QUOTE(maziuk @ 2015 04 23, 06:32)
Gal galėtumėte atsakyti, kaip pasielgti "įdomioje" situacijoje. Pradinukų pratybas visuomet perkame patys tėvai. Reglamento, kad jos griežtai turi būti apvilktos aplankalais - nėra. Kadangi aplankalai, kiek pirkome, yra tai per dideli, tai per maži, visais, kurie tiko - apvilkome vadovėlius. O pratybas - palikome taip, nes jos pakankamai gerai išsilaiko. O ir labai tvarkingai laikomos. Tad jau keletą mokyklinių metų pratybų neaplenkiame. Ir staiga, gal mokytojai nuotaikos nebuvo, arba nežinau, kuo užkliuvo n metų nekliuvę aplankalai, bet - nei iš šio nei iš to vaikas parodo - ant pratybų mokytoja raudonu tušinuku užrašė "aplenk!".... Klausimai: Ar pratybos, už kurias sumokėjo tėvai, yra mokytojos nuosavybė ir ji gali ant jų rašyti kokia nori spalva ir kada nori? Mano supratimu, tai yra vaiko ir jo tėvų nuosavybė. Taip pat - ar neturėjo tokiu atveju ji pasakyti tą vaikui normaliai arba, jei jau baisiai norisi rašinėti, parašyti pieštuku? Ir - ar pradinių klasių mokytojai mokomi įsakinėti vaikams, ar vis dėlto galima parašyti mandagiai "prašau aplenkti" ?
Kadangi ne kartą esu su ta mokytoja kalbėjusi apie tai, kad pvz. nerėktų ant vaikų arba negąsdintų jų dėl vienų ar kitų dalykų, tai žinau, kad "neturi ji akies" ant mano vaiko. Kaip pasielgti šioje situacijoje? Patarimas apvilkti tas pratybas bet kuo ir nieko mokytojai nesakyti - šiuo atveju netinka Nes nemanau, kad ji turi teisę rašinėti ant ne savo knygos. Ačiū.
Kadangi ne kartą esu su ta mokytoja kalbėjusi apie tai, kad pvz. nerėktų ant vaikų arba negąsdintų jų dėl vienų ar kitų dalykų, tai žinau, kad "neturi ji akies" ant mano vaiko. Kaip pasielgti šioje situacijoje? Patarimas apvilkti tas pratybas bet kuo ir nieko mokytojai nesakyti - šiuo atveju netinka Nes nemanau, kad ji turi teisę rašinėti ant ne savo knygos. Ačiū.
Nekomentuosiu pačios situacijos, tik užkliuvo vienas dalykas - pratybos tėvų nuosavybė. Tai ar gali mokytojas taisyti ir rašyti įvertinimus į pratybas, sąsiuvinius, juk jie irgi mokinių nuosavybė. Aš manau, kad čia esmė ne aplankaluose, o nesutarime - tėvai-mokytoja.
Mums rugsėjo 1-osios šventę labai gražiai pravedė Sigutis Jačėnas. Dar esam ėmę aktorius iš teatro. Bet reikia žinoti kokiam mieste.