Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 55 tema

QUOTE(gintule @ 2015 04 24, 16:11)
Žinokit Gintaro muziejus būna vaikams įdomus, jei dar kas jiems trumpai ir įdomiai apie tuos gintarus papasakoja, pavaikščiojame po parką,paskui per Birutės kalną į pajūrį, o žaidimai pajūryje atperka viską, šis maršrutas visada vaikams patinka.

Gintaro muziejuje yra ir edukacinė. Mano vaikams labai patiko.
Atsakyti
jau yra matematikos kengūros rezultatai...

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kaip gyvena ketvirtokės? Ar pasaulio tema apie žemynus jau praėjot? Aš kažkaip atsilikau, tai tik dabar Australiją nagrinėsim. Turėsiu atvirą pamoką vesti, kurioje ir keli būsimų pirmokų tėveliai ketina apsilankyti. Gal galėtumėt patarti, ką įdomesnio galėtume nuveikt, nei vien į skaidrių pristatymą žiūrėt...
Atsakyti
Sveikutės,
Perskaičiau įdomią situaciją ir...kilo minčių smile.gif Žinoma,aoie nuosavybės teises čia kalbėti gan juokinga ir tikrai nereikia, juk tų nuosavybių ir mes , ir vaikai turim, tad net neverta gilintis. Aplenkti pratybas -tai manau reikia, nes mokome pagarbos knygai, sąsiuviniui, taip pat tvarka irgi turėtų būti. Aš šį nesusipratimą išspręsčiau paprastai : tą įrašą jeigu jis nepatinka ir žeidžia leisčiau vaikui PAPUOŠTI GĖLYTĖMIS ar pan, tada aplenčiau ir viskas būtų OK. Daugiau pozityvaus požiūrio į kasdieniškus dalykus ir nemalonius dalykus. Geros nuotaikos smile.gif))
Atsakyti
Pirmokės, artėja dvyliktokų paskutinis skambutis. Kaip vedat paskutinę pamoką? Ar ilgai? Per 10 min spėjat?
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2015 04 25, 09:04)
Sveikos  4u.gif

Kaip gyvena ketvirtokės? Ar pasaulio tema apie žemynus jau praėjot? Aš kažkaip atsilikau, tai tik dabar Australiją nagrinėsim.

gyvenam išleistuvių nuotaikomis, jau pradėjom repeticijas biggrin.gif
Mes irgi tik ką Australiją praėjom, atsilikom...
Papildyta:
QUOTE(nonele @ 2015 04 25, 15:20)
Sveikutės,
Perskaičiau įdomią situaciją ir...kilo minčių smile.gif Žinoma,aoie nuosavybės teises čia kalbėti gan juokinga ir tikrai nereikia, juk tų nuosavybių ir mes , ir vaikai turim, tad net neverta gilintis. Aplenkti pratybas -tai manau reikia, nes mokome pagarbos knygai, sąsiuviniui, taip pat tvarka irgi turėtų būti. Aš šį nesusipratimą išspręsčiau paprastai : tą įrašą jeigu jis nepatinka ir žeidžia leisčiau vaikui PAPUOŠTI GĖLYTĖMIS ar pan, tada aplenčiau ir viskas būtų OK. Daugiau pozityvaus požiūrio į kasdieniškus dalykus ir nemalonius dalykus. Geros nuotaikos smile.gif))

bet žinot, mane, kaip mamą, tas riebus raudonas užrašas irgi sunervintų.... bet iš kitos pusės, kai sakai, prašai 124 kartą ir nereaguoja....
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2015 04 24, 20:16)
Gintaro muziejuje yra ir edukacinė. Mano vaikams labai patiko.

