandoms namuose. Kai kurie kurie šalia mokyklos gyvena tai vieni ir nueina ir pareina. Ir nieko mirksiukas.gif Bet kaip kažkas sakė - vaikas vaikui nelygus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 04 15, 15:54)
Mes gyvenam nemažam mieste, tai čia nemažai yra vietų, kur vaikas gali praleisti papildomas kelias valandas po pamokų, tačiau aplinkiniuose kaimuose nieko nėra. Tėvai veža vaikus į kitus miestus, miestelius į mokyklas, darželius ir pan. Visa tai taip pat kainuoja, ir ne tik pinigus, tačiau ir laiką, nes visi sėdi tuose pačiuose kamščiuose kiekvieną rytą ir kiekvieną popietę. Mano sesers vyras dirba naktinėje pamainoje tik todėl, kad ryte galėtų vaikus nuvežti į mokyklą. Sesuo pradeda darbą anksti ryte, kad baigtų ankščiau ir pasiimtų vaikus iš mokyklos. Ir niekas jiems šitų galimybių nesuteikė, jie patys tai išsikovojo savo darbovietėse, nes vaikas yra prioritetas.
Kad ir kur gyventum visada yra išeitis, kai teisingai susidėlioti prioritetus.

pas mus artimiausias didesnis miestas uz 80km biggrin.gif. sakai imanoma kasdien ten vaika veziot? lotuliukas.gif
zinok karatsi iseitis tik viena, darba mest. ir gyvent is pasalpu. nes nera naktiniu pamainu darbe. as pvz dirbau mokykloj mokytoja biggrin.gif (ir cia dar geris buvo, nes vis tiek namo bent iki 3-4 grizdavau, o ne 6. vyras is vis po keliolika cal kartais varydavo irirgi be naktiniu galimybii . tai sakot, kad buvo iseitis? as vat esu tikra, kad nebuvo. tik nedirbt. ka ir padariau 3klasej kai sunus buvo, vaika antra pasigimdziau lotuliukas.gif
ir tu gal dar pagalvok pvz apie vienisas motinas. kokia pas jas iseitis duotuoju atveju butu? rolleyes.gif
Atsakyti