Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina. Karas greta mūsų

QUOTE(Akronimas @ 2015 03 31, 21:31)
Šią pavakarę sulaukiau netikėto skambučio. Paskambino senas bičiulis Misha Saakashvilis. Jis dabar vadovauja Ukrainos Prezidento P.Porošenko užsienio patarėjų tarybai. Pakvietė ir mane prisijungti prie patarėjų tarybos darbo. Narių sąrašas tikrai solidus. Daviau sutikimą.
Andrius Kubilius, FB

Labai smagu, kad lietuviai vertinami užsienyje. lithuania.gif Nepopuliarus Lietuvoje A.Kubilius itin vertinamas užsienyje... Ir jis ne vienintelis konservatorius, itin gerai vertinamas už puikų darbą, inovatyvias idėjas, sugebėjimus valdyti krizes. 30-Somethings Remake Ukraine: "One of these is Adomas Audickas, a 32-year old Lithuanian who is in charge of sorting out Ukraine's state-owned companies. He graduated from the French business school INSEAD just last year, yet he's not a novice; he did the exact same job for the Lithuanian government as vice minister of economics. Now, Audickas is an advisor to Ukraine's economics minister, Aivaras Abromavicius, another Lithuanian. <...> Nefyodov himself falls into the latter category, saying he has enough money to last two years, and when it runs out he'll probably have to leave. Audickas, too, plans to leave after his task is completed.". Didžioji dalis išversta ir lietuviškai Ukrainos reformų žvaigždės – lietuviai, dirbantys netgi be algos.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 04 01, 01:26)
šauktiniais atsiliepė savanoriškai tik 30 vyrų ir 2 moterys  smile.gif Geras rezultatas ane?  g.gif

Moonte ir ?
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=67592934

Jeigu jau ir ''daro'' tuos šauktinius, tai bent tegul viską sureguliuoja, o tai dabar durnių laivas bigsmile.gif

''Lietuvos bankai sutinka pradinę privalomą karo tarnybą atliekantiems šauktiniams jų prašymu devyniems mėnesiams atidėti kreditų mokėjimą, tačiau nesileidžia į kalbas dėl palūkanų.''

''Maža to, neatvykimas į privalomą pradinę karo tarnybą užtraukia 144-289 eurų baudą.'' TIKTAIS?

''Emigrantai privalo pranešti gyvenamąją vietą'' ĮDOMU, KIEK IŠ TIESŲ PRANEŠ biggrin.gif VIENETAI, DEŠIMTYS?

''Melagingų duomenų pateikimas užtraukia 144-289 eurų baudą.'' TIKTAI?

''Remiantis administracinių teisės pažeidimų kodeksu, duomenų, reikalingų karo prievolininkų karinei įskaitai, nepateikimas laiku gali reikšti 28-289 eurų baudą tiek fiziniam, tiek juridiniam asmeniui.'' IRGI TIK TIEK?

''Šiuo metu karinį parengimą įgiję jaunuoliai galėjo tikėtis iki 50 proc. faktinės studijų kainos padengimo'', ''Pataisytame įstatyme nuostata keičiama taip, kad kas mėnesį šauktinis gautų apie 140 eurų išmoką, tačiau baigęs tarnybą toks asmuo gaus dar vieną sukauptą išmoką'', ''Tarnavusiems labai gerai bendra išmoka (mokama kas mėnesį ir mokama pabaigus tarnybą) sieks 2633 eurai, tarnavusiems gerai – 2291 euras, tarnavusiems patenkinamai – 1949 eurai.'', ''Savanoriams išmokos bus didesnės: tarnavusiems labai gerai – 2975, tarnavusiems gerai – 2547 eurai, tarnavusiems patenkinamai – 2120 eurų.'', ''Privalomąją pradinę karo tarnybą atlikusiems šauktiniams taip pat liks: išmokos už vaikus, įmokos socialiniam draudimui.''

O dabar taip, valstybei šauktinis kainuoja 9 tūkstančius eurų per metus, o tuo tarpu profesionalas dvigubai brangiau. Paskaičius tokius jų ''dosnius'' pasiūlymus, galima ir profesionalią kariuomenę užturėti... Beje geriau kažkiek mažiau profų nei nežinia kiek šauktinių.
O su tokiomis baudomis - vaikų darželis, vėlgi lauksim straipsnių kas kaip mokės jas, žiūrėkit gal valstybės skolą padengs lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastya: 01 balandžio 2015 - 13:42
Kitaip tariant mūsų valstybė yra ne valstybė, o akcinė bendrovė
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 04 01, 14:23)
Kitaip tariant mūsų valstybė yra ne valstybė, o akcinė bendrovė

Čia tema apie Ukraina mirksiukas.gif Gal diskutuokite kokia bloga Lietuva savo sukurtoje. Arba baikite trolinti, nes jau koktu darosi nuo "uolumo" tamstos.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 04 01, 14:40)


