Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos (54 tema)

Na mano mama nemokejo sukurt siltu santykiu su vaikais. Kaip pvz viskas ko jai reikejo is manes per pask 10metu,tai tik pinigu.nupirkus koki daikta pasakydavo,kad jo nevalgo...
I lietuva grist galiu nebent kelioms dienoms, nes vienam ia vaiku reikia eiti i mokykla. Bei abiems nuolatiniai vizitai pas daktarus....

Na mano nera vienisa....yra vyras....sunus...kita dukra...

QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 19, 09:34)
O galimybes sugrizti i Lietuva, kol mama serga, nera? Vis tik tai ne gripas ar persalimas koks, tai vezys, bendrauti telefonu ar skypu-tai ne tas pats, kas buti salia ir apkabinti, palaikyti, galu gale leisti issiverkti ant peties. Tai labai labai rimta liga, kur reikalinga pagalba is sono ne tik fizine, bet psichologine. Ar negrausit paskui nagu, jog tfu, tfu, tfu, mamai nelikus, nepraleidote su ja paskutiniu menesiu?
Kita vertus, gal ja ir laidoti anksti, gal dar tik kovos pradzia, bet is kur jus ta galit zinoti, kai ne viena is dukru nedalyvauja vizituose pas daktarus kartu su mama, nesnekat, nebendraujat, neisklausot gydytoju pasiulymu? g.gif Cia merginos per langus ir stogus lipa del savo artimuju gydymo, jei vienur jas atmeta, kreipiasi kitur, bet nepalieka savo brangiu ligoniuku vienu. Vienu su savo liga ir mintimis. "Patepimu" dydis itakos neturi, jei zmogus nesidomi daugiau, nelenda, neklausineja. Net galvos nepakeles daktaras paima, imeta i stalciu ir...pamirsta ta ligoni, net nezino, kaip jis atrodo ir kas jam yra, nes tokiu paciu ligoniu kasdien praeina simtai. O stai tu ikyriu pacientu ir ju vaiku, kurie visko klausineja, lenda i akis, diskutuoja, drista svarstyti ir spausti vienam ar kitam gydymo budui, gydytojai nemegsta, bet...juos isimena ilgam smile.gif Jie pazista is pavardes, zino ju ligos istorija. drinks_cheers.gif
Mano patarimas: paimkit nemokamas atostogas ir visa demesi skirkit mamai, jei tikrai ja labai mylit 4u.gif Pinigai yra uzdirbami ir pradirbami, o MAMA-vienintele pasaulyje, neprisidejus prie kovos su znyplium ir jos netekus sirdis skaudes visa likusi gyvenima... verysad.gif

Atsakyti
sena pažystama, griežtai jūs čia. Juk domisi, kalbasi, susirašinėja su gydytojais. Pagalvokit, kad metus darbus, juo labiau šeimą, be finansų ar paprata? Kad ir kaip banaliai skambėtų, bet kainuoja jei ne patepimai, tai ne visi vaistai kompensuojami, kiek yra brangių vaistų kurių prisireikia gydymo metu. Apskritai nediskutuotina nežinant situacijos.
Be to kažkuri iš merginų minėjo, kad nori, kad artimieji gyventų įprastą gyvenimą, žinoma skiriant dėmesio ir panašiai, bet tiesiog gyvenam, kaip gyvenę, žinoma praeinamas gydymas ir visa kita.

Tas gydymas dažnai tęsiasi ilgai. Pas mus kad ir kokių kritinių momentų buvo, kartais ir nesuprantami veiksmai artimiausių, bet tikrai nebuvo gal ką praleisiu ir pan, paverkė (atsisveikino) valandėlę reanimacijoj ir išvažiavo savo reikalais. Nekalbant, kad prašymai pasižvalgyti vyrui reikiamų vaistų gal toj šaly geresnės kainos negirdimi buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 19 kovo 2015 - 09:06
QUOTE(neja @ 2015 03 18, 18:23)
man keista, kad isleidzia namo...

Mamai, reikia pailsėti ir atsigauti.Sustiprėti. Tepimas čia ne prie ko. Namuose ir sienos gydo.

QUOTE(neja @ 2015 03 18, 23:06)
na nera taip paprasta sudalyvauti vizituose, nes mama lietuvoje o as Uk.

