QUOTE(darvina @ 2015 03 16, 12:30)
Nors priekaištas ne man , bet atsakysiu. Argumentas "aš žinau geriau" atrodo nerimtai. Gal savo pvz kokius bent parašykite .
Nesakau, kad " aš žinau geriau" tiesiog sakau, kad žinau, apie ką kalbu. Pavyzdį? Na, dokumentų aš Jums įkelti negaliu, bet patikėkit turėčiau ką parodyti
Elementarus pavyzdys iš mano darbo : ūkininkas augina 156 ha bulvių, tačiau deklaruodamas pasėlius jis nurodo, kad 6 arai yra bulvės- savo reikmėms ( taip galima pasakyti ). O čia jau gaunasi taip - kad už 156 ha jis gauna išmokas, dėl vykdomos žemės ūkio veiklos, o 6 arus pasilieka sau- bulvėms valgymui. Sakysit sąžiningas labai ?
Nei velnio, jis nenori valgyti pats tai ką užaugina pardavimui ir samdosi kokią pijokėlę, kad tas bulves 6 aruose jam rankytėm nuravėtų. Elementariai- laukai skirti pardavimui - atrodo puikiai, žali kaip miškas, be žolyčių, be vabaliukų, kai laukas skirtas sau- tuo metu jau būna geltonas, nugraužtas ir t.t. Čia gal kiek vaikiškas pavyzdys, bet taip yra.
Trąšų, pesticidų pirkimai, per penkis metus išaugo iki kosminių aukštumų. Jei metų gale skaičiuojant produkcijos savikainą- pamatai kad 1 ha savikaina vien trašom buvo 2000 lt , o pesticidams 750 lt, kas jau gaunasi 2750 lt savikaina ir vos ne tris kart viršija leistinas, tarkim, tręšimo normas.
Ką ūkininkai duoda karvėms? Šieną? Juokaujat? Šieno duoda minimaliai "ant gromulo" tik
Žalia masė, trešta per trešta, kukurūzų silosas -prasotintas augimą skatinančiais preparatais, o kur dar nauja populiari "egzotika" ? Nebetie laikai kai karvė buroką graužė ir šieną rupšnojo ir davė vidutiniškai po 15 litrų pieno per parą, dabar europinės karvutės varo po 40 litriukų, spėkit dėl ko?
Papildyta:
Ir atleiskit, kad ne į temą, daugiau nerašysiu Ukrainos temoj apie karvytes
Bėda, tik ta, kad Jūs įdėjot kažkokią protu nesuvokiamą citatą iš straipsnio ir pykstat, kad kažkas jį komentuoja