Nastenka, ši tema yra apie Ukrainą (cituojant Jus, apie Chochlandiją) ir joje vykstantį karą. Taip, Lietuvos kariuomenė ir jos gynybinė galia su šia tema yra susijusi, bet tik tiek, kad jei Ukraina neatsilaikys prieš agresiją, viena iš galimų aukų bus Lietuva. Todėl, būkite maloni, neįsijauskite ir savo nuomonę apie Lietuvos kariuomenę reikškite kur nors kitur.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 04 01, 16:04)
Nastenka, ši tema yra apie Ukrainą (cituojant Jus, apie Chochlandiją) ir joje vykstantį karą. Taip, Lietuvos kariuomenė ir jos gynybinė galia su šia tema yra susijusi, bet tik tiek, kad jei Ukraina neatsilaikys prieš agresiją, viena iš galimų aukų bus Lietuva. Todėl, būkite maloni, neįsijauskite ir savo nuomonę apie Lietuvos kariuomenę reikškite kur nors kitur.


Kažkodėl viena Lietuva tik ir kalba apie artėjantį karą... Įsijunkite kitų šalių naujienas, jeigu ir rasite kažką susijusio šia temą tai bus tik straipsnis, kitas. O Lietuvoje jau nežinia kiek laiko tas karas vyksta, sprendžiant pagal straipsnius ir žmonių bauginimą bigsmile.gif Karas, karas, karas. Ai ai ai.
Atsakyti
"Newsweek" straipsnis apie militarizuojamą Kaliningrado sritį.

While the world watched Russia’s North Fleet with trepidation as it launched surprise exercises near the Arctic Circle last week, Vladimir Putin has quietly been arming another area inside Europe’s borders: Kaliningrad, the Russian seaport city in a region sandwiched between Poland and Lithuania, with convenient access to the Baltic Sea. Vessels from Russia’s Baltic Fleet have delivered fighter jets and Iskander missile launchers to the former German city, from where missiles could reach not just to Warsaw and Vilnius but Germany as well.

Sources say that, with sea transport neither quick nor easy to organise, it’s clear the Russian armed forces had planned the recent delivery for some time. Indeed, the Russian army has spent the past several years equipping its Baltic territory with state-of-the-art weaponry. Regional security officials now call Kaliningrad a veritable arms depot. “The Russian armed forces have, for example, installed new S-400 [anti-aircraft missiles] there, which have an incredibly long range,” says Johan Wiktorin, a Swedish former military intelligence officer and author of the 2013 book Korridoren till Kaliningrad (The Corridor to Kaliningrad). The arming of Kaliningrad forms part of a 19-trillion-rouble (€296bn) plan to increase the share of modern weapons in the Russian armed forces’ arsenal from 10% to 70%.

According to a recent report by the Casimir Pulaski Foundation, a Polish security think tank, the plan features the acquisition of 120 Iskanders along with 600 aircraft, 1,100 helicopters, 100 ships and 2,300 tanks.


Because nuclear-capable states keep the location of their warheads a secret, nobody knows for sure whether Kaliningrad is also housing atomic bombs. But, given that transporting and mounting nuclear warheads requires little time – inserting a warhead into its launcher can take as little as 15 minutes, their presence or absence at any given time makes little difference.

“The infrastructure for tactical nuclear weapons is still there,” says Rasa Juknevičienė, Lithuania’s former defence minister. “And we don’t know whether the Iskanders in Kaliningrad are ready for use,” adds Wiktorin. “The Russians keep their state of completeness a secret as a way of influencing Nato actions in the region.”

http://www.newsweek....ope-317651.html
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 04 01, 15:41)
Kažkodėl viena Lietuva tik ir kalba apie artėjantį karą... Įsijunkite kitų šalių naujienas, jeigu ir rasite kažką susijusio šia temą tai bus tik straipsnis, kitas. O Lietuvoje jau nežinia kiek laiko tas karas vyksta, sprendžiant pagal straipsnius ir žmonių bauginimą  bigsmile.gif Karas, karas, karas. Ai ai ai.

O apie tokią karo rūšį , kaip hibridinis arba informacinis teko girdėti ? Įsijunkite rusų TV ir pamatysite, kaip beveik kasdien purvo tonas ant Pabaltijo valstybių pilsto. Lietuva non-stop fašistine valstybe tituluojama. Argi ne nuo tokio informacinio karo ir prasidėjo Krymo aneksija ? Tiesa, rusų valdovas aiškino, kad nebuvo ten jokio karinio įsikišimo, bet po metų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Akronimas @ 2015 04 01, 16:03)
"Newsweek" straipsnis apie militarizuojamą Kaliningrado sritį.

“And we don’t know whether the Iskanders in Kaliningrad are ready for use,” adds Wiktorin. “The Russians keep their state of completeness a secret as a way of influencing Nato actions in the region.”


