Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 55 tema

Gal kuri nors turite mokinukų svetainę išsipirkusios?
Atsakyti
Dar su vienu klausimu. Gal žinote kur Vilniuje nebrangiai įriša knygas. Noriu vaikams padaryti knygas kietais viršeliais. Gal teko kažkam daryti, bet už prieinamą kainą. Parekomenduokite.
Papildyta:
QUOTE(riešutasgilė @ 2015 04 20, 21:54)
Gal kuri nors turite mokinukų svetainę išsipirkusios?

O kokia čia svetainė? Kas joje yra?
Atsakyti
http://mokinukai.lt/ yra ir matematika, ir pasaulio paž.
Atsakyti
Laba
pirmokės, gal galite pagelbėti? kaip ten su Šok serijos vadovėliais. Turime kažkiek įvairių metų leidimo, žiūriu, kad skiriasi temos...
kurių metų reikia, kad atitiktų temos lietuvių, pasaulio ir matematikos ir nereikėtų šokinėti? ar iš senesnių metų kažkas tinka, nes visų naujų tai tikriausiai niekas nepirks...
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2015 04 21, 14:33)
Laba
pirmokės, gal galite pagelbėti? kaip ten su Šok serijos vadovėliais. Turime kažkiek įvairių metų leidimo, žiūriu, kad skiriasi temos...
kurių metų reikia, kad atitiktų temos lietuvių, pasaulio ir matematikos ir nereikėtų šokinėti? ar iš senesnių metų kažkas tinka, nes visų naujų tai tikriausiai niekas nepirks...

Kas liečia Pupas, tai 2012 ir 2014 metų leidimai labai skiriasi, todėl pirkome visus naujus 2014m. Riešuto ir Gilės nežinau ar skiriasi, viską turime 2014m. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 04 21, 16:01)
Kas liečia Pupas, tai 2012 ir 2014 metų leidimai labai skiriasi, todėl pirkome visus naujus 2014m. Riešuto ir Gilės nežinau ar skiriasi, viską turime 2014m.  g.gif

ačiū...
jaučiu, teks pavargt, nes naujų visų tikrai neužsakys... doh.gif
Atsakyti
Merginos, pasidalinkite, ką originalaus, įdomaus esate dovanojusios ketvirtokams. Mano tai pirmoji laida, tad "gaudau" įvairias idėjas. Manau, kad ne man vienai tai įdomu smile.gif
Papildyta:
[quote=ninkute,2015 04 20, 20:56]
Dar su vienu klausimu. Gal žinote kur Vilniuje nebrangiai įriša knygas. Noriu vaikams padaryti knygas kietais viršeliais. Gal teko kažkam daryti, bet už prieinamą kainą. Parekomenduokite.
Papildyta:

Gal pasidalintum savo idėja, kas bus toje knygoje? ax.gif
Atsakyti
[quote=calkusl,2015 04 21, 22:34]
Merginos, pasidalinkite, ką originalaus, įdomaus esate dovanojusios ketvirtokams. Mano tai pirmoji laida, tad "gaudau" įvairias idėjas. Manau, kad ne man vienai tai įdomu smile.gif
Papildyta:
[quote=ninkute,2015 04 20, 20:56]
Papildyta:

Gal pasidalintum savo idėja, kas bus toje knygoje? ax.gif
[/quote]
Pernai savo pirmajai laidai, ketvirtokams, padovanojau po molinį medalį smile.gif Vienoj pusėj buvo data, kitoj pusėj - palinkėjimas. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(leliuko_mama @ 2015 04 21, 22:12)
ačiū...
jaučiu, teks pavargt, nes naujų visų tikrai neužsakys...  doh.gif

