Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina. Karas greta mūsų

QUOTE(loja5 @ 2015 03 05, 15:57)
Rusijos žiniasklaida skelbia apie nutrauktą Nadijos Savčenko bado streiką

http://www.15min.lt/...reika-57-489071

Ar tai reiškia, kad ją pradėjo maitinti prievarta? Nes nematyti, kad būtų pasistūmėta teismo procese ir jokių kalbų apie paleidimą taip pat negirdėti g.gif .
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2015 03 05, 19:38)
Ar tai reiškia, kad ją pradėjo maitinti prievarta? Nes nematyti, kad būtų pasistūmėta teismo procese ir jokių kalbų apie paleidimą taip pat negirdėti g.gif .

Aš irgi baiminuosi kad visa tai nebūtų eilinis melas verysad.gif bet labai labai tikiuosi kad ji gyvens wub.gif

Pranešama, kad ukrainietė pilotė pakluso gydytojų reikalavimams ir pradėjo valgyti tam, kad nors kiek sustiprintų beveik du mėnesius trukusio bado streiko nualintą organizmą.

Tikiuosi tai neišgalvota

Delfis:

„Aš mokausi keisti taktiką... Fiziškai šiek tiek negera, bet ne tiek, kad mirčiau jau tuoj pat, todėl kurį laiką gersiu sultinio, kad, jeigu teks gyventi ir skraidyti arba mirti, tai sveikai, ir jeigu kovoti, kad būtų jėgų“, – parašė ukrainietiškai N. Savčenko.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos įkalinimo įstaigų tarnyba pranešė, kad N. Savčenko „sutiko laikytis gydytojų rekomendacijų savo sveikatos būklei palaikyti ir sutiko gerti vištienos sultinį“. „Tiesa, ji neatsisakė nutraukti badavimo“, – pažymima pranešime.

http://www.delfi.lt/...0#ixzz3TWy0zByU

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 05 kovo 2015 - 18:48
Dėl Nadijos Savčenko. Ji badavimo nenutraukė ir nepradėjo procedūros išeiti iš badavimo, tik laikinai sutiko gerti sultinį.
Badavimo formos kalėjime yra labai skirtingos.
Žiauriausias yra sausas badavimas, t. y. kai negeriamas ir vanduo. Tokiu atveju žmogus išgyvena apie 6 dienas. Jo imamasi, kai norima greit pasiekti rezultatų. Tokį badavimą kalėjime 4 kartus buvo skelbęs M Chodorkovskis. Vadovybė nusileisdavo 4-5 dieną, paskutinį kartą netgi anksčiau.
Badaujant su skysčiais, geriama arbata, kartais organizmui palaikyti lašinama gliukozė (Savčenko jau nebuvo galima to daryti, venos nebelaiko) arba įvairūs vitaminų mišiniai ir pan.

Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2015 03 05, 16:29)
Negi jums liūdna, kad karas atšaukiamas g.gif Nuo tokių žinių normalus žmogus tik džiaugtųsi, juk nėra grėsmių Baltijoms šalims, galim ramiai dibti, kurti ir vakus auginti. Valio.  thumbup.gif

