Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 7

QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 21, 13:32)
Parodyk man normini akta ar istatyma kur nurodyta jog langu UW turi butu nemazesne ar lygi 0.7. Nera tokio reikalavimo prie pastatu energetinio naudingumo skaiciavimo. Dabartiniai reikalavimai A++ klasei:

Šitą lentelę dariau aš prieš metus ar pusantrų metų. Štai čia visi teisės aktai. Tada dariau būtent pagal juos. Ir tada man atrodo, kad antras priedas (Nr. 2) buvo apie 140 psl. ir jame tikrai buvo kalbama apie langų 0,7 vertę. Dabar peržiūrėjau tuos priedus, tai jie gerokai pasikeitę ir tokio reikalavimo jau neberadau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 vasario 2015 - 16:30
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 16:26)
Šitą lentelę dariau aš prieš metus ar pusantrų metų. Štai čia visi teisės aktai. Tada dariau būtent pagal juos. Ir tada man atrodo, kad antras priedas (Nr. 2) buvo apie 140 psl. ir jame tikrai buvo kalbama apie langų 0,7 vertę. Dabar peržiūrėjau tuos priedus, tai jie gerokai pasikeitę ir tokio reikalavimo jau neberadau.

Visi ta lempine lentele isikale į galvą, neatitinka ji realybes jau. Tinkama tik bendram supratimui kokiu reiksmiu reiketu siekti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 21, 16:36)
Visi ta lempine lentele isikale į galvą, neatitinka ji realybes jau. Tinkama tik bendram supratimui kokiu reiksmiu reiketu siekti.

O kaip su atitvaromis? Ar irgi nebeliko tokių reikalavimų?
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 21, 15:44)
Čia rasite visų rotacinių šilumokaičių gamintojų duomenis. Įėjus gyliau, rasite visus efektyvumus ir kitus įdomius skaičiukus.

O kaip būtent Amalva testuoja savo rekuperatorių naudingumą? Patys testuojate, KTU dar kažkokios kitos laboratorijos? Kokios sąlygos?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 16:48)
O kaip su atitvaromis? Ar irgi nebeliko tokių reikalavimų?

Nebenoriu kartotis, sumine atitvaru reikšmė skaičiuojama. Savaime suprantama juk nestatysi namo su stogo R =14, o sienų R =4. Iš čia ir atsirado ta lentelė su rekomenduojamom varžom. Su Karoliu pasikalbek, jis gražiau paaiskins nei aš smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 vasario 2015 - 17:25
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 16:48)
O kaip būtent Amalva testuoja savo rekuperatorių naudingumą? Patys testuojate, KTU dar kažkokios kitos laboratorijos? Kokios sąlygos?

tai Jus bent atsidarėte nuorodą, kurią katik buvau įdėjęs? Ten ir buvo sudėti visi Amalvos rotoriai, kurie testuoti, tam, kad sertifikuoti rotorių parinkimo programą. Vėliau, ją remiantis ir atliekami skaičiavimai ir gaunamos technines charakteristikos.
Ar jus manot, kad kiekvienas rotorius yra fiziškai testuojamas?

QUOTE(mintas @ 2015 02 21, 13:26)
Kadangi čia vėl pradėjo užsukinėti Raituzas, būtų įdomu išgirsti profesionalią nuomonę.
Man kilo klausimas, ar mechaninio valymo filtrai gali išfiltruoti iš tiekiamo oro dūmų kvapą?
Anksčiau įsivaizdavau, kad negali, bet dabar, kai aplink namus pilna dūmų, kurių kvapą iškart pajunti tik išėjęs pro duris, o name net minties apie dūmų kvapą, dabar tuo ankstesniu savo įsitikinimu pradėjau labai stipriai abejoti.

Šiaip mechaniniai valymo filtrai (kišeniniai ar paneliniai) neturėtų filtruoti kvapus, jie tik gali sulaikyti smulkias sunkias daleles (suodžius, dulkes). Spėju, kad pas Jus yra geroje vietoje padarytas oro paėmimas ir ten neužpučiamas oro gūsis. Pas mane namie yra tas pats, nors žiemą išėjus į kiemą jaučiasi dūmų kvapas, tačiau pas mane oro paėmimas yra padarytas po stogine ir niekad nesiurbiu nei dūmų kvapo nei automobilio išmetamųjų dujų.
Taip pat, labai svarbu neužmažinti oro pasiurbimo grotelių, jos turi būti bent vienu skersmeniu didesnės nei Jūsų pasiurbimo ortakis.
Nemažai žmonių kreipėsi, kada įsirengę rekuperaciją jiems yra pasiurbiamas kaimynų dūmų kvapas, nors filtrai manau stovi tokie pat pas juos.
Norint eliminuoti kvapus, reik įrenginėti aktyvuotos anglies filtrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raituzas: 21 vasario 2015 - 17:59
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 21, 17:19)
Nebenoriu kartotis, sumine atitvaru reikšmė skaičiuojama. Savaime suprantama juk nestatysi namo su stogo R =14, o sienų R =4. Iš čia ir atsirado ta lentelė su rekomenduojamom varžom. Su Karoliu pasikalbek, jis gražiau paaiskins nei aš smile.gif

