Gal olandai kokią gudrybę žino, ar svogūnus pakankamo dydžio parduoda. Turiu Papilio gal septynis metus, bet tik kartą žydėjo, dar vis bevaikis. Pirkau didoką, bet pražydo tik antrais metais. Gal pas mane jam tamsoka žiemą.
Sveikos, mano meileniai vasaroja balkone. Nuėjau prieš kelias dienas palaistyt, ogi žiūriu - skylėti lapai! Pradėjau žiūrėt kas kaip ir radau žalių kirminukų kokio centimetro dydžio ant lapų. Iš viso kokius 7 nurinkau. Po poros dienų dar porą radau... Gerai, kad meileniai lapus žiemai numeta, tai taip nebaisu. Tikiuos, kad tie kirminai tik ant lapų ir kokių šaknų negraužia... Manau čia koks drugelis vikšrelių pridėjo...
Maniškiai sėdi ant palangių. Išnešiau kelis į balkoną, tai nukepė. Pietrytinė-pietinė pusė, tai per karšta, matyt. Pas mane vienas nesusipratėlis ruošiasi žydėt. Bet ir pasiklysk tu man šitaip... Vietinis oranžinis
O mano didžiausius meilenius šliužai beveik suėdė. Šiemet neturėjau kur šviesioj vietoj patalpoj sudėti, tai dalį pasodinau sode. Kol buvo sausra, tai tik lapus rijo. Barsčiau moliuskocido, bet visai šliužų armijai matyt neužteko. Po lietingųjų savaičių net svogūnus sumaumojo. Aplink mus ne tik žiurkės raštingos, bet ir šliužai poliglotai - labiausiai mėgavosi 'Sweet Lillian', mat buvo su kortele.
Ne, ne dvikojai. Užklupau nusikaltimo vietoj rudųjų porelę, kaip gyvatės apsivynioję svogūno likučius. Labai skubėjom, tai tik užbėriau gausiai žydrų granulių, tyrinėsiu vėliau, ar yra ką gelbėti. Gal tikrai skanus, nuo to gavo pavadinimą. Reikėjo prismaigstyti kortelių, kad nuodingi.
Va dėl jos aš keletą metų nebelaikiau meilenių lauke. Šiemet jau per daug prisikaupė vazonų, tai išvežiau į sodą, kur nėra narcizų, tik pas kaimynus. Aišku, netoli atskristi, bet sodinau vėlokai, kai musių poravimosi sezonas turėjo baigtis. Be to, ilgai buvo šalta. Nuo vilko ant meškos. Nepagalvojau, kad šliužai nuodingus augalus valgys.