Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 55 tema

QUOTE(maziuk @ 2015 04 23, 06:32)
Gal galėtumėte atsakyti, kaip pasielgti "įdomioje" situacijoje. Pradinukų pratybas visuomet perkame patys tėvai. Reglamento, kad jos griežtai turi būti apvilktos aplankalais - nėra. Kadangi aplankalai, kiek pirkome, yra tai per dideli, tai per maži, visais, kurie tiko - apvilkome vadovėlius. O pratybas - palikome taip, nes jos pakankamai gerai išsilaiko. O ir labai tvarkingai laikomos. Tad jau keletą  mokyklinių metų pratybų neaplenkiame. Ir staiga, gal mokytojai nuotaikos nebuvo, arba nežinau, kuo užkliuvo n metų nekliuvę aplankalai, bet - nei iš šio nei iš to vaikas parodo - ant pratybų mokytoja raudonu tušinuku užrašė "aplenk!".... Klausimai: Ar pratybos, už kurias sumokėjo tėvai, yra mokytojos nuosavybė ir ji gali ant jų rašyti kokia nori spalva ir kada nori? Mano supratimu, tai yra vaiko ir jo tėvų nuosavybė. Taip pat - ar neturėjo tokiu atveju ji pasakyti tą vaikui normaliai arba, jei jau baisiai norisi rašinėti, parašyti pieštuku? Ir - ar pradinių klasių mokytojai mokomi įsakinėti vaikams, ar vis dėlto galima parašyti mandagiai "prašau aplenkti" ?
Kadangi ne kartą esu su ta mokytoja kalbėjusi apie tai, kad pvz. nerėktų ant vaikų arba negąsdintų jų  dėl vienų ar kitų dalykų, tai žinau, kad "neturi ji akies" ant mano vaiko. Kaip pasielgti šioje situacijoje? Patarimas apvilkti tas pratybas bet kuo ir nieko mokytojai nesakyti - šiuo atveju netinka smile.gif Nes nemanau, kad ji turi teisę rašinėti ant ne savo knygos. Ačiū.

Nekomentuosiu pačios situacijos, tik užkliuvo vienas dalykas - pratybos tėvų nuosavybė. Tai ar gali mokytojas taisyti ir rašyti įvertinimus į pratybas, sąsiuvinius, juk jie irgi mokinių nuosavybė. Aš manau, kad čia esmė ne aplankaluose, o nesutarime - tėvai-mokytoja. g.gif

Mums rugsėjo 1-osios šventę labai gražiai pravedė Sigutis Jačėnas. Dar esam ėmę aktorius iš teatro. Bet reikia žinoti kokiam mieste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 23 balandžio 2015 - 13:29
QUOTE(daivajazz @ 2015 04 23, 14:28)
Nekomentuosiu pačios situacijos, tik užkliuvo vienas dalykas - pratybos tėvų nuosavybė. Tai ar gali mokytojas taisyti ir rašyti įvertinimus į pratybas, sąsiuvinius, juk jie irgi mokinių nuosavybė. Aš manau, kad čia esmė ne aplankaluose, o nesutarime - tėvai-mokytoja. g.gif