Kartotis nereikia. Aš tą lentelę ne iš debesų dariau. Ten tikrai buvo tokie reikalavimai. Vadinasi pakeitė ar pateikė kitaip. Juo labiau, kad antras priedas tikrai buvo 140 psl., o dabar gerokai trumpesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 vasario 2015 - 19:37
QUOTE(Raituzas @ 2015 02 21, 17:57)
tai Jus bent atsidarėte nuorodą, kurią katik buvau įdėjęs? Ten ir buvo sudėti visi Amalvos rotoriai, kurie testuoti, tam, kad sertifikuoti rotorių parinkimo programą. Vėliau, ją remiantis ir atliekami skaičiavimai ir gaunamos technines charakteristikos.
Ar jus manot, kad kiekvienas rotorius yra fiziškai testuojamas?

Aš nemanau, aš nežinau, todėl ir klausiu. Ar teisingai suprantu, kad yra testuojamas tik pats rotorius? Pvz., štai toks: RR-AL-400-L. Ką jis reiškia, man nieko nesako. Ir tiesą pasakius aš nelabai supratau. Galiu tik įtarti, kad skaičius nusako darbinį tūrį. Bet tiksliai nežinau.

Ar teisingai supratau, kad jūsų rekuperatorių NK yra suskaičiuotas? Čia panašiai kaip mašinų degalų sąnaudos pagal ES normas testuojamos. Važiuoja 20 min. uždaroje patalpoje, jokio vėjo pasipriešinimo, įkalnių ir t.t. Nenuostabu, kad gamintojo deklaruotos sąnaudos neatitinka realybės, nes iš teisų mašinos ryja 2-5 l daugiau degalų nei gamintojas sako. Tai tas pats ir su rekuperatoriais: apskaičiuoja reikšmę, kuriai iki realybės 3 km ir 100 metrų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 21, 19:32)
Kartotis nereikia. Aš tą lentelę ne iš debesų dariau. Ten tikrai buvo tokie reikalavimai. Vadinasi pakeitė ar pateikė kitaip. Juo labiau, kad antras priedas tikrai buvo 140 psl., o dabar gerokai trumpesnis.

matyt priejo koks pakankamai protingas ir logiskai mastantis biurokratas(kaip tai paradoksaliai neskambetu) ir padare tvarka
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 02 21, 18:54)
matyt priejo koks pakankamai protingas ir logiskai mastantis biurokratas(kaip tai paradoksaliai neskambetu) ir padare tvarka

Arba dare pirma kazkoks luzeris padare, copy paste ne i ta direktyva, o po keliu meteliu ar menesiu pastebejo, kad suda atspausdino. Kaimynas pas mane zemetvarkoje dirba, tai pasakojo, kad paruose alia asistetes kazkoki potvarki ir jau norejo atspausdinti Valstybes ziniose, gerai, kad paskutiniu momentu pastebejo, kad sumaisyta, o sake galejo toksai skandalas iskilti, na dar musu ziniasklaida butu burbula isputus, na sake uzpakaliu spardymui butu uzteke visiems.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 02 21, 20:30)
Arba dare pirma kazkoks luzeris padare, copy paste ne i ta direktyva, o po keliu meteliu ar menesiu pastebejo, kad suda atspausdino. Kaimynas pas mane zemetvarkoje dirba, tai pasakojo, kad paruose alia asistetes kazkoki potvarki ir jau norejo atspausdinti Valstybes ziniose, gerai, kad paskutiniu momentu pastebejo, kad sumaisyta, o sake galejo toksai skandalas iskilti, na dar musu ziniasklaida butu burbula isputus, na sake uzpakaliu spardymui butu uzteke visiems.

ir gerai but buve, jei tas subiniu spardymas butu prasidejes. biurokratu subines tam ir sukurtos, tai ju progreso variklis.
Atsakyti
Tą vėdinimo reikalavimą kaip suprasti? Jei prie mechaninio vėdimo sistemos rekuperatoriaus nėra, tai A++ atitinka, o jei rekuperatorius sumontuotas, tik poros procentų NK pritrūksta, tai viskas, A++ pamiršk?
Beje kokia prasmė tekstą kelti kaip paveiksliuką, ir dar tokio dydžio?
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 21, 13:32)

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 02 21, 22:28)
Tą vėdinimo reikalavimą kaip suprasti? Jei prie mechaninio vėdimo sistemos rekuperatoriaus nėra, tai A++ atitinka, o jei rekuperatorius sumontuotas, tik poros procentų NK pritrūksta, tai viskas, A++ pamiršk?
Beje kokia prasmė tekstą kelti kaip paveiksliuką, ir dar tokio dydžio?

ner rekupo, ner nuostoliu, tik papildoma siluma is puvanciu uzduseliu lavonu - reiskia A++ smile.gif, yra rekupas yra nuostoliai -tada tik A-.
Atsakyti