Įkraunama...
Įkraunama...

Paimk mane, drauge, už rankos (54 tema)

QUOTE(Torra... @ 2015 03 18, 11:58)
Gal kas iš jūsų esate susidūrusios su tokia situacija?  Kokios prognozės? Ką daryti? Ačiū, kas pasidalinsite patirtimi.

Kokios prognozes? Liudnos...
Kita vertus, kiekviena is sios temos nezinia, ka atiduotu, kad sulauktu tokio garbingo amziaus...
Atsakyti
Laba diena visoms, seniai jau pas jus buvau...
Gyvenu gerai, mėgaujuosi gyvenimu, žodžiu GYVENU pilnavertį gyvenimą wub.gif
Markeris geras, KT viskas gerai thumbup.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2015 03 17, 22:46)
Labukas, Mergaitės 4u.gif  4u.gif
Aš kol kas vis su klausimais.... unsure.gif Kai sirgo mamytė, atrodė, kad viską žinau, o dabar - kaip iš dangaus nukritus...  doh.gif Noriu paklausti, ar yra kam taip buvę, kai atvažiuojate pirmą kartą pas chemoterapeutą, jis iškart paskiria lašinti chemiją ir dar paguldo į ligoninę pvz. stebėjimui, kaip organizmas reaguoja ar pan... ? Mes su vyru antradienį važiuojam...tai ruošiuosi...  ax.gif
Taip - su pavasariu visas 4u.gif

priminkite kurioje vietoje tas nelabasis, gal jūsų net neguldys visai g.gif
gal dienos centre sulašės chemija ir paleis namo.
Pvz. man po pirmo apsilankymo chemiją paskyrė sekančia dieną, nes buvo premedikacija (Dexametazonu), sekancią dieną nuvažiavau ir dienos centrą, ten sukapsėjo chemija ir paleido iškart namo, nors ir prašiausi į skyrių, niekas net klausyti manęs nenorėjo biggrin.gif
bet kitiems lašina iškart dienos centre, dar kitiems būna "ilgoji" chemija kuri kapsi po 20val. tada vienai nakčiai guldo į skyrių....

QUOTE(une @ 2015 03 17, 23:35)
O mano mamyte sutiko dalyvaut klinikiniuose tyrimuose.  unsure.gif  tiek daug ivairiu nuomoniu, taip sirdi gelia pagalvojant ar nesuklydom, bet kazkuo tiket turbut reikia vistiek unsure.gif

aš esu už tokius tyrimus, bet kaip žinoti, kad gausi tuos vaistus, o ne placebą verysad.gif

QUOTE(Torra... @ 2015 03 18, 10:58)
Sveikos mergaitės. Vis norėjau paklaust, bet nedrįsau... Situacija tokia: mano močiutei (89) pernai balandžio mėnesį išoperavo auglį iš krūties, nustatė II stadiją. Jokios chemoterapijos ir švitinimo netaikė (sakė neatlaikys). Šiemet kovo pradžioje pasidarė bloga, pradėjo vemti. Iškvietėm greitąją, išvežė į ligoninę, padarė tyrimus. Išvada - metastazės kauluose, dėl amžiaus gydymo jokio nėra. Gal kas iš jūsų esate susidūrusios su tokia situacija?  Kokios prognozės? Ką daryti? Ačiū, kas pasidalinsite patirtimi.

prognozės liūdnos, jei tada negydė, dabar juolab negydys verysad.gif gydymas tik paliatyvus...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 18, 11:53)
Kokios prognozes? Liudnos...
Kita vertus, kiekviena is sios temos nezinia, ka atiduotu, kad sulauktu tokio garbingo amziaus...

Specaliai paieškojau kokios prognozės ir man jos liūdnos labai neatrodo... Pirmą pasitaikiusį straipsnį skaitau (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3743183/, jei angliškai skaitote), rašo, kad vidutiniškai su metastazėmis TIK kauluose išgyvenama nuo 24 iki 54 mėnesių. Tikriausiai, gaunant gydymą. Dėl gydymo, ten rašo, kad galima gydyti biofosfatais, jie šiaip skirti osteoporozei gydyti. Dabar jau mano išvedžiojimai: jie (biofosfatai) gražina kalcį iš kraujo į kaulus, todėl slopintų ir vėmimą, nes jis tikriausiai atsirado dėl hiperkalcemijos, kadangi dėl mts kauluose kalcio kraujyje padaugėjo.
Tai paklauskit gydytojų dėl šito prie progos, gal padėtų. Tačiau biofosfatai irgi per širdutę kerta...
Atsakyti
QUOTE(Torra... @ 2015 03 18, 10:58)

Visos mes norime, kad mūsų artimieji gyventu ilgai, ilgai ir laimingai. Jūsų močiūtės tikrai gražus amžius, nereikia kankinti jos su chemija mirksiukas.gif Pažystamos tėvukas pragyveno 3m. su metastazemis, su chemija neaišku ar tiek būtų pragyvenes g.gif
Už lango nuostabi diena, džiaukimės pavasariu. Visoms - iems sveikatos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 18 kovo 2015 - 12:32
Laba diena,

ieškojau temutės Onkologinės ligos, bet radau jau visas uždarytas. Aplankė ir musų šeimą ši baisi liga unsure.gif
Mačiau temutėse buvo dikutuota apie diagnozes, galvoju gal Jus čia padėtumėte išsiaiškinti ką galėtų reikšti mūsų diagnozė? ax.gif
Skamba taip: C50.2 CA mammae sin pT1c(m)N0(SN)M0 Iast st post operationem, o histologija: invazyvi G3 blogai difer.duktalinė karcinoma. Kaip daktarė paminėjo, kad tas G3 yra labai greitai plintantis... ar tai tikrai taip yra? unsure.gif Labai būtume dėkingi už bet kokią informaciją.
Atsakyti
QUOTE(indreY @ 2015 03 18, 13:05)
Laba diena,

