Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos (54 tema)

QUOTE(neja @ 2015 04 04, 13:10)
seimos gydytojas israso siuntima del nedarbingumo nustatymo.

Manau nepriklausomai nuo st. po 120 nedarbingumo dienų g.gif
Atsakyti
na mama pas ta daktara jau seniai kreipes, gal nuo spalio gyde radikulita nuskausminamaisiais. pries 3 men gyde plauciu uzdegima, bet niekad nerase jokio nedarbingumo lapelio, nes mama darbo birzoj registruota.

QUOTE(ingriga @ 2015 04 04, 14:15)
Manau nepriklausomai nuo st. po 120 nedarbingumo dienų  g.gif

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2015 04 04, 13:15)
Manau nepriklausomai nuo st. po 120 nedarbingumo dienų  g.gif

Jei gydymas nebaigtas nebūtina eit dėl grupės, nors dažnai ir siūlo, taip nukenča finansiškai besigydantis, laikino nedarbingumo išmoka vis tik 80proc darbo užmokesčio. Turint grupę mokama iki 3 mėn per metus.
Jei gydymas tęsiamas intensyviai kviečiama gydytojų konsultacinė komisija su sodros atstovu, kuri leidžia tęsti laikinąjį nedarbingumą tam tikram laikotarpiui. Po jo vėl komisija, prieš kiekvieną vyras išsiima pažymą apie numatomą gydymą ir prognozes.

Neja, spėju šeimos gydytojas delsia nežine dėl ko. Dar labai svarbu turėt visus išrašus gydymosi.
Atsakyti
QUOTE(neja @ 2015 04 04, 13:19)
na mama pas ta daktara jau seniai kreipes, gal nuo spalio gyde radikulita nuskausminamaisiais. pries 3 men gyde plauciu uzdegima, bet niekad  nerase jokio nedarbingumo lapelio, nes mama darbo birzoj registruota.

Prasykit.kad tvarkytu popierius del grupes.ismoka bus didesne nei is birzos.
Atsakyti
mama gauna tik socialine pasalpa, o seimos daktaras man pasake, neraso todel, kad dar numatomas tolimesnis gydymas. Na as pirmadieni I nedarbingumo tarnyba pasiskambinsiu. as suprantu ta pasakyma nebaigtas gydymas, kai zmogui dar turi sansa pasveikti, o dabar morfinAS 3 kartus per diena +pleistras, dusulys, beveik visa laika lovoj....o kur nors apskusti ta daktara galima?

QUOTE(ida1 @ 2015 04 04, 19:13)
Prasykit.kad tvarkytu popierius del grupes.ismoka bus didesne nei is birzos.

Atsakyti
QUOTE(neja @ 2015 04 04, 18:30)
mama gauna tik socialine pasalpa, o seimos daktaras man pasake, neraso todel, kad dar numatomas tolimesnis gydymas. Na as pirmadieni I nedarbingumo tarnyba pasiskambinsiu. as suprantu ta pasakyma nebaigtas gydymas, kai zmogui dar turi sansa pasveikti, o dabar morfinAS 3 kartus per diena +pleistras,  dusulys, beveik visa laika lovoj....o kur nors apskusti ta daktara galima?

Nesvarbu kas nebaigtas gydymas.ieskokit butinai pati informacijos.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2015 04 03, 18:34)
O pas psihologa ji buvo?Gal pagelbetu pokalbiai.ar medikamentai..Negerai juk taip.

Ji kadaise ligos pradžioje kalbėjo su psichologu. Dabar tikrai neis. Be to net nežinau, kaip jai reikėtų tai pasiūlyti g.gif
Sena pažįstama, apie mirtį mes su mama pakalbam. Ji man aiškiai papasakojo, kaip ir kur ją turėsiu palaidoti. Davė net nuotrauką, kurią reikės pastatyti prie urnos. Gal tu ir teisi, sakydama, kad mano mamai dabar atėjo savęs gailėjimo periodas. Atrodo, viskas gerai. Nežinotum, net neįtartum, kad ji serga. Dėl to man ir keista, kad ji nenori tikėti laiminga pabaiga. Noriu tikėti, kad tai laikina. Ji labai laukia, kol atšils ir prasidės žemės ūkio darbai. Turės daugiau darbo, mažiau galvos apie ligą. Ji pati taip sako.

Artėja gražiausia pavasario šventė. Linkiu visoms ir visiems fizinio ir dvasinio atgimimo.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2015 04 04, 20:38)
Ji kadaise ligos pradžioje kalbėjo su psichologu. Dabar tikrai neis. Be to net nežinau, kaip jai reikėtų tai pasiūlyti  g.gif
Sena pažįstama, apie mirtį mes su mama pakalbam. Ji man aiškiai papasakojo, kaip ir kur ją turėsiu palaidoti. Davė net nuotrauką, kurią reikės pastatyti prie urnos. Gal tu ir teisi, sakydama, kad mano mamai dabar atėjo savęs gailėjimo periodas. Atrodo, viskas gerai. Nežinotum, net neįtartum, kad ji serga. Dėl to man ir keista, kad ji nenori tikėti laiminga pabaiga. Noriu tikėti, kad tai laikina. Ji labai laukia, kol atšils ir prasidės žemės ūkio darbai. Turės daugiau darbo, mažiau galvos apie ligą. Ji pati taip sako.