Pritariu jūsų nuomonei. Ne aplankalai kalti... Šuo giliau pakastas. Užuojauta mokytojai.
Atsakyti
QUOTE(maziuk @ 2015 04 23, 04:32)
Gal galėtumėte atsakyti, kaip pasielgti "įdomioje" situacijoje. Pradinukų pratybas visuomet perkame patys tėvai. Reglamento, kad jos griežtai turi būti apvilktos aplankalais - nėra. Kadangi aplankalai, kiek pirkome, yra tai per dideli, tai per maži, visais, kurie tiko - apvilkome vadovėlius. O pratybas - palikome taip, nes jos pakankamai gerai išsilaiko. O ir labai tvarkingai laikomos. Tad jau keletą  mokyklinių metų pratybų neaplenkiame. Ir staiga, gal mokytojai nuotaikos nebuvo, arba nežinau, kuo užkliuvo n metų nekliuvę aplankalai, bet - nei iš šio nei iš to vaikas parodo - ant pratybų mokytoja raudonu tušinuku užrašė "aplenk!".... Klausimai: Ar pratybos, už kurias sumokėjo tėvai, yra mokytojos nuosavybė ir ji gali ant jų rašyti kokia nori spalva ir kada nori? Mano supratimu, tai yra vaiko ir jo tėvų nuosavybė. Taip pat - ar neturėjo tokiu atveju ji pasakyti tą vaikui normaliai arba, jei jau baisiai norisi rašinėti, parašyti pieštuku? Ir - ar pradinių klasių mokytojai mokomi įsakinėti vaikams, ar vis dėlto galima parašyti mandagiai "prašau aplenkti" ?
Kadangi ne kartą esu su ta mokytoja kalbėjusi apie tai, kad pvz. nerėktų ant vaikų arba negąsdintų jų  dėl vienų ar kitų dalykų, tai žinau, kad "neturi ji akies" ant mano vaiko. Kaip pasielgti šioje situacijoje? Patarimas apvilkti tas pratybas bet kuo ir nieko mokytojai nesakyti - šiuo atveju netinka smile.gif Nes nemanau, kad ji turi teisę rašinėti ant ne savo knygos. Ačiū.

Nekomentuosiu šios konkrečios situacijos, bet kaip ir kitoms kolegėms, užstrigo sakinys, kad pratybos jūsų nuosavybė. Jeigu visi pradėsime žiūrėti, kas kieno nuosavybė, tai kas čia bus? Knygos yra mokyklos nuosavybė, bet jeigu knygą vaikas suplėšo ar apipila ją, tai mes neprašome, kad tėvai sumokėtų už tą knygą... O gal reikėtų? Vaikai lauke bežaisdami ir šokdynes nutraukia, tai irgi mokyklos nuosavybė, tai gal reikėtų paprašyti, kad tėvai nupirktų? g.gif Gi mokytojos rašo įvairius komentarus, įvertinimus į vaikų sąsiuvinius, tai irgi jūsų nuosavybė... Tai gal greitai mokytojos nebegalės rašyti nei į sąsiuvinius? Problema čia ne aplankaluose, o kažkur kitur... nerandate kompromiso su mokytoja ar pyktį kažkokį laikote ant mokytojos...
Atsakyti
QUOTE(maziuk @ 2015 04 23, 05:32)
Gal galėtumėte atsakyti, kaip pasielgti "įdomioje" situacijoje.

Kokie mes jautrūs ir smulkmeniški palikę.... doh.gif vienas užrašė, kitas įsižeidė. Kas būtų jei mokytoja tik į savo sąsiuvinius rašinėtų ax.gif tikrai lengviau būtų nei į 24 smile.gif
čia tik geranoriškumo ir bendradarbiavimo stoką matau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintule @ 2015 04 23, 17:29)
Kokie mes jautrūs ir smulkmeniški palikę.... doh.gif vienas užrašė, kitas įsižeidė. Kas būtų jei mokytoja tik į savo sąsiuvinius rašinėtų ax.gif tikrai lengviau būtų nei į 24 smile.gif
čia tik geranoriškumo ir bendradarbiavimo stoką matau smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte atsakyti, kaip pasielgti "įdomioje" situacijoje.

Kokias išeitis matote Jūs? Kodėl sprendžiate, kad "mokytoja "neturi ji akies" ant Jūsų vaiko"?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Gal kartais turit fonogramą originalią "Mamos suknelės"? g.gif
Atsakyti
Jei knygą vaikas suplėšo, tai tėvams net nekyla abejonių, aišku, knygą reikia nupirkti naują. Juk iš to pačio vadovėlio kitais metais turės mokytis kiti vaikai ir nei vienas nenorės imti suplyšusio vadovėlio. Už sugadintą mokyklos daiktą taip pat atsako vaikai.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 04 23, 20:17)
Jei knygą vaikas suplėšo, tai tėvams net nekyla abejonių, aišku, knygą  reikia nupirkti naują. Juk iš to pačio vadovėlio kitais metais turės mokytis kiti vaikai ir nei vienas nenorės imti suplyšusio vadovėlio. Už sugadintą mokyklos daiktą taip pat atsako vaikai.

