Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis link įvaikinimo V

QUOTE(Ute @ 2015 11 27, 13:17)
Bagyra606  4u.gif

Galima įrašyti: „sveika(s) arba su kompensuojamais/nedideliais sveikatos sutrikimais“.

Tų smulkių sveikatos sutrikimų turi beveik visi vaikai ir visiškai sveikų beveik nebūna.
Pvz. man vyresnioji būdama mažutė turėjo alergiją nekaitintam pienui (t.y. galėjo gerti tik ultra-aukštoje temp. kaitintą pieną). Formaliai toks vaikas jau nebūtų visai sveikas.

Manau, kad tokio parašymo pradžiai užteks. O kai lankysite mokymus, viskas daug labiau susigulės ir patiems paaiškės.

Labai dekoju Ute uz informacija, labai siuo metu reikia patarimu kaip ir ka daryti, smile.gif
Atsakyti
Dar labai norėčiau pridurti. Tiesiog reiktų pradėti nuo savo širdies nuostatos, kad mylėsiu aš tą vaikęlį, koks jis bebūtų. Juk visvien medikų vertininmai, kaip Utė kad rašė, labai dažnai būna neteisingi tiek į vieną tiek į kitą pusę. Mano mažiausiasis pagal dokumentus sveikas, turi VAS, vaisiaus alkoholinį sindromą.
Kitą vertus, višiškai sveikas vaikas gali susirgti kuo tik nori. Alergijom, lėtinėm ligom, patirti traumas. Biologiniams vaikams išlenda už kažkelintos kartos buvęs, jau pamirštas seniai, genas.
Žinoma, savo jėgas pasverti ir įvertinti būtina, rinktis protingai - būtina, bet.. nereiktų perlenkti lazdos tame pasirinkimo procese.
Visi vaikai turi širdeles ir visiem reikia mamos tėčio ir namų.
Atsakyti
QUOTE(Bagyra606 @ 2015 11 27, 22:13)
Labai dekoju  Ute uz informacija, labai siuo metu reikia patarimu kaip ir ka daryti, smile.gif

Pirmą žingsnį jau padarėte - apsisprendėte 4u.gif

Antras žingsnis - surinkti ir pristatyti dokumentus, kad jus pakviestų į mokymus.
Dažniausiai tai nesudėtinga, bet jei kas - klauskite.

Žinau, kad daugiausia klausimų galvoje sukasi ne apie dokumentus, o apie būsimą vaiką ir viską kas su tuo susiję. Jei rasite laiko - perskaitykite senas šio forumo temas. Jose rasite daug istorijų, patirčių, kelią link vaikų, nerimą kas bus, pirmuosius įspūdžius, džiaugsmus ir vargus parsivežus vaikus namo.

Manau, kad ten rasite atsakymus į daugelį klausimų. Net ne atsakymus, o kitų patirtis, kurios gali padėti Jums patiems rasti savo atsakymus.

Atsakyti
Labas vakaras:)
jau kurį laiką intensyviai domiuosi įvaikinimo tema.
Labai džiaugiuosi už visas Jūsų sėkme pasibaigusius stebukliukų keliones į mylinčius namus 4u.gif

Mano sūnus jau 21 metų (kaip ir užaugintas, nors kiekvienai mamai turbūt vaikas taip ir liks vaiku, nepriklausomai nuo amažiaus). Labai norėtųsi mažytės dar. Kažkaip visą gyvenimą planavau, kad turėsiu penkis vaikus, o va kaip gavosi: vienas savas tik, tiesa turiu net keturias krikšto dukrytes. Meilės vaikams turiu tikrai daug, ir jaučiu, kad potencialą tikrai turiu:)
turiu keletą klausimėlių:
1. esu senai išsiskyrusi, vaiką savo nuo trejų viena užsiauginau, įdomu, ar leis vienišai moteriai įsivaikinti mažylę?
2. kaip suprantu būsimi įtėviai yra labai kruopščiai tikrinami. iki kokio detalumo? kaip vertinama finansinė būklė? ar yra kokios nors oficialios ar nerašytos finansinės būklės vertinimo taisyklės? Man aktulu, nes turiu kreditą nedidelį (mašiną nusipirkusi). kaip jie vertins gaunamas pajamas: paprašys banko išrašų ar dar ko nors? gyvenu name, dirbu valstybinėje įstaigoje, darbo užmokestis irgi nėra mažas. bet va oficiliai mano sūnus dar nedirba. ar vertins ir sūnaus pajamas?
3. atostogų klausimas. tarkim, įvaikinamas vienerių vaikas. kokios atostogos priklausytų? ar galima būtų paimti vienus metus iki vaikui sukaks dveji ir gauti 100proc. komoensuojamo darbo užmokesčio. Ar visgi bus traktuojamos kaip vaiko priežiūros atsostogos iki vaikui sukaks dveji ir bus mokama 40 proc. ?

Atsakyti
QUOTE(liutuke172 @ 2015 11 29, 01:47)

3. atostogų klausimas. tarkim, įvaikinamas vienerių vaikas. kokios atostogos priklausytų? ar galima būtų paimti vienus metus iki vaikui sukaks dveji ir gauti 100proc. komoensuojamo darbo užmokesčio. Ar visgi bus traktuojamos kaip vaiko priežiūros atsostogos iki vaikui sukaks dveji ir bus mokama 40 proc. ?

Mokama 40 proc ir leidzia tuo paciu metu oficialiai dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2015 11 29, 19:36)
Mokama 40 proc ir leidzia tuo paciu metu oficialiai dirbti.

Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liutuke172 @ 2015 11 29, 01:47)

Įsigaliojus teismo sprendimui taip pat priklauso 3 mėn. 70 proc. apmokamų atostogų. Aš šiuo metu esu vaiko, priežiūros atostogose (iki sueis 2 metai, dabar vaikui 1 m. 5 mėn.) po teismo sprendimo imsiu tuos tris mėnesius, o vyrui forminsim, 40% apmokamas. paskui vėl man performinsim.
Atsakyti
QUOTE(liutuke172 @ 2015 11 29, 00:47)
Labas vakaras:)
1. esu senai išsiskyrusi, vaiką savo nuo trejų viena užsiauginau, įdomu, ar leis vienišai moteriai įsivaikinti mažylę?
2. kaip suprantu būsimi įtėviai yra labai kruopščiai tikrinami. iki kokio detalumo? kaip vertinama finansinė būklė? ar yra kokios nors oficialios ar nerašytos finansinės būklės vertinimo taisyklės? Man aktulu, nes turiu kreditą nedidelį (mašiną nusipirkusi). kaip jie vertins gaunamas pajamas: paprašys banko išrašų ar dar ko nors?  gyvenu name, dirbu valstybinėje įstaigoje, darbo užmokestis irgi nėra mažas. bet va oficiliai mano sūnus dar nedirba. ar vertins ir sūnaus pajamas?

1. Tikrai leidžia.
2. Ankščiau tai būdavo gan paprasta, užtekdavo darbovietės pažymos, apie paskutinį pusmetį mokėtą atlyginimą. Tačiau kažkada spaudoje rašė, kad planuoja reglamentuoti finansinės būklės tikrinimą būsimiems įvaikintojams. Be to Jūsų situacija nestandartinė. Kaip yra dabar - nežinau.

QUOTE(Kristute97 @ 2015 11 29, 23:59)
Įsigaliojus teismo sprendimui taip pat priklauso 3 mėn. 70 proc. apmokamų atostogų. Aš šiuo metu esu vaiko, priežiūros atostogose (iki sueis 2 metai, dabar vaikui 1 m. 5 mėn.) po teismo sprendimo imsiu tuos tris mėnesius, o vyrui forminsim, 40% apmokamas. paskui vėl man performinsim.

Kristute97, ar tikrai žinai, kad taip pavyks? Kai įvedė šią tvarką tikrai buvo ARBA vienos atostogos, ARBA kitos, bet ne abejos. Ar jau vėl naujai pakeitė tvarką?

http://www.15min.lt/...togos-56-132801
Atsakyti
na tikrai idomai cia su tomis ismokomis,
Papildyta:
iskilo man dar vienas kalusimelis? sakykite tikrai yra reikalinga ta pazyma is narkologinio kuris yra gerosios vilties g.3 ,? nes poliklinikoje gydytoja mane nusiunte issimti pazymos is psichikos sveikatos centro kuris yra musu poliklinikoje, kad nesu irasyta pas psichiatra, ten israse ta pazyma ir liepe atsinesti i Gkk. paskui, israse kraujo tyrimus ir nusiunte rentgenui., jokiu slapimo tyrimu ir kardiogramos. tat ar butina ta pazyma is narkologinio? gal kiekvienoje poliklinikoje skirtingai siunciama?
Papildyta:
QUOTE(liute @ 2015 11 28, 07:48)
Dar labai norėčiau pridurti. Tiesiog reiktų pradėti nuo savo širdies nuostatos, kad mylėsiu aš tą vaikęlį, koks jis bebūtų. Juk visvien medikų vertininmai, kaip Utė kad rašė, labai dažnai būna neteisingi tiek į vieną tiek į kitą pusę. Mano mažiausiasis pagal dokumentus sveikas, turi VAS, vaisiaus alkoholinį sindromą.
Kitą vertus, višiškai sveikas vaikas gali susirgti kuo tik nori. Alergijom, lėtinėm ligom, patirti traumas. Biologiniams vaikams išlenda už kažkelintos kartos buvęs, jau pamirštas seniai, genas.
Žinoma, savo jėgas pasverti ir įvertinti būtina, rinktis protingai - būtina, bet.. nereiktų perlenkti lazdos tame pasirinkimo procese.
Visi vaikai turi širdeles ir visiem reikia mamos tėčio ir namų.

Okada isryskejo tas sindromas, ar iskart pastebejote?
Atsakyti
QUOTE(Bagyra606 @ 2015 11 30, 12:17)
iskilo man dar vienas kalusimelis? sakykite tikrai yra reikalinga ta pazyma is narkologinio kuris yra  gerosios vilties g.3 ,? nes  poliklinikoje gydytoja mane nusiunte issimti pazymos is psichikos sveikatos centro kuris yra musu poliklinikoje, kad nesu irasyta pas psichiatra, ten israse ta pazyma ir liepe atsinesti i Gkk. paskui, israse kraujo tyrimus ir nusiunte rentgenui., jokiu slapimo tyrimu ir kardiogramos.  tat ar butina ta pazyma is narkologinio? gal kiekvienoje poliklinikoje skirtingai siunciama?

Kiek žinau tikrai būtina.
Atsakyti
QUOTE(Nikec31 @ 2015 11 30, 08:10)

Kristute97, ar tikrai žinai, kad taip pavyks? Kai įvedė šią tvarką tikrai buvo ARBA vienos atostogos, ARBA kitos, bet ne abejos. Ar jau vėl naujai pakeitė tvarką?

http://www.15min.lt/...togos-56-132801

Oba, reikės tada labiau pasidomėti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristute97 @ 2015 11 30, 00:59)

Dėkui:)
tai jūsų atveju, kaip suprantu nėra dar teismo sprendimo.
O tai koks pagrindas buvo jums suteikiant vaiko priežiūros atostogas iki dvejų metų?
Globa?
Atsakyti