Žinau, kad mano atsakymas nepatiks, bet ne pasaulio krašte esat. Viską galima susidėlioti ir atskristi.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 19, 07:34)
O galimybes sugrizti i Lietuva, kol mama serga, nera? Vis tik tai ne gripas ar persalimas koks, tai vezys, bendrauti telefonu ar skypu-tai ne tas pats, kas buti salia ir apkabinti, palaikyti, galu gale leisti issiverkti ant peties. Tai labai labai rimta liga, kur reikalinga pagalba is sono ne tik fizine, bet psichologine. Ar negrausit paskui nagu, jog tfu, tfu, tfu, mamai nelikus, nepraleidote su ja paskutiniu menesiu?
Kita vertus, gal ja ir laidoti anksti, gal dar tik kovos pradzia, bet is kur jus ta galit zinoti, kai ne viena is dukru nedalyvauja vizituose pas daktarus kartu su mama, nesnekat, nebendraujat, neisklausot gydytoju pasiulymu? g.gif Cia merginos per langus ir stogus lipa del savo artimuju gydymo, jei vienur jas atmeta, kreipiasi kitur, bet nepalieka savo brangiu ligoniuku vienu. Vienu su savo liga ir mintimis. "Patepimu" dydis itakos neturi, jei zmogus nesidomi daugiau, nelenda, neklausineja. Net galvos nepakeles daktaras paima, imeta i stalciu ir...pamirsta ta ligoni, net nezino, kaip jis atrodo ir kas jam yra, nes tokiu paciu ligoniu kasdien praeina simtai. O stai tu ikyriu pacientu ir ju vaiku, kurie visko klausineja, lenda i akis, diskutuoja, drista svarstyti ir spausti vienam ar kitam gydymo budui, gydytojai nemegsta, bet...juos isimena ilgam smile.gif Jie pazista is pavardes, zino ju ligos istorija. drinks_cheers.gif
Mano patarimas: paimkit nemokamas atostogas ir visa demesi skirkit mamai, jei tikrai ja labai mylit 4u.gif Pinigai yra uzdirbami ir pradirbami, o MAMA-vienintele pasaulyje, neprisidejus prie kovos su znyplium ir jos netekus sirdis skaudes visa likusi gyvenima... verysad.gif

Pritariu visu 100 proc. Vėžys tai nėra vienos mamos liga, tai šeimos liga. Ir į kovą su ja turit stoti visi. Pilnai suprantu mamą, kuri susinervuoja kai pradedat ją klausinėti-sunki diagnozė, aplink vieni ligoniai, terminai su kuriais anksčiau nelabai buvo susidūrus, o kur dar beprotiški skausmai....Jos smegenys tiesiog elementoriškai gali atsisakyti priimti bet kokią informaciją.
Nežinau jūsų šeimyninės situacijos, bet susidėliokit prioritetus, pasiskirstykit darbus ir pirmyn į kovą, nes jei mama palūš psichologiškai pralimėsit dar net nepradėję kovos.Ji turi žinoti, kad už jos, šalia jos stovi artimi žmonės, kurie viską padarys, kad tik padėtų.
Papildyta:
QUOTE(Angele @ 2015 03 19, 09:03)
Be to kažkuri iš merginų minėjo, kad nori, kad artimieji gyventų įprastą gyvenimą, žinoma skiriant dėmesio ir panašiai, bet tiesiog gyvenam, kaip gyvenę, žinoma praeinamas gydymas ir visa kita.

Jie ir gyvens, bet nejos posto suprantu, kad mamai dabar labai sunku. Kartais užtenka pabuvimo tiesiog šalia, kartais reikia palaikyti už rankos, o kartais ir pasibarti. Tiesiog mamai pagalbos reikia dabar.
neja, ne visi žmonės moka parodyti savo meilę, ne visiems lengva pasakyti-tu man rūpi. Nelaikykit pykčio-mamai reikia jūsųs pagalbos rankos. Ištieskit ją, jei mama neima, imkit jūs. Mama tik viena....Ir dar-kad ir kaip atrodo brangu, sunku, neverta ir pan., viskas netenka prasmės, kai artimas išeina.....
Atsakyti
Tai griztant prie klausimo, kada nustatomi tie markeriai...nenoriu uzsipult daktares...
Atsakyti
atsakyma radau cia http://www.pulmoaler...auciu_vezys.pdf

QUOTE(neja @ 2015 03 19, 12:33)
Tai griztant prie klausimo, kada nustatomi tie markeriai...nenoriu uzsipult daktares...

Atsakyti
QUOTE(Torra... @ 2015 03 18, 12:58)
Išvada - metastazės kauluose, dėl amžiaus gydymo jokio nėra. Gal kas iš jūsų esate susidūrusios su tokia situacija?  Kokios prognozės? Ką daryti? Ačiū, kas pasidalinsite patirtimi.

Metastazės kauluose gydomos arba bent jau apraminamos. Mano mamytei buvo. Yra vaistukai - brangūs. Kai reikėjo mano mamytei - pirkome, nes buvo nutrauktas jų kompensavimas (gal dabar po 4,5 metų juos jau kompensuoja - bent dalį) Yra Pamidronatas - šiek tiek pigesnis) arba Zometa (labai brangus). Reikia sulašinti kas tris savaites bent jau pusmetį, o dar geriau metus (12 ampulių). Mano mamytei labai padėjo - nuėmė visus stuburo skausmus - galėjo normaliau judėti. Tačiau pradeda veikti po 2-3 dozės.
kaulų mtastazės

Papildyta:
QUOTE(Angele @ 2015 03 18, 13:41)
Rasų lanka, priklausomai nuo chemijos, gal ir gali susiruoškit, minėjot kitas miestas, neprivažinėsi. Vyrui tai pagrindinės chemijos visos stacionare 5-6 dienom. Yra tarpuose lašinamų ir leidžiamų dienos stacionare, kai po kraujo tyrimo išsirašo ir suleidžia.

