QUOTE(darvina @ 2015 04 06, 16:54)
Tai gal ir patarė,nes pamatė, kad anasai biški su proteliu susipykęs ir savo istorijos pamokas neišmoko, kad puolė rusams į glėbį ir dar didžiuojasi to.
Gaila,kad neskaitome čekų forumo, jaučiu, ten jų prezidentas ateityje gaus ne tik kiaušinienės.
Papildyta:
Iš kur čia vartai, kad mes čia neutralios ?
Čekijos prezidentui yra geriau matyti kas dabar atitinka Čekijos geopolitinius interesus geriau. Tą jis ir renkasi. Atvirai. Laikau labai normaliu dalyku.
Man labai keistai atrodo viešos demonstracijos, akcijos ir po tų akcijų sekantys jau tylūs, visai ne vieši susitarimai. Ir net prašymai- duok man šito ar ano.
Kaip man atrodė konflikto pradžioj, taip man atrodo dabar- jei jau tu kažką smerki, nepalaikai, neremi- tai tu kažką ir keisk kardinaliai. Uždaryk Rusijai tranzitą atsisakyk dujų, naftos, kitų žaliavų. Kas draudžia. Kad ir tam pačiam Porošenko ir kiti Ukrainos valdžioj esantiems oligarchams- savus fabrikus Rusijoj uždaro tegu. Akcijas gražina, parduoda. Ta pati Merkel daug sako ir nieko nedaro. ES ir JAV įvestos sankcijos neatlaiko jokios kritikos. T.y jos bevertės.
Ir po viso to pamanyk tik- jie kažkur nenuvažiuos. Juokinga ir tiek.
O šiaip bendroj ir didelėj sumoj vyksta pasaulio persidalijimas ir viskas. Rusija savas teises pareiškė į Ukrainą ir Siriją. Europa vėl norėtų kolonizuoti Afriką( Prancūzija, Anglija)- Kinija taip pat. JAV labiausia domina Artimieji rytai ir Vidurinė azija. Europos vokietijos siekiai kaip visada praktiškai sutampa su Rusijos.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2015 04 06, 17:16)
Aš vis dar suprantu, kad istorija kartojasi. Ir Miunchenas Hitlerio nesustabdė.
ne Hitlris buvo didžiausia blogybė, o įtakos zonų pasidalijimas po karo. Dabar irgi vyksta zonų dalybos. Ir visi yra vienodai kalti kurie dalijasi tas zonas.
Pasakymas, kad JAV niekada nebuvo pripažinus mūsų okupacijos, niekaip neatmaino to, kad mes toj okupacijoj buvom, kad mes praradom tiek žmonių, tiek atsilikom nuo pasaulinės ekonomikos ir panašiai. Ir jie yra lygiai taip pat atsakingi, kaip rusai ir anglai. Vieša demonstracija ir tylus nepastebėjimas - įprasta tų šalių politika.
Taip šiai dienai yra su Krymu. Istorija kartojasi. Oficialiai nepripažįsta, bet...