Mums pernai irgi mokykla užsakė naujus 2014m vadovėlius, bet padaugėjo vaikų ir pritrūkom, tai nieko negalvodama pasiskolinau iš kolegės senus vadovėlius. Pradėjau žiūrėti ir pirma dalis dar normaliai,o antroje dalyje temos labai skiriasi, kai kurios temos naujuose vadovėliuose yra perkeltos į trečiąją dalį... Kadangi vadovėlių trūko ne daug, su tėvais pasitarėm ir iš klasės fondo pinigėlių nupirkome tas kelias dalis smile.gif O kokį leidimą jums mokykla nupirko?
Atsakyti
Mielo, pirmokės, su vaikais einame temas "Šiandien", "Vakar", "Rytoj". Ar reikia vaikams akcentuoti, kad kalbame apie veiksmažodį? Ar reikia supažindinti su laikais? Ar tiesiog mokyti atskirti veiksmus, dabartį nuo vakar ir pan? g.gif Valdžia ateis į pamoką, bijau persistengti... g.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

QUOTE(leliuko_mama @ 2015 04 21, 22:12)
jaučiu, teks pavargt, nes naujų visų tikrai neužsakys...  doh.gif

QUOTE(Bebras2014 @ 2015 04 22, 07:11)
O kokį leidimą jums mokykla nupirko?

Mums pirko ne iš karto, tai irgi skiriasi vieni nuo kitų. Pupos ir Riešutai nauji, Gilės senos. Atnaujintų tikrai dabar nepirks.

QUOTE(Bebras2014 @ 2015 04 22, 16:28)
Mielo, pirmokės, su vaikais einame temas "Šiandien", "Vakar", "Rytoj". Ar reikia vaikams akcentuoti, kad kalbame apie veiksmažodį? Ar reikia supažindinti su laikais? Ar tiesiog mokyti atskirti veiksmus, dabartį nuo vakar ir pan?  g.gif Valdžia ateis į pamoką, bijau persistengti... g.gif

Akcentuoti, kad veiksmažodis tai nereikia, bet paminėti galima bigsmile.gif . Kas išgirs - gerai, kas dabar neišgirs - paskui sužinos g.gif .
Aš visuomet labai anksti pradedu minėt kalbos dalių pavadinimus, tai kai jau prieina laikas mokytis, jie jau žino kas tai per valgis. blush2.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte atsakyti, kaip pasielgti "įdomioje" situacijoje. Pradinukų pratybas visuomet perkame patys tėvai. Reglamento, kad jos griežtai turi būti apvilktos aplankalais - nėra. Kadangi aplankalai, kiek pirkome, yra tai per dideli, tai per maži, visais, kurie tiko - apvilkome vadovėlius. O pratybas - palikome taip, nes jos pakankamai gerai išsilaiko. O ir labai tvarkingai laikomos. Tad jau keletą mokyklinių metų pratybų neaplenkiame. Ir staiga, gal mokytojai nuotaikos nebuvo, arba nežinau, kuo užkliuvo n metų nekliuvę aplankalai, bet - nei iš šio nei iš to vaikas parodo - ant pratybų mokytoja raudonu tušinuku užrašė "aplenk!".... Klausimai: Ar pratybos, už kurias sumokėjo tėvai, yra mokytojos nuosavybė ir ji gali ant jų rašyti kokia nori spalva ir kada nori? Mano supratimu, tai yra vaiko ir jo tėvų nuosavybė. Taip pat - ar neturėjo tokiu atveju ji pasakyti tą vaikui normaliai arba, jei jau baisiai norisi rašinėti, parašyti pieštuku? Ir - ar pradinių klasių mokytojai mokomi įsakinėti vaikams, ar vis dėlto galima parašyti mandagiai "prašau aplenkti" ?
Kadangi ne kartą esu su ta mokytoja kalbėjusi apie tai, kad pvz. nerėktų ant vaikų arba negąsdintų jų dėl vienų ar kitų dalykų, tai žinau, kad "neturi ji akies" ant mano vaiko. Kaip pasielgti šioje situacijoje? Patarimas apvilkti tas pratybas bet kuo ir nieko mokytojai nesakyti - šiuo atveju netinka smile.gif Nes nemanau, kad ji turi teisę rašinėti ant ne savo knygos. Ačiū.
Atsakyti
Mielos kolegės. Gal kuri galite pasiūlyti kokį kolektyvą ar artistą, kuris galėtų įdomiai pravesti mokslo metų uždarymo šventę? Dėkui.
Atsakyti