Mums taip pat atrodo, kad reiktų pasiruošti pagulėjimui - ką gali žinoti. Pasiskaitinėjau apie tiesiosios žarnos v... cheminius vaistus, tai rašo, kad gali būti ilgesnį laiką lašinami...
Skamba keistokai, bet vyras (ir aš blush2.gif ) nebesulaukiam, kada prasidės gydymas...

Būkit viskuo patenkintos ir sveikos. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(neja @ 2015 03 18, 20:23)
Gal kas galetu pasidalinti patirtimi ir pasakyti kokie tarpai iprastai buna tarp spinduliavimo ir chemoterapijos? Mamai 10 dienu svitino metastazes kauluose, dabar zada isleisti namo pailseti ir tada pradeti chemoterapija. Mamai G2 piktybiskumo adenokarcinoma. tolimosios metastazes tik sonkauliuose.
man keista, kad isleidzia namo...per mazai tepta?

Labai normalu , kad išleidžia namo - reikia atsigauti audiniams ir organizmui. Daug poilsio, pozityvo ir gera mityba. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 19, 09:34)

drinks_cheers.gif Negaliu nepakartoti tavo žinutės - parašei kaip iš mano dienoraščio. Aš visą laiką buvau su mamyte nuo pirmo vizito pas gydytoją , net gavau palatoje lovą prie jos paskutinę savaitę , kai net nieks neįtarė, kad ji iškeliaus ( tokį dalyką tik Dievulis sutvarkė), nebuvo ligonių tiek daug. Ir vis tiek jutau kaltę, kad ne viską padariau. verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(neja @ 2015 03 19, 10:56)
...Na mano nera vienisa....yra vyras....sunus...kita dukra...

Ar tikrai žinai, kad jie rūpinasi tavo mama, ar kad rūpinasi - sako jie ar tavo mama? ...................Atsiprašau, kad lendu, kur man nepriklauso... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 19 kovo 2015 - 19:53
taip, zinau kad rupinasi...

Ar tikrai žinai, kad jie rūpinasi tavo mama, ar kad rūpinasi - sako jie ar tavo mama? ...................Atsiprašau, kad lendu, kur man nepriklauso... blush2.gif
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neja: 19 kovo 2015 - 21:27
o as tai kitaip nei dauguma noriu palaikyti neja 4u.gif juk ji domisi, ji klausineja, renka patirti, ji stengiasi "pramusti" ledus jei juos reikia pramusti, ta tikrai galima padaryti ir nuotoliniu budu 4u.gif
mes su sese ir esam dviese, ji toli as LT, ir naturalu, kad didzioji dalis rupescio tenka man. Taip ji buvo atskridus po operacijos, taip ji slauge, as dirbau kol ji buvo cia, bet tai nereiskia kad ji turi viska mesti ir buti cia visa laika kartu. unsure.gif
Atsakyti
Aciu Nerute uz palaikyma...As Uk gyvenu ir dirbu, o ne atvaziavau laikinai uzsidirbti ar gyventi socialiniam buste ir is pasalpu ....Viena, kai esi vienas, gali susikrauti daiktus ir skristi kur nori ir kuriam laikui nori....man bankas nepasiulys metus ar du paskolos nemoketi, mokykla nepasiulys metus laiko vaiko i mokykla nevesti....pragyvenimui taip pat is dangaus nenukris....as padedu finansiskai, sesuo slauga...

[quote=Nerutė,2015 03 19, 23:31]o as tai kitaip nei dauguma noriu palaikyti neja  4u.gif juk ji domisi, ji klausineja, renka patirti,  ji stengiasi "pramusti" ledus jei juos reikia pramusti, ta tikrai galima padaryti ir nuotoliniu budu  4u.gif
mes su sese ir esam dviese, ji toli as LT, ir naturalu, kad didzioji dalis rupescio tenka man. Taip ji buvo atskridus po operacijos, taip ji slauge, as dirbau kol ji buvo cia, bet tai nereiskia kad ji turi viska mesti ir buti cia visa laika kartu.  unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neja: 19 kovo 2015 - 21:53
Neja, daug išbandymų teko jums. Sveikatos jūsų šeimai. Teisinga kartais filtrus užsidėti, man dažniau reikia.

Greiti mes daryti išvadas, deja
Aš sesers labiau moralinė palaikytoja. Kad ir kaip norėtųsi būti arčiau, dėl jos ir dėl mamos, kuri jaučiu pervargo per ligoninių maratoną.
Iš vyro šeimos pagalba iš brolio kai reikia. Taip kad vieni būna šalia kiek gali, kiti kiek gali padeda iš toli, tretiems nei į galvą, kad galėtų jei norėtų.
Atsakyti
Per kiek laiko/dienu gaudavot KT rezultatus? g.gif
Atsakyti
Turim santa elektroninės kortelės prisijungimą, matom tą pačią dieną kai tik aprašo.
Atsakyti