Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina. Karas greta mūsų

Labai geras filmukas ohmy.gif Pasidalinau, bet padariau taip, kad nematytu draugai kurie yra rusai arba kuriu antra puse yra rusai.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 03 07, 11:27)
Labai geras filmukas ohmy.gif Pasidalinau, bet padariau taip, kad nematytu draugai kurie yra rusai arba kuriu antra puse yra rusai.

Man irgi "niezti" pirstus pasidalinti.. Jau nujauciu kaip sulaukciau reakcijos.. Bet gal ir gerai,pamatai ko nezinojai.. Islenda drauguose koloradai uzsislapstine biggrin.gif Lietuviski vardai,pavardes.. Kaip niekur nieko,o vat pasirodo senelis buves didziai karininkas,"gelbetojas".. tuom viskas ir pasakyta cool.gif Tokiu pilni kampai atsiprasau,kaip prisikta.. cool.gif
Atsakyti
As pasidalinau ir kometare ikeliau ir kita, ju versija. Manau, reiktu uzdeti nustatymus kam galima matyti, o kam ne. Tokie buvo laikai. Ne visi ir tie, kuriu seneliai buvo gelbetojai su medaliais ant uniformu, tiki ta propaganda. Reikia suprasti, kad tai ne apie tauta. Bet kiti to nesupras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 07 kovo 2015 - 09:43
Deja ta tauta-pagrinde putinoidai.(Kiek ten procentu..virs 80).
Atsakyti
Apsigalvojau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mementoo: 07 kovo 2015 - 11:40

Būna ir tokių rusų dvasininkų. https://www.youtube....svs2poa3c#t=588
Atsakyti
Merginos ir ne tik, zodz. sios temos dalyviai - ateinu su klausimu - kokia jusu nuomone - kodel Europa nepadeda Ukrainai? Galvoje turiu pagalba ginklais, o gal net ir kariais savanoriais?

Situacija matau taip-ukraina kovoja, pradzioj,manau,labai tikejosi pagalbos, dabar panasu,kad jos nebus. Ka daryciau porosenkos vietoje - nebekovociau. Visiskai. Palikciau situacija savieigai. Nes-kova akivaizdu, kad pralaimes, skirtumas tik, kiek iki tol bus auku ir nuostoliu, bet rezultatas aiskus. Ir-tiesiog nuolankiai ziureciau,kas bus - jei kovoja tikrai rusija-gal ji,kaip orda,leks ir uzims visa ukraina-kaip kad kryma. Idomu, kas tada - turbut lenkijos,pabaltijo eile? Gerai, lenkija,pabaltijys tarkim irgi sedi susideje rankas. Europa reiskia dideli susirupinima. Rusai pralekia per pabaltiji,per lenkus,o tada? Jau tuk tuk I vokietijos siena? Europa vel-kalbasi, rupinasi, ar vat tada pabustu?
Bet kur tuomet lasas logikos-gi jei kariauja rusija, europai gi mazesni nuostoliai kariaut ukrainoje, o ne prisileist juos iki savo sienos? Turiu galvoje itakingasias,sprendzianciasias valstybes? Ar jie nemano,kad ten kariauja rusija?
Kas vyksta, kodel tos pagalbos ,kokios reiktu, kad butu sansas nugesint ta konflikta svetimoj ukrainos teritorijoj, nera? Cia del ko taip? Atomo baime? Tikejimasis, kad kazkaip viskas ten ir issispres-sudalyvavus vien patiems ukrainieciams? Viltis, kad susireguliuos diplomatinemis priemonemis?
Atsakyti
O kaip jums paciai atrodo? Tai didziausia pasaulio salis, turinti viena didziausiu pasaulyje karine jega.
Papildyta:
Rusija, turiu omenyje.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 03 07, 18:42)
Merginos ir ne tik, zodz. sios temos dalyviai - ateinu su klausimu - kokia jusu nuomone - kodel Europa nepadeda Ukrainai? Galvoje turiu pagalba ginklais, o gal net ir kariais savanoriais?



