Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina. Karas greta mūsų

QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 16:19)

Tai čia čekas , suprask, meluoja. O va tie kurie sako jog Putinas jiems siūlė kažkokias žemes- tai tuos pokalbius mes girdėjome ir ten sakė tokią tiesą, jog paskui ponui Tuskui neteko net paneiginėt tokių pasakymų- ar ne?

Kaip tik panašu, kad čekas nemeluoja, bo baisiai raudonas yr mirksiukas.gif Todėl akimirksniu ir nuskriejo jo raportas kremliui, t.y. savo šeimininkui. Shame on him ir tiek po to, ką ruskiai jo tautai pridarė. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 14:58)
Apie gegužės 9 savo nuomonę išsakiau anksčiau. Man tai ne šventė.

O mums čia temoje, atrodo, bus didelė šventė biggrin.gif

Верховная рада Украины в ближайшее время примет ряд законопроектов, запрещающих коммунистическую идеологию в стране. Как заявил министр юстиции страны Павел Петренко, "пакет по декоммунизации" будет принят к 9 мая.

"Парламент в ближайшее время, к 9 мая, примет пакет по декоммунизации. Это то, что мы должны были сделать 20 лет. Но именно этот парламент, я убежден, имеет политическую волю и достаточное количество голосов, чтобы поставить точку раз и навсегда в том коммунистическом шлейфе, который Украина тянула за собой 20 лет", - заявил он в интервью "Пятому каналу".

http://www.newsru.co...15/ukraine.html

---

O čia Slava Rabinovičiaus nuomonė apie Putino svečius per gegužės 9

Позор для Путина в Брисбене на G-20?
Это ещё были цветочки.

Ягодки будут 9-го мая прямо в Москве.

Путинская свора пугает и шантажирует мир ядерным пеплом, аннексирует территории других стран, ведёт гибридную войну в других странах. Те, кто соберётся в Москву на 9-е мая, чтобы пожать ему руку и посмотреть на муляжи тополей и искандеров, сами превратятся в изгоев.

А остальные скажут: Путлер, ты -- преступник, но тебе не прихватизировать и не украсть победы коалиции. Никогда. Мы -- вместе, а ты почти один, и вообще хуйло. Никто тебя не боится, и скоро придёт тебе и твоей своре конец. Как пришёл конец Гитлеру и его своре. Коалиция позаботится об этом. Только после этого Россия станет свободной. Когда-нибудь.
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 15:19)
Lukašenkos interviu
kur jį labai spaudžia pasmerkti Rusiją ir Putiną.
Papildyta:
Tai čia čekas , suprask, meluoja. O va tie kurie sako jog Putinas jiems siūlė kažkokias žemes- tai tuos pokalbius mes girdėjome ir ten sakė tokią tiesą, jog paskui ponui Tuskui neteko net paneiginėt tokių pasakymų- ar ne?
  Šiandien va Peskovas irgi nekomentuoja to, ką mes reik taip suprast girdėjom arba negirdėjom (priklausomai nuo polinkio prijausti) jog Porošenko sakė Putinui pasiimti Donbasą.

čia toje vietoje, kur 'faktai reikalauja, kad amerikonai turi dalyvauti Ukrainoje"?

Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 04 06, 14:27)
Didis laimėjimas! Du? Europos, dalyvavusios II pasauliniame kare, prezidentai , namie taškomi kiaušiniais, dalyvaus. Greta Zimbabvės ir Ugudangu?
o šalys, nugalėjusios fašizmą? Anglija, Prancūzija? Neutraliosios arba nukentėjusios  --Norvegija, Danija, Olandija, Austrija?

kaip suprantu Norvegija tai čia ta neutralioji rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2015 04 06, 16:11)
čia toje vietoje, kur 'faktai reikalauja, kad amerikonai turi dalyvauti Ukrainoje"?

aš tam pritariu visiškai, kad faktai reikalauja jog amerikonai atvirai, patys dalyvautų Ukrainoj, o ne vaidintų jog jų interesų ten nėr.
Papildyta:
QUOTE(Akronimas @ 2015 04 06, 16:08)
O mums čia temoje, atrodo, bus didelė šventė  biggrin.gif

tai tą aš jau supratau, kad jūs Poniadar ir paradą žiūrėsit.
Tik aš visiškai nesuprantu ką tai keičia ir ką tai duos. Karas Ukrainoj nuo to nesibaigs, žmonės žus toliau, ekonomika Ukrainos smuks toliau, na ir Rusijos irgi. Ką duoda konfliktų eskalavimas? Ir kuo mums tai yra taip naudinga - nuolat eskaluot tą konfliktą. Va tas man įdomu. visa kita- giliai dzin.
Kaip ir rusmams tą 9 dieną visiškai bus dzin kiek ir ko atvažiavo- jų šventė- jie ir švęs.
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 17:23)

aš tam pritariu visiškai, kad faktai reikalauja jog amerikonai atvirai, patys dalyvautų Ukrainoj, o ne vaidintų jog jų interesų ten nėr.

