Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis link įvaikinimo V

QUOTE(Bagyra606 @ 2016 02 29, 14:10)
o kur jus padavet dokumentus?

Dokumentus padavėme Jonavoje, mokymus lankėme į Kaune.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosius: 29 vasario 2016 - 13:38
Sveiki,

Taip, tikrai yra įtėvių eilė ir vaikus siūlo eilės tvarka atsižvelgdami į pageidavimus.
Pavyzdžiui, jeigu pirma eilėje šeima nori mergaitės, o antra – bet kokios lyties, ir įvaikinimui atsirado berniukais, tai jo nesiūlys pirmai šeimai, o siūlys iš karto antrai.

Savo vietą eilėje galite sužinoti paskambinę į Įvaikinimo tarnybą. Turėtų atsakyti ir parašius.

Tačiau siūlymus pradėsite gauti kai būsite arti eilės pradžios ir virš jūsų esantys arba atsisakys vaikiuko, arba aukščiau esantiems nesiūlys, nes neatitinka jų pageidavimų.

Tie „kasmėnesiniai sąrašai“ kiek suprantu yra vaikų, kurių dėl kažkokių priežasčių nepavyksta įvaikinti, t.y. jų neima. Gal su sveikata yra problemos, o gal būt vaikas turi brolių-sesių ir eilėje nėra norinčių paimti vaikus kartu ir pan.

Tuo tarpu, jeigu vaiko dokumentai sutvarkomi įvaikinimui, tai pirmiausia vaikas siūlomas eilėje stovinčiai šeimai, jei ši atsisako - kitai eilėje stovinčiai ir pan. Bendru atveju, jei vaikas sveikas, nėra kažkokių ypatingų problemų, tuomet vaiką pasirenka eilėje stovinti šeima ir vaikas niekuomet taip ir nepakliūva į tuos mėnesinius sąrašus.

QUOTE(dosius @ 2016 02 29, 12:06)
Perskaičiusi visą temą supratau, kad yra įtėvių eilė ir iš eilės visiems siūlo vaikučius. Nors prieš tai apie tokią eilę nesu nieko girdėjusi, tiesiog kad yra sąrašas ir viskas. Jau porą kartų buvome pasižiūrėti kasmėnesinių vaikų sąrašu ir kaip suprantu iš jų rinksimės sau šeimos narį. O pagal jūsų patirtis ir pasakojimus mano mintys visai susijaukė.
Prašau išaiškinti kaip visa tai veikia. Labai nesinori pražiopsoti kažko, juk taip nekantraujame sutikti tą vienintelį tau skirtą vaikutį. Mes esame nurodę nesvarbu lytis iki 2 metukų. Mielai gaučiau ir smulkesnės info į AŽ. Praėjusią savaitę rašiau elektroninį dėl eilės paklausim, tik kolkas jokio atsakymo negavau.

Atsakyti
QUOTE(dosius @ 2016 02 29, 14:38)
Dokumentus padavėme Jonavoje, mokymus lankėme į Kaune.

o Jonava, smile.gif mano gimtas miestas:)
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2016 02 29, 15:35)
Sveiki,

Taip, tikrai yra įtėvių eilė ir vaikus siūlo eilės tvarka atsižvelgdami į pageidavimus.
Pavyzdžiui, jeigu pirma eilėje šeima nori mergaitės, o antra – bet kokios lyties, ir įvaikinimui atsirado berniukais, tai jo nesiūlys pirmai šeimai, o siūlys iš karto antrai.

Savo vietą eilėje galite sužinoti paskambinę į Įvaikinimo tarnybą. Turėtų atsakyti ir parašius.

Tačiau siūlymus pradėsite gauti kai būsite arti eilės pradžios ir virš jūsų esantys arba atsisakys vaikiuko, arba aukščiau esantiems nesiūlys, nes neatitinka jų pageidavimų.

Tie „kasmėnesiniai sąrašai“ kiek suprantu yra vaikų, kurių dėl kažkokių priežasčių nepavyksta įvaikinti, t.y. jų neima. Gal su sveikata yra problemos, o gal būt vaikas turi brolių-sesių ir eilėje nėra norinčių paimti vaikus kartu ir pan.

Tuo tarpu, jeigu vaiko dokumentai sutvarkomi įvaikinimui, tai pirmiausia vaikas siūlomas eilėje stovinčiai šeimai, jei ši atsisako - kitai eilėje stovinčiai ir pan. Bendru atveju, jei vaikas sveikas, nėra kažkokių ypatingų problemų, tuomet vaiką pasirenka eilėje stovinti šeima ir vaikas niekuomet taip ir nepakliūva į tuos mėnesinius sąrašus.

O kai jau eilėje būsiu netoliese tai siūlo vaikus mano savivaldybės VTAS ar skambina iš centrinio VTAS
Atsakyti
Siūlo, t.y. Jūsų šeimai parenka konkretų vaiką Įvaikinimo tarnyba (kaip pavadinote centrinė institucija).