Nežinau kaip kitose mokyklose, bet pas mus nėra buvę, kad tėvai kažką atpirktų. Aišku, jeigu vaikas išdaužtų langą, tai būtų kita kalba. Pernai, mano ketvirtokai gavo naujas lietuvių kalbos knygas. Mokinys į mokyklą atsinešė sulčių, blogai jas užsuko ir viskas kuprinėje išbėgo, sušlapo ir ta naujoji knyga. Visa susigarbanavo, nebenaudojama, o mama pareiškė "mokytoja pati kalta, kad naujas knygas vaikams duoda". blink.gif Tuom viskas ir baigėsi smile.gif
Atsakyti

Situacija įdomi g.gif . Komentaro skaitymo intonacija taip pat ax.gif . Pabandykite tą patį komentarą perskaityti kita intonacija biggrin.gif . Šiek tiek tyliau ir švelniau mirksiukas.gif . Pamatysit, kad ne taip jau piktai skamba ax.gif . Juk Jūs irgi žmogus su skirtingom emocijom. Nemokykit vaiko ieškoti kaltų, o pamokykit taikiai spręsti problemas 4u.gif . Jei namie nebėra iš praėjusių metų likusių aplankalų, aplenkite popieriumi. Ir komentaro nebesimatys, ir mokytojos priesakas bus įvykdytas thumbup.gif . Vaikai mokosi iš mūsų poelgių, o ne iš žodinių pamokymų. Mokykit vaiką ieškoti taikaus ir ramaus sprendimo bis.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 04 23, 21:32)
Nežinau kaip kitose mokyklose, bet pas mus nėra buvę, kad tėvai kažką atpirktų. Aišku, jeigu vaikas išdaužtų langą, tai būtų kita kalba. Pernai, mano ketvirtokai gavo naujas lietuvių kalbos knygas. Mokinys į mokyklą atsinešė sulčių, blogai jas užsuko ir viskas kuprinėje išbėgo, sušlapo ir ta naujoji knyga. Visa susigarbanavo, nebenaudojama, o mama pareiškė "mokytoja pati kalta, kad naujas knygas vaikams duoda".  blink.gif Tuom viskas ir baigėsi smile.gif

Jei mokykla gerai gyvena ir turi lėšų pirkti vadovėlius, tada kita kalba. Mes užsisakėme Šok visą seriją ir turbūt naudosime tiek metų, kol dar bus galima įžiūrėti, todėl vadovėlius tikrai saugome ir reikalaujame aplenkti, prižiūrėti ir būti už juos atsakingais.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 04 23, 20:50)
Jei mokykla gerai gyvena ir turi lėšų pirkti vadovėlius, tada kita kalba. Mes užsisakėme Šok visą seriją ir turbūt naudosime tiek metų, kol dar bus galima įžiūrėti, todėl vadovėlius tikrai saugome ir reikalaujame aplenkti, prižiūrėti ir būti už juos atsakingais.

Tai ir mes reikalaujame, kad aplenktų, kad kampus užsiklijuotų ir dar pačios apklijuojame su lipnia juostele, bet kaip matome, mokykla stengiasi,kad vaikai turėtų naujus,tvarkingus vadovėlius, o tėvai apkaltina mus, kad mes pačios kaltos, nes duodame naujus vadovėlius thumbup.gif

Ir dar, planuojame ekskursiją į Šiaulius (kryžių kalną, katinų muziejų). Kaip manote, pirmokams nebus sunku tokia kelionė? Atstumas į vieną pusę - 200km. g.gif
Atsakyti