ieškojau temutės Onkologinės ligos, bet radau jau visas uždarytas. Aplankė ir musų šeimą ši baisi liga  unsure.gif
Mačiau temutėse buvo dikutuota apie diagnozes, galvoju gal Jus čia padėtumėte išsiaiškinti ką galėtų reikšti mūsų diagnozė?  ax.gif 
Skamba taip: C50.2 CA mammae sin pT1c(m)N0(SN)M0 Iast st post operationem, o histologija: invazyvi G3 blogai difer.duktalinė karcinoma. Kaip daktarė paminėjo, kad tas G3 yra labai greitai plintantis... ar tai tikrai taip yra?  unsure.gif  Labai būtume dėkingi už bet kokią informaciją.

galite pabandyti pati "iššifruoti"
http://www_sos03_lt/...acija_pagal_TNM

C50.2 - viršutinis ir vidinis krūties kvadrantas
Atsakyti
Angele, labai džiugu dėl sesers thumbup.gif Smagu, akd planuojasi darbus-optimizmas labai galingas vaistas.
Leonile, kastuve labai geras ir lengva skaityti jūsų žinutes, kai mėgaujatės gyvenimu.
Kastuve, ačių už informaciją-paplatinau.
rasu lanka, manau įsimeskit dėl visa ko kelis daiktus, nors tiesą sakant nemanau, kad iš karto guldys, gal pražiai tik su planu supažindins.
Torra...sumažinkit kalcinatų kiekį močiutei, kad galėtų oriai gyventi ir leiskit jai mėgautis kiekviena diena. Čia yra kažkas nuostabaus sulaukti TOKIO amžiaus .
indreY, paprastai tie G3 gerai pasiduoda chemijai. Kur gydotės, kada pradedat gydymą?
Atsakyti
QUOTE(indreY @ 2015 03 18, 13:05)
Laba diena,

ieškojau temutės Onkologinės ligos, bet radau jau visas uždarytas. Aplankė ir musų šeimą ši baisi liga  unsure.gif
Mačiau temutėse buvo dikutuota apie diagnozes, galvoju gal Jus čia padėtumėte išsiaiškinti ką galėtų reikšti mūsų diagnozė?  ax.gif 
Skamba taip: C50.2 CA mammae sin pT1c(m)N0(SN)M0 Iast st post operationem, o histologija: invazyvi G3 blogai difer.duktalinė karcinoma. Kaip daktarė paminėjo, kad tas G3 yra labai greitai plintantis... ar tai tikrai taip yra?  unsure.gif  Labai būtume dėkingi už bet kokią informaciją.

O ką rašo hormonų receptoriai? HER ? ar teigiamas ? Galiu tik paantrinti NERA. nes girdėjau tą patį, jog G tipas gerai pasiduoda gydymui.
Kur gydotės?
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2015 03 18, 11:57)
Laba diena visoms, seniai jau pas jus buvau...
-Gyvenu gerai, mėgaujuosi gyvenimu, žodžiu GYVENU pilnavertį gyvenimą  wub.gif
Markeris geras, KT viskas gerai  thumbup.gif

-aš esu už tokius tyrimus, bet kaip žinoti, kad gausi tuos vaistus, o ne placebą verysad.gif

- kaip gerai thumbup.gif

-mums ir gydytojai sake ir sutikime skaiciau,kad placebo nebeduoda. Gauna arba ta naujaji vaista, arba standartini chemoterapini gydyma.
Atsakyti
Gal kas galetu pasidalinti patirtimi ir pasakyti kokie tarpai iprastai buna tarp spinduliavimo ir chemoterapijos? Mamai 10 dienu svitino metastazes kauluose, dabar zada isleisti namo pailseti ir tada pradeti chemoterapija. Mamai G2 piktybiskumo adenokarcinoma. tolimosios metastazes tik sonkauliuose.
man keista, kad isleidzia namo...per mazai tepta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neja: 18 kovo 2015 - 18:25
QUOTE(neja @ 2015 03 18, 19:23)
Gal kas galetu pasidalinti patirtimi ir pasakyti kokie tarpai iprastai buna tarp spinduliavimo ir chemoterapijos? Mamai 10 dienu svitino metastazes kauluose, dabar zada isleisti namo pailseti ir tada pradeti chemoterapija. Mamai G2 piktybiskumo adenokarcinoma. tolimosios metastazes tik sonkauliuose.

Mano mamytei buvo apie 2 savaites tarpas tarp svitinimo ir chemoterapijos smile.gif Manu , kad normalu, kad duoda bent kazkiek organizmui pailseti ...
Atsakyti
QUOTE(neja @ 2015 03 18, 19:23)

Jus norit mama nuvaryti i kapus? unsure.gif Spinduliavimas tai ne sanatorija prie juros ir saulutes. Po spinduliavimo rekomenduojamas poilsis, organizmo atsistatymas bent pora menesiu. Viskas viduj isdeginta, nesvarbu, kad is isores nematot. O chemija-tai is viso nuodas, kuris pribaigia silpnesni organizma.
Taip kad pasitikekit daktarais 4u.gif Jei liepia dabar ilsetis, vadinasi, vaziuojat namo, lepinat mama visaip, kad si greiciau sustipretu, kad vidines zaizdos uzgytu, kad imunine sistema sustipretu ir galetumet testi chemija 4u.gif
Atsakyti