QUOTE(Šelma @ 2016 08 08, 22:11)
Aš aplamai abejojų, ar net dabar, turėdama Tiek patirties (5 globotiniai), žinočiau kaip ir kada ir ką reikia teisingai atsakyti. Ir aplamai kas yra teisingai?
Neabejoju (nes ne vienerius metus SM rašai), kad atsakytum taip kaip reikia sakydama nuoširdžiai ką galvoji.
Taip pat turiu įtarimą, kad viso klausimyno-pokalbių nepraėjai iš naujo kai tvarkei dokumentus dėl globos paskutinį kartą. Jei būtum praėjusi nuo A iki Z, tai su visa savo globos patirtimi tikrai jaustum ką tie punktai reiškia ir ko iš tavęs tikisi.
Turbūt nuoširdumas ir buvimas savimi, o ne bandymas pasirodyt geresniu yra tai ko reikia.
Nesutinku. Aš (mes) esame iš tų, kurie tikrai nebūtume praėję pirmą kartą dėl poros punktų (bet tada praėjome, nes tai buvo seniai ir nebuvo nei kursų, nei vertinimo) ir nebūtume praėję antrą kartą taip pat dėl vieno, bet jau visai kito punkto (praėjome tik dėl savo patirties ir nusiteikimo nepasiduoti).
Nesutinku dėl frazės "pasirodyti geresniu". Nes yra daug niuansų, kurie visiškai nesusiję su buvimu geresniu ar blogesniu, bet kurie gali užkliūti. Pavyzdžiui, netektys ir pan. Jei atsakysi, kad nepatyrei realių netekčių, tikrai neleis įsivaikinti... Kol nesukurpsi kaip liūdėjai dėl palaidotos kanarėlės ar šuns... Aš praėjau tą klausimyno dalį lengvai ir nuoširdžiai, nes dar jauna palaidojau savo tėvus (akivaizdžios netektys). Bet nebūčiau geresnė ar blogesnė, jei mano tėvai būtų gyvi ir neturėčiau netekčių ....
Ir tikrai yra šeimų kurios neturėtų gauti teigiamų išvadų. Nes jei slysta repeticijoj (kursuose), tai kasdienybėje bus 100 kart sunkiau.
Ne kartą dalyvavau baigtiniuose kursuose (kai įtėvius ir globėjus pakviečia, kad gyvam pokalbiui), lenkiu galvą prieš gim mokytojus, nes kartais supratimas, kad bet kokiu atveju šeima daug geriau nei vgn stipriai kertasi su abejone ar tai šeimai pavyks.
Sutinku, kad yra šeimų, kurios neturėtų gauti teigiamų išvadų. Tuo net neabejoju.
Tačiau yra ne viena šeima, kuri neatitinka visų "pliusiukų" ir ar gaus teigiamas išvadas priklauso nuo mokytojų požiūrio, ir gal būt dėl to tam tikroje situacijoje patirs sunkumu jei tokia situacija susiklostys (priklauso nuo to kokį vaiką gaus), bet tai šeimai reiktų ne neigiamo įvertinimo, o po vaiko parsivežimo namo galimybės pasikalbėti, pasidalinti savo problemomis, kartais kvalifikuoto psichologo, psichoterapeuto pagalbos, paramos savo aplinkoje. Tik tiek.