QUOTE(Nireglina @ 2015 04 04, 20:38)
Ji kadaise ligos pradžioje kalbėjo su psichologu. Dabar tikrai neis. Be to net nežinau, kaip jai reikėtų tai pasiūlyti
Sena pažįstama, apie mirtį mes su mama pakalbam. Ji man aiškiai papasakojo, kaip ir kur ją turėsiu palaidoti. Davė net nuotrauką, kurią reikės pastatyti prie urnos. Gal tu ir teisi, sakydama, kad mano mamai dabar atėjo savęs gailėjimo periodas. Atrodo, viskas gerai. Nežinotum, net neįtartum, kad ji serga. Dėl to man ir keista, kad ji nenori tikėti laiminga pabaiga. Noriu tikėti, kad tai laikina. Ji labai laukia, kol atšils ir prasidės žemės ūkio darbai. Turės daugiau darbo, mažiau galvos apie ligą. Ji pati taip sako.
Artėja gražiausia pavasario šventė. Linkiu visoms ir visiems fizinio ir dvasinio atgimimo.
Atrodo lyg apie mano mama rasytumet
QUOTE(Angele @ 2015 04 04, 21:55)
. Bet ji prieš tai buvusią paralyžiuotą ranką šiandien suspaudžia stipriai, net nesitikėjau kaip
Eina sau
QUOTE(kastuvas @ 2015 04 07, 08:28)
Aš tai manau, kad žmones reikia išklausyti, jei jie nori apie mirtį kalbėti. Neužglaistyt ten visokiais ateities darbais. Jiems reikia išsikalbėti, nes kitaip ta mintis laiko ir nepaleidžia. Nereikia guosti, nereikia mirties kažkaip pozityviai pateikti, tegu jie tiki kuo nori, tik pakalbėt leiskit.
O tai paskui žmogus ir jaučiasi niekam nereikalingas, užsisklendžia, nekalba, depresuoja...
Čia aišku, mano nuomonė, kurią susirankiojau per savanorių mokymus. Tiesiogiai nelabai pasitaikė su tokia situacija susidurti ir man tai tikriausiai baisiausia tema, apie kurią su sunkiai sergančiaisiais galima kalbėti.
Palikau mama dienos stacionare... O sirdis plysta
kazkaip paskutinem dienom labai liudna:(