Tuomet Įvaikinimo tarnyba perduoda duomenis apie Jūsų šeimai siūlomą vaiką Jūsų miesto/rajono VTAS. Jūsų ieško su gautu pasiūlymu ir suderina leidimą aplankyti vaiką jau Jūsų miesto/rajono VTAS.

Žodžiu, skambučio ar el. laiško sulauksite iš savo miesto/rajono VTAS. Tačiau siūlomą vaiką bus parinkę ne jie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 29 vasario 2016 - 16:08
QUOTE(Ute @ 2016 02 29, 17:01)
Siūlo, t.y. Jūsų šeimai parenka konkretų vaiką Įvaikinimo tarnyba (kaip pavadinote centrinė institucija).

Tuomet Įvaikinimo tarnyba perduoda duomenis apie Jūsų šeimai siūlomą vaiką Jūsų miesto/rajono VTAS. Jūsų ieško su gautu pasiūlymu ir suderina leidimą aplankyti vaiką jau Jūsų miesto/rajono VTAS.

Žodžiu, skambučio ar el. laiško sulauksite iš savo miesto/rajono VTAS. Tačiau siūlomą vaiką bus parinkę ne jie.

Didedis didelis AČIŪ jums už pagalbą. 4u.gif Žinias ir patarimus smile.gif
Atsakyti
Nėr už ką 4u.gif
Linkiu kantrybės laukiant. Laikas greit prabėgs.

Rašėte, kad į eilę atsistojote sausį. Mes irgi į eilę buvome pastatyti man rodos, kad sausį (gal pačiame gruodžio gale, nepamenu), o mažiukę parsivežėme lapkritį. Beveik metus praleidome eilėje.

Ir paskutinė mintis - ar pasiūlymo lauksite mėnesiu ilgiau, ar trumpiau - po kelių metų neprisiminsite. Ne tai svarbiausia.

Labiausiai linkiu, kad susipažinus su vaikiuku ir apsisprendus įvaikinti netektų laukti kol galėsite parsivešti namo. Vieniems pasiseka ir netenka laukti, kitiems ne - ir laukia keletą mėnesių bei lanko vaiką. Va tokio laukimo nuoširdžiai linkiu, kad netektų patirti 4u.gif

Atsakyti
Na, laukimas gali būti net ir palaimingas. smile.gif Juk pažiūrėkit, nėštukės irgi laukia, ilgis vaikelio, dažnai ir lyties nežino. Jūs juk irgi lygiai taip pat galite laukti(s) tik nematomu būdu, mintimis. Juk tas vaikelis, kuris bus jūsų, jau yra, tik dar ne su jumis. Galit ryte pasiųsti jam/jai gražią mintį (ar maldą smile.gif, už jį ), galit svajoti, kaip bus, modeliuot situacija. Vat, kai bus vaikelis, galėsm tą ar aną daryti, arba, šitai ir tai, jau reiks daryt kitaip. Laukimas yra gerai.. jis skirtas paruošti savo širdį, kiek tai įmanoma smile.gif.
Kai mano berniukai liūdės ir sakys, bet mamyte, tu manęs negimdei. Aš su visa ramybe ir meile tikrai galėsiu atsakyti - sūnuti, tu juk iš mano širdelės gimei, ten aš tavęs laukiau, ten tave nešiojau.
Atsakyti
QUOTE(liutuke172 @ 2016 02 25, 22:16)
smile.gif sveikutės,

jo, ir aš labai laukiu mokymų...persiskaičiau organizatorių atsiųstus dokumentus antrą kartą (jau anksčiau buvau pasiskaičiusi juos  ax.gif
Papildyta:
o tai kiek laiko laukiate jau?
kokio amžiaus mažylio norite?

Laukiam jau daugiau nei 7men. berniuko iki 2m.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2016 03 01, 08:35)
Na, laukimas gali būti net ir palaimingas.

Daug sunkiau laukti ne biologinio vaiko. Ir terminas neapibrėžtas ir supranti, kad jis ne saugiai, pilvelyje gyvena, o jo raidą stabdančioj aplinkoj.....
Atsakyti
QUOTE(Mildauskaite @ 2016 03 01, 15:35)
Laukiam jau daugiau nei 7men. berniuko iki 2m.

O jus kelinti jau esat eileje? Nes mes jau puse metu laukiam ir eiles numeris 25,labai letai juda ta eile g.gif
Atsakyti
Čia turbūt apie laukimą kai jau esi susipažinusi su vaiku, bet dar negali parsivežti namo.

Kol dar lauki nežinodamas koks tai bus vaikelis yra kitaip.
Gal tas vaikiukas dar net negimė, gal šiuo momentu dar nepaimtas iš šeimos, gal dar kažkas.

QUOTE(Šelma @ 2016 03 01, 21:24)
Daug sunkiau laukti ne biologinio vaiko. Ir terminas neapibrėžtas ir supranti, kad jis ne saugiai, pilvelyje gyvena, o jo raidą stabdančioj aplinkoj.....

Atsakyti