Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina. Karas greta mūsų

Bijodama sulaukti Boriso Nemcovo likimo, Ksenija Sobčiak išvažiavo iš Rusijos

http://www.15min.lt/...sijos-57-490926

unsure.gif nu jo, kai valstybei vadovauja teroristinė organizacija, lieka tik gelbėtis užsienyje
Atsakyti
Atsiprašau, kad ne visai į temą, bet tuo pačiu ir šiek tiek į temą smile.gif
R.Valatka:

Per ketvirtį amžiaus ant nepriklausomos Lietuvos ir laisvės apskritai išpilta tiek purvo, kad jį materializavus, 65 tūkst. kv. km šalies teritorija jau seniai būtų užklota tokiu pat storu marmalo sluoksniu, kaip kažkada ją dengė ledynai. Žemės ūkis sugriautas, pramonė prichvatizuota, žmonės emigravę, prie ruso buvo geriau, visa tai 25 metų jubiliejų atšventusioje Lietuvoje skamba nebe taip dažnai, ne taip įkyriai, bet dar pasigirsta.

Kolchozai vis dar apverkiami, nepaisant to, kad Lietuva kelerius metus iš eilės prikūlė rekordinius 4 mln. tonų grūdų, kad derlingumo vidurkis yra daugiau kaip dukart didesnis, nei buvo kolchozų laikais, o keturi ūkininkai dabar dirba viso kolchozo, kuriame kažkada triūsė 350-500 komunistinio ūkio baudžiauninkų, žemes.

Rusiško gyvenimo gedėtojai gieda kalnus ir sovietinei pramonei, nenorėdami matyti, kaip aplinką teršusius ir darbininkų sveikatą gadinusius sovietinės pramonės monstrus keičia modernios „Umaro“, „Samsono“, V.Bumelio ar SBA gamyklos ir fabrikai.

Ką jau kalbėti apie emigraciją. Nors lyg ir turėtų būti skirtumas tarp to, ar anksti ryte atėję enkavedistai sukiša tavo šeimą į gyvulinį vagoną ir išveža į Sibirą, ar pats sėdi į „Rayanair“ lėktuvą skristi į Londoną užsidirbti, yra rimtai manančių, kad pastarasis atvejis – blogesnis. O juk per deportacijas išvežtųjų skaičius net labai palyginamas su emigrantų skaičiumi.

Tūkstantį kartų pakartota nesąmonė, jei ir netampa tiesa, tai bent neberėžia ausies. Taip ir gyvenome 25 metus. Vieni statė Lietuvą, kėlė šalį iš rusiško marazmo griuvėsių, kiti ją peikė ir kūrė „išvogta ir sugriauta“ folklorą.

Ar tai, kas padaryta per 25 metus, yra gerai ir pakankamai? Toli gražu, ne. Kokie pilko rusiško gyvenimo atspalviai vis dar kenkia trečiadienį jubiliejų atšventusiai Lietuvai?
Toliau:
http://www.15min.lt/...uvai-500-490893
Atsakyti
[quote=Akronimas,2015 03 16, 09:52]Atsiprašau, kad ne visai į temą, bet tuo pačiu ir šiek tiek į temą smile.gif
R.Valatka:





Viskas čia būtų gerai su tavo postu, bet vieta apie kaimus ir ūkius nusišnekėjai konkrečiai. smile.gif Žmogus neskiriantis grūdo nuo š... neturėtų rašyti biggrin.gif Ir nesupraskit neteisingai, nereikia man kolkozų, čia nusišnekėjimas yra apie priekūlius ir vidurkius smile.gif Rekordiškai kulia ne dėl to, kad įstojom į ES, o dėl naujovių trašų rinkoje , tręšimo normų, chemikalų normų ir taip toliau. Jei seniau iš hektaro išaugindavo daugiausia 2 t grūdų,o dabar kulia po 7-8 t tai tikrai ne todėl kad prie ruso nemokėjo augint, o todėl kad dabar išmoko gerai tręšt ir purkšt biggrin.gif
*
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valentina31: 16 kovo 2015 - 08:16
QUOTE(Valentina31 @ 2015 03 16, 08:15)
Viskas čia būtų gerai su tavo postu, bet vieta apie kaimus ir ūkius nusišnekėjai konkrečiai. smile.gif Žmogus neskiriantis grūdo nuo š... neturėtų rašyti biggrin.gif  Ir nesupraskit neteisingai, nereikia man kolkozų, čia nusišnekėjimas yra apie priekūlius ir vidurkius smile.gif Rekordiškai kulia ne dėl to, kad įstojom į ES, o dėl naujovių  trašų rinkoje , tręšimo normų, chemikalų normų ir taip toliau. Jei seniau iš hektaro išaugindavo daugiausia 2 t grūdų,o dabar kulia po 7-8 t tai tikrai ne todėl kad prie ruso nemokėjo augint, o todėl kad dabar išmoko gerai tręšt ir purkšt  biggrin.gif
*

Jums, žinoma, nekyla abejonių dėl kolūkinio šeimininkavimo produktyvumo, normos tik pasikeitė bigsmile.gif , čia keletas paskutinių prisiminimų apie kolūkius:

"Šiltnamių gatvėje statybininkai žemėje surado 14 kubų sieros. Vilniaus miesto agentūros vyresnysis specialistas Jonas Bacevičius pripažino, kad pavojingi teršalai naujų namų statybos vietoje greičiausiai užkasti dar sovietmečiu. Toje vietoje anksčiau buvęs šiltnamių kompleksas, o siera buvo naudojama jų dezinfekcijai."

http://grynas.delfi....2#ixzz3UWldWyIb
"Pernai balandį jis netikėtai savo žemėje rado tai, ką rodo filmuose apie pasaulio pabaigą. Į paviršių pažiro įspūdingas kiekis Mendelejevo periodinės lentelės elementų. Kaip vėliau paaiškėjo, šioje vietoje dar 1978 m. sovietinio kolūkio pusgalviai užkasė pavojingas chemines atliekas."
http://www.lrytas.lt...1...-kalną.htm
Atsakyti
QUOTE(Valentina31 @ 2015 03 16, 08:15)


1. Ar mane pažįstate, kad tujinate?
2. Malonu, kad man priskiriate teksto autoryste, deja, autorius ne aš, o R.Valatka, ką ir paiminėjau.
3. Ar perskaitėte visą straipsnį iki galo? Pacitavau tik įžangą.

4. Ar jūsų pakomentavimas reiškia, kad pritariate absoliučiai visiems likusiems straipsnio teiginiams 100 proc.? Ar tiesiog priskaitėte iki žodžio "kolchozas" - ir jums suspaudė širdį, kad "oi, netiesą čia rašo"? biggrin.gif Nors jūs tikrai ne už kolchozus?

5. Ar jums teko girdėti terminą "raudona silkė" ir ar žinote, ką jis reiškia?

Nuoširdžiai atsiprašau temos dalyvių, kad užvėliau naują košę, nemaniau, kad reakcija bus tokia greita.
Ačiū Unai už papildymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akronimas: 16 kovo 2015 - 08:50
QUOTE(Valentina31 @ 2015 03 16, 08:15)
Rekordiškai kulia ne dėl to, kad įstojom į ES, o dėl naujovių  trašų rinkoje , tręšimo normų, chemikalų normų ir taip toliau. Jei seniau iš hektaro išaugindavo daugiausia 2 t grūdų,o dabar kulia po 7-8 t tai tikrai ne todėl kad prie ruso nemokėjo augint, o todėl kad dabar išmoko gerai tręšt ir purkšt 