Artėja gražiausia pavasario šventė. Linkiu visoms ir visiems fizinio ir dvasinio atgimimo.

Man tai čia kvepia baime smile.gif Aš bent jau iš savos varpinės galiu pasakyt, kad labai atsargiai vartoju žodžius "remisija", "nesergu", "pasveikau", neplanuoju kas bus po metų, laiką skaičiuoju nuo patikrinimo iki patikrinimo, nemanau, kad pasveiksiu (nors labai labai to norėčiau), nes be proto bijau mirti nuo vėžio. Nes tikėjau, kad esu sveika ir bac - man diagnozavo onkologinę ligą. Ir bijau dabar vėl patikėti, jog esu sveika, kad mano tikėjimas dar kartą nebūtų sugriautas.

Tavo mamai gal reikėtų istorijų apie pasveikusius žmones? Mane ligos pradžioj tik jos palaikė. Pamenu, radau forumą, kur rašė moterys su kokia stadija ir kiek laiko gyvena, kiek recidyvų buvo. Kai pamačiau, kad būna, jog išgyvena ir po trisdešimt metų be recidyvo, įsižiebė viltis smile.gif
Atsakyti
Ir aš manau, kad daugialypiai jausmai. Juk kiek žmonių, tiek kiekvieno skirtingai priimama liga, reakcija ir panašiai. Baimė, depresija, kiek užeina sveikiems žmonėms, o kai tu esi susidūręs su sunkia liga, natūralu viskas.
Vyras planuoja kur leis laiką išėjęs į pensiją, bet tai nereiškia, kad nėra visokių prieštaringų jausmų. Tik nekalba apie tai. Ir gydymo pabaigos toli gražu nesimato, tai dar kitaip.
Mano sesuo nenorėjo nieko, nors rodos gydymas baigtas, kaip ir gyveni toliau. Bet depresija lindo ir šaknijosi. Vaistų negalima, dėl kitų vaistų sąveikos. Ypač sustiprėjo fiziškai silpnėjant, visokiems negerumams lendant. Vis tik ramiai išgyventa 4 metai, recidyvas, o po jo baimė, kad tai gali pasikartoti. Kaip nugalėti ją, matyt kiekvienam, skirtingai, veiklos, veiklos reikia. Dabar kai matau sesę kokia sustiprėjus ir atsigavusi po šios operacijos širdis džiaugiasi, fiziškai stipresnė gerokai, baimių mažiau, nuotaika gera, vėl planai daržų sodinimo. Nusiminė, kad vis tik konsiliumas nusprendė, kad sugerti kursą chemijos, nuraminom, jei reikia, tai reikia. Galimybė visiškai įveikti ligą, vyras geria antri metai vardan sveikimo. Bet ji prieš tai buvusią paralyžiuotą ranką šiandien suspaudžia stipriai, net nesitikėjau kaip wub.gif

Šviesios atgimimo šventės visoms ir Jūsų šeimoms. Svarbiausia visi kartu, šeimos rate, tarp mylimų, kam tenka leisti laiką ligoninėse ypač daug daug stiprybės. Vilties ir tikėjimo visiems 4u.gif Kruopelė pernai Velykų (niekaip neįkelia foto, belieka prisiminti žalumos ir šviesos bei žiedų)
Atsakyti
Visas sveikinu.apkabinu 4u.gif Linkiu stiprios sveikatos.optimizmo.begalines Ramybes.O i kiekviena seima Stebuklo.kurio laukiam ir tikimes...
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2015 04 04, 22:55)
Šviesios atgimimo šventės visoms ir Jūsų šeimoms. Svarbiausia visi kartu, šeimos rate, tarp mylimų, kam tenka leisti laiką ligoninėse ypač daug daug stiprybės. Vilties ir tikėjimo  visiems 4u.gif Kruopelė pernai Velykų

QUOTE(ida1 @ 2015 04 05, 10:26)
Visas sveikinu.apkabinu 4u.gif Linkiu stiprios sveikatos.optimizmo.begalines Ramybes.O i kiekviena seima Stebuklo.kurio laukiam ir tikimes...

Prisidedu prie sveikinimų ir palinkėjimų 4u.gif
Su saulės spinduliu pirmuoju,
Su džiaugsmo šypsenom veiduos.
Velykų rytmetį ankstyvą,
Suklupsime šventos maldos.
Kurią kuždės ne lūpos,
Širdys – žodžius švenčiausius atkartos!
Laimingi būkite sulaukę,
Prisikėlimo valandos!
Atsakyti
Šviesios ir džiaugsmingos Prisikėlimo šventės, vilties ir atgimimo Jūsų širdyse!
Atsakyti