Karas ? Atšaukiamas? Koks karas, juk nieko nebuvo nieks nekariavo.
Atsakyti
Sveiki Visi,
Pirmiausia, norėčiau pasakyti ,kad per visą BLUE –YELLOW gyvavimo laikotarpį ,nudirbome milžinišką darbą ir ženkliai padėjome Ukrainos kariams šioje nelengvoje kovoje už nepriklausomybę.Mūsų parama yra svarbi ne tik finansine ,bet ir moraline prasme. Kuo toliau tuo daugiau žmonių prisijungia prie mūsų veiklos ir kiekvieno iš Jūsų pastangos man yra labai svarbios. Tikrai kuo nuoširdžiausiai vertinu kiekvieno iš Jūsų indėlį ,nes tik taip mes pasiekiame tokį rezultatą .Šis laikotarpis yra itin įtemptas mums visiems , dėl to nespėju asmeniškai padėkoti kiekvienam prisidėjusiam,tačiau norėčiau ,kad žinotumėte ,jog kiekviena iš Ukrainos atėjusi padėka yra skirta mums visiems.
Ukrainoje BLUE-YELLOW darbas yra itin vertinamas ir pastebimas.Ukrainiečiai žino ,kad prie šito svarbaus darbo prisideda didelis skaičius žmonių ir yra už tai labai dėkingi.Tikrai esame vertinami kaip organizacija ,o ne kaip pavieniai asmenys.
Aš tikiuos ,kad ir ateityje mums nenusvirs rankos dirbant šį prasmingą darbą.Ačiū Jums visiems ,kad esate ir už tai ką darote ne tik Lietuvoje bet ir kitose šalyse .Dar kartą kartoju ,kad nuoširdžiai vertinu kiekvieno darbą, tiesiog ne visada pakanka laiko Jums visiems padėkoti,tačiau būdamas Ukrainoje visada garsinu BLUE-YELLOW veiklą ir pabrėžiu ,kad ties šia veikla dirba daug nuostabių ir atsidavusių žmonių.
Su Pagarba
Jonas Ohman

wub.gif
Atsakyti
Zaviuosi Jonu Ohman. Doras, su savo sazine i kompromisa neinantis zmogus. Malonu, kad jis savo gyvenamaja vieta pasirinko Lietuva ir yra puikus pilietiskumo pavyzdys musu zmonems.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2015 03 05, 22:28)
Zaviuosi Jonu Ohman. Doras, su savo sazine i kompromisa neinantis zmogus. Malonu, kad jis savo gyvenamaja vieta pasirinko Lietuva ir yra puikus pilietiskumo pavyzdys musu zmonems.

drinks_cheers.gif Kartais atrodo, kad jis myli ir vertina Lietuvą labiau negu mes.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2015 03 06, 00:25)
drinks_cheers.gif  Kartais atrodo, kad jis myli ir vertina Lietuvą labiau negu mes.

drinks_cheers.gif Jis moko ir mus.
Kas mėgsta paskaityti plačiau: politiko ir istoriko V. Ryžkovo straipsnis, parašytas dar prieš B. Nemcovo nužudymą, apie Rusijos imperializmo atgimimą:
http://www.ng.ru/ng_...0_nostalgy.html
Ir pasiklausyti - taip pat V. Ryžkovo:
http://www.onlinetv....amp;autostart=1
Dar pridėsiu nuorodą į Vitalijaus Portnikovo str.:
http://www.liga.net/...iya-ukrainy.htm
Esmė:
Rusija neturi pinigų finansuoti Donbasą. Mažėjant kainoms už naftą, smunkant rublio kursui ir senkant valiutos atsargoms ji turi vis mažiau pinigų net savo gyventojams. Rusija pateko į užburtą ratą: kad susilpnintų sankcijas, Rusija turi pasitraukti nors iš Donbaso, o pasitraukimas reikštų atsisakyti plano destabilizuoti Ukrainą. Todėl vienintelė išeitis, kurią sumąstė Maskvoje - vykdyti "apmokamą okupaciją" ["оплаченной оккупации"] tam, kad Ukraina apmokėtų okupuotus rajonus ir būtų destabilizuojama, o Rusija pasiliktų Donbase, bet jai nereikėtų apmokėti gyventojams. Todėl Rusija reikalauja iš Kijevo išankstinio apmokėjimo už dujas Donbasui, o Lavrovas gąsdina Vakarus karu, jei Kijevas nemokės duoklės Doneckui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nutė: 06 kovo 2015 - 07:44
QUOTE(nutė @ 2015 03 06, 07:27)
Todėl vienintelė išeitis, kurią sumąstė Maskvoje -  vykdyti "apmokamą okupaciją" ["оплаченной оккупации"] tam, kad Ukraina apmokėtų okupuotus rajonus ir būtų destabilizuojama, o Rusija pasiliktų Donbase, bet jai nereikėtų apmokėti gyventojams. Todėl Rusija reikalauja iš Kijevo išankstinio apmokėjimo už dujas Donbasui, o Lavrovas gąsdina Vakarus karu, jei Kijevas nemokės duoklės Doneckui.

