Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorų augintojai renkasi čia

[quote=zydinti_gele,2015 03 11, 19:29]
Šiandien visą dieną dirbau. Vos kojas velku. Persodinau daigus, paskui kasiau ir laisčiau šiltnamį, sėjau ridikėlius.

Kaip atskirti karkvabalio lervą nuo kurklio? Kažkurių vienų nemažai radau šiltnamyje, netikiu, kad išrinkau visas.
Turejau sito gerio su lapais atsinesus. Kiek kasant surinkau, uzpyliau verdanciu vandeniu. Sejau, sodinau, jokio poveikio augalams nebuvo. Auginau agurkus, pomidorus, ridikelius...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 11, 18:29)
Kaip atskirti karkvabalio lervą nuo kurklio? Kažkurių vienų nemažai radau šiltnamyje, netikiu, kad išrinkau visas.

Karkvabalio lervos - balti, riebūs, vos ne piršto storumo kirminai http://lt.wikipedia....asis_grambuolys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 11 kovo 2015 - 18:47
QUOTE(daimura @ 2015 03 11, 18:46)
Karkvabalio lervos - balti, riebūs, vos ne piršto storumo kirminai http://lt.wikipedia....asis_grambuolys

Taip taip. Balti riebūs ir įvairių dydžių. Maždaug buvo tokie kaip paveiksliuke, bet nebuvo juodos spalvos pas mano lervas. Bet kurklio lervos irgi balti riebūs?
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 11, 14:36)
Sveikos,
Ankstyviausi (sėti 02 14)  žamaugiai
Anksčiausiai po paros prasikalė: Sungold F1, Ivana Kupala Regilos, Carevna Liagushka, Moskvič, Rozovyj Miod .
Po dviejų parų: Podsnežnik, Dikaja Roza, Piedmont, Moskovskij Delikates, Francuskij Grozdevoi,
Kardinal Mazarini, German Red Strawberry, Orange Russian, Zebriukas, Ananas Noir, Samocvet Izumrudnyj, Kaspar, Šokoladka iš Londono.

Labai gražūs daigeliai thumbup.gif
Kokie greituoliai - per parą, dvi prasikala bigsmile.gif Pas mane ankščiausiai po trijų pradeda dygti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ZIRKLELE @ 2015 03 11, 18:42)
Kiek kasant surinkau, uzpyliau verdanciu vandeniu.

Seniau kaime mes degindavom, dabar tai tiesiog koja traiškau.

Prisiminiau.... Mano buvusi kaimynė korolado vabalus norėdama sunaikinti po žemėm užkasdavo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Karkvabalio baltos storos kirmeles, o kurklio iskart vabzdys, tik sviesios spalvos ir mazesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *barbora*: 11 kovo 2015 - 19:17
QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 11, 15:36)
Sveikos,
Anksčiausiai po paros prasikalė: Sungold F1, Ivana Kupala Regilos, Carevna Liagushka, Moskvič, Rozovyj Miod .
Po dviejų parų: Podsnežnik, Dikaja Roza, Piedmont, Moskovskij Delikates, Francuskij Grozdevoi,
Kardinal Mazarini, German Red Strawberry, Orange Russian, Zebriukas, Ananas Noir, Samocvet Izumrudnyj, Kaspar, Šokoladka iš Londono.

Gal naudojate dygimo stimuliatorių? Mano keli nenori prasikalti, vienas iš jų- Samocvet Izumrudnij ir Aladino lempa. Principe Borghese sudygo tik po 10 dienų.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 11, 19:05)
Bet kurklio lervos irgi balti riebūs?

Nea, kurklio lervos net nepanašios į tas baltas kirmėles, atrodo taip: http://www.manosodas...lio-lizdas1.jpg
Atsakyti
Visoms dėkui dėl kirminų.
Aš amžinai turėdavau problemų dėl daigumo, nes sodindavau sėklas tiesiai į žemę. Tai šiemet daiginau dėklas WC popieriuje, dėžutėje ant šilto gyvatuko. Tik prasikalė gyvybė, iškarto sukišau į žemes ir tokiu būdu gavau 100 daigumą. Labai tuo džiaugiuosi.
Atsakyti
Pirma karta sejau Betalux. nu ir pirma karta man taip ilgai pomikai dygo- gal dvi savaites. kone kas antras isdygelis turi po tris skilcialapius. nu kas per mutaborrr seklos? kazko priburta? unsure.gif g.gif Betalux hibridas ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 03 11, 19:48)
Pirma karta sejau Betalux. nu ir pirma karta man taip ilgai pomikai dygo- gal  dvi savaites.  kone kas antras isdygelis turi po tris skilcialapius. nu kas per mutaborrr seklos? kazko priburta? unsure.gif  g.gif Betalux hibridas ar ne? g.gif

Nehibridas, dygo puikiai, pernai pirktos sėklos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 11 kovo 2015 - 19:54
[quote=Vobla,2015 03 11, 20:48]
Pirma karta sejau Betalux. nu ir pirma karta man taip ilgai pomikai dygo- gal dvi savaites. kone kas antras isdygelis turi po tris skilcialapius. nu kas per mutaborrr seklos? kazko priburta? unsure.gif g.gif Betalux hibridas ar ne? g.gif
[/quo
Praeitais metais, kai sėjau labai senas (20 metų) paveldo sėklas irgi dauguma turėjo po tris skilčialapius, dygo kokį mėnesį, jau maniau kad nieko nebus, bet išaugo normalūs ir derlingi augalai.
Atsakyti