Manau, Europa ir JAV padeda tikrai daug, tik mes visko nežinom. Bėda ta, kad pati Ukraina yra labai korumpuota šalis su daugybe vidinių problemų, ir ką žinai, kur tie ginklai pateiktų. Šiuo metu Ukrainai padedama dviem būdais - skatinant ir finansuojant Ukrainos kaip valstybės reformas ir stiprinimą, o per sankcijas silpninant Rusijos pajėgumus kariauti.

Dėl savanorių, tai tikrai tokių yra, neseniai buvo rašyta ir apie lietuvį kariškį, kuris apmoko ukrainiečius karius kovos miestuose taktikos pagal Nato sistemą. Taip pat teikiama vadinamoji neletalinė pagalba kariuomenei ir įvairios taktinės priemonės, šarvuoti automobiliai ir pan, kas padidins kariams šansą išgyventi ir kokybiškiau kariauti. Siunčiami kariniai instruktoriai ir įvairūs kariniai patarėjai.

Pvz. iš paskutinių naujienų
Didžioji Britanija į Ukrainą ketina siųsti ne tik karinius instruktorius, bet ir Rusijos užpultai šaliai skirs 850 tūkst. svarų sterlingų (1,18 mln. eurų) vertės neletalinės karinės įrangos, skelbia BBC.
Britai ukrainiečiams padovanos 2 tūkst. šalmų, tūkstantį pirmosios pagalbos rinkinių, 220 nešiojamų kompiuterių, 150 naktinio matymo akinių ir 200 pozicionavimo įrenginių.
Jo teigimu, tikimasi, kad britų siūloma įranga padės sumažinti žūstančių Ukrainos karių skaičių ir padės jiems įgyti patikimesnės informacijos apie situaciją karo lauke.
http://www.15min.lt/...euru-784-489433

O kiek mes dar nežinom, kokią pagalbą kitos šalys teikia.

Vengdami tiesioginės karinės konfrontacijos, Vakarai naudoja atgrasymo taktiką. Tuo pačiu palikdami Putinui atsitraukimo kelią "išsaugant veidą". O laikas eina ne Rusijos naudai, būtent dėl ekonominių priežasčių.
Papildyta:
O čia dar apie pačią Ukrainą Jurij Butusov, FB

Меня часто спрашивают: "А что поменялось?" Я отвечаю: "Люди". Мне говорят: "Но ведь коррупция не исчезла, решения принимаются подлые, политики лгут, в армии полно злоупотреблений и предательства, экономика продолжает падение - разве люди это решают?" Скажу так: "Раньше все эти вопросы вызывали отчаяние и одиночество, а теперь большинство воспринимает это как свою проблему и ответственность перед обществом. Раньше те, кто хотел новую и честную власть уезжали из Украины, а теперь они идут на фронт или на госслужбу. А те кто наверху еще этого не понял, уйдут в небытие. Никакие нанятые пиарщики не обманут тех, кто сражается за свою свободу. Когда критическая масса патриотов во власти превысит массу бизнесменов во власти, перемены пойдут очень быстро. Мы на правильном пути, пока мы не сдаемся, пока продолжается борьба, пока мы чувствуем локоть и поддержку товарищей. Люди изменились - а люди решают все".
Atsakyti
Na va-panasios mintys siandien man galvoj sukasi-idejos sklando ore,tsakant -
http://www.delfi.lt/...i.d?id=67295128

citata "A.Merkel, F. Hollande‘as ir B. Obama turėtų pagalvoti apie pasaulį, kuriame Ukraina jau palikusi mūšio lauką, o jie likę vieni. Tuomet jiems lieka du pasirinkimo variantai: finlandizuota Europa, šokanti pagal Kremliaus dūdelę, arba kovai prastai pasirengusi Europa, bandanti bet kokia kaina atsilaikyti, tačiau neturinti realių vilčių laimėti."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 07 kovo 2015 - 21:26
Жила-была девочка Раса

https://www.facebook...4...&permPage=1
Atsakyti
Volunteers’ war: How Belarusians,Poles,Lithuanians Israelis help Ukraine

Kaip įvairių šalių savanoriai padeda Ukrainai. Su lietuviškais subtitrais

https://www.youtube....h?v=VUHu1u-rMEg

Žodžiu, mūsų daug, reikia tik nenuleisti rankų ir nepasiduoti pesimizmui... smile.gif
Atsakyti