Čia tobulas rusiškas sumanymas, jis turėtų varyti Porošenko ir Jaceniuką iš proto.

Ne visai į temą, bet įdomus interviu su Nevzorovu:

- Koks kelias galėtų garantuoti Rusijai normalią raidą? Turiu omenyje gyvenimą pasaulinėje bendrijoje, o ne izoliacijoje.
- Beprasmiška apie tai kalbėti, lygiai kaip beprasmiška dėl ko nors priekaištauti Putinui, nes 84 proc. šalies gyventojų yra putinai. Tai žmonės, esantys proimperinėje hipnozėje.


http://www.delfi.lt/...6#ixzz3TaTp8BwH
Atsakyti
A. Baciulio komentaras, FB

Kol čia mes ginčijamės - atnaujinti šaukimą į karinę tarnybą, ar ne, Rusija savo ligšiolinį karinį biudžetą transformavo į karo biudžetą - kariuomenei ir vidaus saugumo sukarintoms bei jėgos struktūroms šiemet skiriama 40 procentų(!) viso Rusijos valstybės biudžeto. Socialinei rūpybai (t.y. pensijoms!) pinigų skiriama mažiau, nei jėgos struktūroms, sumažintas finansavimas sveikatos apsaugai, švietimui - viskas eina karui.

Esminis pavojus, kurį aš, pastaruosius keturis dešimtmečius šiek tiek besidomintis karyba ir karų istorija, matau už šių Rusijos biudžeto skaičių: Rusijos karinė mašina jau beveik įsukta visu pajėgumu ir jos stabdyti nebeišeina.

Dar pernai lapkritį Rusijos Finminas sakė, kad karinį biudžetą teks karpyti pagal naftos kainas bet vietoje to jis buvo padidintas - Molochas nori savo ir privalo gauti, nes kitaip nebeįmanoma. Karinė sistema turi milžinišką inerciją - ją labai sunku išjudinti, nes tai reikalauja didžiulių finansinių ir žmogiškųjų išteklių, bet išjudinus - nebeįmanoma sustabdyti.

Karines pajėgas laikyti aukštoje parengtyje bent kiek ilgesnį laiką neįmanoma, nes tai kainuoja siaubingus pinigus (40 proc. biudžeto - tai rimta) - jas reikia arba paleisti į darbą, arba visi ištekliai nueis perniek, o visas karinis aparatas bus mirtinai persiutęs ant valdžios. Kremliui pradėti karą jau dabar yra saugiau, negu nepradėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akronimas: 06 kovo 2015 - 09:58
Užkabino mane šitas tekstas.

Peter Shuklinov. Rusijai po B.Nemcovo laidotuvių


- Да, очень много людей в Москве. До 100 тысяч человек. Выглядело масштабно. Прошлись стройно и ровно. Грозный взгляд. Громкие слова на табличках. Высокохудожественные транспаранты.

Прошлись и разошлись. Все, нет никого. Все закончено. Все ушли. И вернулись в свои квартиры, которые им не принадлежат. И будут жить в городе, который им не принадлежит. В стране, которая им не принадлежит. Разошлись униженными и разбитыми. Зачем выходили? Позорище.

Вам говорили, что нет больше никакой России. Вам говорили, что после убийства Бориса это бывшая страна. Вы должны были всем сказать, что это неправда. Что вы есть. Что вы люди, а не животные. Что с вами так нельзя. Что вы нация.

А вместо этого - траурное шествие. Вместо всего этого - похороны России. Вы зачем там "Герои не умирают" написали у себя? Не надо брать чужого, если не знаешь, что это такое. Наши герои не умирали, потому что вместо убитого вставала сотня, а вместо десяти убитых поднимались десятки тысяч. А ваши герои умерли. Всё.

