Dovydas Pancerovas:
Pravažiavus varganąjį Donbasą, pabendravus su toje skylėje išdygusiomis žmogystomis, tai - lengva užduotis. Pasakyti už ką #myliulaisvę.
Taupau emocijas ir slogulį straipsnių ciklui, istorijai, kaip aš sakau, kuri netrukus bus publikuota 15min.lt. Tačiau pasakysiu: visi, kas galvoja, kad Lietuva yra bloga šalis, keikiasi, spjaudosi, inkščia ir slampinėja lietuviškų miestų gatvėmis susuktu snukiu, turėtų nuvykti į Donbasą. Vizos nereikia, tad galite net automobiliu. Pažadu, pamilsite ir laisvę, ir Lietuvą.
Šita vargana skylė yra tokia vargana skylė, kad neįmanoma suprasti, kuris miestas subombarduotas per mūšius, o kuris griūva nuo nesuvokiamo apsileidimo. Slegia net ne kalnai šiukšlių kiemuose ir gatvėse, bet žodžiais nepaaiškinamas ir objektyvu neužfiksuojamas tų nelaimingų žmogystų apsileidimas. Tie žmonės atrodo tokie pat sulaukėję kaip ir šunėkai, kurie bastosi po vadinamąsias parduotuves ir kiša nosis į rusiškas sietkas.
Slegia tų žmonių tamsybė ir neišprusimas. Vienas Donbase gyvenantis vaikinas sakė, kad savo sugriuvusį miestą, kuriame ryškiausia detalė yra paauksuota Vorošilovo galva, myli už grožį. Už grožį, bl**!
Pamatęs visą šitą šūdiną pasaulį, kuris pūva už 2200 kilometrų nuo mūsų šalies, galiu drąsiai teigti - aš labai myliu Lietuvą, labai vertinu visuomenę, kurią mes susikūrėme, taisykles, kurių laikomės, patogią, sočią, saugią ir dailią buitį, kurią statome.
Vertinu tai, kad mes nemėtome cigarečių pakelių Gedimino prospekte, nevažinėjame šaligatviais, puoselėjame savo namus, dorai dirbame, kuriame verslus, gebame kalbėti ir kalbėtis, gerbiame žmones ir žmogiškumą, priimame kitas tautas, būname gražūs, būname tvirti, būname pikti ir visokie kitokie.
Vertinu tai, kad Lietuva yra ne tik Europos Sąjungos, NATO, bet ir visos Vakarų civilizacijos dalis. Tai aiškiai supranti pabuvęs Donbase - mes jau nesame posovietinė valstybė. Normalūs ukrainiečiai apie mus kalba taip, kaip lietuviai prieš 20 metų kalbėjo apie Vokietiją, o Donbaso gyventojams mes esame tokie kosmonautai, kaip kažkada mums buvo amerikiečiai.
Galiu drąsiai teigti ir, jei kam nors to reikia, pasižadėti, kad aš ginsiu savo Lietuvą nuo bet kokio priešo, kuris norės atimti iš manęs šitą laisvę, šitą nuostabią aplinką, teisingai bręstančią visuomenę ir mano latte su extra shotu. Jau geriau mesti žurnalistiką ir imti ginklą, nei leisti, kad suskiai mano Lietuvą paverstų dar viena skurdo dykviete.
https://www.facebook...rovas.5?fref=ts