Une, manau, kad tai šalutinis poveikis. Turėtų pagerėti. Gal reikėtų lašelinių
Mano mamai visada krenta svoris, kai lašina chemiją. Kitų stiprių pašalinių reiškinių nėra, išskyrus bendrą silpnumą. Grįžus namo po chemijos, visada važiuoja pas pažįstamą slaugytoja. Ji "pastato" lašelinę. Pagaliau mano mama atsigauna psichologiškai Sako, kad nebejaučia ir deginimo stemplėje. Ji šventai įsitikinusi, kad jai labai padėjo mauda. Paskaičius patarimų, sakiau, kad nebegertų, kol nebaigta chemija. Mama šiek tiek liūdi, kad dar reikia dviejų chemijų. Sako, kad dabar yra labai stipri, o po tų chemijų sveikata labai suprastėja. Na, bet jei reikia, tai reikia...
QUOTE(une @ 2015 04 13, 11:48)
Mano mama labai sunkiai pernesa chemoterapija...
Antradieni sulasino, bet dar siandien is lovos pakilt nepajegia. Nukrito 5 kg per tas dienas, galva i kelias dalis dalinasi, nors spaudimas geras, vemia istisai...
Man toks klausimas, ar gali buti ,kad netinka vaistai ar visa tai tiesiog salutinis poveikis? Ir jei netinka,mtai kaip " atsekti" , kad tai ne salutinis poveikis?
Taip beviltiskai jauciuosi nezinodama kaip galiu padet...
Antradieni sulasino, bet dar siandien is lovos pakilt nepajegia. Nukrito 5 kg per tas dienas, galva i kelias dalis dalinasi, nors spaudimas geras, vemia istisai...
Man toks klausimas, ar gali buti ,kad netinka vaistai ar visa tai tiesiog salutinis poveikis? Ir jei netinka,mtai kaip " atsekti" , kad tai ne salutinis poveikis?
AR leidziat vaistus nuo vemimo.nuo pykinimo?Gali but aisku salutiniai.po savaites turetu pradet geret.Maniskiui buvo gydymo pradzioj 6chemiju kursai.per viena chemija nukrisdavo 5kg.ir taip viso 30kg...
QUOTE(Nireglina @ 2015 04 13, 15:10)
Une, manau, kad tai šalutinis poveikis. Turėtų pagerėti. Gal reikėtų lašelinių
Mano mamai visada krenta svoris, kai lašina chemiją. Kitų stiprių pašalinių reiškinių nėra, išskyrus bendrą silpnumą. Grįžus namo po chemijos, visada važiuoja pas pažįstamą slaugytoja. Ji "pastato" lašelinę. Pagaliau mano mama atsigauna psichologiškai Sako, kad nebejaučia ir deginimo stemplėje. Ji šventai įsitikinusi, kad jai labai padėjo mauda. Paskaičius patarimų, sakiau, kad nebegertų, kol nebaigta chemija. Mama šiek tiek liūdi, kad dar reikia dviejų chemijų. Sako, kad dabar yra labai stipri, o po tų chemijų sveikata labai suprastėja. Na, bet jei reikia, tai reikia...
Dziugu.kad nuotaikos gereja Mauda gere pagal standartine schema?
QUOTE(une @ 2015 04 13, 10:48)
Mano mama labai sunkiai pernesa chemoterapija...
Rodos Leonilei buvo labai stiprus 1 chemijos poveikis. Ji ir vėmė, ir labai skaudėjo. Bet po to viskas ėjosi geryn. Mamai, kai sulašino pirmą stipresnę, tai ji buvo ir apalpusi bei gulėjo ligoninėj. Juk organizmas nepratęs prie to.
QUOTE(ida1 @ 2015 04 13, 14:41)
Mauda gere pagal standartine schema?
Taip.
QUOTE(neja @ 2015 04 13, 17:00)
Gal kas zinote, kiek laiko lasinama alimta su cisplatina? ir kokia yra siu vaistu priemoka, lasinant juos dienos stacionare? Labai aciu.
Alimta negirdeta cisplatina lasina Su Kita chemija.lasina 6val.priemokos nera.Perka vienu metu keletas medikamentu.primoka kelis eurus.
na kitaip tai Pemetrexed (http://www.vaistai.lt/kompensuojamas-vaistas/antinavikiniai-vaistai-ir-imunomoduliatoriai/antinavikiniai-vaistai/alimta-500mg-milteliai-koncentratui-infuziniam-tirpalui-į-veną-n1.html). na raso, kad lasinasi 10 min, plius cisplatina 2 val. bet idomu kaip praktiskai, o ne teoriskai...
QUOTE(neja @ 2015 04 13, 17:49)
na kitaip tai Pemetrexed (http://www.vaistai.lt/kompensuojamas-vaistas/antinavikiniai-vaistai-ir-imunomoduliatoriai/antinavikiniai-vaistai/alimta-500mg-milteliai-koncentratui-infuziniam-tirpalui-į-veną-n1.html). na raso, kad lasinasi 10 min, plius cisplatina 2 val. bet idomu kaip praktiskai, o ne teoriskai...
Manau.kad lasina pagal instrukcijas.vyrui cisplatina 2val lasa.bet dar lasina papildomu skysciu.Viskas ilgiau uztrunka.Skaiciau apie Ta chemija alimta.labai brangi.turetu pilnai kompensuot.
ja kompensuoja jei atvyksti I ligonine susilasinti, jei lasintu gulint ligoninej reiktu moketi. bandau suprasti kiek mg jos lasintu...jei 500mg/m2 . o kiek tada tu kv metru vidutinis zmogus uzima?
QUOTE(ida1 @ 2015 04 13, 20:38)
Manau.kad lasina pagal instrukcijas.vyrui cisplatina 2val lasa.bet dar lasina papildomu skysciu.Viskas ilgiau uztrunka.Skaiciau apie Ta chemija alimta.labai brangi.turetu pilnai kompensuot.
QUOTE(neja @ 2015 04 13, 20:21)
o kiek tada tu kv metru vidutinis zmogus uzima?
galima pasiskaiciuoti
jeigu labai apytiksliai, tai apie 2 m2
as va cia skaiciavau:)visai kitokie skaiciai gaunas:) http://www.medprakti...irsiaus_plotas/
QUOTE(milaaaa @ 2015 04 13, 22:51)