Reikės pasidomėti dėl to edukacinės pamokėlės g.gif

Pirmokės, klausiu apie Riešuto testus. Ar vaikams padedat rašyti testus? Ar duodat visiškai savarankiškai parašyti testą? Pastebėjau, kad jeigu iki kaulo galiukų nepaaiškinu užduoties, o liepiu ją persiskaityti,tai užduotį atlieka bet kaip... Kaip darote su vertinimu? Už kokį rezultatą rašote A? Už 16 ar už 20? Kodėl sakau "už 16", nes paskutinė užduotis būna tik labai,labai gabiems vaikams... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 04 26, 14:30)
Reikės pasidomėti dėl to edukacinės pamokėlės  g.gif

Pirmokės, klausiu apie Riešuto testus. Ar vaikams padedat rašyti testus? Ar duodat visiškai savarankiškai parašyti testą? Pastebėjau, kad jeigu iki kaulo galiukų nepaaiškinu užduoties, o liepiu ją persiskaityti,tai užduotį atlieka bet kaip... Kaip darote su vertinimu? Už kokį rezultatą rašote A? Už 16 ar už 20? Kodėl sakau "už 16", nes paskutinė užduotis būna tik labai,labai gabiems vaikams... g.gif

Visas užduotis perskaitau, pasiaiškinam ko nesuprato (žinoma, ne apie sprendimą kalbu), tada sprendžia savarankiškai. Kas vėjus ten pridarydavo kalbėdavausi su tėvais, kad daugiau padirbėtų skaitymo srityje. Vertinu griežtai - mes raidžių nerašom, bet vedant trimestrą aukštesnysis lygis, t.y. A tik už labai gerą darbą 19-20 taškų.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2015 04 26, 15:22)
Visas užduotis perskaitau, pasiaiškinam ko nesuprato (žinoma, ne apie sprendimą kalbu), tada sprendžia savarankiškai. Kas vėjus ten pridarydavo kalbėdavausi su tėvais, kad daugiau padirbėtų skaitymo srityje. Vertinu griežtai - mes raidžių nerašom, bet vedant trimestrą aukštesnysis lygis, t.y. A tik už labai gerą darbą 19-20 taškų.

Aš irgi taip darau, aiškinamės kiekvieną užduotį ir aišku visada viską supranta, viskas būna aišku, bet testo metu vienas paskui kitą pradeda pas mane lakstyti ir klausti, kaip ką reikia daryti... Po to, kai pasižiūriu testus, iškart matosi, kad vaikai net neskaito užduoties, o išsprendžia bet kaip, svarbiausia - būti pirmam ir viską padaryti greitai doh.gif O mano kolegės man pažėrė krūvą kritikos, kad aš blogai vertinu vaikus. Neva, reikia įvertinimą skaičiuoti nuo 16 taškų (neskaičiuojant paskutinės užduoties, nes tą užduotį geba atlikti vos keli vaikai)... doh.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Ketvirtokės jau gyvenate išleistuvių nuotaikomis. Mes jau ir pradėjome, bet dabar viską atidėsime į šalį ir nuo rytdienos kimbame į standartizuotus testus, kaip Lietuvos parodiją. Jau tiek sureikšminta, kad kaip dvyliktokų egzaminui. Ar yra kurios dalyvaujate taisyme ir kiek už tai moka?
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 04 27, 19:43)
Sveikutės,
Ketvirtokės jau gyvenate išleistuvių nuotaikomis. Mes jau ir pradėjome, bet dabar viską atidėsime į šalį ir nuo rytdienos kimbame į standartizuotus testus, kaip Lietuvos parodiją. Jau tiek sureikšminta, kad kaip dvyliktokų egzaminui. Ar yra kurios dalyvaujate taisyme ir kiek už tai moka?

Pirmą kartą girdžiu, kad mokama. Pernai taisėme, tai nieko negavome.
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2015 04 27, 21:09)
Pirmą kartą girdžiu, kad mokama. Pernai taisėme, tai nieko negavome.

Kas taisė pernai tikrai nesidžiaugė, kad moka. Šiais metais ir manęs laukia taisymas. Apie mokėjimą net nekalbama. Netgi nurodytos dienos iki kada turi ištaisyti. Visiems vienodai kada tu tai darysi (mes dirbam iki pusės penkių tai naktys bus ilgos doh.gif ) O dar tomis dienomis pirmokų priėmimas. Tai irgi darbas iki devynių vakaro. Visiems vienodai kada tu tai padarysi verysad.gif
Atsakyti