Esu miesto žmogus, ale gerai pamenu iš vaikystės prie senelių kaimo buvusi "kukuruznikų" aerodromą. Jau kaip patręšdavo iš oro, tai ir kaimui ir miškui užtekdavo tos chemijos, per tokius "naliotus" reikėjo ilgai tupėti gryčioje doh.gif Čia gal iš stereotipų serijos, kurią išnagrinėjo Užkalnis, kad tipo sovietmečiu viskas buvo nekenksminga mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 16 kovo 2015 - 08:57
QUOTE(Akronimas @ 2015 03 16, 10:50)
QUOTE(Valentina31 @ 2015 03 16, 08:15)


1. Ar mane pažįstate, kad tujinate?
2. Malonu, kad man priskiriate teksto autoryste, deja, autorius ne aš, o R.Valatka, ką ir paiminėjau.
3. Ar perskaitėte visą straipsnį iki galo? Pacitavau tik įžangą.

4. Ar jūsų pakomentavimas reiškia, kad pritariate absoliučiai visiems likusiems straipsnio teiginiams 100 proc.? Ar tiesiog priskaitėte iki žodžio "kolchozas" - ir jums suspaudė širdį, kad "oi, netiesą čia rašo"? biggrin.gif Nors jūs tikrai ne už kolchozus?

5. Ar jums teko girdėti terminą "raudona silkė" ir ar žinote, ką jis reiškia?

Nuoširdžiai atsiprašau temos dalyvių, kad užvėliau naują košę, nemaniau, kad reakcija bus tokia greita.
Ačiū Unai už papildymą.

1. Nepažįstu, tai dabar atsiprašyti? bigsmile.gif
2. Pats JŪS sugalvojote , kad aš JUMS priskiriu. Taigi rašiau, kad žmogus nenutuokia apie tai ką rašo (turėjau mintyje žemės ūkį)
3.Taip.
4.Nereikškia, tiesiog kitose vietose galima ginčytis, o nesivėliau į ginčus. Ūkiai užkliuvo vien dėl to, kad ši tema iki skausmo žinoma ir liečia mane, netgi iš profesinės srities biggrin.gif
5.Taip


Dar čia kažkas rašė apie šiltnamius. Atsakykit man, kuo jūsų nuomone dabar dezinfekuoja šiltnamius? mirksiukas.gif Purškė laukus ir miškus? O taip, ir gerai darė. Bet kad ir kaip norėtų visi, faktas tas kad tais kukurūznikais nei per pus tiek nepadarė žalos, kiek dabar padaro chemija naudojama ūkiuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentina31 @ 2015 03 16, 09:12)
  Purškė laukus ir miškus? O taip, ir gerai darė.  Bet kad ir kaip norėtų visi, faktas tas kad tais kukurūznikais nei per pus tiek nepadarė žalos, kiek dabar padaro chemija naudojama ūkiuose smile.gif

Tamstai gal ir geriau žinoti, bet pesticidų laikymas ir kitokios chemijos sandėliavimas sovietmečiu tikrai buvo apgailėtinas, girti darbininkai nesilaikė jokių saugos reikalavimų.
Atsakyti
Dar apie vakar dienos "super-premjerą" filmo apie Krymą. Ištvėriau vos kelias minutes, bet užteko pasibaisėti Rusijos vadovo pasakojimu, kai su pasididžiavimu anasai aiškino apie spec operacijos rengimą: 3500 desantininkų iš Rusijos, apsimetę jūros laivyno leidžiamu kontingentu, užėmė Krymą. Taip ir norisi atsukti mūsų temą metams atgalios, kai neutraliosios aiškino, kad nebuvo tai jokia karinė ekspansija, tik žmonių laisva valia. Greitai, jaučiu, kokį blokbasterį apie Donbasą susuks ir paaiškės, kad ten rusų karių sočiai ....Vieno nesuvokiu, ar Vova visai durnas ar nuo euforijos galvelė susisuko, kad visam svietui Krymo aferos visas kortas atskleidė mirksiukas.gif
Atsakyti
Citata: "faktas tas kad tais kukurūznikais nei per pus tiek nepadarė žalos, kiek dabar padaro chemija naudojama ūkiuose" - mane paliko be žado biggrin.gif kapituliuoju be kovos. biggrin.gif

Taigi dėmesio, visiems tiems, kuriems dar norisi aiškinti, kad sovietmečiu buvo geriau ir švariau - Rokiškio Rabinovičiaus straipsnis
Apie ekologiją sovietmečiu.
http://rokiskis.popo...ja-sovietmeciu/

Labai išsamus, su duomenimis, datomis, faktais ir įvykiais.

