QUOTE(Radmile @ 2015 06 03, 19:46)
Manau, kad reikia gerbti ir kitokia nuomone, [...] belieka pasikliauti sveiku protu ir pasirinkti teisinga kelia
Radmile, visiškai sutinku pacituota mintimi. Bet dabar pažiūrėkite į šią diskusiją. Į savo, kitų (abiejų pusių) komentarus. Į mano. Kiekvienas įsitikinęs, kad jo protas yra sveikesnis ir pasirinktas kelias - tiesesnis ir teisingesnis, ir tam argumentuoti bus surasta begalė tekstų, straipsnių, savo ir svetimų patirčių. Ir tokios tendencijos niekada nepasikeis, nesvarbu, kokia tema bebūtų - maistas, politika, vaikų auklėjimas ar dievybių egzistencija.
Paleo, beje (atrodo, nelabai gilinausi po to kai radau, kas man tinka), ir nelegitimuoja besaikio mėsos rijimo. Jos kiekiai, lyginant su daržovių gausa lėkštėje, apskritai pakankamai maži.
Ir aš lygiai taip pat esu įsitikinusi, kad einu teisingu keliu, kuris padeda dabartinei mano būklei, ir lygiai taip pat galiu išvardinti x+n tokios mitybos atneštų teigiamybių, bet nematau prasmės to daryti. Tik panacėjomis netikiu ir niekaip negaliu garantuoti, kad kitas nuo tokio maisto raciono neužsilenktų. Tad ar tikrai verta kalbėti apie tiesesnius kelius?
Čia kartu ir akmuo į šitos temos daržą. Bet autorę gerbiu būtent dėl
nesinešimo per kitas (ypač ligonių) temas. Norėjo pasidalinti patirtimi ir taip padarė - valio.
Ar padėjo būtent mityba ir būtent tokia - kitas klausimas. Kažkam dar padėjo stebuklingi grybai ir ėjimas keliais šventais kankinių takais sausą duoną begraužiant. Pasvarstymas retorinis.
QUOTE(miegapele @ 2015 06 07, 10:29)
Va čia ir yra esmė. Imho.
Pateikčiau dar ir trečią požiūrio kampą. Su med. straipsnių nuorodomis ir tyrimais. Bet tai po to tiksliai abi pusės prisitaikys sau teiginius dėl menkesnių protinių gebėjimų (ir dėl to didesnio imlumo tam tikrų tendencingų aspektų atžvilgiu, kaip pvz. placebo efektas, lengvatikybė ar net įsijautimas į mesijo rolę) ir tada gausiu įspėjimą už įžeidinėjimus.
O tas pats tikėjimas (nebūtinai susijęs su religijomis tiesiogine prasme) su visais išeigos iš jo niuansais apskritai plati tema, todėl tiek to (man viename komentare daug meldėsi tikrai užkliuvo, bet visiškai nenoriu baksnoti, tik džiaugiuosi gera viso ko baigtimi; ir aš, jei ką, nereliginga). Niekam konkrečiai šitos visos pastraipos netaikiau, jei kas prisitaikė - asmeninė problema. Pomidorus, jei kils noras mesti, priimu, galiu net adresą nurodyti.