Laba diena visoms, seniai jau pas jus buvau...
Gyvenu gerai, mėgaujuosi gyvenimu, žodžiu GYVENU pilnavertį gyvenimą
Markeris geras, KT viskas gerai
QUOTE(rasų lanka @ 2015 03 17, 22:46)
Labukas, Mergaitės
Aš kol kas vis su klausimais....
Kai sirgo mamytė, atrodė, kad viską žinau, o dabar - kaip iš dangaus nukritus...
Noriu paklausti, ar yra kam taip buvę, kai atvažiuojate pirmą kartą pas chemoterapeutą, jis iškart paskiria lašinti chemiją ir dar paguldo į ligoninę pvz. stebėjimui, kaip organizmas reaguoja ar pan... ? Mes su vyru antradienį važiuojam...tai ruošiuosi...
Taip - su pavasariu visas
priminkite kurioje vietoje tas nelabasis, gal jūsų net neguldys visai
gal dienos centre sulašės chemija ir paleis namo.
Pvz. man po pirmo apsilankymo chemiją paskyrė sekančia dieną, nes buvo premedikacija (Dexametazonu), sekancią dieną nuvažiavau ir dienos centrą, ten sukapsėjo chemija ir paleido iškart namo, nors ir prašiausi į skyrių, niekas net klausyti manęs nenorėjo
bet kitiems lašina iškart dienos centre, dar kitiems būna "ilgoji" chemija kuri kapsi po 20val. tada vienai nakčiai guldo į skyrių....
QUOTE(une @ 2015 03 17, 23:35)
O mano mamyte sutiko dalyvaut klinikiniuose tyrimuose.
tiek daug ivairiu nuomoniu, taip sirdi gelia pagalvojant ar nesuklydom, bet kazkuo tiket turbut reikia vistiek
aš esu už tokius tyrimus, bet kaip žinoti, kad gausi tuos vaistus, o ne placebą
QUOTE(Torra... @ 2015 03 18, 10:58)
Sveikos mergaitės. Vis norėjau paklaust, bet nedrįsau... Situacija tokia: mano močiutei (89) pernai balandžio mėnesį išoperavo auglį iš krūties, nustatė II stadiją. Jokios chemoterapijos ir švitinimo netaikė (sakė neatlaikys). Šiemet kovo pradžioje pasidarė bloga, pradėjo vemti. Iškvietėm greitąją, išvežė į ligoninę, padarė tyrimus. Išvada - metastazės kauluose, dėl amžiaus gydymo jokio nėra. Gal kas iš jūsų esate susidūrusios su tokia situacija? Kokios prognozės? Ką daryti? Ačiū, kas pasidalinsite patirtimi.
prognozės liūdnos, jei tada negydė, dabar juolab negydys
gydymas tik paliatyvus...