O kas sako , kad vaidina? Atvyksta į Ukrainą oficialiai, nesislapsto. Rusai tik vapalioja, kad jų ten nėra . Interesai ( komerciniai, kariniai, strateginiai) Ukrainoje yra daugelio, net Lietuvos: kuo ilgiau laikosi Ukraina tuo geriau mums. O tamsta vardan neapykantos USA net čekų prezidento veiksmus teisinate ar kaip ? Nesvarbu, kad jis rusų marionete pataps, bile prieš amerikonus , ane?
Papildyta:
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 17:29)

Tik aš visiškai nesuprantu ką tai keičia ir ką tai duos. Karas Ukrainoj nuo to nesibaigs, žmonės žus toliau, ekonomika Ukrainos smuks toliau, na ir Rusijos irgi. Ką duoda konfliktų eskalavimas? Ir kuo mums tai yra taip naudinga - nuolat eskaluot tą konfliktą. Va tas man įdomu. visa kita- giliai dzin.

Tai rusų forume ir klauskite, o mes čia konflikto neeskaluojame. Smerkti agresoriaus veiksmus ne tas pats, kas kariauti ir grobti svetimas teritorijas ir dar visam svietui meluoti, kad nebuvo jokios ten armijos.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2015 04 06, 16:35)
O kas sako , kad vaidina? Atvyksta į Ukrainą oficialiai, nesislapsto. Rusai tik vapalioja, kad jų ten nėra . Interesai ( komerciniai, kariniai, strateginiai) Ukrainoje yra daugelio, net Lietuvos: kuo ilgiau laikosi Ukraina tuo geriau mums. O tamsta vardan neapykantos USA net čekų prezidento veiksmus teisinate ar kaip ? Nesvarbu, kad jis rusų marionete pataps, bile prieš amerikonus , ane?

o ką darytų mūsų prezidentė jei jai taip Rusijos ambasadorius patartų- kur nors nevažiuoti? Ką ji atsakytų? Nesvarbu kur, kad ir čia, Lietuvo, į Zarasus. Ji neinformuotų pirmiausia Zarasų mero jog ji pas juos važiuos ir nepasaodintų"patarusiojo" į vietą.
Prie ko čia kažkokia neapykanta kažkam? Neturi tokios teisės ambasadoriai, pasiuntiniai kištis į šalies vidaus ir užsienio reikalus ir viskas. Tokios diplomatijos taisyklės.
Dėl neapykantos USA tai yra juokinga. Ten gyvena keletas mano giminaičių, turiu gyvų pažįstamų ir iš socialinių tinklų pažįstamų taip pat. Man taip neatrodo jog jų aš nekenčiu. Dėl JAV politikos- ji visais laikais buvo tokia ir ne kitokia. Ir šiais, ir I pasaulinio karo, ir II pasaulinio karo metu, ir tarpukariuose. Tą jų politiką priimu tokia, kokia ji yra.
Papildyta:
QUOTE(darvina @ 2015 04 06, 16:39)

Tai rusų forume ir klauskite, o mes čia konflikto neeskaluojame. Smerkti agresoriaus veiksmus ne tas pats, kas kariauti ir grobti svetimas teritorijas ir dar visam svietui meluoti, kad nebuvo jokios ten armijos.

taigi aš suprantu, kad jūs čia neutralios kaip ta Norvegija II pasaulinio karo metu. Tokios tikros. Pagal apibrėžimą tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 17:44)
o ką darytų mūsų prezidentė jei jai taip Rusijos ambasadorius patartų- kur nors nevažiuoti? Ką ji atsakytų? Nesvarbu kur, kad ir čia, Lietuvo, į Zarasus. Ji neinformuotų pirmiausia Zarasų mero jog ji pas juos važiuos ir nepasaodintų"patarusiojo" į vietą.

Tai gal ir patarė,nes pamatė, kad anasai biški su proteliu susipykęs ir savo istorijos pamokas neišmoko, kad puolė rusams į glėbį ir dar didžiuojasi to. mirksiukas.gif Gaila,kad neskaitome čekų forumo, jaučiu, ten jų prezidentas ateityje gaus ne tik kiaušinienės.
Papildyta:
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 17:47)

taigi aš suprantu, kad jūs čia neutralios kaip ta Norvegija II pasaulinio karo metu. Tokios tikros. Pagal apibrėžimą tiesiog.

