Įkraunama...
Įkraunama...

Megzti, nerti žaislai 5

Kokių gražuolių prinerta wub.gif
Planuoju ir aš kokį zuikį, meškiną ar kitokį padarą pagamint, vis neprisiruošiu..
Bet pabandžiau numegzti kamuoliuką, tokį sūkuriuotą:
user posted image
Pradedu nuo paprastesnių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ditė. @ 2015 03 12, 00:29)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Čia kaip pono Byno rudas meškinas,jei matę,užsižvengiau lotuliukas.gif

byno meskinas visai fainas lotuliukas.gif
ej liuks katinas thumbup.gif
As turiu bezdzioniu vat ax.gif user posted image
Papildyta:
QUOTE(E.M. @ 2015 03 12, 13:06)
Kokių gražuolių prinerta  wub.gif
Planuoju ir aš kokį zuikį, meškiną ar kitokį padarą pagamint, vis neprisiruošiu..

Labai fainas thumbup.gif nieko sau paprasta lotuliukas.gif Maniau pamokele bus rolleyes.gif
O tu moki virbalais ? ax.gif as ieskau mokytojos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(OJE @ 2015 03 12, 13:18)
As turiu bezdzioniu vat  ax.gif

Labai fainas  thumbup.gif  nieko sau paprasta  lotuliukas.gif  Maniau pamokele bus  rolleyes.gif
O tu moki virbalais ?  ax.gif  as ieskau mokytojos  biggrin.gif

Fainuolės beždžionėlės thumbup.gif ir kaip visokios detalės apgalvotos bigsmile.gif

Pamokėlės nėra, bet yra aiškus nemokamas aprašymas anglų kalba smile.gif tikrai nesudėtinga tokį numegzt, tereikia mokėt megzt gerosiomis akimis ir atidžiai sekt aprašymą. Jei norit, galiu detaliau papasakot mirksiukas.gif

Manau, kad megzt moku 4u.gif Išmokau pati - pradmenis iš mezgimo knygos, vėliau bandydama, skaitydama patarimus SM ir kt., žiūrėdama pamokėles internete. Esu savamokslė ir mokytojaut nedrįsčiau smile.gif
Konkrečiai žaislų nesu mezgus, bet planuoju, artimiausiu metu turėčiau kažką nunarpliot, tada galėsiu ir jums papasakot, pasidalint patirtim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(E.M. @ 2015 03 12, 18:15)
Fainuolės beždžionėlės  thumbup.gif ir kaip visokios detalės apgalvotos  bigsmile.gif

Pamokėlės nėra, bet yra aiškus nemokamas aprašymas anglų kalba  smile.gif tikrai nesudėtinga tokį numegzt, tereikia mokėt megzt gerosiomis akimis ir atidžiai sekt aprašymą. Jei norit, galiu detaliau papasakot  mirksiukas.gif 

Aciu, man patinka kai daiktas idomus rolleyes.gif ax.gif bent jau man paciai lotuliukas.gif
o tu manai kad as nesavamoksle? lotuliukas.gif Gerai kad yra SM thumbup.gif iki 3-4 ryto pasedi paskaitai ir pradedi kazko mokytis.
Nzn paziurejau i ta kamuoliuka, nu labai grazus ... bet va paziurejus i shema iskarto atsoko fantazija biggrin.gif lotuliukas.gif nes 4 virbalai ... nzn ar yra namuose g.gif
Gal kada nors ismoksiu ir virbalais biggrin.gif O tu bandyk, miela kai yra susidomejimas ir noras kazka sukurti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(OJE @ 2015 03 12, 20:44)
Nzn paziurejau i ta kamuoliuka, nu labai grazus ... bet va paziurejus i shema iskarto atsoko fantazija biggrin.gif  lotuliukas.gif  nes 4 virbalai ... nzn ar yra namuose  g.gif

Nereikia 4 virbalų, užtenka 2 kojininių smile.gif tik rekomenduoja imt plonesnius nei įprastai reiktų pasirinktą siūlą megzt, kad mezginys būtų tankesnis ir mažiau kamšalas persišviestų.
Man ta schema irgi nelabai patiko, tai mezgiau pagal aprašymą, gavosi viskas gerai rolleyes.gif

Kad fantazija neatšoktų, papasakosiu detaliau 4u.gif
Kamuoliukas susideda iš 6 S formos dalių, kurios mezgamos viena po kitos nuosekliai. Numezgus vieną dalį, keičiamas kitos spalvos siūlas ir vėl mezgama nuo pradžių pagal aprašymą ir taip 6 kartus. Kai numezgama paskutinė šeštoji dalis, tada patariama dar vieną eilę numezgt tos spalvos siūlu, kokiu megzta pirmoji dalis, t.y. ta pačia spalva prie kurios reiks prisiūt, kad dailesnė siūlė būtų. Ir tada jau nuleist akis.

Pačioj pradžioj reikia užsidėt 30 akių ant virbalo (kadangi reiks sukiot mezginį patogiausi trumpi abiem smailiais galais - kojininiai). O tada pagal aprašymą:
2 eilė: išmegzti 10 akių, apsukti,
3 eilė: išmegzti 6 akis, apsukti,
4 eilė: išmegzti 7 akis, apsukti
5 eilė: išmegzti 8 akis, apsukti,
ir t.t. kol bus išmegzta 42 eilė.