Теперь это бывшая Россия. Теперь эта территория окончательно превратилась в konzentrationslager des Putins, где заключенным иногда позволено выйти на прогулку в окружении надзирателей по четко обозначенному маршруту. И всех через рамку, как скот.

Зачем вам жить вообще, если вы сами отказываетесь считать себя людьми, которые достойны хотя бы маленькой, хотя бы ничтожной попытки сказать им всем в лицо "ИДИТЕ НА ХЕР, Я С ВАМИ ТАК ЖИТЬ НЕ ХОЧУ И НЕ БУДУ, Я ВАС ОТМЕНЯЮ".

Ничего подобного.

Подышали?
Сопли пустили?
Ну и будет.
А теперь по камерам!
Atsakyti
Dovydas Pancerovas:

Pravažiavus varganąjį Donbasą, pabendravus su toje skylėje išdygusiomis žmogystomis, tai - lengva užduotis. Pasakyti už ką ‪#‎myliulaisvę‬.

Taupau emocijas ir slogulį straipsnių ciklui, istorijai, kaip aš sakau, kuri netrukus bus publikuota 15min.lt. Tačiau pasakysiu: visi, kas galvoja, kad Lietuva yra bloga šalis, keikiasi, spjaudosi, inkščia ir slampinėja lietuviškų miestų gatvėmis susuktu snukiu, turėtų nuvykti į Donbasą. Vizos nereikia, tad galite net automobiliu. Pažadu, pamilsite ir laisvę, ir Lietuvą.

Šita vargana skylė yra tokia vargana skylė, kad neįmanoma suprasti, kuris miestas subombarduotas per mūšius, o kuris griūva nuo nesuvokiamo apsileidimo. Slegia net ne kalnai šiukšlių kiemuose ir gatvėse, bet žodžiais nepaaiškinamas ir objektyvu neužfiksuojamas tų nelaimingų žmogystų apsileidimas. Tie žmonės atrodo tokie pat sulaukėję kaip ir šunėkai, kurie bastosi po vadinamąsias parduotuves ir kiša nosis į rusiškas sietkas.

Slegia tų žmonių tamsybė ir neišprusimas. Vienas Donbase gyvenantis vaikinas sakė, kad savo sugriuvusį miestą, kuriame ryškiausia detalė yra paauksuota Vorošilovo galva, myli už grožį. Už grožį, bl**!

Pamatęs visą šitą šūdiną pasaulį, kuris pūva už 2200 kilometrų nuo mūsų šalies, galiu drąsiai teigti - aš labai myliu Lietuvą, labai vertinu visuomenę, kurią mes susikūrėme, taisykles, kurių laikomės, patogią, sočią, saugią ir dailią buitį, kurią statome.

Vertinu tai, kad mes nemėtome cigarečių pakelių Gedimino prospekte, nevažinėjame šaligatviais, puoselėjame savo namus, dorai dirbame, kuriame verslus, gebame kalbėti ir kalbėtis, gerbiame žmones ir žmogiškumą, priimame kitas tautas, būname gražūs, būname tvirti, būname pikti ir visokie kitokie.

Vertinu tai, kad Lietuva yra ne tik Europos Sąjungos, NATO, bet ir visos Vakarų civilizacijos dalis. Tai aiškiai supranti pabuvęs Donbase - mes jau nesame posovietinė valstybė. Normalūs ukrainiečiai apie mus kalba taip, kaip lietuviai prieš 20 metų kalbėjo apie Vokietiją, o Donbaso gyventojams mes esame tokie kosmonautai, kaip kažkada mums buvo amerikiečiai.

Galiu drąsiai teigti ir, jei kam nors to reikia, pasižadėti, kad aš ginsiu savo Lietuvą nuo bet kokio priešo, kuris norės atimti iš manęs šitą laisvę, šitą nuostabią aplinką, teisingai bręstančią visuomenę ir mano latte su extra shotu. Jau geriau mesti žurnalistiką ir imti ginklą, nei leisti, kad suskiai mano Lietuvą paverstų dar viena skurdo dykviete.

https://www.facebook...rovas.5?fref=ts
Atsakyti