Iš kur čia vartai, kad mes čia neutralios ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 16:29)
kaip suprantu Norvegija tai čia ta neutralioji rolleyes.gif

Per Pirmąjį Pasaulinį karą Norvegija buvo neutrali šalis. Norvegija pasiskelbė neutralia ir per Antrąjį Pasaulinį karą, bet 1940 m. balandžio 9 d. naciai į ją įsiveržė.
Vikipedija

QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 16:29)

user posted image
Papildyta:
Lapkritinė Aušra - nesu neutrali. Esu vienareikšmiškai už Ukrainą. Prieš laukines moskovijos ordas.
Aš vis dar suprantu, kad istorija kartojasi. Ir Miunchenas Hitlerio nesustabdė.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 04 06, 18:16)

user posted image

Ir Krymas kažkodėl rusų, o ne 51 JAV valstija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2015 04 06, 16:54)
Tai gal ir patarė,nes pamatė, kad anasai biški su proteliu susipykęs ir savo istorijos pamokas neišmoko, kad puolė rusams į glėbį ir dar didžiuojasi to.  mirksiukas.gif Gaila,kad neskaitome čekų forumo, jaučiu, ten jų prezidentas ateityje gaus ne tik kiaušinienės.
Papildyta:

Iš kur čia vartai, kad mes čia neutralios ?  g.gif

Čekijos prezidentui yra geriau matyti kas dabar atitinka Čekijos geopolitinius interesus geriau. Tą jis ir renkasi. Atvirai. Laikau labai normaliu dalyku.
Man labai keistai atrodo viešos demonstracijos, akcijos ir po tų akcijų sekantys jau tylūs, visai ne vieši susitarimai. Ir net prašymai- duok man šito ar ano.
Kaip man atrodė konflikto pradžioj, taip man atrodo dabar- jei jau tu kažką smerki, nepalaikai, neremi- tai tu kažką ir keisk kardinaliai. Uždaryk Rusijai tranzitą atsisakyk dujų, naftos, kitų žaliavų. Kas draudžia. Kad ir tam pačiam Porošenko ir kiti Ukrainos valdžioj esantiems oligarchams- savus fabrikus Rusijoj uždaro tegu. Akcijas gražina, parduoda. Ta pati Merkel daug sako ir nieko nedaro. ES ir JAV įvestos sankcijos neatlaiko jokios kritikos. T.y jos bevertės.
Ir po viso to pamanyk tik- jie kažkur nenuvažiuos. Juokinga ir tiek.
O šiaip bendroj ir didelėj sumoj vyksta pasaulio persidalijimas ir viskas. Rusija savas teises pareiškė į Ukrainą ir Siriją. Europa vėl norėtų kolonizuoti Afriką( Prancūzija, Anglija)- Kinija taip pat. JAV labiausia domina Artimieji rytai ir Vidurinė azija. Europos vokietijos siekiai kaip visada praktiškai sutampa su Rusijos.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2015 04 06, 17:16)

Aš vis dar suprantu, kad istorija kartojasi. Ir Miunchenas Hitlerio nesustabdė.

ne Hitlris buvo didžiausia blogybė, o įtakos zonų pasidalijimas po karo. Dabar irgi vyksta zonų dalybos. Ir visi yra vienodai kalti kurie dalijasi tas zonas.
Pasakymas, kad JAV niekada nebuvo pripažinus mūsų okupacijos, niekaip neatmaino to, kad mes toj okupacijoj buvom, kad mes praradom tiek žmonių, tiek atsilikom nuo pasaulinės ekonomikos ir panašiai. Ir jie yra lygiai taip pat atsakingi, kaip rusai ir anglai. Vieša demonstracija ir tylus nepastebėjimas - įprasta tų šalių politika.
Taip šiai dienai yra su Krymu. Istorija kartojasi. Oficialiai nepripažįsta, bet...
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 18:17)
Ir po viso to pamanyk tik- jie kažkur nenuvažiuos. Juokinga ir tiek.

Tai jums tikrai nejuokinga, pergyvenate čia, bandote pakeisti temos dalyvių požiūrį į artimesnį bledinukams/vatinkoms. Tokius kaip jūs Suvorovas labai negražiai vadino. Tuos, kurie gyvena demokratinėje puikioje valstybėje, mėgaujasi visais jos teikiamais privalumais, bet protu nesuvokiamu polinkiu stengiasi įsiteikti agresoriui. Feeee.

5 of Europe's most powerful women

Dalia Grybauskaite

When it comes to standing up to Vladimir Putin, few of Europe's male leaders can match the "cojones" of Lithuania's president.

A karate black-belt who speaks five languages, 59-year-old Grybauskaite is one of Europe's strongest critics of the Russian leader's muscling in on Ukraine.

Last year she denounced Putin's Russia as a "terrorist state" and compared him to Hitler and Stalin. Those are brave words for a country of just 3 million that shares a border with Russia and does most of its trade with its giant neighbor.

Yet Grybauskaite's tough stance goes down well with the Lithuanians — she was re-elected last year with 58% of the vote. Backing up the defiant language, Grybauskaite has in recent weeks overseen the installation of a giant floating gas terminal to reduce energy dependence on Russian imports, and she's just announced the reintroduction of the draft to bulk up the armed forces.

http://www.usatoday....-post/24640405/
Atsakyti
QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2015 04 06, 19:17)

ne Hitlris buvo didžiausia blogybė, o įtakos zonų pasidalijimas po karo.

įdomiai čia sumąstėt g.gif
Atsakyti