Tada pakeisti kitos spalvos siūlą, numegzti 30 akių gerosiomis ir vėl pagal aprašymą nuo 2 eilės. Ir taip šešis kartus, kaitaliojant spalvas pagal norą smile.gif siūlo nenukirpti, jei dar tuo pačiu planuojama megzt, mažiau galų bus.

Jau mezgant visas šitas reikalas pradeda riestis ir panašėt į kamuolį. Kai pabaigiama megzt, reikia palikt nemažą galą siūlo (aprašyme rekomenduoja 2 pėdų ilgio) susiuvimui. Dalį siūlės susiuvus, prikimšt kokiu nors kamšalu taip kietai, kaip norisi, ir pabaigt siūt.

Gal aiškiau? Pabandyk mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(E.M. @ 2015 03 12, 23:23)

Gal aiškiau? Pabandyk  mirksiukas.gif

doh.gif vajei Nzn nu jei nuotaika bus - pabandysiu rytoj ir to tik pagal angliska biggrin.gif as nesu dar nei vieno zaislo nunerus ir lietuviu kalbos lotuliukas.gif
Vakar neriau jauciu is kokiu ispanu ar portugalu kalbos lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasidarė tylu čia g.gif
O aš numezgiau dar vieną kamuoliuką:
user posted image
Beje, padariau kelias proceso nuotraukas ir išverčiau aprašymą 4u.gif
Atsakyti
tai neriam neriam lotuliukas.gif negali gi pliurpti ir valgyti biggrin.gif Cia tik miauksius taip daro lotuliukas.gif
PAs mane ir bus kazkas is kamuoliuku mirksiukas.gif bet kadangi daug, tai biskeli laiko reikia ax.gif
O as buvau virbalaus pasiemus doh.gif nu neriau nesamone tokia biggrin.gif ir ten tuom viskas ir pasibaige jauciu lotuliukas.gif
Kas zinot kaip vyksta mezgimas su mezgimo masinom ?
Atsakyti
QUOTE(E.M. @ 2015 03 15, 11:20)
Pasidarė tylu čia  g.gif
O aš numezgiau dar vieną kamuoliuką:
user posted image
Beje, padariau kelias proceso nuotraukas ir išverčiau aprašymą 4u.gif

Ačiū bigsmile.gif Pabandysiu, žiūrėsiu, kas gausis biggrin.gif Mano katinams gal patiktų kaip žaisliukas

QUOTE(OJE @ 2015 03 15, 11:39)
negali gi pliurpti ir valgyti biggrin.gif Cia tik miauksius  taip daro  lotuliukas.gif

PAs mane ir bus kazkas is kamuoliuku  mirksiukas.gif  bet kadangi daug, tai biskeli laiko reikia  ax.gif
O as buvau virbalaus pasiemus  doh.gif  nu neriau nesamone tokia biggrin.gif ir ten tuom viskas ir pasibaige jauciu  lotuliukas.gif 
Kas zinot kaip vyksta mezgimas su mezgimo masinom ?

tongue.gif

Aš nelabai moku megzt, mezgimo chemos man- juodas miškas biggrin.gif Tiesa, kojines, šaliką, jei nesudėtingas, be kažkokių super puper raštų, numegzt moku
Atsakyti
QUOTE(miauksiuss @ 2015 03 15, 12:58)
Ačiū bigsmile.gif Pabandysiu, žiūrėsiu, kas gausis biggrin.gif Mano katinams gal patiktų kaip žaisliukas
tongue.gif

Turėtų patikt ir katinams smile.gif pas mus tie kamuoliukai jau nemažai matę biggrin.gif ir į sienas mėtomi puikiai atšoka, ir šiaip pamėtyt visai nieko, o vyras sugalvojo su vaiku rankose po namus tą kamuoliuką spardyt ir žaist kažką panašaus į futbolą, dukrytei labai patinka, bet kaip gerai atrodo lotuliukas.gif dukrytė puikiai suima rankomis, jie minkštoki man gavosi, tai ir viena ranka sugniaužia, ir abiem rankytėm paima smile.gif

Ai, o apie mezgimo mašinas neturiu žalio supratimo. Nesidomėjau, man kol kas ir rankų užtenka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo E.M.: 15 kovo 2015 - 20:35
uh as jau greitai uzbaigsiu savo kamuoliuku projekta bigsmile.gif
Sian pabandziau meskina ... ha ha jo galva gavosi vos ne kaip mano ... doh.gif
O siaip jei kazka kursit velykom vyksta konkursas ax.gif nepamenu kaip ten vadinas tiksliai ... maze cia man dabar viska ant stalo tvarko doh.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif
virbalais as noriu kazka moket, nes buna siulu GRAZIU - bet nerti vaseliu jie lievai atrodo schmoll.gif tai va .... O del masinos,idmu tik ar greiciau masina nei rankom lotuliukas.gif
Atsakyti
tulit ane ax.gif
Va mano kamuoliuku partija wub.gif man paciai jie tokie wub.gif Sako reikia myleti tai ka darai lotuliukas.gif
user posted image
ka jus?
Atsakyti