Pasak čia besibazuojančių "neutralių" narių, baik gąsdinti, nes nieko baisaus nėra prie mūsų sienos, gi Rusija - meili ir pūkuota it koks kačiukas savo kaimynėms. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 01 balandžio 2015 - 16:07
QUOTE(Nastya @ 2015 04 01, 16:41)
Kažkodėl viena Lietuva tik ir kalba apie artėjantį karą... Įsijunkite kitų šalių naujienas, jeigu ir rasite kažką susijusio šia temą tai bus tik straipsnis, kitas. O Lietuvoje jau nežinia kiek laiko tas karas vyksta, sprendžiant pagal straipsnius ir žmonių bauginimą  bigsmile.gif Karas, karas, karas. Ai ai ai.


Apie tai, kad Baltijos šalys yra tikėtinas sekantis Rusijos taikinys rašo ir kalba Vakarų politikai ir politikos apžvalgininkai, dėl to turbūt nesiginčysite.

Tik klausimas, ar informacinis karas virs ginkluota Rusijos agresija, ar ne. Kaip manote, kodėl ši tema SM tokia aktyvi? Manote, kažkam staiga parūpo Ukrainos vidaus politika? Nieko panašaus, manau, daugeliui rūpi tik Rusijos karo prieš Ukrainą eiga ir visa, kas gali tą eigą įtakoti, nes tai turi tiesioginės įtakos tolesniems Rusijos veiksmams.

Karus su Gruzija ir Ukraina skiria vos penkeri metai, tad kol Ukraina ginasi, mes galime būti santykinai ramūs dėl savo laisvės ir nepriklausomybės, nes ji kartu gina ir mus.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2015 04 01, 16:12)
Pasak  čia besibazuojančių "neutralių"  narių, baik gąsdinti, nes nieko baisaus nėra prie mūsų sienos, gi Rusija - meili ir pūkuota it koks kačiukas savo kaimynėms. ax.gif


Bet juk smagu, kai išsigąsta koks trolis ir dreba iš baimės visaip... smoke.gif

-----

- A kak будет "вежливые люди" на латышском, эстонском и литовском?
- На латышском, эстонском и литовском"вежливые люди" будет "груз 200"

http://kod-ua.com/no...udi-po-litovski
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2015 04 01, 17:12)
O apie tokią karo rūšį , kaip hibridinis arba informacinis teko girdėti ? Įsijunkite rusų TV ir pamatysite, kaip beveik kasdien purvo tonas ant Pabaltijo valstybių pilsto. Lietuva non-stop fašistine valstybe tituluojama. Argi ne nuo tokio informacinio karo ir prasidėjo Krymo aneksija ? Tiesa, rusų valdovas aiškino, kad nebuvo ten jokio karinio įsikišimo, bet po metų  mirksiukas.gif


Kiek žinau tą patį šneka ir apie Lenkiją, Latviją, Estiją. Tik kažkodėl pas juos viskas daug ramiau negu pas mus. Gal dėl to, kad mūsų vieninteliai politikai ir žiniasklaida vis šneka ir šneka apie karą? Matyt visiems jo tiesiog taip ir norisi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2015 04 01, 17:33)
Apie tai, kad Baltijos šalys yra tikėtinas sekantis Rusijos taikinys rašo ir kalba Vakarų politikai ir politikos apžvalgininkai, dėl to turbūt nesiginčysite.

Tik klausimas, ar informacinis karas virs ginkluota Rusijos agresija, ar ne. Kaip manote, kodėl ši tema SM tokia aktyvi? Manote, kažkam staiga parūpo Ukrainos vidaus politika? Nieko panašaus, manau, daugeliui rūpi tik Rusijos karo prieš Ukrainą eiga ir visa, kas gali tą eigą įtakoti, nes tai turi tiesioginės įtakos tolesniems Rusijos veiksmams.

Karus su Gruzija ir Ukraina skiria vos penkeri metai, tad kol Ukraina ginasi, mes galime būti santykinai ramūs dėl savo laisvės ir nepriklausomybės, nes ji kartu gina ir mus.


Kalba, žinoma kalba, tik deja ne kasdien po dešimt kartų.
Visada galima ir reikia stiprinti gynybą. Tik tai galima daryti nekeliant šurmulio ir nerodant savo paranojos, kad vos kas paperdė ir jau viskas... Rusija puola, Rusija puola, ką daryti karo atveju, Rusija puola!!!!
O ir šiaip Ukrainoje kitokia padėtis. Jinai visada glaudžiai bendradarbiavo su Rusija, niekada nebuvo Europos Sąjungoje ir NATO. Tuo labiau, kiek tenka matyti tuose pačiuose Ukrainos portaluose, bei girdėti iš draugų kurie gyvena Kijeve, tai ten dabar Kijeve nieko nevyksta. Žmonės gyvena kaip gyvenę, kavinės pilnos žmonių, visi ramiausiai vaikšto į darbus. Žinoma įtampa yra, bet.... pats karas vyksta rytinėje Ukrainos dalyje.
Atsakyti