------------

O dabar į temą

Peter Shuklinov, FB

- Россия утопила в крови и убила тысячи украинцев в Донбассе. Разрушила целые города. Сотни украинских детей остались сиротами. Сотни украинских детей убиты россиянами или местными алкашами из российского оружия. Россияне поддерживают и реализуют массовые убийства украинцев. Целая страна убивает жителей соседней страны.

Это для фона. А теперь причина.

Меня тошнит, когда я вижу украинцев, сочувствующих России. Неважен повод. Бедные они, несчастные, заблудились, еще одумаются, будут другими.

Тошнит от этого.

Идите в госпиталь и поговорите. Не только с украинцами-солдатами, но и с русскими. Настоящими русскими по национальности, живущими в Украине. С теми, кто остался без ног и рук, защищая Украину от восточного ада. Или поговорите с простыми мирными жителями, которые остались калеками без семьи и дома.

А потом, когда насмотритесь и наслушаетесь, попробуйте снова петь песни о сочувствии к России, о друзьях в России или о членах семьи. О том времени, когда все закончится и мы снова будем мирно общаться и обсуждать какое-то будущее. Говорите об этом. Но только после госпиталя.

Если останутся чувства.
Atsakyti
Ukrainiečių žurnalisto reportažas apie Suomijos žiemos karą, lyginantis tuometinę stalinistinę ir dabartinę putinistinę propagandą bei okupacijos taktiką, Pabaigoje žvilgsnis į tai, kaip dabar gyvena nuo suomių "išvaduotoji" Karelijos dalis.

https://www.facebook...907716552614068

Когда русские напали на Крым, они почему-то решили, что они - "вежливые люди". А когда 75 лет назад пытались оккупировать Финляндию, это называлось - "добрые соседи". Ни стыда, ни совести у людей... Может это такой жесткий самостеб, думал я. Черный юмор в стиле Сантьяго Сегуры?

Снимок сделан в Выборге, в музее финской войны. Пообщался с парой тройкой местных россиян. И понял, что в их понимании это совсем не ирония. Они действительно думают, что они добрые и вежливые.
https://www.facebook...kala?fref=photo
Atsakyti
[quote=Akronimas,2015 03 16, 11:44]
Citata: "faktas tas kad tais kukurūznikais nei per pus tiek nepadarė žalos, kiek dabar padaro chemija naudojama ūkiuose" - mane paliko be žado biggrin.gif kapituliuoju be kovos. biggrin.gif

Taigi dėmesio, visiems tiems, kuriems dar norisi aiškinti, kad sovietmečiu buvo geriau ir švariau - Rokiškio Rabinovičiaus straipsnis
Apie ekologiją sovietmečiu.

Nejuokaukit, taip netvarka buvo visur kur, niekas net nesiginčija biggrin.gif Bet teigti, kad prie ruso mus "tručino", o dabar jau viskas tvarkoje- būtų vaikiška. Kapituliuotojau, JŪS smile.gif Ar bent įsivaizduojate kaip viskas vyksta ir kokiais mastais dabar? Matau, kad neturite žalio supratimo. Tai kai neturite žalio supratimo, tai gal nevaizduokite protingo, vien paskaitęs straipsnius. Čia tas pats kas plaukti išmokti knygų paskaičius- teoriškai žinai, bet praktiškai nelabai kas išeina biggrin.gif
Atsakyti